εχτες το βραδυ εκανα μετρησεις
και εχουμε no2=0 no3=0 phosphate=0 αμονια=0 kh=5 οι μετρησεις εγιναν με τεστ API. ειναι λογικο να ειναι ολα στο 0(μηδεν):confused:? α να πω οτι και το σκιμερ επιτελους εβγαλε πολυ λιγο αφρο στο ποτηρακι |
Απο τη στιγμη που εβγαλε βρωμια το σκιμερ εχουμε ενα ακομα λογο να πιστευουμε οτι δεν μπορει να ειναι ολα μηδεν .
Οσο καθαρος και να ειναι ο βραχος , κατι θα αφησει στο νερο. ΒΑλε και τους δυο κυκλοφορητες να τον χτυπανε και ξαναμετρα μετα απο 2-3 μερες. |
Το θέμα είναι τι χρώμα είχε ο αφρός στο κύπελλο του skimmer. ;)
|
παιδια ο αφρος ηταν σαν νερο διαφανης.
και ηταν πολυ πολυ λιγο σχεδον τιποτα. και ο αφρος που γινεται μεσα στο σκιμερ πριν πεσει στο κυπελο ειναι τελειως διαφανης. |
Αυτό που περίμενα....
Δεν έχεις ακόμη τπτ οργανικό για να το "πετάξει" έξω το skimmer. Και με τα αποτελέματα των test που έκανες φαίνεται ότι ο βράχος είναι μια χαρά. |
να ταισω μερικα φυλαρακια τροφη?
να και τα τεστ μονο της αμωνιας λειπει που και αυτο ηταν μηδεν |
Ρίχνε κάθε μέρα λίγη τροφή και μετά από 3-4 μέρες ξαναμέτρα για να δούμε πως τα πάει ο βράχος σαν «βιολογικό φίλτρο». Μην το παρακάνεις όμως…
|
πως σας φαινεται???
1 Συνημμένο(α)
εφαγα ενα απογευμα γι αυτο :smt088.πως σας φαινεται? :smt102
|
Καλύτερα από την πρώτη φορά.
Το ΚΗ σου είναι μόνο 5; ποιό αλάτι έβαλες; αλατότητα; |
ναι ειναι μονο kh5.
αλατι εβαλα ακουα λαιτ αλατοτητα 1025 εχτες εριξα 1,5κουταλια σουπερ μπαφερ για να παρουμε λιγο πανω :smt003 κατι αλλο, τον αραγονιτη τωρα πως τον ριχνω?σταματαω κυκλοφοριτες και αντλια και βουρ μεσα?θα θολωσει το νερο?λογικα επιδη ειναι ζωντανος δεν τον ξεπλενω ετσι?? |
Δεν σταματάς τπτ ...βουυυυρ μέσα!Το νερό θα θολώσει.Αν είναι ζωντανός δεν τον ξεπλένεις!Μικρό το ΚΗ σου και αν συνεχίσει έτσι στις αλλαγές θα έχεις πρόβλημα:(
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Οτι θα ανέβει είναι σίγουρο.Αν όμως σε κάθε αλλαγή νερού σου δίνει τόσο χαμηλό ΚΗ νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα:(! Κάνε μια δοκιμη όταν είναι να κάνεις την αλλαγή και μέτρα στο δοχείο της αλλαγής πόσο ΚΗ σου βγάζει το αλάτι!Αν σου βγάζει και εκεί χαμηλό μάλλον θα πρέπει να το αλλάξεις σύντομα!
|
Μια χαρά το βλέπω τον βράχο έτσι.
Ίσως να πρόσθετες καμιά πετρούλα κάπου, έτσι ώστε κάποια σπηλιά να έχει μόνο ένα άνοιγμα. |
Παράθεση:
το αλατι ειναι της ακουα λαιτ. πεστε καμια αλλη μαρκα :-P |
Με νερό όσμωσης όταν έκανα αλλαγές το Tropic marin pro reef μου έδινε 11ΚΗ στο δοχείο αναπλήρωσης ;) Ο αραγωνίτης πάντα boostαρει τις μετρήσεις μας αλλα μην φανταστείς κάτι xtreme!Εχω την εντύπωση πως το αλάτι σου δίνει τόσο χαμηλό ΚΗ (έτσι και αλλιώς δεν έχεις και τπτ άλλο μέσα στο ενυδρείο τώρα:rolleyes:)
|
Επειδη χρησιμοποιουσα το συγκεκριμενο αλατι εχω να πω οτι εδινε πολυ καλες τιμες ΚΗ Ca και Mg . Απο ιχνοστοιχεια τωρα δε μπορεις να πεις τι εχει σε σχεσγ με τα αλλα αν δεν κανεις χημικη αναλυση.
Ca 390 Kh 10 Mg 1290 |
ναι βασιλη θυμαμαι που ειχες γραψει καλες κριτικες για το συγκεκριμενο αλατι.
τι να πω οπως ειπε και ο κωστας μονο βραχο εχω στο ενυδρειο,δε νομιζω να φταιει κατι αλλο. |
Εμένα το τεστ της Tetra μου έδειχνε KH ~7 και μέτρησα με Salifert 9. Εμπιστεύομαι περισσότερο το δεύτερο.
