Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Malawi (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=10)
-   -   My fish room (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=30596)

alexinio 06-03-09 18:43

Συγχαρητήρια!
Από Nότια Αμερική δεν έχεις τίποτα?

Σωτος 06-03-09 18:47

για την ωρα οχι ακομα....

clarck 06-03-09 19:54

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lmaikl (Μήνυμα 338721)
...κι ομως ...αν το καλοσκεφτει κανεις εχει δικιο για τον τροπο που πατανε τα ενυδρεια....
....τις πιεσεις που ασκουνται στο μπροστινο τζαμι του ενυδρειου μας,την κοιλια που πιθανον δημιουργειται πως την αντιμετωπιζουμε σε DIY κατασκευες?μα φυσικα βαζοντας κοντρες....
...ε αυτο γινεται κι εδω τα δυο καθετα τζαμια(το μπροστινο και το πισω) ειναι οι κοντρες,μονο που εδω οι πιεσεις(το βαρος δλδ) ειναι ιδιες σε ολο το τζαμι-πατο και οι κοντρες δεν ειναι φιλετα των 5 ποντων αλλα των 50.......οποτε που να λυγισει-σπασει ,με δεδομενο και το παχος τζαμιου που ειναι12αρι......
δε ξερω αν το "μπηκατε"...:cool:

.................................................. ....... ..______
Θεωρω οτι αν το ενυδρειο ηταν ...αναποδα (|.........| αντι για |____|) θα ισχυε αυτο, αλλα τωρα εχουμε τον πατο του ενυδρειου να προσπαθει να κρατηθει απο τις ...σιλικονες (και απο τις ακρες).

sifnos 06-03-09 20:03

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lmaikl (Μήνυμα 338721)
...κι ομως ...αν το καλοσκεφτει κανεις εχει δικιο για τον τροπο που πατανε τα ενυδρεια....
....τις πιεσεις που ασκουνται στο μπροστινο τζαμι του ενυδρειου μας,την κοιλια που πιθανον δημιουργειται πως την αντιμετωπιζουμε σε DIY κατασκευες?μα φυσικα βαζοντας κοντρες....
...ε αυτο γινεται κι εδω τα δυο καθετα τζαμια(το μπροστινο και το πισω) ειναι οι κοντρες,μονο που εδω οι πιεσεις(το βαρος δλδ) ειναι ιδιες σε ολο το τζαμι-πατο και οι κοντρες δεν ειναι φιλετα των 5 ποντων αλλα των 50.......οποτε που να λυγισει-σπασει ,με δεδομενο και το παχος τζαμιου που ειναι12αρι......
δε ξερω αν το "μπηκατε"...:cool:

αυτο που λες(αν το καταλαβα καλα) καταρυπτη τους νομους της μηχανικης.ειναι καθαρα θεμα παχους γιαλιου

POURITANOS 06-03-09 20:28

Ωραίος ο χώρος σου για την δουλειά που τον θες.
Λόγω περιεργείας και μονό θα μπορούσες να βάλεις 1- 2 φωτογραφίες να φαίνονται καλυτέρα τα ράφια σου?.
Αφού κατάφερες να κανείς το χόμπι και επάγγελμα είσαι πολύ ωραίος , μπράβο σου και καλές αναπαραγωγές.

Υ.Γ. έεε εεε ε μη ξεχάσεις της φωτογραφίες αδελφέ :D

dinos99 06-03-09 20:59

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από alexinio (Μήνυμα 338736)
Συγχαρητήρια!
Από Nότια Αμερική δεν έχεις τίποτα?

εδω δεν εχουν τα μαγαζια!!!!:smt065:smt065:D:D
Σωτο σε περιμενουμε....

