πολυ ωραιο το ενυδρειο σου! Συγχαρητηρια!
|
Παράθεση:
|
mikenuke & capetanakis, ευχαριστώ πολύ!
Το ενυδρείο κοντεύει μήνα και οι μετρήσεις είναι οι εξής: pH: 8 Γενική σκληρότητα (GH): 11 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 9 Αμμωνία (ΝΗ3): 0mg/l Νιτρώδη (ΝΟ2): <0.3mg/l Νιτρικά (ΝΟ3): 7mg/l Αλλαγές νερού: 60lt / εβδομάδα Φωτισμός 8 ωρες με τις Τ5 & 2~4ωρες με τα λευκα led. Θερμοκρασία: 24 Τα φυτά είναι αυτά που φαίνονται στην τελευταία φώτο (ποστ #37), δλδ 2 ρίζες Cryptocoryne Becketti & αρκετές ρίζες Vallisneria. Η ερώτηση είναι, θέλω λίπασμα? Αν ναι ποιο & πόσο? Ευχαριστώ! |
σε κανα 2 μικρα ενυδρεια που εχω κρυπτο και αλλα ευκολα φυτα..δε λιπαινω καθολου...εδω και μηνες πανε μια χαρα...τα περιττωματα των ψαριων και τα υπολειματα τροφων επαρκουν...
βεβαια δεν εχεις πολλα ψαρια..(αν και τα χρυσοψαρα λερωνουν πολυ ) αλλα δεν εχεις και πολλα φυτα... θα συνιστουσα ειτε ενα γενικο λιπασμα σε μικροτερη απο τη συνιστομενη δοση μιας στις τοσες....η ακομη περισσοτερο να μη λιπανεις καθολου μεχρι να δεις οτι τα φυτα σου το ζητανε...αν το ζητησουν ποτε... |
Ok, Πάνο αν και δεν κρατήθηκα (να περιμένω τις απαντήσεις) και αγόρασα το Seachem Flourish σημερα το μεσημέρι.
|
Παράθεση:
ειναι γενικο λιπασμα,αλλα εγω θα ελεγα να επερνες τις ταμπλετες βυθου τiς seachem tabs με βαση τα φυτα σου |
Οι ταμπλέτες πως χρησιμοποιούνται? Αν μένουν στον βυθό, απλά πολύ φοβάμαι οτι θα τις φάνε τα χρυσόψαρα. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο...
|
Τις ταμπλετες τις πιεζεις να μπουν βαθια στο υποστρωμα κοντα στις ριζες των φυτων (οποτε δεν υπαρχει κινδυνος να τις φανε τα ψαρια).
|
Ok, ευχαριστώ και πάλι παιδιά. :D
|
Δε θα σου προτεινα ταμπλετες..Στο ειχα πει και τοτε..Αφηνουν ενα γκρι υποστομα(αναλογα και τι ταμπλετες θα παρεις)Η γνωμη μου ειναι πως για τα φυτα που εχεις τωρα μεσα το ενυδρειο το seachem ειναι οτι καλυτερο..Σε καλυπτει μια χαρα..
|
Σύμφωνα με αυτά που διάβασα για το flourish ναι μια χαρά είναι, και λόγω οτι έχω λίγα φυτά θα βάζω την μισή δόση απο την προτεινόμενη και αυτό μια στο τόσο....
;) |
Ετσι;);)
|
Παράθεση:
Οσον αφορα το γκρι που δημιουργειται στο σημειο που φυτευονται, αυτο ειναι φυσιολογικο...βεβαια θελουν καλο "παραχωμα" ωστε να μη βγαλουν τα συστατικα τους στη στηλη του νερου. Υ.γ...καποια στιγμη βαλε seachem flourish tabs και θα με θυμηθεις:smt045 |
Μιχάλη σ' ευχαριστώ, θα πάρω, αλλά οχι ακόμα. θα δω αν υπάρξει κάποια διαφορά με το flourish και αν δεν, θα δοκιμάσω τις ταμπλέτες...
|
Παράθεση:
Δεν νομιζω να αντεξουν για πολυ...θα τις πετσοκοψουν. |
Το τι κλάδεμα μαζεύω κάθε πρωί, δεν λέγεται! καλά να είναι δεν χορτένουν με τίποτα λέμε...
|
Αν τους βάζεις κανα αγγουράκι, κολοκυθάκι κτλ, δεν θα αφήσουν ήσυχα τα φυτά?
|
Κάτι θα πρέπει να δοκιμάσω πάντως γιατί χάνουμε πόντους επικίνδυνα λέμε!! ;)
------------------------- Να τι κάνουν οι φίλοι μας το βράδυ.... :rolleyes: |
Xe:)
|
Δυστηχως φιλαρακο δεν τα βλεπω να την βγαζουν καθαρη τα φυτα σου!!:(
Θα τα ρημαξουν! Ισως να δοκιμαζες ανουβιες? |
Συμφωνω
τις ανουμπιες δεν τις πηραζουν(τουλαχιστον σε εμενα) δοκιμασε και egeria densa τις τρωνε αλλα αργα αντιθετως με αυτες που μεγαλωνουν πολυ γρηγορα και ετσι ανακυκλονωνται |
Απο εβδομάδα θα δοκιμάσω και λίγα λαχανικά και βλέπουμε...
|
εγω παντως στο ειχα πει ΚΑΡΟΤΟ ειναι η λυση σου !!! ( απλα πλυμμενο καλα κ καθαρισμενο ) απλα τα σαλιγγαρια μονο αν το πιασουνε το τρωνε !!!
