Το οτι δεν τις πειραξαν μεχρι σημερα δεν σημαινει οτι δεν θα το κανουν ποτε,οπως επισης και τα νεα σκαλαρια που θα βαλειςδεν ξερεις αν θα φερθουν το ιδιο ευγενικα στις γαριδες.
Επισης αυτες που αναπαραγοντε σε γλυκο νερο ευκολα ειναι οι ρεντ τσερυ οι οποιες ειναι πολυ μικρουλες και τα μωρα τους ακομααααα μικροτερα ωστε τα σκαλαρια να τις αφησουν στην ησυχια τους. |
σε απαντησα σε pm αλλα προφανως δεν θες να ακουσεις μετα ομως μην ρωτας γιατι εγινε αυτο και τωρα τι κανω; Οτι σου λεει ο καθενας εδω ειναι για καλο δικο σου και των ψαριων που θα αποκτησεις.Αν δεν εχεις σκοπο να αλλαξεις υποστρωμα μην παρεις corry γιατι με το χαλικι που εχεις θα τραυματισουν τα μουστακια τους οσο για τις γαριδες μαλλον ειναι red cherry στην αγρια μορφη τους καλυτερα να τις απομακρυνεις γιατι αργα η γρηγορα θα γινουν μεζες και τωρα ειναι κριμα να ζουν συνεχεια στρεσαρισμενες.
|
Παράθεση:
αλλα υποστρωμα δεν αλλαζω ξερω οτι τα λετε για το καλο του ενυδρειου για αυτο αλλωστε απευθυνθηκα σε εσας |
δεν αλλαζεις υποστρωμα ?
γιατι ? αν αφυσεισ χαλικι μη παρεις κορυ ουτε ραμιρεζους αν το χαλικι ειναι ασβεστολιτηικο απ οτι βλεπω ειναι λευκο μη παρεις ουτε α\ο και χαρησε και τα σκαλαρια και βαλε κατι αλλο μεσα οπως γκαπι ------------------------- και κατι σχετο ελπιζω να εχεις στοπ στην πορτα και να μη βαραει το ενυδρειο οταν ανοιγει :smt120 |
Παράθεση:
ειναι πολυχρωμο εχει διαφορες πετρουλες και δω στα τρικαλα δεν υπαρχει κατι αλλο |
ολα αυτα που θες θελουν αμμο χαλαζιακη για να μη σου επιρεαζει το νερο
αμα βαλεις νερο απο α\ο εκει μεσα την 1 ωρα θα ειναι το πεχα στο 5 και την αλλη μερα θα ειναι στο 8 αρα τσαμπα |
τι ειναι το αρτεμια?
|
|
το γκαπυ μου γεννα απο τις 6
αλλα μεχρι τωρα εχει κανει μονο 4 τελειωσε η θα κανει κι αλλα? το εχω σε γεννηστρα |
εγω εχω να προτινω κατι αλλο και το ποιο καλο νομιζω αντι να μας ρωτας διαφορες ερωτησεις πανε και διαβασε ολα τα υπομνηματα στην κατηγορια τον αρχαριον
2 διαβασε πλυρωφοριες απο ενυδρεια αμερικης μιας και σου αρεσουν τα σκαλαρια με το να πηδας θεματα και να ρωτας διαφορα δε θα βγαλεις ακρη ουτε εσυ ουτε εμεις ριξε και μια ματια εδω http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...a/enydreia.htm τα εξηγει ολα και οτι δε καταλαβαινεις εδω ειμαστε ;) |
Παράθεση:
απλα με καει λιγο αυτο ποια ειναι η γνωμη σου? |
Παράθεση:
------------------------- και αστο εξω απο τη γεννηστρα μπορει να την χασεις απο το στρες |
εχει δικιο ο harris samos διαβασε ολα τα υπομνηματα και μετα οτι και οσες αποριες εχεις εδω ειμαστε για να τις λυσουμε.Επισης για την αρτεμια υπαρχουν υπομνηματα διαβασε και αυτα οσο για τα σκαλαρια η σωστη ερωτηση θα ηταν πως θα καταλαβω αν ειναι αρσενικο και θηλυκο γιατι μου εχει τυχει 2 θηλυκα να εχουν συμπεριφορα ζευγαριου για αυτο δες εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=33929 και να ξερεις οτι μονο απο τα αναπαραγωγικα οργανα θα καταλαβεις το φυλλο τους.
