αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξης.... Για να "πάρει" βάθος η φωτογραφία και να φένετε λες και είναι 500 χιλιομετρα τοπίο πρεπει τι μπορούμε να κάνουμε για να πετύχουμε αυτό το εφε;
Παραδείγματα : http://aac.acuavida.com/gallery/AAC_.../d8af.jpg.html http://aac.acuavida.com/gallery/AAC_.../5b53.jpg.html Ελεινά ΤΕΛΕΙΟ http://aac.acuavida.com/gallery/AAC_.../31e0.jpg.html Ας εξερεσουμε το κλάδεμα... μπροστά κλαδεβω κοντά και πισω αφήνω να ανπτυχθεί πλήρως το φυτο ως την επιφανεια ! |
Δημιουργια προοπτικης:
-δημιουργια επιπεδων ,ελαφρως ανηφορικα απο μπροστα προς τα πισω. -επιλογη των καταλληλων φυτων με ανομοιομορφια στην υφη και το χρωμα. -σημειο διαφυγης που οδηγει το ματι προς το απειρο -ενυδρειο με μεγαλο πλατος βασης, τουλαχιστον ισο με το υψος. Φωτογραφιση: -χρηση ευρυγωνιου φακου -φωτισμος του φοντου (backlight) -εντεχνο φωτισμο του υποβρυχιου τοπιου Ολα αυτα ξεγελουν το ματι (και τον φακο) και δινουν προοπτικη στο ενυδρειο. Ισως υπαρχουν κι αλλα που δεν μπορω να σκεφτω αυτη τη στιγμη |
Στην περίπτωση που πληρούνται η προυποθέσεις 1,2,3 αλλά όχι το 4ο (δημιουργία προοπτικής) θα μπορούσα να έχω έστω καλό αποτέλεσμα; Ας υποθέσουμε πως στη φωτογραφιση δεν θα εφαρμοστεί τιποτα απο τα παραπάνω!
|
Oσο πιο στενο το ενυδρειο, τοσο πιο δυσκολα επιτυγχανεται η προοπτικη. Γινεται με μεγαλη εμπειρια και "ματι", αλλα θα πρεπει και η φωτογραφιση να ειναι καλη.
Προσπαθησα καποτε να στησω ενα καρφουρισιο φιλου. Ολοι ξερουμε ποσο στενα ειναι αυτα τα ενυδρεια (νομιζω ηταν 35εκ πλατος). Ολες οι ιδεες μου εβρισκαν εμποδιο το μικρο πλατος....εβαζα τα ξυλα, δεν χωραγαν τα φυτα. Εβαζα τα φυτα..δεν χωραγαν το ξυλο και οι πετρες... |
Αυτό ακριβώς ! 35εκ πλατος και παλέβω !
Δεν πειράζει περνω την εμπειρία :) Ευχαρίστώ Αλέξανδρε. Προσπαθώ να θυμιθώ κατι που με ετρωγε και δεν μπορώ με τπτ ! Θα επανέλθω ! |
Αν θες πολύ βάθος σε ενυδρείο από carrefour μπορείς να το γυρίσεις στο πλάι και η πρόσοψη σου να είναι το πλαϊνό μέρος...:D:D:D
Πλάκα κάνω, και εγώ από carrefour έχω και αυτό το θέμα με το βάθος είναι πολύ ενοχλητικό..... ------------------------- Τώρα που το θυμήθηκα θα ήθελα και εγώ να μάθω κάποια μυστικά του στησίματος ενός όμορφου moss tank. |
Παράθεση:
Αυτό σημαίνει οτι μπορεί κανείς να τα τουμπανιάσει σχετικά γρήγορα αλλά φυσικά τα ψάρια είναι εμπόδιο και σε αυτό..:smt105 |
αν ισχυει αυτο που λες (δεν το γνωριζω) δεν βαζεις ψαρια κανεις τουμπανο το ενυδρειο μετα κανεις προσαρμογη στα φυτα και τελος βαζεις τα ψαρια ;)
|
Στην κατηγορια προοπτικη απο οτι εχω παρατηρησει πολλοι επιλεγουν δρομο ή ποταμι απο αμμο, ενω τριγυρω υπαρχει χαλικι οποτε και η υψομετρικη διαφορα και η αντιθεση του χρωματος πετυχαινει το αποτελεσμα. Πως μπορει να γινει αυτος ο διαχωρισμος των υλικων αν δεν επιλεγουν πετρες καθολο το μηκος του? Κατι τετοιο μαλλον θα κλεισει το ματι παρα θα το ανοιξει σε ενα μικρο σχετικα ενυδρειο. Σε μια αναζητηση στο ιντερνετ διαβασα για τουλια, διαφανεις μεμβρανες, πλαστικα, ακρυλικα, σιλικονες κτλ Τελικα τι απο ολα αυτα ειναι ασφαλες να χρησιμοποιηθει και με ποιον τροπο?
|
Μπορείς να το καταφέρεις αν βάλεις ένα πλαστικό χώρισμα κατά την τοποθέτηση των υλικών, όταν τα βάλεις πρέπει να βγει...
Είχα δει ένα ωραίο βιντεάκι με δημιουργία φυτεμένου και έκανε αυτό το πράγμα αλλά δεν το βρίσκω... |
συνεχιστε τη συζητηση γιατι εδω και 3 μερες κολαω ενα 200λιτρο που παει για φυτεμενο..οποτε μου ηρθε κουτι.....
ευχαριστουμε αλεξανδρε που αποφασισες τελικα να μοιραστεις καποια απο την εμπειρια σου στο aquascaping...:D:D:D:D |
Παράθεση:
|
Ας μην σταματησουμε αυτο το πανεμορφο θεμα!
Κανω μια υπενθυμιση για να το θυμηθουμε!! |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:36. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board