μιας και ειμαι ο πιο κοντινος στα λιτρα του φιλου μας με δισκους ας πω κι εγω μια γνωμη και οτι θελει ας κανει το παληκαρι...
λοιπον 120 λιτρα εχω με 4 δισκακια το μεγαλυτερο ειναι 8μιση μηνων τα δυο γυρω στα 5μιση και ενα γυρω στους 4... αυτα και τιποτα αλλο... εχω ΝΟ3 κατω απο 10 ΝΑΙ γινεται ΝΑΙ ταιζω καρδια ΝΑΙ τουμπανιαζουν και μεγαλωνουν ΑΛΛΑ αλλαγη νερου 30+ λιτρα καθε τρεις ημερες και σιφωναρισμα σε καθε αλλαγη...(αρκετα βαρετη διαδικασια ειδικα οταν ειναι τοσο συντομη η συχνοντητα της ρουτινας) θελουν λιτρα οι δισκοι οτι και να λεμε... με τα διπλα θα ημουν κομπλε με τα τριπλα θα ημουν αψογα... με τα σχεδον μισα που εχεις εσυ θα ηταν σκετος εφιαλτης...:smt073 |
Παράθεση:
Παράθεση:
Και συγχώρεσέ μας αν αντιδράσαμε κάπως υπερβολικά, αλλά προς Θεού, μην το παίρνεις προσωπικά, κανείς δεν είχε την πρόθεση να σε ειρωνευτεί, απλά αυτή η ιστορία (με τα μίνιμουμ λίτρα για κάθε ψάρι) επαναλαμβάνεται κάθε τόσο και πάντα οδηγεί σε διαφωνίες και παρεξηγήσεις. Και συμφωνώ μ' αυτό: "παιδια προσωπικα εχω κουραστει κι εχω αγανακτησει με τα παζαρια που κανουμε να κατεβασουμε τα λιτρα... δε καταλαβαινω τη λογικη και απορω αν καποιος εχει μικρο ενυδρειο γιατι θελει σωνει και καλα να παρει δισκους.... και αν θελει πια τοσο διακαως γιατι δε παιρνει μεγαλυτερο ενυδρειο...αν υπαρχει οικονομικος περιορισμος τοτε απλα τους ξεχναμε και ασχολουμαστε μαζι τους οταν υπαρχει οικονομικη δυνατοτητα αγορας μεγαλου ενυδρειου." ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ: Γιατί δεν φτιάχνουμε ένα πινακάκι με τα προτεινόμενα και τα μίνιμουμ λίτρα για κάθε είδος (με την υποσημείωση ότι αυτά είναι σχετικά και παίζει ρόλο η φίλτρανση, η συχνότητα των αλλαγών, η εμπειρία, η επιδίωξη γέννας κλπ) σαν μπούσουλα και υπόμνημα στο οποίο θα δίνουμε λινκ κάθε φορά? πχ: ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ (1 αρσ. άτομο)- προτεινόμενα: 40 λίτρα - απολύτως απαραίτητα: όχι κάτω από 25. ΓΚΑΠΥ (χαρέμι 1 αρσ.+3 θηλ.) - προτεινόμενα: 60 λίτρα - απολύτως απαραίτητα: όχι κάτω από 45. ΣΚΑΛΑΡΙΑ (αναπαραγ. ζευγάρι) - προτεινόμενα: 150 λίτρα - απολύτως απαραίτητα: όχι κάτω από 100. ΔΙΣΚΟΙ (κοπάδι 6 ατόμων) - προτεινόμενα: 400 λίτρα - απολύτως απαραίτητα: όχι κάτω από 300. Έτσι θα έχουμε να μαλώνουμε μεταξύ μας για την αυστηρότητα του πίνακα και να την πέφτουμε στον διαχειριστή-συντάκτη :D και όχι να τρομάζουμε τα νέα μέλη που πρωτομπαίνουν να ρωτήσουν κι αισθάνονται ότι τους αρπάζουμε από τα μούτρα. |
Παράθεση:
Οπως λες bokosta-κο ξεχωριστα ειναι πιο ευκολο ... θα προσπαθησω να το κανω για τους δισκους ... ;) |
Παράθεση:
