Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Γαρίδες (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=104)
-   -   DIY γαριδοτροφη (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36231)

exelix 20-04-10 20:46

Το έχω διαβάσει, για αυτό το λόγο ρωτάω. Γιατί ναι μεν την αποξηραίνουμε, αλλά μετά παίρνει υγρασία από το περιβάλλον και μπορεί να μουχλιάσει.

tsilojohn 20-04-10 21:00

και εγω δεν ξερω ποσο κραταει , την εχω 3 μηνες και μια χαρα την βλεπω ακομα..

platy 20-04-10 21:02

σε τι δοχειο την εχεις ?

tsilojohn 20-04-10 21:20

σε ενα ξυλινο απο τσα'ι'..

platy 20-04-10 21:24

γνωριζεις καποιο αλλο που θα ηταν καταλληλο (γτ που να βρισκω απο τσαγια τωρα)

tsilojohn 20-04-10 21:36

Δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα που θα το βαλεις απλα πρεπει το καπακι να ειναι λιγο ανοιχτο ωστε να αεριζεται η τροφη .

kilo_me 28-04-10 21:03

οκ την έφτιαξα την τροφή οπός είναι η συνταγή και πέφτει σύρμα..με το που ακουμπήσει το νερό. :cool:Ευχαριστώ Raven. :grin:
και μια φωτο.
http://farm4.static.flickr.com/3452/...b484c6dd05.jpg

platy 13-05-10 11:41

παιδια αγορασα κολοκυθι πρασινο αρακα καροτο παπρικα φτιαχνω την τροφη με αυτα τα υλικα ??

prospathw 13-05-10 12:41

ναι αλλα επειδη ειχα μαθημα πριν και δεν σε προλαβα ΟΧΙ σπανακι που μου ειπες;)δεν κανει για τις γαριδες

Μίμης 13-05-10 12:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από prospathw (Μήνυμα 445750)
ναι αλλα επειδη ειχα μαθημα πριν και δεν σε προλαβα ΟΧΙ σπανακι που μου ειπες;)δεν κανει για τις γαριδες

τον προλαβα εγω που δεν ειχα μαθημα ;) και του εξηγησα και καποια αλλα πραγματα σχετικα με την τροφη...:)

platy 13-05-10 13:29

ευχαριστω παιδια...τωρα το μονο που μενει ειναι να στεγνωσει και να την ταισω

jimn 27-06-10 20:49

Συγχαρητήρια για την συνταγή καταρχήν,θα μπορούσες αν είναι εύκολο να δώσεις και κάποιες αναλογίες στα υλικά.Δηλαδή εγώ που θα ταϊσω 15 γαρίδες πόσο περίπου θα πρέπει να βάλω?
Ευχαριστώ

Αυτή η σπιρουλίνη κάνει?
http://www.pharmazon.gr/product_info...oducts_id=1615

6981giwrgos 01-07-10 10:03

Μπράβο Αλέξανδρε για την καταπλικτικη παρουσιαση. μια ερωτιση εχω μονο ποση σπιρουλινα βαζουμε, ποση παπρικα και το πακετο του αρακα ειναι 1/2 του κιλοθ ή 1 κιλο?
ευχαριστω.

birgin 03-07-10 15:18

μαγειρευω για να δουμε...

μαγειρεύω για να δούμε...η μόνη παραλαγη που έκανα προσθεσα baby food ....τωρα ειναι φουρνο....!!!:smt041

birgin 03-07-10 16:59

etoimo!!!

3 Συνημμένο(α)
τρελαθηκανε!!! και τα guppy!!! se eyxaristo..

jimn 03-07-10 23:33

Εμένα πάλι δεν την είδαν και με πολύ καλό μάτι,δειλά δειλά πλησιάζει μία μία και την κάνει μετά από πολύ λιγο με ελαφρά πηδηματάκια:(

syphon 03-07-10 23:46

Εμένα πάλι μόνο οι γαρίδες δεν την τρώνε
Που να προλάβουν στον χαμό που γίνεται όταν πέφτει

lucy 20-09-10 12:45

Εγώ που την έχω ανοιχτή κρεμασμένη στο καλοριφέρ, μου μαμίδιασε (γέμισε μαμίδια).

