Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ζωοτόκα (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Γέννησαμε!!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=33182)

gmavro 15-07-09 15:09

Τα ψαρακια μου αυτη την στιγμη ειναι 3 μεγγαλα guppy 4-5 νεογνα , 1 ξυφοφορο , 3 molly , δυο γλυφτες , και ο silver shark το μεγεθος τους δεν ειναι μεγαλο. Δεν ξερω αν οντως ειναι τοσο αναγκαιες οι αλλαγες και μαλιστα του 1/3 του νερου , αλλα σιγουρα για να το λετε το εχετε δει καλυτερα απο εμενα . Βεβαιος πρεπει να αναφερω οτι ειχα και παλιοτερα ενυδρειο 150 λιτρα με πολλα περισοτερα ψαρακια και εκανα αλλαγη νερου μια φορα τον χρονο ... Προβληματα σχεδον δεν ειχα καθολου με τα ψαρια . Βεβαιος μου φενετε οτι εχουμε ξεφυγει απο το συγκεκριμενο θεμα που εχουμε ανοιξει εδω.

Πάνος 15-07-09 15:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από POURITANOS (Μήνυμα 365499)
Με το ζόρι κρατάνε ζωντανή την βιολογία στο ενυδρείο αν αλλάζουμε και το νερό δε θα στρώσει ποτέ.

εκτος θεματος...!!!
μηπως πρεπει να ξαναδιαβασεις τον κυκλο του αζωτου?? συγνωμη μα δε το λεω ειρωνικα...το λεω σοβαρα....γιατι αν νομιζεις οτι οι αλλαγες νερου θα δυσκολεψουν το στρωσιμο του ενυδρειου...τοτε....απλα πρεπει να κατανοησεις τον κυκλο του αζωτου..
εχει ενα καλο υπομνημα εδω.. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από POURITANOS (Μήνυμα 365499)
Οσο για τα μωρά δε τα υπολογίζω καν στο ότι βρωμίζουν το νερό.

τα μωρα δεν απεκρινουν πολυ...αλλα δινουμε αρκετη τροφη για να ειναι παντα διαθεσιμη και συνηθως σε μορφη σκονης που τα ενηλικα δεν πολυτρωνε και χανετε αρκετη τροφη και "λερωνει" περισσοτερο το νερο.....επισης τα μωρα σαν πιο ευαισθητα εχουν μικροτερες αντοχες απο τα μεγαλα...γιαυτο λεμε στις γεννες...ακομη καλυτερο νερο αποτι συνηθως εχουμε..

POURITANOS 15-07-09 16:40

in the pond
Η βιολογία καταναλώνει συγκεκριμένη ποσότητα αμμωνίας που υπάρχει διαθέσημη στο νερό. Δεν παράγεται περισσότερη έτσι για να έχουμε. Διαφορετικά λοιμοκτωνεί και συρρικνώνεται στα επίπεδα που της παρέχεται τροφή. Μην τα ξαναλέμε βρε Βασίλη.

panos-alex/polis
το υπογραμμιζω κι εγω αυτο σαν αποφθευγμα...και σαν μια αρχη που καλο ειναι να γνωριζουν οι αρχαριοι...η βιολογια αναπτυσσεται ή συρρικνωνεται αναλογα με την διαθεσιμη τροφη.

(Εγώ πιστεύω ότι η βιολογία αναπτύσσετε συνεχεία και εξαπλώνετε περισσότερο όταν δεν βάζουμε συχνά φρέσκο νερό) βλεπε παρατημενα ενυδρεια, η ενυδρεια που τα χτυπαει ηλιακο φως.
πιστευω οτι βλεπουμε πολλους παραγοντες που επιρεαζουν την βιολογια και την αναπτυξη της.

Κάποιοι έχουν μπερδέψει την βιολογία με τα αερόβια βακτηρία που ζουν σε οξυγονωμένο νερό(φίλτρο).

Πάνος 15-07-09 16:51

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από POURITANOS (Μήνυμα 365517)
Κάποιοι έχουν μπερδέψει την βιολογία με τα αερόβια βακτηρία που ζουν σε οξυγονωμένο νερό(φίλτρο).

