Όχι φυσικά! Το φίλτρο το καθαρίζεις με νερό ενυδρείου μόνον όταν μειωθεί αισθητά η ροή του!
Τον υαλοβάμβακα τον καθαρίζεις (τον πλένεις ή τον αλάζεις) κάθε φορά που τον βλέπεις και βρωμίζει πολύ! |
Συγνώμη αλλά επειδή είμαι καινούργιος στο χώρο τι εννοιείς όταν λες ότι πρέπει να μειωθεί η ροή του? Είμαι στραβάδι το παραδέχομαι αλλα μαθαίνω γρήγορα
|
Παράθεση:
δεν θα ''πεταει'' με την ιδια πιεση νερο,δηλαδη θα εχει μειωμενη ροη.......;) |
Δηλ το φίλτρο μπορεί να κάνει να καθαριστεί και για 2μήνες περίπου (λέμε τώρα) αλλά οι αλλαγές στο νερό πρέπει να γίνονται κανονικά
|
Παράθεση:
|
2 μήνες? Με σωστή ιχθυοφόρτιση και πολύ περισσότερο !! :D:D:D
|
βαζοντας σαν πρωτο στρωμα υαλοβαμβακα να μου κραταει τις βρωμιες τον οποιο καθε βδομαδα το αργοτερο καθαριζω (τον εχω για μηχανικη μονο φιλτρανση)..τα σφουγγαρια δεν ξερω αν τα εχω καθαρισει το 2008..;)
|
Και τα φάρμακα για το νερό τα βάζεις κάθε φορά που το αλλάζεις ακόμα και αν κάνεις αλλαγές κάθε μέρα
|
ποια φαρμακα? αντιχλωριο χρειαζεσαι και αυτο ναι σε καθε αλλαγη....ακομη κι αν αλλαζεις 3 φορες τη μερα μετα το φαγητο..:D:D
|
Και ένα άλλο το Bacterlife το βάζω και αυτό σε κάθε αλλαγή νερού
|
Αυτά είναι υγρά βακτηρίδια! Εφόσον το έχεις το σκεύασμα ρίξτο αλλά περιττεύει από εκεί και πέρα.
|
Παράθεση:
|
ΟΚ μου φτάνει για ακόμα 2 αλλαγές και μετά θα δουλεύει μόνο το αντιχλώριο
|
Έκανα αλλαγή νερού στο ενυδρείου μου την Κυριακή και σήμερα παρατήρησα ότι το νερό είναι λίγο θολό. Τι φταίει?
|
Πιθανόν τα βακτηρίδια θα καθαρίσει αν είναι από αυτό!
Μια σειρά από μετρήσεις μήπως να μας έδινες? |
Έχω μία απορία. Το νερό που βγαίνει από το κλιματιστικό κάνει για το ενυδρείο?
|
Με τη βρωμιά που έχει ? Δεν...
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:13. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board