Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=19)
-   -   Προβλημα με μπουκαλα Co2 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=44141)

Γιαννης Μ5 28-09-10 15:22

Πιεση οταν εχει αδειασει δεν εχει.Το θεμα μου ειναι πως ανεβηκε το νερο πανω απο το ενυδρειο προκειμενου να κατεβει στην μπουκαλα.Οπωια ανς και να εχει πηγαινε να την γεμισεις και θα σου πουν αυτοι.Να βαλεις και μια ανεπιστροφη.

Μίμης 28-09-10 15:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Γιαννης Μ5 (Μήνυμα 486725)
Πιεση οταν εχει αδειασει δεν εχει.Το θεμα μου ειναι πως ανεβηκε το νερο πανω απο το ενυδρειο προκειμενου να κατεβει στην μπουκαλα.Οπωια ανς και να εχει πηγαινε να την γεμισεις και θα σου πουν αυτοι.Να βαλεις και μια ανεπιστροφη.

οκ ευχαριστω ;)

Ηλίας 28-09-10 15:35

Τοτε μαλλον πιθανον να αδειασε η μπουκαλα.. και επειδη δεν ειχες αντεπιστροφη να μπηκε νερο..(απλα θελει γεμισμα)
..εχω εγω αντεπιστροφη βαλβιδα να σου δωσω..;)

aquaman 28-09-10 17:48

Αυτή φαίνεται η πιό πιθανή εκδοχή. Και η υψομετρική διαφορά (υποθέτωντας ότι η μπουκάλα είναι χαμηλότερα από το ενυδρείο) επέτρεψε να μπει αρκετό νερό στη φιάλη μαλλον....

Μίμης 28-09-10 20:11

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από aquaman (Μήνυμα 486782)
Αυτή φαίνεται η πιό πιθανή εκδοχή. Και η υψομετρική διαφορά (υποθέτωντας ότι η μπουκάλα είναι χαμηλότερα από το ενυδρείο) επέτρεψε να μπει αρκετό νερό στη φιάλη μαλλον....

ναι μαλλον αυτο..αντε τωρα να βρω που θα τη γεμησω εδω που ειμαι :D

PanosP 29-09-10 07:37

Αν γινόταν αυτό που λες θα είχαν φτιάξει σίγουρα βόμβες διοξειδίου του άνθρακα. Απλά σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί ασφυξία. Αλλά όταν λέω μεγάλες ποσότητες εννοώ σε κλειστό δωμάτιο να αφήσεις 150Kg CO2
-------------------------
Anaferomoun ston kingrim. Anyway. To thema einai aplo. Yparxei ena endexomeno na voulosei to kleistro k na min vgazei mono an gyroseis anapoda tin boukala alla kai pali afta ta kleistra einai kataskevasmena giati tin xrisi. To poio pithano pou borei na exei simvei einai na exei teliwsei i boukala. Teleiwnoun ligo apotoma xwris panta na peftei i piesi stadiaka kai an tin exeis 4 mines einai pithanon na adeiase

psyroukis 13-11-10 20:57

Γεια σου φιλε Μιμη,
τελικα τι εκανες με τη μπουκαλα CO2? βρηκες να τη γεμισεις πουθενα?
Δεν ξερω αν θυμασαι, λιγο μετα απο σενα αγορασα και γω την ιδια μπουκαλα και ηλεκτρομαγνητικη, εδω και μερικες μερες επεσε αποτομα η πιεση και της δικης μου μπουκαλας, ακομη βγαζει κατι λιγο αλλα μεσα στη βδομαδα μαλλον θα χρειαστει γεμισμα.

Μίμης 14-11-10 01:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από psyroukis (Μήνυμα 507353)
Γεια σου φιλε Μιμη,
τελικα τι εκανες με τη μπουκαλα CO2? βρηκες να τη γεμισεις πουθενα?
Δεν ξερω αν θυμασαι, λιγο μετα απο σενα αγορασα και γω την ιδια μπουκαλα και ηλεκτρομαγνητικη, εδω και μερικες μερες επεσε αποτομα η πιεση και της δικης μου μπουκαλας, ακομη βγαζει κατι λιγο αλλα μεσα στη βδομαδα μαλλον θα χρειαστει γεμισμα.

φιλε μου Ψυρουκη τελικα ειχε παρει νερο..την αδιασα και πηγα στο albatros πανω απο το γηπεδο και μου τη γεμησε..11 ευρω νομιζω πηρε για τα 2 κιλα:rolleyes:

psyroukis 14-11-10 01:40

Thanks για την απαντηση,
βαλβιδα ανεπιστροφης εβαλες τωρα?
Σου τη γεμισε αμεσως η χρειαστηκε να περιμενεις 1-2 μερες?

dimis_george 14-11-10 01:52

το co2 που εχουμε για τα ενυδρεια,ειναι το ιδιο με αυτο για πυροσβεση?

psyroukis 14-11-10 02:08

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από dimis_george (Μήνυμα 507431)
το co2 που εχουμε για τα ενυδρεια,ειναι το ιδιο με αυτο για πυροσβεση?

ναι ;)

dimis_george 14-11-10 02:09

ευχαριστωωω

Μίμης 14-11-10 23:39

ναι βαλβιδα εβαλα τωρα..επρεπε να περιμενω 2 μερες..;)

kingrim 14-11-10 23:40

11ε ρε Μιμη ποπο τσακιζουν εκει......

Μίμης 14-11-10 23:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kingrim (Μήνυμα 507786)
11ε ρε Μιμη ποπο τσακιζουν εκει......