Βλέπω μια μέρα μέσα στο ενυδρειάκι να κολυμπάνε κάτι σκαθαράκια και χάρηκα. 'Εχω λέω κάτι το διαφορετικό στο ενυδρείο μου! Είχαν και φυσαλίδα όπως κάποια έντομα που μπαίνουν στο νερό. Είναι 2-3 χιλιοστά καφεδί και στο νε΄ρο φαίνονται κοκκινωπά.

Τελικά ανακάλυψα πως ήταν από την τροφή που μαγείρεψα πριν 9 μήνες.

platy 20-09-10 13:25

αχαχαχαχα .>!!!!!

lucy 21-09-10 11:52

Γελάς .... κι εγώ γέλασα με την ψυχή μου .... για δείτε τι είδα:

Το μαμίδι - σκαθαράκι έτοιμο να την κοπανίσει

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...b-dscf2967.jpg

Στους δυο επάνω κύκλους τα σκαθαράκια και στον κάτω κύκλο η φωλιά τους μέσα στο κομμάτι τροφής.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...b-dscf2969.jpg

Μόλις που φαίνεται το πωπουδάκι του!

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...b-dscf2968.jpg

Το θεαματικό όμως είναι να τα δείτε να κολυμπάνε με μια φυσαλίδα αέρα πριν βγουν στην επιφάνεια και την κοπανίσουν. Κρίμα που δεν μπόρεσα να βγάλω φωτογραφία!!! :D:D:D

Πάνος 23-09-10 00:26

lucy...τι φωτογραφιες ειναι αυτες?? χαλας κι εσυ και θα με αφησεις μοναδικο φωτο-χαλια...:(

lucy 23-09-10 18:46

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 483981)
lucy...τι φωτογραφιες ειναι αυτες?? χαλας κι εσυ και θα με αφησεις μοναδικο φωτο-χαλια...:(

Σου αρέσανε; :p .... γιατί; :confused:

Πάνος 23-09-10 23:57

καθαρες βρε...φαινεται το μαμουνι...:D
αν τραβουσα εγω το πολυ πολυ να εβλεπες ενα θαμπο διαφορετικο χρωμα..:(

aquaman 20-10-10 10:12

Είμαι αργοπορημένος στο ποστ, αλλά χτες δοκίμασα τη συνταγή για πρώτη φορά, και έγινε χα-μος!

Τα ψάρια έγιναν "πύραυλοι"... μιλάμε χτύπαγαν συνέχεια με του που έπεσε το πρώτο κομματάκι, και κυνηγούσαν όποιο προλάβαινε να το αρπάξει στο στόμα.
Δεν έχω ξαναδεί τέτοια συμπεριφορά με flakes...

Για τις γαρίδες αναγκάστηκα να ρίξω ξανά με σβυστά τα φώτα, γιατί τα ψάρια δεν άφηναν τίποτα αν το έβλεπαν...

Προσωπικά νομίζω ότι βρήκα την "τροφή του μέλλοντος" - και είναι και οικονομική...