Σαν αλάτι όμως της Tetra μου έδωσε πολύ καλές μετρήσεις και αυτό χρησιμοποιώ τώρα στο 230άρι. Πριν στο νάνο έβαζα TropicMarin Pro που μου είχε ανεβάσει αρκετά το Μαγνήσιο. Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου Alan. ;) |
2 Συνημμένο(α)
αυτο ειναι το τελικο
|
μου δινει ενα αισθημα ανασφαλειας το στησιμο.
σιγουρα μπορεις και καλυτερα γιωργη. δε φωναζεις τον γνωστο κουρου,εεεεε,γκουρου ηθελα να πω να σε βοηθησει..?:D:D |
Είναι όμορφο το στήσιμο και "περίεργο" και μπορείς να τοποθετήσεις και κοράλλια.
Βέβαια το θέμα της ευστάθιας είναι μεγάλο... |
ρε φιλε 3 ωρες εφαγα χτες γι αυτο.......
σταθερο ειναι παντως. τουβλο (χα χα) εχει και αρκετες τρυπες μεσα για να περνουν τα ψαρακια. δε βαζω ξανα χερι μεσα τετοια ταλεπωρια ο βραχος δεν ειδε ουτε οταν τον εβγαζαν απο την ινδονησια. |
Έτσι είναι αυτά τα πράγματα... :D
|
μερικες αλαγες
3 Συνημμένο(α)
σκιμερ tmc600 προηγουμενο ηταν το ρεμορα.ανθρακας+αντιφωσφορος μεσα σε εσωτ φιλτρο στο σαμπ.
kh-8 αμονιες νιτρικα ολα μηδεν. αλγη πρασινη αρκετη 1τανκ 1γκραμα 1κλοουν 1φαιερφις 3χρομις 1γκομπυ 1γαριδα 1μανιταρι 1 εφυλια 1ρεκορδεα |
Καποιος εβγαλες λιγο αλγη :roll: !!!
Βγαλε οση μπορεις με το χερι και περιμενε. Αν μπορουσες να βρεις κανα tangακι ή κανα foxface να σου δανεισουν για λιγο ...:rolleyes: |
1 Συνημμένο(α)
λοιπον μετα την εισβολη των 4 τουρμπο σνειλ αλαξαν πολα πραγματα.(προς το καλυτερο ε?)
επισης εβαλα 2γαριδες μια κλινερ και μια τσερυ και εναν μικρο κοκινοπο αστακο και μερικα lps μετρησεις ca 420 mg 1280 sal 1024 ph8.1 kh-8 αμωνια δεν μετρησα νιτρικα φοσφορικα μηδεν επισης σε 2 μηνες λειτουργιας δεν εχω κανει αλαγη νερου. να και φωτο |
Τα καλά πρώτα :D:D
Μετρήσεις μια χαρά (μετρα που και που και την αμμωνία) Απο άλγη πας πολύ καλά! Πάμε στα άλλααααα! Η cherry τι γαρίδα είναι?? Δές εδώ μήπως την βρείς http://www.liveaquaria.com/product/a....cfm?c=497+525 όπως επίσης και τον αστερία http://www.liveaquaria.com/product/a....cfm?c=497+528 ώστε να είμαστε σίγουροι οτι είναι safe :rolleyes: |
Ωωωωωπ σορρυ!Αντί για αστακό εγώ διάβασα αστερία:rolleyes:
|
μα εχω και αστερια!!!!!
αν δεις κατω αριστερα......φαινεται κατι πορτοκαλι και λεω που τον ειδε??? |
:D:D:D
Για δες λίγο και πές τι πλασματάκια είναι! |
Alan και κάτι άλλο ....... προγραμμάτισε και καμία αλλαγή νερού!!Μόνο καλό θα κάνει;)
|
ο αστεριας ειναι αυτος http://www.liveaquaria.com/product/p...581&pcatid=581
και η γαριδα αυτη http://www.liveaquaria.com/product/p...697&pcatid=697 |
Ωραία και τα δύο!!!
Όσον αφορά τον αστερία , πολύ φοβάμαι πως δεν θα σου ζήσει για πού καθώς το ενυδρείο σου είναι "φρέσκο" και δεν έχει τροφή για αστερία:rolleyes: Όσον αφορά την γαρίδα , τσέρυ σου την είπε ο πετσοπάς?:D:D Debelius απο εδώ και πέρα θα την λές! Καλό θα ήταν να έπαιρνες ή 2 cleaner ή 2 Debelius αφού εύκολα γίνονται ζευγάρι και μπορείς ευκολα να πάρεις γέννα (άσχετα αν δύσκολα την κρατάς);) Σε κάθε περίπτωση να σου ζήσουν!!! |
Ωραιος ο Γιώργος!!!!!!:):):)
Καλα πας!!! Ομορφο αποτελεσμα για τοσο λίγο χρονικό διάστημα...;) Απο ψάρια καλα εισαι μην βαλεις αλλα... Αντε κανενα gobie να ανακατεβει λιγο την αμμο. |
α μια και το εφερε η κουβεντα, εβαλα ενα γκομπυ αλλα το εχω χασει.
δεν το εχω δει για 8 μερες. λετε να ανεχωρισε για αλλο κοσμο? |
ποιο εβαλες?
|
Παράθεση:
|
παιδια προβλημα!!!!!!πριν 8-10μερες ειχα ριξει (τελικα πολυ) μαγνησιο.
τωρα μετρησα μαγνησιο και εχει καρφωσει στο 1440 τι κανουμε? |
....μηπως καμια αλλαγη? :confused:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:58. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board