οταν μιλαμε για βιολογια και στρωσιμο ενυδρειου ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ οτι αναφερομαστε στα nitrobacter nitrosomonas nitrospeira και αυτα που λες "αεροβια βακτηρια του φιλτρου"....γιατι αυτα μας ενδιαφερουν για το στρωσιμο...
δε νομιζω οτι μπερδευτηκε κανεις εκτος απο σενα...
αν εσυ εννοεις μια αλλη βιολογια...οπως οι αλγες κι ενα σωρο αλλα (βιολογια ειναι απο την αμοιβαδα μεχρι τον ανθρωπο) τοτε ξεκαθαρισε που αναφερεσαι και μη χαρακτηριζεις τους αλλους μπερδεμενους....
ελπιζω να μη συνεχιστει αλλο το παιχνιδι σου με τις λεξεις....

POURITANOS 15-07-09 21:08

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 365518)
οταν μιλαμε για βιολογια και στρωσιμο ενυδρειου ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ οτι αναφερομαστε στα nitrobacter nitrosomonas nitrospeira και αυτα που λες "αεροβια βακτηρια του φιλτρου"....γιατι αυτα μας ενδιαφερουν για το στρωσιμο...
δε νομιζω οτι μπερδευτηκε κανεις εκτος απο σενα...
αν εσυ εννοεις μια αλλη βιολογια...οπως οι αλγες κι ενα σωρο αλλα (βιολογια ειναι απο την αμοιβαδα μεχρι τον ανθρωπο) τοτε ξεκαθαρισε που αναφερεσαι και μη χαρακτηριζεις τους αλλους μπερδεμενους....
ελπιζω να μη συνεχιστει αλλο το παιχνιδι σου με τις λεξεις....

πιστευω οτι μας κουρασε ολους μας αυτο.

:D game over :D

Δημητρης89 15-07-09 21:14

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Tolis (Μήνυμα 365417)
Μουγγος ειμαι?

χιχιχιχι:):)λιγα λογια και καλα ε?

ΜΙΜΗΣ 16-07-09 09:56

δεν ξερω και δεν εχω δει τα ψαρακια τον αλλων που ασχολουνται με το θεμα εδω(μπορει να ειναι ακομα ποιο ομορφα).αλλα τα ψαρακια του πουριτανου ειναι πανεμορφα.πιστευω του αξιζει ενα μπραβο!http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24642

Γιώργος Κ 16-07-09 10:44

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ΜΙΜΗΣ (Μήνυμα 365600)
δεν ξερω και δεν εχω δει τα ψαρακια τον αλλων που ασχολουνται με το θεμα εδω(μπορει να ειναι ακομα ποιο ομορφα).αλλα τα ψαρακια του πουριτανου ειναι πανεμορφα.πιστευω του αξιζει ενα μπραβο!http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24642

Τα ψαρια απο τη φυση τους ειναι πανεμορφα! Το θεμα ειναι να τους προσφερουμε οσο καλυτερες συνθηκες μπορουμε!! Για αυτο γινεται η παραπανω συζητηση ...... αλλα game over .... ξεχασα!! Panos wins .... Fatality!!:D:D:D :smt033

POURITANOS 16-07-09 11:36

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από georgarask (Μήνυμα 365613)
Τα ψαρια απο τη φυση τους ειναι πανεμορφα! Το θεμα ειναι να τους προσφερουμε οσο καλυτερες συνθηκες μπορουμε!! Για αυτο γινεται η παραπανω συζητηση ...... αλλα game over .... ξεχασα!! Panos wins .... Fatality!!:D:D:D :smt033

Προκαλείς σε βαθμό που θέλεις να καταστρέψεις τα θέματα πιστεύω ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά σου μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί έως ανώριμη.
Είσαι και συνομήλικος μου .

Αυτός που νικάει πάντα είναι ο αναγνώστης.
Αυτός που εμπλέκετε σε διαφορά θέματα δεν βγαίνει ποτέ νικητής για το λόγω ότι κανείς δεν είναι ξέρολας και όπως είναι φυσικό θα κάνει και λάθη. Είτε γιατί έτσι έχει μάθει έως τώρα είτε γιατί λόγω συγκυριών νομίζει κάποια πράματα ότι πάνε αλλιώς.

Αυτός που δεν κάνει λάθη είναι αυτός που ποτέ δεν κάνει τίποτα......