|
καλημερα πηγα στο pet-shop
εκανα τεστ νερου μου ειπε πως εχω μαλακο νερο αλλα μου ειπε πως εχω ανεβασμενα ή τα νιτρωδη ή τα νιτρικα βασικα δε θυμαμαι αλλα μου ειπε πως εχω πολλες ακαθαρσιες και πρεπει να χρησιμοποιησω σκουπα αλλα εκτος απο το χαλικι εχω και υποστρωμα καμια βοηθεια? |
Παράθεση:
νιτροδη και νιτρικα λογικο να εχεις αναιβασμενα αφου ταιζεις κυμαδες αμα ταιζεις κιμα που δε κανει αλλα λεμε αν κανε αμεσως αλλαγη νερου κανε αλλαγες νερου καθε 2 μερες μηπος καθαρισες προσφατα το φιλτρο ? αν ναι πως ? στο θεμα με το χαλικι και το υποστρομα δε καταλαβα τη ρωτας |
Παράθεση:
οχι δεν το καθαρισα αλλα ετσι κι αλλιως σε 3 μερες ειναι η ωρα του λεω αν χρησιμοποιησω σκουπα βυθου δεν θα μου ρουφιξει το υποστρωμα που ειναι χωμα? |
συφοναρισετο απο ψηλα ;)
κανε αλλαγη νερου και μη πηραξεις το φιλτρο καθολου πανε παρε τεστ |
Παρακολουθώ τη συζήτηση με ενδιαφέρον...
Φίλε Gladiator, πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτείς τεστ για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά (εγώ συνιστώ και φωσφορικά) για να ξέρεις σε τι κατάσταση είναι το νερό σου. Επίσης, ρώτα τον άνθρωπο που σου έκανε το τεστ να σου πει το ακριβές νούμερο της μέτρησης, γιατί όπως σου είπαν και παραπάνω τα "μαλακό" "μέτριο" κλπ είναι σχετικά. Επίσης υπάρχουν 2 διαφορετικές σκληρότητες, ΚΗ, και GH - ρώτα ποιά σου μέτρησε. Τα υπομνήματα που σου είπαν θα λύσουν πάρα πάρα πολλές από τις απορίες σου, και γράφτηκαν με στόχο ακριβώς άτομα σαν εσένα που ξεκινάνε στο χόμπυ. Αν τα διαβάσεις, και θα πληροφορηθής πολλά (που αρκετά μπορεί να μην ξέρεις ότι τα χρειάζεσαι), και θα είσαι πολύ πιο αποτελεσματικός στις ερωτήσεις που ρωτάς από κει και μετά. Α, και επειδή δεν μπορούσα να αντισταθώ: 1) κιμά(ς) = κρέας αλεσμένο στη μηχανή 2) κύμα = Κύμα ονομάζεται μια διαταραχή που μεταδίδεται στο χώρο και το χρόνο. Ο όρος Κύμα (από το αρχαίο ελληνικό ρήμα "κύω" = φουσκώνομαι) 3)κυμα (χωρίς τόνο)=??? |
Παράθεση:
|
ποπο aquaman τι θα λες για τα δικα μου ορθογραφικα......
