Παράθεση:
αν και... 1000 ευχαριστώ για μερικά μακαρόνια είναι πολλά.:D Τώρα, θα πρέπει να προσέχεις την θερμοκρασία κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όπως και οι αλλαγές νερού που θα κάνεις να έχουν ίδια θερμοκρασία με αυτή του ενυδρείου. Αντώνη, τώρα μένει το θέμα με το μαλάκωμα του νερού.;) Οι επιλογές σου είναι αυτές που σου ανέφερε ο Αλέξαντρος προ λίγων ημερών. Η τύρφη είναι βέβαια η εύκολη και λιγότερο δαπανηρή λύση. Επίσης μην ξεχνάς το ξύλο και τα φυτά. Αύριο, μετράς ξανά τα γνωστά και αναφέρεις τις μετρίσεις. Να μας ενημερώνεις μέχρι να ολοκληρώσεις εντελώς το ενυδρειάκι...! |
Περιμένω φυτά από το aquaristik. Ξύλο θα κάνω καμιά εκόρμηση στις εξοχές να βρω κάτι καλό και μετά από αρκετό βράσιμο θα το βάλω μέσα. Τα τεστ εννοείτε ότι συνεχίζονται.
Αυτό με την τύρφη θέλει λίγη επεξήγηση... |
Παράθεση:
Τύρφη, υπάρχει και αυτή στα καλά καταστήματα πετ σοπ. Την βάζεις σε ένα δυκτάκι και την τοποθετείς στο φιλτράκι σου. Ο κυκλοφορητής θα διακινήσει το νερό δια μέσου της τύρφης με αποτέλεσμα να πέσει το ΡΗ. Να ξέρεις όμως εκ των προτέρων ότι θα σου χρωματίσει ελαφρά το νερό, πράγμα που εμένα μου αρέσει. Τώρα δεν ξέρω αν ο άνθρακας μπορεί να περιορίσει τον χρωματισμό του νερού. Περισσότερα θα σου πουν οι ειδικοί βέβαια που γνωρίζουν και περισσότερα για την διαδικασία, αλλά και τις ιδιότητες της. |
Σημερινές μετρήσεις (λίγο περίεργες τις βρίσκω...)
NH3/NH4 1mg/l NO2 0mg/l NO3 10mg/l |
Παράθεση:
Με ποια τεστ μετράς? |
Μετράω με τα υγρά της Sera. Σφουγγαράκι έχω στο φίλτρο.
Οπότε αλλαγή νερού σήμερα στο 1/3. |
Έγινε η αλλαγή νερού.
Μετρήσεις δεν έκανα όμως γιατί έπεσα στο κρεβάτι με πυρετό... Σήμερα. |
Αντώνη, καλημέρα.
Είσαι καλύτερα? Έχεις μετρήσεις? Πάει καλά ο ψάρης? |
Κάπως καλύτερα σήμερα...
Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να πάρω άδεια από τη δουλειά και έρχομαι το πρωί δουλεύω, το απόγευμα πάω σπίτι και πέφτω στο κρεββάτι μέχρι το πρωί ξανά... Ο ψάρης μου πάει πολύ καλά. Πραγματικά πρέπει να είσαι από μια πλευρά να βλέπεις τι κάνει! Περιμένω ακόμα τα φυτά να έρθουν, έτσι έχω αφήσει τη διακόσμηση (με το κεραμικό και το πλαστικό ξύλο) όπως στις φωτογραφίες που είχα ανεβάσει. Τον βλέπω συνέχεια να παίζει! Μπαίνει μέσα στο κεραμικό, μπαίνει μέσα στις τρύπες του ξύλου και βγαίνει από άλλη... Μια χαρά φαίνεται! Μετρήσεις θα κάνω σήμερα να δούμε πως πάμε (αν είμαι καλά...). |
Αντωνη, αφου ειναι παιχνιδιαρης ,να προσεξεις να μην υπαρχουν αιχμηρες γωνιες στα διακοσμητικα γιατι εχουν μια ταση να σκιζουν τα πτερυγια τους.
|
Σημερινές μετρήσεις:
NH3/NH4 0,5-1 mg/l NO2 0 mg/l NO3 10-25 mg/l In other news: Πήρα το ξύλο μοπάνι σήμερα και το έβαλα σε νερό για να βγάλει την τανίνη του. Θα το αφήσω 2-3 μέρες (με καθημερινή αλλαγή νερού), μετά βράσιμο 1-2 φορές και μετά θα μπει στο ενυδρείο. |
...Γιατί την κάνεις αυτή τη διαδικασία στο mopani ?
|
Για να μην μου λερώσει το νερό πολύ.
