Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=148)
-   -   Αγγελοψαρα και silver shark (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=47711)

Πάνος 05-01-11 13:22

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από OlgaM (Μήνυμα 532040)
Διότι νομίζω ότι το θέμα εδώ είναι ακριβώς αυτό που προείπες, όταν σε ένα εξειδικευμένο forum μπαίνει κάποιος ανίδεος, ο οποίος στο μεταξύ νομίζει ότι έκανε μία καλή προσπάθεια, χάνει τον ενθουσιασμό του και νιώθει υπερβολικά γρήγορα πολύ μεγάλη την ευθύνη ( και τα έξοδα να προσθέσω ), το οποίο μπορεί να τον αποτρέψει συλλήβδην από την ενασχόλησή του με το συγκεκριμένο θέμα.

πολυ σωστο αυτο που λες δυστυχως. :(
κι επειδη δεν αναλυονται παρα πολυ απο την αρχη αυτα που αντιμετωπιζονται σαν δεδομενες καταστασεις εδω χονδρικα...αναγκαζομαστε να επιφορτισουμε το νεο μελος επιπλεον και με πολυ διαβασμα..αλλα δυστυχως δε γινεται χωρις αυτο. ειναι σαν να προσπαθησουμε να επικοινωνησουμε γραπτως χωρις να εχουμε ενα κοινο αλφαβητο (που εδω ειναι οι "βασικες" εννοιες)
τωρα αν καποιος εχει την τυχη να διαβασει τα υπομνηματα των αρχαριων θα αποφυγει πολλες κακοτοτπιες...αλλα συνηθως ερχονται τα νεα μελη αφου κανουν τις αγορες τους και τους παρουσιαστει καποιο προβλημα γιατι ως τοτε θεωρουσαν οτι δεχονται σωστη κατευθυνση απο τα πετ σοπ.

αν διευθετησεις το ζητημα στο πετ πες μας τι εγινε...γιατι θα μου κανει μεγαλη εντυπωση αν δεν αποποιηθουν των ευθυνων τους.
τωρα οσον αφορα
Παράθεση:

Ας το πάμε λοιπόν από την αρχή, ορθότερα:
Πόσα λίτρα πρέπει να είναι το ενυδρείο που θα πάρω για τα δύο αγγελόψαρα και ποιο σχήμα είναι το καταλληλότερο; Πόσα ακόμη πρέπει να προσθέσω, τι είδος άμμου πρέπει να βάλω?

η δικη μου γνωμη ειναι πως καταρχην δε θα ηταν καλο να κρατησεις το ειδος αυτο αν δε μαλακωνεις το νερο με καποιο τροπο.
το νερο μας ειναι πολυ σκληρο για τα ψαρια αυτα και πρεπει να χρησιμοποιουμε τυρφη ή να εφοδιαστουμε με μια συσκευση αντιστροφης οσμωσης για να ριχνουμε τις σκληροτητες.
αν αυτο σου φαινεται εξοδο η κοστος...καλυτερα να ασχοληθεις με ειδη που προτιμουν το σκληρο νερο του δικτυου μας.
κι αφου ενημερωθηκες και για το σημαντικο αυτο θεμα θα ελεγα για ενυδρειο να μη τους δωσεις κατι κατω απο 100-120 λιτρα για ενα ζευγαρι.
κατα πασα πιθανοτητα θα θελησεις να βαλεις και μερικα αλλα ψαρακια μεσα οποτε οσο περισσοτερα λιτρα τοσο καλυτερα.
απο το να παρεις ενα πολυ μακροστενο ενυδρειο καλυτερα να παρεις ενα ψηλο. π.χ. 80 μηκος χ 40 πλατος χ 50 υψος ειναι προτιμοτερο απο 120 μηκος χ 40 πλατος χ 35 υψος κι ας εχει το 2ο λιγα περισσοτερα λιτρα και πολυ μεγαλυτερο μηκος. το υψος ειναι σημαντικο στα συγκεκριμενα ψαρια.
τα αγγελοψαρα ειναι κοπαδοψαρα. αρα πρεπει να εχεις τουλαχιστον μια 5αδα για να μην εχεις διαμαχες. 2 μπορεις να εχεις μονο αν ειναι ζευγαρι. οσοι εχουν μεγαλα ενυδρεια βαζουν αγελες..και οσι δεν εχουν βαζουν συνηθως 5αδα για να σχηματιστει καποιοο ζευγαρι οποτε μολις αρχισουν οι εντονοι καυγαδες της αναπαραγωγης απομακρυνουν τα υπολοιπα.
ο πυθμενας ουσιαστικα τα αφηνει αδιαφορα....οποτε περισσοτερο για την αμμο θα πρεπει να σκεφτεις τι αλλα ψαρια θα βαλεις (π.χ. αν βαλεις γατοψαρα κορυντορας θα πρεπει να ειναι ψιλη και στρογγυλεμενη για να μην τραυματιζουν τα μουστακια τους) ή αν θελεις να εχει το ενυδρειο σου βιοτοπικο χαρακτηρα. να προσομοιαζει δηλαδη το φυσικο τους βιοτοπο...οποτε τοτε προτεινεται η λευκη ψιλοκοκκη αμμος.
αναζητωντας στην αντιστοιχη κατηγορα (ν. αμερικη) ενυδρεια μελων θα παρεις πολλες ιδεες για βιοτοπικα και μη ενυδρεια με αγγελοψαρα.