συμφωνω απολυτα με τον φιλο και με πολλους ακομα που ειπαν τα πραματα οπως ειναι.... εχουμε σταματησε να βλεπουμε τα πραματα οπως ειναι αλλα τα κοιταμε οπως μπορουμε η οπως μας περνει.... οταν ξεκινησα κι εγω τα ενυδρεια, αν και πολλα με μπερδευαν και ελεγα πως?? τι?? γιατι?? παντα ακουγα τους παλιους και μεχρι τωρα τους ευχαριστω... τον τελευταιο χρονο βλεπω οτι ολοι θελουν να ακουν οτι τους συμφερει και τελικα τσαμπα γραφουν ολα τα παιδια που προσπαθουν να βοηθησουν... πολλα ποστ σαν αυτο εδω, δισκοι σε 120 λιτρα και κατω, κατι αλλα για φροντοζα σε 70 λιτρα, και πολλαααααα αλλα με εχουν κανει να απουσιαζω απο συμβουλες και προτασεις.... το να ρωταει καποιος αλλα δεν θελει να ακουσει κανεναν εμενα με κανει να μην εχω ορεξη να γραψω..... ευχομαι καλο κουραγιο σε οσους συνεχιζουν να το κανουν!!!!!!!!!! :smt041:smt041:smt041:smt041:smt041 |
Κοίτα βρε thomazos1 σε δουλειά που μας βάζεις, σε εποχές κρίσης.:)
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
αλλα το οτι θα κρατησει το ζευγαρι των δισκων σε 80 λιτρα μονιμη κατοικια, αυτο ειναι πολυ ασχημο για τα ψαρια... αυτο εσενα τι σου λεει???? καταλαβαινω οτι εχει παιδια και πολλα αλλα εξωδα αλλα οταν θελεις να ασχοληθεις με δισκους, αυτα πρεπει να τα εχεις μελετησει απο πριν... και παλι καλα , ο φιλος μας εδω ακουει και καταλαβαινει τι του λενε... στα περισσοτερα ποστ ομως τους λες το σωστο και βρισκεις και τον μπελα σου και σε βγαζουν και ασχετο....:smt120:smt120:smt120:smt120 |
Παράθεση:
Προσωπικα δε με ενδιαφερει τιποτα αλλο απο την αληθεια και θα πρεπει να την ξερουμε ολοι ωστε να αποφασισει ο καθενας τι θελει να κανει και να τα βαλει στη δικη του "ζυγαρια" .... Α ... ξεχασα οτι αν εξαντληθουν τα επιχειρηματα μιας πλευρας ... τοτε "χτυπαμε" (σαν γνησιοι Ελληνες) την αξιοπιστια των προσωπων της αλλης πλευρας και εκει ξεφευγει ... το ολο πραγμα! Και ομως εμενα με εχει συμβουλεψει γιατρος που ο ιδιος καπνιζει να το κοψω ... η ευκολη λυση ειναι να του πω οτι επειδη καπνιζεις ο ιδιος δεν εχει καθολου βαρος η γνωμη σου περι σωστου η λαθους! Η δυσκολη ειναι να κατσεις να ακουσεις ... να ψαξεις ... να ενημερωθεις! Αν εισαι κολλημενος σε αποψεις χωρις να ακους τους αλλους τοτε κακο κανεις στον εαυτο σου και σε οτι επηρεαζεις ο ιδιος ... στη περιπτωση μας στα ψαρια που εχουμε! |
Είμαι απο τους λίγους (και δεν ειναι εγωιστικό) που μεγάλωσε τεχνητά 4 δίσκους σε 180 λιτρα (στην Ελλαδα) ζουν οι τρεις απο αυτους ειναι πανω απο 16 εκατοστα εχουν ζευγαρώσει και αναπαράγουν, αλλα δεν το συνιστώ σε κανέναν
Εκτός!!! Και εχει τον χρόνο και τα μέσα και την γνωση να τηρήσει κάποιες προϋποθέσεις Ναι!! με προϋποθέσεις κοπο και χρονο που λιγοι μπορουν να διαθέσουν ολα ειναι δυνατά http://www.greekdiscus.com/test2000/...ead.php?t=3828 Αλλα οι δισκοι στα 80, 120 η 180 λιτρα θέλουν γνώση χρόνο και κόπο για αυτό ολοι λέμε δισκοι = πολλα λιτρα Για να προστατευθεί ο αρχάριος και το πορτοφόλι του απο τα λαθη που κάποτε κάναμε και εμείς Και ας το λεμε λιγο άκομψα πολλες φορες ειμαστε απλα καμένοι |
Παράθεση:
θα γινει το μεγαλυτερο μακελειο που εγινε ποτε... οχι οτι δεν ειμαστε ικανοι να φτιαξουμε ενα τετοιο πινακακι-μπουσουλα... ικανοι δεν ειμαστε να το εκτιμησουμε ....:( |
Εγώ πάντως θα το εκτιμούσα!