Οποίος θέλει ας δει και εδώ τι πας να κανείς.

Ποστ 18 http://www.aquatek.gr/vb/showthread....625#post365625

in the pond 16-07-09 12:18

Ε, παιδιά κουλάρετε!!!:confused:

Φίλε Βασίλη, τώρα είδα τη λιμνούλα σου και ήταν πολύ όμορφη και τα ψαράκια σου φαίνονται όντως καλά.;) :p

Είπες ότι δεν έκανες ποτέ αλλαγές νερού έτσι?
Αφού ήταν κατασκευασμένη έξω, θα πει ότι είχε κάποια εξάτμιση έτσι?
Με τί νερό συμπλήρωνες?
Αναρωτήθηκες ότι το νερό αυτό είναι κάτι ανάλογο όπως και οι αλλαγές νερού?

Αγαπητέ Μίμη, ευχαριστώ για το λινκ.

water 20-07-09 13:01

και ποιο παλια οι γιατροι λεγαν οτι το τσιγαρο κανει καλο... τωρα λενε οτι δν κανει καλο... Το 8εμα ειναι οτι οι αλαγες νερου πρεπει να γινονται.. ειχα guppies οσο και αν εκανα αλαγες νερου παντα ειχα απολειες... οταν τα παρατισα στιν μοιρα τους ειχα γεμισει απο 4 σε 120 περιπου μικρα μεσα σε ενα 125αρι ενιδριο και εδινα οπου ι3ερα...

το 8εμα ειναι οτι μετα απο λιγο καιρο πολα απο τα νεα πε8εναν μι εχοντας νεο νερο...

το 8εμα δν ειναι αν μπορουμε εστο με απαν8ροπους τροπους (για εμενα απαν8ροπο ειναι )
να δουμε αν μπορουν να ζισουν...

παιδια εχω ενα βελγικο λυκοσκυλο και δν του βαζω νερο.. δν εχει πε8ανει αρα δν εχει αναγγη το νερο...

με καταλαβενεις τι 8ελω να πω ε ?

δν παει να πει οτι επιδι δν πε8ενει οτι περναει και καλα αν μπορουσε να πε8ανει 8α πε8ενε παρα να βασανιζετε.. και ναι πιστευω οτι αν βαλεις σε 1000 λιτρα ενα ψαρι και χορις αλαγες νερου 8α ειναι κομπλε.. τωρα ομως φιλε δικο σου ειναι το ενυδριο .. και εσυ οτι γουσταρεις του κανεις...

το 8εμα ειναι ομως να υπαρχει το μεσον που ειναι αυτο το φορουμ να ανταλαζουμε αποψεις με ευγενικο τροπο . ποιος 3ερει ολοι μα8ενουμε.. δν γενι8ικε κανενας και τα ι3ερε ολα :smt033

και να εχεις και λιγο ανοιχτο μιαλο οταν σου λενε κατι.. γιατι δν εχουν δικιο ??
οθτε εγω αλαζω νερο στα ψαρια μου οσο συχνα 8α επρεπε αλλα ντρεπομαι να κανω τεστ αμμωνιας... και φυσικα δν ζιτοκραυγαζω κιολας για αυτο που κανω... παντος μετα απο μια αλλαγη νερου ειτε με τα guppy που ειχα ειτε με τισ κυχλιδεσ που εχω τα βλεπω ποιο ζοιρα να τρεχουν και να παιζουν ευχαριστιοντας με για αυτι τιν αλαγη νερου...

ααα ειχα παρει ενα μικρο guppy μεσα σε ενα μπουκαλι μισολιτρου νερου και το ειχα παει σε εναν φιλο να το βαλει στο ενυδριο του..το 3εχναει και μετα απο 2 βδομαδες το βλεπει οχ λεει το περνει το βλεπει και το ψαρι ζουσε... του ερι3ε λιγο μπισκοτο και μετα απο 1 βδομαδα το πιγε στο ενιδριο του.. το ψαρι ακομα ζει απ'οτι 3ερω.. και το φοναζει νινζα τι παει να πει ομως οτι αφου τιν εβγαλε κα8αρι ειναι και ο σοστος τροπος ??

τεσπα δικαιομα του κα8ενος να κανει οτι του γουσταρει αλλα ας εχουμε και το χρεος απεναντι σε αυτο που αγαπαμε να το κανουμε σοστα...