johnbaz 05-01-11 13:58

Ολγα καλησπερα κ καλη χρονια.μην τρελαινεσαι με οσα λενε τα παιδια,σιγουρα ο Κωστας πιο πανω τα ειπε ολα,απλως ολοι ζηταμε το καλυτερο για τα ψαρακια μας,συμβουλευομαστε κ δεν αμφισβητουμε καποια πραγματα που καποιοι λογω εμπειριας ταχουν ζησει η' ακομα ταχουν παθει κ θελουν να αποτρεψουν τους νεοτερους απο λαθη που στις περισσοτερες φορες απο τον απολυτο ενθουσιασμο καταληγουν στην απολυτη λυπη κ στεναχωρια!εδω εφοσων υπαρχει αυτο το πολυ χρησιμο φορουμ ειναι ο καλυτερος οδηγος για οποιαδηποτε απορια-βοηθεια.επισης επισημαινω οτι μια αρχικη λαθος κινηση σου ειναι οτι αφου αγορασες τα ψαρακια κ το ενυδρειο μετα αρχισες το ψαξιμο,πραγμα που επρεπε ναταν το αντιστροφο.μην τα παρεξηγεις κ προσπαθησε να κανεις το καλυτερο.σιγουρα ειναι τραγικο οταν πεθαινουν ανθρωποι δεν το συζηταμε καθολου,αλλα κ να βασανιζουμε κ στο τελος να πεθαινουν ζωντανοι οργανισμοι που τους εχουμε υπο την προστασια μας κ σχεδον σαν μελοι της οικογενειας μας απο δικα μας λαθη δεν ειναι οτι καλυτερο!επαναλαμβανω οτι ολα τα σχολια οπως κ τα δικα μου ειναι τελειως μα τελειως καλοπροεραιτα!αντε καλη αρχη κ περιμενουμε παρουσιαση οποτε εισαι ετοιμη!

Roussaks 05-01-11 14:08

Να πω κατι τελευταιο απο δικια μου παρατηρηση !
Το να εχεις ενυδρεια / ο ειναι σαν να εχεις ενα ακομα κατοικιδιο μεσα στο σπιτι με την μονη διαφορα οτι ενας σκυλος θελει 60ε τροφη τον μηνα + αρχικα εξοδα εμβολιων κανα 150αρι + λουρακια παιχνιδακια οδηγους κτλπ .... = οσο ενα ενυδρειο !!!

Τι θελω να πω στον με σκυλο τα δινουμε σε διαστημα μηνων ή χρονων στο δε ενυδρειο τα δινεις στην αρχη και με τα τα εξοδα πεφτουν στο ναδιρ μονο τροφες αντιχλωρια τα απολυτος βασικα !!!