Raven...δεν έλεγες 5 νούμερα του τζόκερ καλύτερα; Σήμερα τον είδα να έχει τραυματίσει την ουρά του στην άκρη του... |
Οι τανίνες του ξύλου είναι ευεργετικές για το ψάρι, μαλακώνουν το νερό... το βράζεις μόνο αν δε σου αρέσει το οπτικό αποτέλεσμα. κάποιοι δε γουστάρουν τη κιτρινίλα, εμένα πάλι μου αρέσει πολύ. ούτως ή άλλως μετά από κάποιο διάστημα και με τις αλλαγές θα σταματήσει να βγάζει αυτό το χρώμα
|
Παράθεση:
|
Μπήκε το ξύλο χθες το πρωί. Δεν έβγαλε πολύ χρώμα τελικά.
Σήμερα του έκανα την αλλαγή νερού (30%) και πλύσιμο των εξαρτημάτων του φίλτρου (με το νερό από την αλλαγή). Ερώτηση: Πλένουμε και τα "μακαρόνια"; Περιμένω λογικά μέσα στη βδομάδα να έρθουν τα φυτά για να μπουν και αυτά και να ολοκληρωθεί η διακόσμηση του ενυδρείου. Ο μονομάχος μου συνεχίζει τα παιχνίδια του. Είναι χάρμα οφθαλμών! Η πληγή που έκανε στην ουρά του επουλώθηκε αρκετά γρήγορα. Πάλι καλά... |
Παράθεση:
Ο ΒΕΤΑ σου Αντώνη, είναι δεδομένο ότι θα ζει σαν βασιλιάς. Άρα και παλιές πληγές θα κλείσουν, και κοψήματα και καψήματα.;) Από μετρήσεις πώς πας? Δε μας είπες. Κανονικά τώρα θα έπρεπε να είχαν κατέβει και σχεδόν μηδενιστεί. |
Βασικά τον υαλοβάμβακα έπλυνα γιατί δεν ήξερα αν πρέπει να πλύνω κάτι άλλο...
Μετρήσεις σε λίγο που θα πάω σπίτι. |
Τον υαλοβάμβακα τον αντικαθιστούμε. Πλένουμε τα σφουγγάρια/μακαρόνια και λοιπά βιολογικά υλικά, πάντοτε λίγα λίγα και όχι μονομιάς για σιγουριά, και γενικά δεν βάζουμε χέρι στο φίλτρο αν όλα πάνε καλά.
Μάλιστα, το να μπουκώσει το φίλτρο στο μονομαχοενυδρείο σου δεν πρέπει να το θεωρείς κακό καθώς αυτά τα ψάρια δεν θέλουν έντονη ροή. |
Μετρήσεις:
NH4/NH3 = 0,5mg/l (από 0,5-1mg/l που ήταν το Σάββατο) NO2 = 0 mg/l (σταθερά) NO3 = 10mg/l (από 10-25 mg/l που ήταν το Σάββατο). |
Το ξύλο έπιασε κάτι σαν γλίτσα... Τι μπορεί να είναι, άλγη; Και πως καταπολεμάτε;
|
Είναι μούχλα, μύκητας και είναι φυσιολογικό χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στη βιολογία του ενυδρείου μας παρά μόνο στα ..μάτια μας, αν δεν σου αρέσει μπορείς να το αφαιρέσεις αλλά μάλλον θα ξαναβγει,
Θα κάνει τον κύκλο του και θα εξαφανιστεί |
Ok, Thanks
|
Συγκατοίκηση του μονομάχου μου με ένα apple snail επιτεύχθει! Μπήκαν και οι anubias αλλά κερατόφυλλο ακόμα δεν βρήκα.
Οι μετρήσεις πάνε πολύ καλά. Η αμμωνία μηδενίστηκε και μηδενίζονται και τα νιτρικά. |
Παράθεση:
Τα νιτρικά δεν μηδενίζονται, αυξάνονται. Τα περιορίζουμε με τις αλλαγές. Βάλε και καμιά φώτο βρε Αντώνη, να δούμε τον γόη...!:p |
Παράθεση:
Ετοιμάζεται το ποστ με φωτογραφίες κλπ στη παρουσίαση ενυδρείων, μιας και σχεδόν ολοκληρώθηκε. (Μόνο το καταραμένο το κερατόφυλλο δεν βρίσκω πουθενά...). |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:17. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board