ναι ασε.ασε..ειπαμε εχουμε πολλα πλεονεκτηματα σαν νησι αλλα και αρκετα μειονεκτηματα..:rolleyes:

psyroukis 15-11-10 00:49

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Μίμης (Μήνυμα 507781)
ναι βαλβιδα εβαλα τωρα..επρεπε να περιμενω 2 μερες..;)

Οταν διαβαζω εδω οτι τα παιδια στην Αθηνα γεμιζουν με 4-5 euro σπαζομαι αλλα τι να κανουμε...
Μαλλον αυριο παω και γω για γεμισμα.
Παντως ειχα την εντυπωση οτι κρατανε περισσοτερο οι μπουκαλες.

Μίμης 15-11-10 17:21

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από psyroukis (Μήνυμα 507839)
Οταν διαβαζω εδω οτι τα παιδια στην Αθηνα γεμιζουν με 4-5 euro σπαζομαι αλλα τι να κανουμε...
Μαλλον αυριο παω και γω για γεμισμα.
Παντως ειχα την εντυπωση οτι κρατανε περισσοτερο οι μπουκαλες.

εμενα μου κρατησε 4 μηνες και με πολυ μεγαλη χρηση..(παραπανω απο οτι πρεπει γιατι δεν ειχα ζωντανα στο ενυδρειο)
εσενα που τελειωσε τοσο γρηγορα πρεπει να εχει καποια διαρροη ;)
ελεγξε το με σαπουναδα;)

giannisaek 15-11-10 21:08

Αρχικά το εργοστασιακό γέμισμα στις καινούριες μπουκάλες κρατάει ποιο πολύ απ' ότι τα γεμίσματα μετά.
Το γιατί δεν γνωρίζω...

paco 15-11-10 21:21

η φιαλη πρεπει να γεμιζει μια φορα και να να την αδιασει με τη μια για να παγωσει
μετα παγωμενη οπως ειναι παιρνει την κανονικη ποσοτητα υγρου co2

Μίμης 15-11-10 21:25

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από paco (Μήνυμα 508205)
η φιαλη πρεπει να γεμιζει μια φορα και να να την αδιασει με τη μια για να παγωσει
μετα παγωμενη οπως ειναι παιρνει την κανονικη ποσοτητα υγρου co2

ακριβως:smt023
αυτο μου ειπε και μενα οτι θα κανει ;)

maikl 15-11-10 21:31

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από giannisaek (Μήνυμα 508195)
Αρχικά το εργοστασιακό γέμισμα στις καινούριες μπουκάλες κρατάει ποιο πολύ απ' ότι τα γεμίσματα μετά.
Το γιατί δεν γνωρίζω...

Ειναι γιατι κανενας δε τις ζυγιζει....
Στην Προνοια οταν γεμιζα(2 φορες εγινε αυτο μονο) γεμιζε και ζυγιζε με μηχανημα....
στον Τσερτση στη Θεσ/κη κουμπωνει τη φιαλη πανω σε αλλη και οσο παρει...εχω τυχει μπουκαλα να μου παει 2 βδομαδες μονο...βεβαια την ξαναπηγα μου την γεμισε κι οταν τη ζυγισαμε ειχε παρει μονο 1,5 κιλο μονο(2 κιλη μπουκαλα),οποτε και την ξανακουμπωσε μεχρι να παρει βαρος...

giannisaek 15-11-10 22:58

Αυτό Μιχάλη για το ζύγισμα δεν το ήξερα.
Και εγώ στον Τσέρτση την γεμίζω, αλλά δεν την ζύγισε ποτέ.
Αν τον πω να την ζυγίσει θα το κάνει, έχει ζυγαριά;

maikl 15-11-10 23:03

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από giannisaek (Μήνυμα 508249)
Αυτό Μιχάλη για το ζύγισμα δεν το ήξερα.
Και εγώ στον Τσέρτση την γεμίζω, αλλά δεν την ζύγισε ποτέ.
Αν τον πω να την ζυγίσει θα το κάνει, έχει ζυγαριά;

μα γι αυτο τις λεμε οτι ειναι 2κιλες,επειδη χωρανε 2 κιλα υγρο CO2.Τα bar και μονο να ανοιξει-κλεισει τις βανες επιασαν τα 55...ασχετα μεσα αν περασαν μονο 50 γραμμαρια....
Ζυγαρια δεν εχει...εμενα εβαλε τοτε που το ζητησα μια παλια που ειχε απο αυτες τις αναλογικες που ζυγιζομαστε σπιτι μας...εκτοτε δεν το ξανακαναμε αν και εχω παει....

giannisaek 15-11-10 23:31

Εγώ νόμιζα ότι γέμιζε με τα bar...
Μ' αυτά που είπες τώρα πρέπει σε κάθε γέμισμα από εδώ και πέρα να τους ζητάμε να τις ζυγίζουνε.

kingrim 15-11-10 23:34

Ο τσερτσης σημερα που πηγα γεμισε την μπουκαλα την αδειασε και την ξανα γεμισε για να παρει πολυ πραμα μεσα ετσι κανει παντα σε μενα

giannisaek 15-11-10 23:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kingrim (Μήνυμα 508258)
Ο τσερτσης σημερα που πηγα γεμισε την μπουκαλα την αδειασε και την ξανα γεμισε για να παρει πολυ πραμα μεσα ετσι κανει παντα σε μενα

Αλλά δεν τις ζυγίζει, και αντί για δύο κιλά αν είναι δίκιλη να πάρει ενάμισι, πράγμα που δεν θα το ξέρεις.

dimis_george 16-11-10 02:01

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kingrim (Μήνυμα 508258)

ποσο σου κοστισε το γεμισμα??

kingrim 16-11-10 06:59

15ε μια 5κιλη και μια 2κιλη

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:48.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02398 seconds with 10 queries