OlgaM 05-01-11 14:09

Καλή χρονιά! Το καρχαριάκι επέστρεψε στο pet shop, δεν μου φαινόταν ευτυχισμένο, σε αντίθεση με τα αγγελόψαρα που πρέπει να είναι ζευγάρι, γιατί φιλιούνται συνέχεια!!! Έβαλα 5 νέον μέσα, τα οποία ακόμη είναι στη σακούλα και τα αγγελόψαρα έχουν τρελαθεί να τα χαζεύουν... Μέτρησα το PH μου και είναι 7, προφανώς λόγω των ζωντανών φυτών..

Roussaks 05-01-11 14:18

A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν τα χαζευουν γιατι θα παιξουν μαζι τους !!! Αλλα γιατι ηρθε η παραγγελια τους !!! μαμ μαμ μαμ !!!!

Και αυτο δεν ειναι φιλακια !!! Ειναι μαχη για να δουν ποιος θα ναι το αφεντικο και ποιος ο δουλος !!! Το κανουν ολες οι κιχλιδες !
BORKED

OlgaM 05-01-11 14:26

Καλά, άμα τα φάνε θα αυτοπυρποληθώ! Φαίνεται ήδη ποιος έχει κυριαρχία από τα δύο, το έχω καταλάβει...

johnbaz 05-01-11 14:28

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από OlgaM (Μήνυμα 532117)
Καλή χρονιά! Το καρχαριάκι επέστρεψε στο pet shop, δεν μου φαινόταν ευτυχισμένο, σε αντίθεση με τα αγγελόψαρα που πρέπει να είναι ζευγάρι, γιατί φιλιούνται συνέχεια!!! Έβαλα 5 νέον μέσα, τα οποία ακόμη είναι στη σακούλα και τα αγγελόψαρα έχουν τρελαθεί να τα χαζεύουν... Μέτρησα το PH μου και είναι 7, προφανώς λόγω των ζωντανών φυτών..

Καλα εκανες με το καρχαριακι!τα σκαλαρια το οτι ''φιλιουνται'' ειναι κ ενα ειδος τσακωμου!θα δεις στην πορεια πως πανε.οσων αφορα τα σκαλαρια με τα νεον ειναι λιγο πολυπλοκο το θεμα.τα νεον στην φυση ειναι η τροφη δηλ η λεια των σκαλαριων,εσυ επειδη ταβαλες σχεδον μαζι κ φυσικα σε μικρη ηλικια μπορει κ να συνηθισουν στην συμβιωση.μονο μην βγουν τα ενστικτα οταν μεγαλωσουν.παντως καρδιναλιοι κ νεον ειναι απτα αγαπημενα μου κοπαδοψαρα!απλως δεν μπορω να τα βαλω στο μεγαλο γιατι καραδοκουν τα σκαλαροτερατακια μου που σε μια αποπειρα παλια μου εφαγαν σε 10' 8 καρδιναλιους.βεβαια ειναι στο τελικο μεγεθος κ δεν μπηκαν μαζι.μακαρι να σου πανε ολα καλα!

Roussaks 05-01-11 14:32

Αν αυτοπυρποληθεις πες μου να φερω μπριτζολες !!! ( ΜπλακΕβραιοΧουμορ)

Εχουμε και λεμε ...τωρα που ειναι μικρα δεν πιστευω να τα φανε ! Αλλα μια μερα θα τα μετρας και θα σου βγαινουν λιγοτερα !!! Προς το παρον μπορεις να τα αφησεις ....

Οχι τιποτα αλλο αλλα θα σου πουν και τιποτα στο πετ καμια ηληθια δικαιολογια του στυλ πρεπει να τα βαλω σε καραντινα κτλπ ...

Παντως αρχισε να μαζευεις λεφτα για μεγαλυτερο !!!

delta66 05-01-11 14:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από OlgaM (Μήνυμα 532026)
Είναι πολύ ευαίσθητα στα νιτρικά ε?