παντως φιλε gladiator Κατα την γνωμη μου ο Κίμας ειναι μεγαλο λαθος..... ειδικα οταν δεν εχεις τεστ ειναι καταστροφικο πειραμα. κανε μια αναζητηση στα φορουμ για τις αποριες σου και θα δεις οτι αυτα που σου λενε τα παιδια εχουν ξανα συζητηθει χιλιαδες φορες και οι λυσεις ειναι παντα οι ιδιες α) κανεις τεστ β) βρισκεις τι τιμες ειναι εκτος γ) βρισκεις τον λογο που ειναι εκτος και το διορθωνεις δ) ξανα μετρας ε) κανεις αλλαγες νερου για να εχει σταθερες τιμες εκει που θελεις |
το σκαλαρι μου το ενα κυνηγα το αλλο
και το τσιμπαει γτ? |
Παράθεση:
Γιατι μπορει να ειναι ζευγαρι αλλα η θηλυκια να μην θελει τρελιτσες... Γιατι ακομα μπορει να ειναι και 2 θηλυκα που δεν συμπαθιουντε... Πολλα μπορει...Γι αυτο και σου εχω προτεινει να τα βαλεις κοπαδι ωστε να προκυψουν ιεραρχιες και ζευγαρια. |
+ 1 ;)
|
μηπως ειναι ζευγαρωμα?
γιατι πρωτη φορα το κανουν βεβαια εχω παραγγηλει αλλα 2 |
16-17 Σεπτεμβρη θα ανεβασω νεες φωτο
μιας και θα ερθει ενας φιλος μου απο Αθηνα θα μου φερει φυτα και ψαρια και θα κλαδεψουμε και το δικο μου γιατι το θελει το κλαδεματακι του ελπιζω να μεινετε ικανοποιημενοι |
το θεμα δεν ειναι να ικανοποιηθουμε εμεις...που το ενυδρειο δε το βλεπουμε παρα απο φωτος...αλλα να ικανοποιηθεις εσυ εχοντας ενα ομορφο και υγιες...σωστα στημενο ενυδρειο ;)
|
αν και λιγο αργα
ανεβασα νεες φωτο στο album εχω γραψει ποια ψαρια εχω τωρα περιμενω να ακουσω την κριση σας τι να κρατησω? τι να προσθεσω? τι να αφαιρεσω? ------------------------- Παράθεση:
απο σκαλαρια? |
φιλε Μονομαχε, γραφεις
τωρα εχω 4 αγγελοψαρα ζευγαρια σε 250 λιτρα ειναι οριακα 2 ζευγαρια. οταν γενναει το ενα θα εξοριζει στην αλλη γωνια το αλλο...προσωπικα θα κρατουσα 1 ζευγαρι για να μην εχω εντασεις....αλλα ισως το καταφερεις και με 2. 2 ραμιρεζι ζευγαρι 3 γατοψαρα υποθετω κορυ...αυτα καλο ειναι να γινουν 5-6 τον αριθμο... 2 πλεκο ο ενας αλμπινο αν ειναι οι κοινοι πλεκο που μεγαλωνουν πολυ ειναι υπερβολη 2 στο ενυδρειο σου. προσωπικα δε θα κρατουσα ουτε 1 γιατι σε φουλ μεγεθος δε πιστευω οτι το ψαρι αρκειται σε 250 λιτρα..θα τους αντικαθιστουσα με ενα ζευγος ανκιστρους. 6 γκαπυ εδω μου τα χαλας...ολα τα αλλα ψαρια θελουν μαλακο νερο...οποτε ελπιζω να βγαλεις τα γκαπυ και να μαλακωσεις το νερο του ενυδρειου σου αν δε το εχεις ηδη κανει. 2 γαριδες ποιες γαριδες?? υποθετω μεγαλοσωμες για να μη τις ενοχλουν τα ραμ και τα σκαλαρια. 1 κλοουν ζητουν ομαδα και λογω μεγεθους μεγαααλο ενυδρειο...καλυτερα να φυγει κι αυτος ... 4 οτοκυκλοι πολυ συμπαθητικα ψαρακια...επισης για μαλακο νερο. συνοψιζοντας.....πρεπει να εχεις μαλακο νερο για να μην εχεις προβλημα με τα ειδη που φιλοξενεις...σχεδον ολα ειναι για μαλακο νερο. οποτε φευγουν τα γκαπυ...ο κλοουν και οι πλεκο...αυξανονται τα κορυ (ιδιου ειδους) και βλεπεις τη συμπεριφορα των σκαλαριων σαν ενηλικα και πραττεις αναλογως.. αυτο θα εκανα στη θεση σου.... |
Παράθεση:
ναι ο κλουν θα φυγει ειχα ενα προβλημα με σαλλιγκαρια και τον εβαλα προσορινα οι γαριδες ειναι μεγαλοσωμες τις εχω 6 μηνες τωρα ο ενας ειναι ανκιστρους ο αλλος albino highfin 5cm οσο για τα γκαπυ με τι να τα αντικαταστησω? ------------------------- Παράθεση:
|
μου αρεσει στη 2η φωτο με το ξυλο κατα μηκος και οχι καθ'υψος που ειναι σε παρακατω φωτο.;) ομορφο ενυδρειο και παρατηρω και τα εξης..