αυτα τα ολιγα

gmavro 22-07-09 14:15

Καλησπερα ,
Ολα μια χαρα με τα μικρα Guppakia τα βλεπω βδομαδα με την βδομαδα να μεγαλωνουν ... :) Αυτο που μου κανει περιεργεια ειναι οτι ολλα ειναι κανονικα διαφανα με λιγο ποιο σκουρο στην κοιλια τους και το κεφαλι τους , και το ενα ειναι σχεδον καταμαυρο ολοκληρο ? Ειναι διαφορετικο σε ειδος η εχει κανενα προβλημα ?

Εΰχαριστω

Πάνος 22-07-09 14:56

προφανως αυτο θα εξελιχθει σε διαφορετικο χρωματισμο...δε νομιζω οτι πρεπει να σε ανησυχει..

POURITANOS 22-07-09 15:55

το ψαράκι σου αυτό μεγαλώνοντας θα γίνει ένα σκουρόχρωμο ψαράκι (συνήθως είναι τα ποιο όμορφα ) . δεν αποκλείετε και αλλά ψαράκια μεγαλώνοντας να σκουραίνουν.(το ποιο φυσιολογικό) Απλά αυτό θα είναι από τα ποιο σκούρα.

Θέμα και υγειάς και διαφορετικού είδους δεν τίθεται καν.
Το αν θα έχει διαφοροποιήσεις με των μπαμπά έχει να κάνει και με γονίδια κληρονομικότητας (θηλυκου και αρσενικού) και συνθηκών αναπτύξεις.

Καλό μεγάλωμα των μικρών σου:p

GENITORAS 01-09-09 13:34

να σου ζησουν φιλε!!

persival 04-10-09 11:39

Έχοντας διαβάσει λίγο πολύ όλα τα ποστ που με αφορούν (του τελευταίου 2μηνου) έπεσα και σ'αυτό :)

Η απορίες που έχω σχετικά με τα νεογέννητα γκάπις, είναι οι εξης: απο την πρώτη γέννα (περίπου 3 εβδομάδες πριν) έχουν επιβιώσει τουλάχιστον 7 μωρά. Απο αυτά, τα 5 είναι σαφώς μεγαλύτερα απο τα άλλα 2. Επίσης εκτός την διαφορά σε μήκος, αυτά τα 5 είναι και πιο "χοντρά" ας το πούμε. Άλλη διαφορά πλην του μεγέθους, είναι το χρώμα. Νομίζω οτι είναι νωρίς ακόμη για να έχουν χρώματα, τα ίδια 5 είναι ολόλευκα (οχι το κλασικό γκρι) ενώ τα άλλα είναι προς το διαφανές με λίγο πορτοκαλι και μαύρο στην κοιλιά.
Μήπως απλά έτσι διαχωρίζονται τα θυληκά (μεγάλα) και τα αρσενικά σε αυτή τη φάση; Ή μήπως επειδή έχω και μόλυς (το ένα θυληκό λευκό που του έχει αδυναμία ο μοναδικός αρσενικός) υπάρχει καμμιά περίπτωση να είναι τέτοια;;;

Έψαξα φωτογραφίες στο δύκτιο αλλά δεν βοήθησαν καθόλου...

Ευχαριστώ!

halvas69 04-10-09 11:46

Πριν καλά καλά εμφανιστούν οι χρωματικές διαφορές που θα καταστήσουν σαφές το φύλο τους, θα είναι ορατό το γονοπόδιο, οπότε από εκεί θα το δεις.
Σε μικρές ηλικίες είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβεις.

water polo 05-10-09 17:33

παιδια, εγω θελω να πω ενα πραγμα μονο. Προφανως ολοι εχετε δικιο σε καποιο απο τα θεματα που εχετε αναπτυξει. Δε μπορω ομως να προσπερασω το γεγονος οτι ο Poyritanos κ ο καθε χομπυστας που εχει την εμπειρια του στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΨΑΡΙ, εχει μια αποψη παραπανω το ξαναλεω στο συγκεκριμενο ψαρι. Οποτε θα πρεπει να αντιμετωπιζεται με σεβασμο. Επειδη εχω κ εχω συγκεκριμενα ψαρια αρκετο καιρο καταλαβαινω τι θελει να πει. Ολα τα αλλα Link, Mink Ktλ ειναι γι αυτους που ξεκινουν τωρα ή απλα θελουν κατι να διαβασουν. Το ξαναλεω προφανως ολοι εχετε δικιο. Ευχαριστω