Οι τιμες πρεπει να ειναι
NH3 μηδεν
ΝΟ2 μηδεν
Ν03 μεχρι 25ppm
Δες αυτο για την αμμωνια http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43756
και αυτο για τα νιτρωδη http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...0&postcount=10

Παράθεση:

Πόσα λίτρα πρέπει να είναι το ενυδρείο που θα πάρω για τα δύο αγγελόψαρα και ποιο σχήμα είναι το καταλληλότερο; Πόσα ακόμη πρέπει να προσθέσω, τι είδος άμμου πρέπει να βάλω?

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 531653)
Εκτος κι αν στησεις ενυδρειο-γεννηστρα μονο για τα δυο ψαρια, οποτε ενας χωρος 60Χ60 ειναι καλος

Ισια τζαμια.
Αν βαλεις κι αλλα σκαλαρια δεν θα πας στα 3-4 συνολο αλλα σε 6 και πανω.
Ενα ενυδρειο με ενα μετρο μινμουμ μηκος και 60 υψος.
Ενα ενυδρειο με τις διαστασεις του juwel rio 300 ειναι ιδανικο.
Για το ζευγαρι ενα ενυδρειο με τις διαστασεις του juwel lido120 ειναι επαρκες.
Στο βυθο θα προτεινω τη μεση λυση που κανει για ολα και εμενα τουλαχιστον εδωσε τα καλυτερα αποτελεσματα απο ολα τα ειδη βυθου..
Αμμοχαλικο 0.5-1 mm.

Καλο ειναι, οπως σου ειπαν, να αποφυγεις τα μικρα tetras.
Ενα ζευγαρι german ram και 6+ corydoras στο βυθο ειναι συμβατοι και ομορφοι συγκατοικοι. (στη συμβιωση σε ενα κοινωνικο ενυδρειο, εκτος απο τη ειρηνικοτητα, παιζουν κι αλλοι παραγοντες σημαντικο ρολο.
- Ειρηνικη συμβιωση μεταξυ των ψαριων (απλα να μη τρωει το ενα το αλλο, αλλα ουτε και να κυνηγιουνται πολυ, στρεσαροντας τοσο τα αδυναμα ψαρια, ωστε να ασθενησουν αργα ή γρηγορα, η να βαζουμε ψαρια fin nippers και τσιμπανε τις ουρες και τα πτερυγια σε ψαρια που εχουν μακρυα.)
- Ιδιες αναγκες σε παραμετρους νερου (οξυτητα pH, σκληροτητα gH, θερμοκρασια)
- Διατροφη και τροπος σιτησης (να μπορουν/προλαβαινουν να τρεφονται ολα αλλα και χωρις να μπερδευουμε τις διατροφες τους)
- Παρομοιες αναγκες σε περιβαλλον/διακοσμηση ενυδρειου (ακομα και ροη νερου, ενταση φωτισμου κλπ)
- Τα λιτρα και οι διαστασεις να ικανοποιει το μινιμουμ λιτρων και διαστασεων που χρειαζεται καποιο ειδος απο αυτα, (υπολογιζεις το τελικο μεγεθος και οχι το μεγεθος των μωρων που πουλανε συνηθως τα πετσοπ)
- Να προσεχουμε την ιχθυοφορτιση, το συνολο δλδ των ψαριων που μπορεις να βαλεις (παλι συμφωνα με το τελικο μεγεθος τους ψαριου)
- Να τηρουμε τη σωστο αριθμο και αναλογιες ατομων (αν πρεπει δλδ να ζουν σε ομαδες, μοναχικα,σε ζευγαρια ή χαρεμια κλπ)

OlgaM 05-01-11 16:07

Δεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξω κατηγορία θέματος, μάλλον αυτό θα κάνω, γιατί θέλω να ρωτήσω πόσο πρέπει να τρώνε. Πάω στη "Διατροφή"

golf4470 05-01-11 16:17

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από OlgaM (Μήνυμα 531986)
Είναι άτοπο να το λες αυτό σε έναν άνθρωπο που ψάχνεται δύο ώρες αφότου πήρε ψάρια για το ενυδρείο και ο οποίος έχει ήδη ένα μήνα που ρωτάει και ψάχνει. Λάθη γίνονται πάντα στην αρχή όταν ξεκινά κανείς με κάτι και αντεπιχειρήματα μπορεί να έχει και φυσιολογικό είναι να θέλει να "φιλτράρει" κάθε άποψη που ακούει. Δεν σημαίνει ότι θα υιοθετήσω άμεσα οτιδήποτε ακούγεται, αυτό θα με έκανε πρόβατο αγέλης και όχι άνθρωπο.