Και κάτι άλλο περί τάπερ/υγρασίας που συζητήθηκε παραπάνω: ακολούθησα τα εξής βήματα:

1) ξέραμα στο φούρνο στους 40C
2) έξω 1 μέρα να στεγνώσει κι άλλο
3) γύρισμα τα κομμάτια ανάποδα - η κάτω πλευρά που ακουμπούσε στο λαδόχαρτη ηταν υγρή - και άλλη μια στο φούρνο
4) αποθήκευση στο ψυγείο (no-frost, που στεγνώνει τα πάντα) 1-2 μέρες

μετά βγήκε θεόξερη η τροφή - δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να μουχλιάσει

και πάλι ευχαριστούμε για τη συνταγή!

diafana 04-12-10 00:32

αυριο εχουμε master chef!!!:smt041:smt041:smt041:smt041

panos tsokas 01-03-11 14:57

την δκιμασα και ειναο πολυ καλη.οι γαριδουλες μ κανουν σαν τρελες μολισ πεσι μεσα στο νερο

amangos 21-03-11 10:14

το έκανα κι εγώ. Τα έριξα σε μεγαλούτσικα κομμάτια, και δεν μπορούνε να τα φάνε... Φαντάζομαι θα μαλακώσουν. Τα ρίχνετε σε σκόνη?

kifinas 23-03-11 00:01

μηπως δεν εψησες καλα το καροτο.

Εαν ειναι σκληρο δεν θα το φανε ποτε.

Το καροτο βεβαια μαλακωνει αν το αφησεις 1-2 μερες στο νερο αλλα μαλλον κατι δεν εκανες καλα.

Φιλικα Χρήστος.

amangos 26-03-11 08:23

Ίσως έπρεπε να βάλω περισσότερο καρότο. Έβαλα πολύ αρακά και λίγο καρότο (δεν είχα πολύ). Το έσπασα στο μπλέντερ (ακουγότανε λες και έχω βάλει χαλίκια) και μετά από ώρα το έκανα σχεδόν σαν σκόνη. Τώρα τους το ρίχνω λίγο λίγο σε σκόνη.

jimn 14-05-11 19:16

Να συμπληρώσω ότι βρήκα σκόνη σπιρουλίνας στην Αθηνάς στην κρεαταγορά απ΄έξω στο μαγαζάκι με τα βότανα.Έχει 6 ευρώ τα 50 γραμμάρια(τιμή 12/5/2011) υπέρ αρκετά για την συνταγή μας. :)

Yiannis 30-03-12 15:12

Αναλογιες υλικων?

Γεια σου Αλεξανδρε! Λεω κι'εγω να δοκιμασω την συνταγη σου γιατι οι γαριδουλες μου εχουν φθασει σε μεγαλους αριθμους και δεν προλαβαινω να αγοραζω τροφες..
Ομως απο ..μαγειρικη ειμαι ασχετος και θα ηθελα να μου δωσεις κι'αλλες λεπτομερειες..Π.χ. τι ποσοτητα - σε βαρος - αρακα χρησιμοποιεις? επισης ποση γλυκια παπρικα και ποση σπιρουλινα σε αναλογια βαρους παντα..
Τα ..καροτα θα τα υπολογισω με το ματι :p
Ευχαριστω

chrisvari 12-05-13 12:25

Καλημέρα παιδιά.Επειδή σκέφτομαι κι εγώ να φτιάξω την τροφή,λέω να παραγγείλω με την ομαδική στο aquaristic τη σπιρουλίνα αυτή.
http://fish.aquaristic.net/aquaristi...na-powder.html ή αυτή http://fish.aquaristic.net/en/Feedin...-Forte-36.html

250 ml 10 ευρώ.
1000 ml 20!! Λογικά κάνει έτσι?
Επίσης στις φωτογραφίες που έχει ο Αλέξανδρος στην αρχή,η σπιρουλίνα που έχει βάλει πάνω στη συγκεκτιμένη ποσότητα αρακά και στα 2 καρότα,σε πόσα γραμμάρια σπιρουλίνας αντιστοιχεί?Ξέρει κανείς που την φτιάχνει να μου πει εμπειρικά?