εμενα δεν ασχολουνται με τα φυτα και παιζουν με αυτο 2-3 μερες και παντα μια φορα ανα 2 εβδομαδες για τροφη κολοκυθι κ αρακα ισως να τους λειπει πρασιναδα στα δικα σου και πιο πολυ ασχολουνται με τις εξερευνησεις μεσα σε αυτο βαλε κι αλλα φυτα αρκετα ισως επειδη ειναι μονο αυτα στις ξεσκιζουν (παντα την γνωμη μου λεω απο δικη μου εμπειρια επισης μια πιο λεπτη αμμο ((οπως κ ο lmaikl μου προτεινε )) ισως να βοηθουσε ωστε να ψαχνουν εκει μεσα για παραπανισια τροφη κ επειδη εδω και πολυ καιρο παρατηρω πως ασχολουνται με αυτην ειδικοτερα αφοτου εβαλα μα πιο καφε και οι ανασκαφες τους εγιναν εργοταξιο δεν νοιαζονται για τα φυτα μου ,ισως να φταει πως τους κανω ανα μηνα μικροαλαγες επισης παρατηρησς πως τουλαχιστον τα δικα μου με το ξυλο η τα στενα σημεια αναμεσα απο τις δρακαινες τους αρεσει να κολυμπανε πολυ σε τετοιου ειδους τροπο τεινα φαραγγια * ) εκτος αν απλα τα δικα μου βγηκανε μη φυτοφαγα :D:D:D πειραματισου !!! |
Παρακολούθησα όλη την πορεία-ιστορια του χρυσόψαρου και μέσα από το Θεμα " "Είναι το Χρυσόψαρο μου εντάξει?" και το μόνο που εχω να πω είναι οτι το ενυδρειο σου είναι απιστευτο. Επίσης με συγκίνησες με την όλη αγαπη που έδειξες στο χρυσοψαρο σου ( και είμαι σίγουρος πως τη ιδια αγαπη δείχνεις και στην καινουρια χρυσοψαρινα). Πραγματικά μπραβο. Καθομαι και χαζευω τις φωτογραφιες σου. Απιστευτες.
Αυτα τα λίγα και σ' ευχαριστω |
Εγω σ'ευχαριστω για τα καλα λογια.
Ξερεις ειναι δυσκολο να τα αφηνουμε προς τα εξω πολλες φορες. Να σαι καλα σε οτι και αν κανεις. |
|
Πως το πειασες αυτο....;)
:smt107δες πως το καταπηνει... |
το ειχε κοψει και εκοβε βολτες με το φυτο στο στομα...
Το ειδα και ειχα χρονο να παρω την φωτογραφικη να βγαλω και φωτογραφια και ακομα εκει.. μασουλαγε... χεχε |
Σαν να φουμάρει είναι!
Φοβερή φωτογραφία! |
Τα εχουν τσακισει τα καημενα τα φυτα!!!
|
Ok, φαγανε τελικα και καροτακι, και μαρουλακι!
Μαλλον θα τα σωσουμε... Και πηρα ενα φυτο ακομα. Δεν ξερω τι ειναι, ομως. Πηγα σημερα στο ανθοπωλειο και μου το εκαναν δωρο μαζι με κατι πραγματα που πηρα. Ξερει κανεις? http://www.pbase.com/image/111385243.jpg |
Eίδος cryptocoryne πρέπει να είναι.
Ψάξε και στο http://www.tropica.com/default.asp για επιβεβαίωση. Μοιάζει να έχει πολύ λεπτά και μαλακά φύλλα...δεν το βλέπω να γλυτώνει. |
Μαλλον μεσα εισαι. ;)
|
μακαρι να βγω ψευτης...αλλα αυτο το ωραιο μωβ χρωμα απο κατω και τα μωβ νευρα μου κανουν σε υδροφιλο hemigraphis colorata Η exotica....δες εδω.... http://images.google.gr/images?hl=el...lorata&aq=f&oq=
|
Γιατι το λες ετσι? να το βγαλω? Δεν κανει για ενυδρειο μηπως?
|
αν ειναι αυτο που λεω ..τοτε θα σου χαλασει σε λιγο καιρο....αντιθετα αν το βαλεις σε μια γλαστρα με καλο ποτισμα θα γινει ενα πανεμορφο φυτο...;)
|
Χμμμ.... το ειχαν σε ενα πλαστικο ποτηρι πολυ ψηλο με πλαστικο καπακι και νερο μεχρι επανω. Πηλινο γλαστρακι, και αυτο το υλικο που εχουν μεσα τις ριζες... (πετροβαμβακας?)
Θα το παρακολουθησω κανα -δυο μερες και αν δω το παραμικρο, το βγαζω.... |
Παράθεση:
|
Ok, Θα το βγαλω!
Θενκς παιδια... ;) |
τελικα με το καροτο ηρεμησανε η οχι ???
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:34. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board