Καλησπερα Ολγα, τα λογια μου ηταν εντελως φιλικα κ συγνωμη αν με παρεξηγησες. Απλα προσπαθησα να σε αποτρεψω, οπως κ οι αλλοι φιλοι, απο καποιες λανθασμενες επιλογες σου ωστε 1ον να μην χασεις τα ψαρακια σου, 2ον να μην ξοδεψεις 2πλα κ 3πλα χρηματα κ τελος να μην χασουμε μια καλη φιλη αυριο απο την παρεα μας.
Οσο για την ψαροσυνθεση, τα σκαλαρια σου τωρα ισως επιτεθουν στα νεον. Τα βλεπουν σαν λεια κ αυτα θα κρυβονται κατατρομαγμενα.
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 532020)
καπου εκει λοιπον και ο φιλος εγραψε το

που δεν ειναι κατι αλλο απο αυτο που σου εγραψε ο Κωστας εδω..
με αλλα λογια.

και στην ουσια μια προσπαθεια να σε κανει να το ξανασκεφτεις.

Ευχαριστω πολυ Πανο που καταλαβες κ εξηγησες τι ηθελα να πω

delta66 05-01-11 16:21

Φαγητο, οσο ειναι αστρωτο το ενυδρειο, υποσιτισμος
μερα παρα μερα 1-2 φυλαρακια για καθε ψαρι

OlgaM 05-01-11 16:21

Δεν υπάρχει θέμα, δεν με "γνωρίζεις" και δεν σε "γνωρίζω" και μπορεί κάτι να "ακουστεί" αλλιώς από ό,τι θέλει κάποιος ή ο άλλος να το πάρει στραβά. Αυτοί που σε ξέρουν προφανώς κατάλαβαν αμέσως. ΑΥτό που βλέπω είναι ότι όλοι σας είστε α) παραπάνω από πρόθυμοι να βοηθήσετε και β) γνωρίζετε πολύ καλά το αντικείμενο, γ) είμαι σχεδόν ανίδεη, δ) έχετε καλές προθέσεις, οπότε νομίζω ότι θα σας ζαλίζω αρκετά συχνά με ερωτήσεις.... ( !! )

golf4470 05-01-11 16:23

εισαι παντα ευπροσδεκτη εδω μεσα για ολες σου τις αποριες :)

OlgaM 05-01-11 16:30

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Roussaks (Μήνυμα 532121)
A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν τα χαζευουν γιατι θα παιξουν μαζι τους !!! Αλλα γιατι ηρθε η παραγγελια τους !!! μαμ μαμ μαμ !!!!

Και αυτο δεν ειναι φιλακια !!! Ειναι μαχη για να δουν ποιος θα ναι το αφεντικο και ποιος ο δουλος !!! Το κανουν ολες οι κιχλιδες !
BORKED

Eπιτρέπεται να ανεβάσω βίντεο με το "φιλάκι"?

delta66 05-01-11 16:36

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από OlgaM (Μήνυμα 532237)

Φυσικα

bokostas 06-01-11 03:28

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από OlgaM (Μήνυμα 532237)

Πού είναι βρε το βίντεο?? Περιμένουμε...:)

OlgaM 06-01-11 11:58

Xαχαχα, το ξαναείδα και μου φάνηκε πολύ "φτωχό" φιλάκι σε σχέση με αυτό που υπήρχε στο youtube... ίσα ίσα ακούμπησαν τα κεφάλια!