gmavro 27-01-10 15:44

Καλησπερα ,

Επανερχομαι στο θεμα αυτο , μετα απο καιρο γιατι περιμενοντας να ξαναγεννησουν δεν ειχα δει ποτε μικρα στο ενυδρειο μου , περα απο τα πρωτα τα οποια ζουν μια χαρα ... Γιαυτο μπηκα στον πειρασμο και πηρα ενα μικροτερο ενυδρειο 40 λιτρα και ειπα να το εχω για γηννηστρα , το εχω βαλει και το εχω αφησει για να στρωσει δυο βδομαδες περιπου και ολλα διχνουν μια χαρα , σημερα παρατηρησα οτι το ενα μου platty εχει αρχισει και γενναει , αλλα ενω εχω φυτα στο μεγαλο ενυδρειο δεν καταφερνει να ζησει κανενα γιατι τα αλλα μαλλον καταλαβενουν οτι ερχετε μεζες και περιμενουν να τα φανε ... Σημερα το ειδα με τα ιδια μου τα ματια να γινεται κιωλας ... οποτε πηρα την μανα και την εβαλα στο μικρο που εχω , η οποια γεννησε αλλα 4-5 εφαγε τα 2 και τα αλλα ειναι κρυμενα στην πρασιναδα ... Τι μου προτινεται να κανω ? ποσο να την αφησω εδω ?

Ευχαριστω.

gmavro 31-01-10 19:55

Τελικα οι κοποι μου δεν πηγαν χαμενοι ... στο ενυδρειο γεννηστρα πλεον υπαρχουν περιπου στα 20 μικρα ... τα περισοτερα απο την guppina μου , και τα αλλα απο ενα platty. Γινεται χαμος ... σε περιπου 40 λιτρα τοσα μικρα ... Ποτε λετε οτι ειναι καλα να τα βαλω στο μεγαλο ενυδρειο ? Για τωρα δεν το συζητω θα τα φανε για γαριδακια τα αλλα :)
Παρολλο που το μικρο ειναι στρωμενο πιστευω οτι καθημερινα 5 λιτρα φρεσκου νερου δεν θα εκαναν κακο?

Γιώργος Κ 31-01-10 20:15

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gmavro (Μήνυμα 411660)
Τελικα οι κοποι μου δεν πηγαν χαμενοι ... στο ενυδρειο γεννηστρα πλεον υπαρχουν περιπου στα 20 μικρα ... τα περισοτερα απο την guppina μου , και τα αλλα απο ενα platty. Γινεται χαμος ... σε περιπου 40 λιτρα τοσα μικρα ... Ποτε λετε οτι ειναι καλα να τα βαλω στο μεγαλο ενυδρειο ? Για τωρα δεν το συζητω θα τα φανε για γαριδακια τα αλλα :)
Παρολλο που το μικρο ειναι στρωμενο πιστευω οτι καθημερινα 5 λιτρα φρεσκου νερου δεν θα εκαναν κακο?

Σε ενα ενυδρειο - γεννηστρα ... καθημερινες αλλαγες νερου ειναι οτι καλυτερο ... αφου ταϊζπυμε καθε μερα σε μεγαλες ποσοτητες!! Να σου ζησουν τα μικρα! Να τα μεταφερεις στο μεγαλο ενυδρειο οταν μεγαλωσουν αρκετα και δεν θα τα ενοχλουν τα αλλα ψαρια!

Μια καθυστερημενη απαντηση στον water polo... Φιλε μου δεν υπαρχουν αυθεντιες και εμπειροι που τα ξερουν ολα! Απο οτι γνωριζεις η ημιμαθεια ειναι πολυ πιο επικινδυνη απο την αμαθεια! Ειδικα οταν μιλαμε για μικρες ζωες που φιλοξενουμε πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι! Δεν πρεπει να μπερδευουμε την αλγη με τη βιολογια του φιλτρου μας!

gmavro 31-01-10 21:02

Ευχαριστω ,τι ενοεις να μην ενοχλουν τα αλλα ψαρια ?