ενα κοκκινο πλατυ με μαυρη ουρα..αυτο εννοεις γκαπυ ή εχεις και πλατυ?? ειναι και αυτο σκληρου νερου... επισης καλο θα ειναι επειδη οι εχινοδωροι μεγαλωνουν πολυυυ να τους βαλεις ολους πισω και μπροστα να βαλεις αλλα πιο κοντα ευκολα φυτα...π.χ. saggittaria subulata. προσωπικα θα εβγαζα και τα πηλινα γιατι παραπεμπουν αλλου... ακομη ειδα οτι το χαλικι σου ειναι μαλλον λαβα....ενοχλει αυτο το χαλικι τα κορυ...τα μουστακια τους ειναι σε πληρες μεγεθος?? |
Παράθεση:
οσο για τους εχινοδορους κατι θα σκεφτω το ξυλο ναι το αλλαξα καθ'υψος οπως το δες εμεινε στο ενα το πυλινο πανε ολα τα γατοψαρα και ας πουμε μενουν ειναι κατι σαν φωλια δεν ξερω αν θα τα επηρρεασει αν το βγαλω......... |
τους αρεσει μια σπηλια..και σε μενα πανε κατω απο τις ριζες...αλλα μπορεις να βαλεις κατι πιο φυσικο...μια καρυδα...ή μια ριζα ακομη που θα κανει καποια κοιλοτητα παο κατω να "αραζουν".
|
γεια χαρα παιδια
δεν θυμαμαι πως ακριβως ανοιγω νεο θεμα οποτε θα γραψω εδω αν και θα αναφερθω στο ενυδρειο που εχω λοιπον θα μετακομισω Αθηνα οπως φαινεται και θελω να αλλαξω εντελως το ενυδρειο βασικα θελω να βαλω δισκους με τι αλλα ψαρια θα μπορουσα να τους ταιριαξω και ποσους να βαλω? (θα εχω και τη water inn κοντα:) ) και τι μετρησεις θα πρεπει να εχω ωστε να ειμαστε ολοι ευτυχισμενοι? |
Δεν ξεκινας καλυτερα με σκαλαρια που εχουν ιδιες απαιτησεις αλλα δεν ειναι τοσο λουληδες και μπορει να αντεξουν κανενα λαθακι που θα κανεις σιγουρα ως νεος?
|
θελω να ξαναξεκινησω με δισκους
γιατι αργοτερα θα παρω πιο μεγαλο ενυδρειο και θα βαλω σιγουρα δισκους για αυτο θελω τις συμβουλες σας |
Παράθεση:
|
250l ειναι μικρο?
|
Διαβασε αυτο για αρχη και προσπαθησε να το κατανοησεις ολο.
http://www.greekdiscus.com/test2000/...DF%F3%EA%EF%E9 |
καταλαβα..........
για αυτο ηθελα συμβουλες να δω τι θα βαλω στο ενυδρειο ευχαριστω....... ------------------------- guys επειδη ειχα και εχω ενυδρειο φυτεμενο με διαφορα ψαρια (ειτε σκαλαρια ειτε ζωοτοκα) σκεφτομαι μαι νεα προκληση... τι εχετε να προτεινετε? ------------------------- μαλλον θα ασχοληθω με κιχλιδες αφρικανικες καμια βοηθεια??? |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:42. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board