Πάνος 06-01-11 12:02

δε πειραζει....και τα φτωχα φιλακια...ειναι φιλακια :D
θα παρουμε και μια γευση απο τα ψαρια σου και την κατασταση της υγειας τους εξ οψεως τουλαχιστον. γενκοτερα μια παρουσιαση του ενυδρειου σου συμφωνα με τη φορμα που θα βρεις στα υπομνηματα και με φωτο ή βιντεο θα βοηθησει να ακουσεις αρκετες συμβουλες και γνωμες. ;)

OlgaM 06-01-11 12:40

οπότε μετά...:smt120zw
Δεν φαίνεται να μπορώ να το ανεβάσω στη μορφή που το έχω, ως βίντεο δηλαδή. Μου δίνει τη δυνατότητα μόνο για docs και photos sta attachments (???)

Πάνος 06-01-11 12:58

ναι...ετσι ειναι..θα το ανεβασεις σε καποιο αλλο σαιτ οπως π.χ. photobucket ή imageshack και θα βαλεις εδω το λινκ ;)

delta66 06-01-11 14:37

Video ανεβαζε στο Youtube
Μετα, κατω απο το βιντεο εχει ενα κουμπακι που λεει "αποστολη".
Το πατας και σου βγαζει το λινκ του βιντεο σου.
Κανεις copy τα γραμματα μετα το ισον = και μετα εδω στο πλαισιο της απαντησης, εχει απο πανω ενα σηματακι του youtube.
Το πατας και αναμεσα στις αγκύλες κανεις επικολληση.

Απο το λινκ του βιντεο δλδ
Κώδικας:

http://www.youtube.com/watch?v=se_2LAc1fb0
Θα φαινεται αυτο στην απαντηση σου
Κώδικας:

[ΥT]se_2LAc1fb0[/ΥT]

OlgaM 06-01-11 15:13

Θα το επιδιώξω κάποια στιγμή, μάλλον έχω κάποιο πρόβλημα με τα codecs του βίντεο. Προς το παρόν, βάζω μερικές φώτο του πολυσυζητημένου ενυδρείου..

netblues 06-01-11 15:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από OlgaM (Μήνυμα 532117)

Τα 5 νεον ηταν ανταλλαγη για το καρχαριακι?

Αυτα τα πετσοπ δεν κρατιουνται με τιποτε.... :D

Θα ημουν πολυ σκληρος αν ελεγα οτι ενυδρειο λιγοτερο απο 60 λιτρα στα χερια αρχαριου ειναι συνταγη για μπελαδες?

OlgaM 07-01-11 12:30

Ναι, ακριβώς! Ανταλλαγή για το καρχαριάκι.... Το ενυδρείο αυτό είναι προσωρινό όπως αποφάσισα, τα αγγελόψαρα θα μπούνε σε μεγαλύτερο και θα προστεθούν κι άλλα, ενώ σε αυτό το ενυδρείο θα βάλω έναν τυχερό μονομάχο μόνο του....
ΣΤο μεταξύ, να ρωτήσω κάτι άλλο. Τελικά τα "φιλάκια" είχατε δίκιο anything but φιλάκια είναι. Ενώ αρχικά φαινόταν το ένα το μαυριδερό αγγελόψαρο να είναι αρχηγός, το άλλο το ασημένιο σήμερα το τσιμπάει ανελέητα και δεν το αφήνει να φάει. Αυτό είναι σίγουρος δείκτης ότι είναι δύο αρσενικά μέσα ή πρέπει να τα παρατηρήσω κι άλλο για να καταλήξω στο συμπέρασμα?? ( διάβασα το υπόμνημα για να ξεχωρίσεις τα φύλα των ψαριών και το βρίσκω σχεδόν αδύνατον να κάνω αυτή τη διαδικασία...)

