Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Κατασκευη λιμνης με ηλιακη ενεργεια (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=17001)

in the pond 23-03-11 22:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Yiannis59 (Μήνυμα 570350)
Ολα λειτουργούν μια χαρα προστέθηκε και floating skimmer
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=50551
Περασε φετος χιονια και παγο και τα ψαρια ειναι μια χαρα ακομα και ενα fancy που δεν μπορεσα να πιασω και φοβόμουν οτι δεν θα ζήσει με τες χαμηλές θερμοκρασίες
περιμενω την ανοιξη να ζεστανει ο καιρος να ζωντανέψουν τα φυτα για να κανω πλήρη παρουσίαση

Για τα χρυσόψαρα μην ανησυχείς Γιάννη. Το ίδιο φοβόμουν και εγώ αλλά είναι πολύ δυνατοί οργανισμοί. Όχι μόνο επιβιώνουν, αλλά είναι ιδιαίτερα κινητικά και κατά την διάρκεια του χειμώνα. Πριν δύο χρόνια μάλιστα αγοράσαν οι γιοι μου δύο μικρούλια χρυσοψαράκια, το ένα κανονικό και το άλλο φαινόταν φαντεϊλ. Τελικά μου βγήκε λάιονχετ. Μια χαρά τα καταφέρνει, αν και ο χειμώνας εδώ μοιάζει όπως το φθηνόπωρο σας...:D

Τώρα θέλεις να πεις ότι η λίμνη δουλεύει με τις πλάκες Γιάννη? Πόσο σου έχει στοιχίσει το έργο? Από απλή μου έρευνα το βρήκα ασύμφορο.

Περιμένουμε παρουσίαση....

MIXALIS CYPRUS 24-03-11 06:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από in the pond (Μήνυμα 570362)
Για τα χρυσόψαρα μην ανησυχείς Γιάννη. Το ίδιο φοβόμουν και εγώ αλλά είναι πολύ δυνατοί οργανισμοί. Όχι μόνο επιβιώνουν, αλλά είναι ιδιαίτερα κινητικά και κατά την διάρκεια του χειμώνα. Πριν δύο χρόνια μάλιστα αγοράσαν οι γιοι μου δύο μικρούλια χρυσοψαράκια, το ένα κανονικό και το άλλο φαινόταν φαντεϊλ. Τελικά μου βγήκε λάιονχετ. Μια χαρά τα καταφέρνει, αν και ο χειμώνας εδώ μοιάζει όπως το φθηνόπωρο σας...:D

Περιμένουμε παρουσίαση....

και εγω ετσι καταλαβα .Δλδ τουλαχιστον στη κυπρο μπορει να εχουμε χρυσοψαρα fancy στις λιμνες μας αρκει να τα εχουμε βαλει στη λιμνη μας απο το καλοκαιρι για να προσαρμοστουν και οι εναλλαγες τις θερμοκρασιες να μην τους ερθουν αποτομα .

in the pond 24-03-11 07:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από MIXALIS CYPRUS (Μήνυμα 570412)
και εγω ετσι καταλαβα .Δλδ τουλαχιστον στη κυπρο μπορει να εχουμε χρυσοψαρα fancy στις λιμνες μας αρκει να τα εχουμε βαλει στη λιμνη μας απο το καλοκαιρι για να προσαρμοστουν και οι εναλλαγες τις θερμοκρασιες να μην τους ερθουν αποτομα .

Mixάλη, φάντεϊλ έχω ήδη ένα και είναι πραγματικά τεράστιο αφού το έχω για πάρα πολλά χρόνια. Το ίδιο συμβαίνει και με ένα Γκάλικο. Η εξέλιξη όμως του μικρού λάιονχετ με προβλημάτισε, γιατί θεωρείται ένα ψάρι ακόμα πιο ευαίσθητο από τα ξαδέλφια του που προαναφέρθηκαν. Πραγματικά δεν θα τολμούσα να βάλω ένα τέτοιο ψάρι στη λίμνη μου και μάλιστα σε μια περίοδο όπου θα τα είχα "σε πρόχειρη" αν μπορούμε να το πούμε κατασκευή (που είδες) έστω και αν είναι 2000 λίτρα. Το ψαράκι αγοράστηκε 3 εκατοστά οπότε προσωπικά δεν είμουν σε θέση να καταλάβω περί τείνως πρόκειται.

Αρκετά εδώ για να μην χαλάσουμε το πολύ ενδιαφέρον θέμα του Γιάννη.

Lth1 16-08-16 01:10

Καποιο νεο εχουμε με το οικολογικο συστημα..??Εχω αρχισει και το ψαχνω και εγω :-)

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Yiannis59 16-08-16 08:31

Απο τοτε λειτουργεί ακομα οι μπαταρίες θελουν αλλαγή τον χειμώνα δεν βγάζουν την νύχτα πλεον αλλα το να σταματα η αντλια για δυο τρεις ωρες τον χειμώνα χαλασε και ο κοσμος

Lth1 16-08-16 11:46

Χμμμ μια χαρουλα...ναι οντως δεν χαλασε και ο κοσμος..Σε ποση συνολικη καταναλωση πλεον αναφερομαστε?Τα πανελ και Α/Γ τι παραγωγη σου αποφερουν?

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Yiannis59 16-08-16 12:53

Τα πάνελ μου δίνουν γύρω στα 22 Αμπερ θεωρητικά 30+ αλλά γέρασαν και αυτα η κατανάλωση μου ειναι γύρω στα 150W το καλοκαίρι τον χειμώνα μόνο μια αντλία 75W
Τσονταρει φυσικα και η ανεμογεννήτρια αλλα λίγα πράματα ολο ζημιες μου βγαζει η κινεζα

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:12.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01335 seconds with 10 queries