Γιώργος Κ 01-02-10 03:36

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από georgarask (Μήνυμα 411666)
Να τα μεταφερεις στο μεγαλο ενυδρειο οταν μεγαλωσουν αρκετα και δεν θα τα ενοχλουν τα αλλα ψαρια!

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gmavro (Μήνυμα 411697)
Ευχαριστω ,τι ενοεις να μην ενοχλουν τα αλλα ψαρια ?

:rolleyes:

gmavro 01-02-10 13:19

:) Οποιος βιαζεται .....

Λοιπον υπαρχει θεμα ... πλεον εχω πανω απο 30-35 μικρα σε 40 λιτρα ... μεσα εχω φυτα εχω φιλτρο εχω θερμοστατη ... Ποσο καιρο να τα αφησω εκει μεσα ? επισης ενοειται οποιος θελει μικρα guppakia μου λεει και ερχεται να παρει :) Στο μεγαλο που εχω στα 300λιτρα μεχρι ποσα μπορει να χωρεσει ? Εκει απο φιλτρο παμε πολυ καλα μιας και ειναι τεραστιο για τα 300 λιτρα .

TolisT 07-02-10 15:53

Tελικά τα guppy και κυριως τα μικρα δεν έχουν πρόβλημα με silver shark;θέλω να βάλω και γω έναν.

Πάνος 07-02-10 17:49

σε ποσα λιτρα θελεις να βαλεις τολη?? τα ψαρια αυτα γινονται μεγαλα και δε βρισκω κανενα λογο τα νεογεννητα γκαπυ να μην γινουν εκλεκτος μεζες...

gmavro 07-02-10 18:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από TolisT (Μήνυμα 414574)
Tελικά τα guppy και κυριως τα μικρα δεν έχουν πρόβλημα με silver shark;θέλω να βάλω και γω έναν.

Καλησπερα ,

Ο δικος μου silver shark μπηκε την ιδια ημερα με τα guppy και απο τοτε ουτε με τα μικρα ειχε προβλημα ουτε με κανενα αλλο ψαρακι ... Ισα ισα αυτο που εχω να πω ειναι οτι ενα αρσενικο guppy γεννημα θρεμα δικο μου ειναι ποιο νταης απο αυτον ... Αργοτερα οταν με το καλο μεγαλωσει δεν ξερω τι μπορει να γινει βεβαιος ....

TolisT 08-02-10 00:28

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 414591)
σε ποσα λιτρα θελεις να βαλεις τολη??

60 L

Πάνος 08-02-10 13:03

:smt018:smt018

gmavro 10-02-10 07:38

Καλημερα , τι προτινεται να κανω για το ενυδρειο με τα μικρα που εχω που θα πρεπει να φυγω για 3 ημερες ? Τους αλλαζω το νερο καθημερινα για να μην ανεβαζουν αμωνια , αλλα σε 3 ημερες που θα λειψω λογικα θα ανεβει ... Να τα παω στο μεγαλο ισως ειναι ενα ρισκο να τα φανε ... Για πειτε τι να κανω ?

Πάνος 10-02-10 12:19

εχει φιλτρανση το μικρο ενυδρειο??
αν ναι...δε θα υπαρξει πιστευω προβλημα χωρις αλλαγη νερου για 3 μερες....(κανε μια μεγαλη πριν φυγεις και μια μεγαλη οταν επιστρεψεις) αλλα πρεπει καποιος να ταιζει τα μικρα γιατι 3 μερες χωρις φαγητο...ειναι παρα πολυ για τα μικρουλια...

gmavro 10-02-10 12:21

εχει ενα φιλτρο μεσα με σφουγκαρι ... αλλα επειδη ειναι πλεον καμια 30αρια μικρα , μου ανεβαζει γρηγορα αμωνια ... οσο και μπολι να βαλω απο το μεγαλο δεν επαρκει ο καδος του μικρου ... Και ετσι κανω καθε μερα αλλαγες νερου για να το εχω καλα... Τωρα δυστηχως ουτε και φαγητο μπορω να τους δινω εκτος και αν βαλω μεσα την ταιστρα και την γεμισω με τους κοκους που εχω παρει για φαγητο .