sarpijk 12-05-13 13:50

Παιδια απλα βαλτε με το ματι! Δε κανουμε ζαχαροπλαστικη να παιζουμε στο γραμμαριο! Εγω εκανα πρωτη φορα και μου βγηκε μια χαρα. Αρχιστε με μικρη ποσοτητα αρχικα δλδ 2 καροτα μεγαλα, ενα μπολακι του γλυκου αρακα, μια -δυο κουταλιες σπιρουλινα σκονη και μια κουταλια παπρικα. Παραπανω να πεσει δεν υπαρχει θεμα. Στο μπλεντερ βαλτε λιγο νερακι για να μπορεσουν να αλεστουν ομοιομορφα τα υλικα. Μεγαλη προσοχη στο ΣΤΕΓΝΩΜΑ. Δεν υπαρχει περιπτωση να μη γινει αναραπαστη!

chrisvari 12-05-13 18:28

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από sarpijk (Μήνυμα 762552)
Παιδια απλα βαλτε με το ματι! Δε κανουμε ζαχαροπλαστικη να παιζουμε στο γραμμαριο! Εγω εκανα πρωτη φορα και μου βγηκε μια χαρα. Αρχιστε με μικρη ποσοτητα αρχικα δλδ 2 καροτα μεγαλα, ενα μπολακι του γλυκου αρακα, μια -δυο κουταλιες σπιρουλινα σκονη και μια κουταλια παπρικα. Παραπανω να πεσει δεν υπαρχει θεμα. Στο μπλεντερ βαλτε λιγο νερακι για να μπορεσουν να αλεστουν ομοιομορφα τα υλικα. Μεγαλη προσοχη στο ΣΤΕΓΝΩΜΑ. Δεν υπαρχει περιπτωση να μη γινει αναραπαστη!

Ευχαριστώ πολύ.εντάξει στο περίπου θα έβαζα έτσι κι αλλιώς,απλά δεν μπορούσα καθόλου να καταλάβω απο τις φωτο.γιατί 2 με 5 κουταλιές σπιρουλίνα έχουν μακροπρόθεσμα μεγάλη διαφορά στη τσέπη μου.ευχαριστώ και πάλι

chrisvari 02-06-13 20:47

σήμερα τάισα για πρώτη φορά με την γαριδοτροφή του raven.Oι red cherry είχαν τη διάθεση να φάνε,αλλά όπως καταλάβατε με amano μέσα και guppies δεν τα κατάφεραν.Ειδικά τα guppies έκαναν σα δαιμονισμένα.Περιπολούσαν μη μπει κανείς άλλος στη περιοχή με το φαί

fotis_k 15-02-15 14:08

Η παπρικα η καπνιση επιτρεπεται αντι για γλυκια;Επισης το πατζαρι;

sarpijk 15-02-15 14:18

Για την παπρικα δε ξερω να σου πω. Εγω δε θα εβαζα παντως λογω καπνου. Παντζαρι φοβαμαι οτι θα βγαλει χρωμα στο ενυδρειο.

lingistis 15-02-15 15:07

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από fotis_k (Μήνυμα 875527)
Η παπρικα η καπνιση επιτρεπεται αντι για γλυκια;Επισης το πατζαρι;

Γλυκιά πάπρικα.
Γιατί να δοκιμάσεις καπνιστή πάπρικα αλλά και πατζάρι;
Δεν έχω δει κάποια γαριδοτροφή (DIY ή εμπορίου) που να περιέχει παντζάρι.

Bill-Samos 15-02-15 16:00

Παπρικα καπνιστη και καυτερη εχω βαλει..δεν ειδα διαφορα..Για το παντζαρι τωρα..καπου εχω διαβασει οτι η νιασινη που περιεχει προκαλει εκδυση και το αποφευγουμε..δεν θυμαμαι που ,μαλλον σε καποιο αρθρο εδω στο φορουμ..

bloskas 15-02-15 23:18

τωρα σοβαρα πιστευετε οτι βαζοντας διαφορα κοκκινα μεσα θα κοκκινισουν οι γαριδες?.. :smt106

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:52.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02529 seconds with 10 queries