Από το να ψάχνω σε 10 site και να προσπαθώ να καταλάβω ποιος είναι πιο κοντά στην αλήθεια και αν υπάρχουν και όλες οι παράμετροι προτιμώ να βρίσκω με μια ματιά ό,τι θέλω στα γρήγορα. Από εκεί και πέρα το να ψαχτώ παραπάνω για τις λεπτομέρειες του κάθε είδους εφόσον δω ότι μπορώ να του προσφέρω τα βασικά είναι ευθύνη μου. Τώρα το ποιοι έχουν τις γνώσεις και το κουράγιο να ασχοληθούν με κάτι τέτοιο, όπως και με τη συνεχή του ανανέωση είναι άλλο κεφάλαιο. Γιατί το να γραφτεί ένας πίνακας με 5-10 ψαράκια και τέλος μπορεί ακόμα και να φανεί προχειράντζα σε κάποιους. Εγώ ξαναλέω θα εκτιμούσα και τη δουλειά όσων θα ασχολούνταν και τις πληροφορίες που θα μου προσφέρονταν ως γρήγορη αναφορά. |
Παράθεση:
και τωρα δε προλαβαινω αλλα χειμωνα θα τα καταφερω ------------------------- http://aqadvisor.com/AqAdvisor.php?A...=C&AqVolUnit=L http://www.theaquatools.com/aquasketcher ------------------------- δειτε λιγο το 1 προγραμμα βαζεισ φιλτρα λιτρα και ψαρια και σου βγαζει τη γινετε και αν γινετε |
Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την κατανόηση. Έχω πάρει πολύ σοβαρά όλες τις απόψεις-σκέψεις-προτάσεις σας και θα κινηθώ ανάλογα.
Συγνώμη εάν φάνηκα λίγο αγενής αλλά είναι η φύση μου τέτοια οπου ασχολούμαι με παιδιά στην δουλειά μου και με έχουν κάνει πολύ ευαίσθητο σε θέματα συμπεριφοράς. Πρός το παρόν ...αδειάζω όλα τα υπόλοιπα εκτός των δύο δίσκων μία μικρή ρίζα που έχω και προχωράω μέχρι να ευκοληνθώ και να πάρω κανένα 180άρι ενυδρείο. Το ενυδρείο μου είναι 84 λίτρα για την ακρίβεια μέχρι εκεί που το γεμίζω...ε! ...όλο και κάτι θα μείνει απο τον χώρο που θα πιάσει το φίλτρο και η ρίζα για το δύστυχο ζευγάρι , το οποίο πρός το παρόν δείχνει αρκετά ευτυχισμένο. Να είστε καλά παιδιά και ευχαριστώ!:smt041:smt041:smt041 |
Αλλαζε νερο οσο ποιο συχνά μπορείς μέχρι τότε και μην φοβάσαι τίποτα
αποψη μου παντα |
Xωρις παρεξήγηση αλλά στα 80 λίτρα αν τα κρατήσεις θα πρέπει να κανεις καθημερινές αλλαγές και χρειαζεται να έχεις κ αρκετή εμπειρία για να μπορεσεις να τους διατηρησεις. Μην ξεχνάς ότι οι δισκοι μεγαλώνουν. Και σίγουρα σε πολλά λίτρα βλέπεις άλλα ψάρια. Το έχω ζήσει προσωπικά. Ξεκίνησα με 180 λίτρα τώρα είμαι στα 400 και τα ψάρια είναι αγνώριστα. Εύχομαι να φτιάξεις σύντομα ένα μεγαλύτερο ώστε να μην χρειαστεί το ζευγάρι να μείνει για πολύ καιρό στο 80 λίτρο.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:34. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board