Πάνος 10-02-10 12:33

δυσκολα τα πραγματα τοτε...εφοσον εχεις τετοιο προβλημα και στο μελλον θα εχεις παλι γεννες...γιατι δεν επενδυεις σε ενα μεγαλυτερο φιλτρο?? βαζεις μεσα και το σφουγγαρι απο το μικρο φιλτρακι και θα εισαι ετοιμος....
το φιλτρο πρεπει να επαρκει....οι συχνες αλλαγες γινονται για τη μεγαλη και γρηγορη συσσωρευση νιτρικων απο το πολυ φαγητο....
αμμωνια δε πρεπει να εχεις ουτε ιχνος. ειναι απαραιτητο ενα πιο ικανο φιλτρο στην πειρπτωση σου.

gmavro 10-02-10 12:37

Εχεις να μου προτινεις κατι ? γιατι ενα μεγαλο που εχω ειναι τεραστιο και 8α ρουφαει και τα μικρα μαζι ... πρεπει να μπει κατι που να μπορει να ρυ8μιστει κιωλας ... Τα μικρα ποσο καιρο να τα κρατησω μακρυα απο τα μεγαλα ?

Πάνος 10-02-10 12:43

οποιοδηποτε φιλτρο με επαρκεια χωρου για υλικα και καταλληλο για τα λιτρα -ισως και για λιγο μεγαλυτερα ενυδρεια- θα ειναι μια χαρα. θα πρεπει φυσικα να καλυψεις την εισοδο με καποιο τουλι η σφουγγαρι ωστε να μη ρουφαει τα μικρα...αλλα και να βαλεις ενα σφουγγαρι λιγο μετα την εξοδο ωστε να μη δημιουργει εντονα ρευματα και παρασυρει τα μωρα...
απο την αλλη....δε ξερω τι ψαρια εχεις μεσα...αλλα αν ειναι μονο ζωοτοκα και τα μωρα εχουν "ξεπεταχτει" δε θα τα πειραζουν λογικα...οταν τα μικρα μου γινονταν 0,5 εκατοστα τα εβαζα με τα μεγαλα...δεν ειχα κυνηγητα...

gmavro 10-02-10 12:51

Κοιτα το φιλτρο που εχω το εσωτερικο και ειναι καλο ειναι για 300 λιτρα ενυδρειο :D μαλλον θα κανει κανενα τυφωνα στο 35αρι ενυδρειο ... βεβαιος με αυτα που λες για την ροη τοτε φτιαχνουν τα πραγματα ... Στο μεγαλο ενυδρειο εχω ζωοτοκα και εκει και σιγουρα απο τα guppy δεν εχουν προβλημα τα μικρα ... Αλλα φοβαμαι τα molly που θα γινει τρελο φαγωποτι αμα τα ριξω ... Να φανταστεις οσες φορες εχουν γεννησει πρωτη φορα τα προλαβα να τα βαλω στην γεννηστρα . Διαφορετικα δεν μενει ουτε ενα ... (αν και εχθες ειδα ενα μικρο κατω κατω μεσα στα φυτα ....)

Πάνος 10-02-10 12:58

για 300 παρα-ειναι μεγαλο....ενα φιλτρο για 60 λιτρα θα ειναι οκ....

gmavro 10-02-10 13:00

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 415438)
για 300 παρα-ειναι μεγαλο....ενα φιλτρο για 60 λιτρα θα ειναι οκ....

ωραια θα εχουμε ψονια και σημερα :D Μπολι εχουμε μπολικο εξαλου ... Οποτε του τα βαζω ολλα μεσα και λογικα για 3 ημερες δεν θα εχουν κανενα προβλημα ... :D

Πάνος 10-02-10 13:03

ετσι θα λυσεις το θεμα του φιλτρου...
το θεμα της διατροφης ειναι εντελως διαφορετικο....

gmavro 10-02-10 13:04

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 415441)
ετσι θα λυσεις το θεμα του φιλτρου...
το θεμα της διατροφης ειναι εντελως διαφορετικο....

Για ταισμα εχω παρει αρτεμια που ειναι για μικρα !!! Τι λες ειναι καλη ιδεα ? παντος και τα μικρα την τρωνε και τα μεγαλα κατω κανουν μαχες :p

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:49.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03163 seconds with 10 queries