Roussaks 07-01-11 12:36

Και ειναι ειδικα αν δεν ειναι και σεξουαλικα οριμα !
Τα νεον ζουν ;;;

OlgaM 07-01-11 12:43

Tα έχω ταίσει τόσο πολύ τα νέον που διπλασιάστηκαν σε όγκο... Δεν αφήνω δε καθόλου ατάιστα τα αγγελόψαρα από φόβο μην φάνε τους Dalton.... άσε μέχρι να πάρω το άλλο ενυδρείο θα πεθάνω από την αγωνία. κάθε δύο ώρες τα μετράω να δω αν είναι πέντε!
Σίγουρα είναι σεξουαλικά ανώριμα, ούτε στην εφηβεία δεν μπήκανε ακόμη!! lol

netblues 07-01-11 12:50

Για να τσιμπιουνται ειναι...
Τι μεγεθος εχει το σωμα τους?

eimaste aR21rwstoi 07-01-11 13:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από OlgaM (Μήνυμα 533378)
Tα έχω ταίσει τόσο πολύ τα νέον που διπλασιάστηκαν σε όγκο... Δεν αφήνω δε καθόλου ατάιστα τα αγγελόψαρα από φόβο μην φάνε τους Dalton.... άσε μέχρι να πάρω το άλλο ενυδρείο θα πεθάνω από την αγωνία. κάθε δύο ώρες τα μετράω να δω αν είναι πέντε!

κι εγω εχω βαρεθει να τα μετραω αλλα ευτυχως εχουν κολλησει στο 16...καποτε ηταν 18:smt120

OlgaM 07-01-11 15:17

2,5 εκατοστά μήκος επί 1,5 ύψος περίπου

netblues 07-01-11 15:29

Μικρα ειναι, εκτος αν ζουσαν σε περιεργες συνθηκες (δλδ μικρα ενυδρεια) και εχουν νανισμο.
Η συμπεριφορα παντως που βλεπεις δηλωνει ωριμοτητα (αρα χρειαζεσαι και ενυδρειο συντομα)

golf4470 07-01-11 15:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από OlgaM (Μήνυμα 533378)

Μην τα ταιζεις πολυ δεν κανει καλο. Θα μολυνθει το νερο σου.

OlgaM 07-01-11 16:04

919,92 euros το juwel 400 με έπιπλο... Αν είναι να πάρει κανείς κάτι σωστό, θα αργήσει λίγο... lol!

netblues 07-01-11 16:09

Σε καλο δρομο εισαι, αλλα οντως αν μιλας για τετοιο ενυδρειο ειναι και αλλα που πρεπει να σκεφτεις και ερχονται στη πορεια.
Οποτε ας αρχισουμε απο τους κατοικους :D:D

OlgaM 07-01-11 16:16

Oι κάτοικοι που έχω προς το παρόν είναι αγγελόψαρα.

netblues 07-01-11 16:25

Hint.. Υπαρχουν διαφορων ειδων σκαλαρια.
(που ετσι κιαλλιως δεν μπορεις να προμηθευτεις ακομα)

OlgaM 07-01-11 18:35

Axa.... Meaning???!! Ή θα μου πεις αφού δεις το juwel στην παρουσίαση των κοινωνικών ενυδρείων?? ;)

netblues 07-01-11 18:55

Δες πχ αυτό
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=30576
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=30841
http://imichal-fotos.blogspot.com/se...0Red%20Spot%22
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43648

ΥΓ. Μπορειτε να με πειτε και προκατηλλημενο, θα το αντεξω.

Sotiris7 07-01-11 19:02

Σαφώς και είσαι προκατηλλημένος Σωτήρη μου, αλλά αφού θα το αντέξεις, στο λέμε με άνεση.......... :D

delta66 07-01-11 19:36

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από OlgaM (Μήνυμα 533489)
919,92 euros το juwel 400 με έπιπλο... Αν είναι να πάρει κανείς κάτι σωστό, θα αργήσει λίγο... lol!

Και το 300 καλο ειναι.
Ψαξε κι αλλου, θα βρεις καλυτερες τιμες και καποιο εχει και δωροεπιταγη 50% που θα σου βγει η βαση δωρο και θα περισσεψουν και μερικα ευρω για τιποτα εξτρα

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:47.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03026 seconds with 10 queries