Σωτος 06-03-09 20:59

2 Συνημμένο(α)
ευχαριστω πολυ
και 2 φωτο ακομα τοτε

maikl 06-03-09 21:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από sifnos (Μήνυμα 338758)
αυτο που λες(αν το καταλαβα καλα) καταρυπτη τους νομους της μηχανικης.ειναι καθαρα θεμα παχους γιαλιου

....που ειναι?
Παράθεση:

clarck Παράθεση:

.................................................. ....... ..______
Θεωρω οτι αν το ενυδρειο ηταν ...αναποδα (|.........| αντι για |____|) θα ισχυε αυτο, αλλα τωρα εχουμε τον πατο του ενυδρειου να προσπαθει να κρατηθει απο τις ...σιλικονες (και απο τις ακρες).
αν ηταν αναποδα τι πιεσεις να εχει...

sifnos 06-03-09 21:52

καταπονηση σε θλιψη και εφελκισμο υπολογισμος και ευρεσης ασφαλους παχους διατομης του υλικου.ΙΜΟ αντεχει λογο παχους τζαμιου

kwstas_original 06-03-09 22:11

ειλικρινα με κανεις και περνω κουραγιο και συνεχιζω!συγχαρητιρια μονο εχω να δωσω...πολλα μπραβο και τι ποιο σημαντικο απο το να κανει καποιος το χομπυ του επαγγελμα....οι φωτογραφιες δεν χορτενονται βαλε οσες μπορεις περισσοτερες....:D

maikl 06-03-09 22:20

"Εφελκυσμός

εφελκυσμός ο (ουσιαστικό)
  1. η εφέλκυση
  2. (φυσ.) η ελαστική παραμόρφωση ενός σώματος κατά μήκος έπειτα από τέντωμα, το τράβηγμα ή τέντωμα ενός μακρόστενου σώματος."
-Εγω δε βλεπω πουθενα τεντωμα ή τραβηγμα.Οποτε δε μιλαμε για εφελκυσμο...
Οι δυναμεις που ασκουνται ειναι το βαρος του νερου και του ιδιου του ενυδρειου.
-Το οτι αντεχει ειναι σιγουρα απο το παχος του γυαλιου-αυτος ειναι ο ενας παραγοντας,ο αλλος ειναι οτι το κατω τζαμι δε παραμορφωνεται-καμπουριαζει απο το βαρος του νερου αφου οι δυο πλευρες(μπροστινη και πισω) δε το αφηνουν

sifnos 06-03-09 22:41

μιχαλη κανεις λαθος.θλιψη στην πανω μερια του γιαλιου. εφελκισμος(καταπονηση σε εφελκισμο)στο κατω μερος.παρε το σφουγγαρι του μπανιου.στηριξε δεξια και αριστερα καπου.μετα πιεσε το με το δακτιλο σου στο κεντρο. πανω ζαρωνει(θλιψη) κατω τεντωνει. εφελκισμος.τοτε θα το δεις.
το λεξικο δε μου λεει κατι:rolleyes:

harilaos 06-03-09 23:52

Ωραίο παραδειγματάκι Sifnos.. (πρόχειρος ορισμός) ;)

Σωτος 07-03-09 20:28

6 Συνημμένο(α)
καλησπερα σε ολους .
λιγες φωτογραφιες απο τα ψαρια αυτη τη φορα .
θα ανεβαζω λιγες καθε φορα

meas3467 07-03-09 21:10

αν η καταπονηση που δεχετε ειναι εφελκισμος αρχιζει απο το κεντρο του και <--> ......προς τα ακρα σημεια του
το παχος του τσαμιου κραταει το βαρος
και εχει φελιζολ στις ακρες ,εμενα μου φενετε οτι αντεχουν ανετα
και δεν νομιζω να το φτιαχνε στην τυχη ετσι ο τυπος!!:smt066
παντος ειναι πολυ θεμα το δωματιο! και μ αρεσει ετσι industrial φαση!!

fishme1 23-03-09 21:36

μπραβο
εχω και εγω fishroom μικροτερο βεβαια και μπορω να καταλαβω οτι ριχνεις πολλη δουλεια

το χομπυ μπορει να ειναι απλα πρακτικο (αναπαραγωγες και διατηρηση οργανισμων χωρις να σημαινει οτι καταπιεζει τα ψαρια) ή να αναπαριστα βιοτοπους αλλα αυτο ειναι βιτσιο μερικων τρελων που γουσταρουμε τετοια φαση

ετσι και αλλιως χοντρικα το χομπυ ειναι να κρατας σωστο νερο και aquascape ως εναν βαθμο και τα ψαρια θα ειναι υγιη

Σωτος 20-08-09 20:57

8 Συνημμένο(α)
Καλησπερα στην παρεα. Χαθηκαμε λογο δουλειας,αλλα πειζω!! το fish room παει πολυ καλα αν και εχει πολυ δουλεια ακομα,αλλα απο μωρα ειμαι φουλ........ Δεν μπορουσα να φανταστω οτι θα εριχνα τοση πολυ δουλεια εκει μεσα.Τα καλα μου ομος με ανταμειβουν..........

giannisqq 20-08-09 21:11

.

καλα φιλε ειναι τελεια!!!παντα τετοιες γενες

Σωτος 20-08-09 21:32

Ευχαριστω........

Σωτος 20-08-09 21:40

4 Συνημμένο(α)
:smt033:smt033:smt033:smt033

panos1972 20-08-09 23:53

http://www.aquatek.gr/vb/image.php?u...ine=1249301003 george1981 http://www.aquatek.gr/vb/images/stat...ser_online.gif
Member
Περιοχή: Παλλήνη (Ατικκής)
http://mystatus.skype.com/smallicon/georgekatsou

http://www.aquatek.gr/vb/images/icons/icon1.gif
Πολύ όμορφα τα ψαράκια !!! Με το καλό σου εύχομαι κι άλλες τετοιες γέννες !!

Τελικά να και κάποιος λοιπόν που το κατάφερε!

george1981 21-08-09 00:54

Πολύ όμορφα τα ψαράκια !!! ΜΕ το καλό να σου έρθουν κι άλλες γέννες για να μπορούμε κι εμείς να χαζεύουμε τα αποτελέσματα ενός τέτοιου fish room !!!

mikele 21-08-09 14:49

ΦΟΒΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΖΕΚ ΜΠΡΑΒΟ:p

mihalis 21-08-09 22:37

Οταν λες συμπλήρωμα στο εισόδημα σου, για τί αναπαραγωγές εννοείς;
Δλδ τι είδη θα αναπαράγεις, αν επιτρέπεται;
-------------------------
Sorry
Μου ξέφυγε η δεύτερη σελίδα.
Η ερώτηση μου έχει απαντηθεί.

Σωτος 22-08-09 08:58

Παιδια καλημερα και σας ευχαριστω πολυ....

kwstas_original 20-10-10 15:03

Up για να γουσταρουμε!
Φωτοζ πληζ!
:D

thanasis76 20-10-10 15:38

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kwstas (Μήνυμα 495943)
Up για να γουσταρουμε!
Φωτοζ πληζ!

εγω ξερω;);) αλλα δεν σου λεω....:smt026:smt026:smt026

giannisqq 20-10-10 15:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kwstas (Μήνυμα 495943)
Up για να γουσταρουμε!
Φωτοζ πληζ!

+1000

κ.ω.σ.τ.α.ς. 21-10-10 18:26

κ.ω.

θα σε χριαστουμε καπια στιγμη σιγουρα.καλι επιτιχια.

zweet 24-10-10 19:07

πολυ ομορφα!!:smt041

pavlos2003 28-10-10 08:49

"serfarontas" στο φορουμ έπεσα πάλι εδώ και αναρωτιέμαι, τί έχει απογίνει άραγε με αυτό το project του φίλου μας??
Που βρίσκεται άραγε σήμερα??
Αν μπαίνει ο ίδιος στο φόρουμ ή γνωρίζει κανένας συντοπίτης του φίλος ας μας πει τι γίνεται...

naias 27-12-10 00:56

Κάποιο νέο, καμία αλλαγή ;

lans 27-12-10 13:56

...και να ξερες ποσο σε ζηλευουν εδω μεσα...και εγω εννοειτε.

αλλα μια ερωτηση απο τον λογαριασμο του ρευματος, πως τα πασ:confused::confused::confused:

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:48.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02463 seconds with 10 queries