Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Δίσκοι (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Το δισκοενυδρείο μου (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=11397)

cutter 23-08-06 14:20

Οπότε αν μας γράψεις τις μετρήσεις που έχεις μετά από τις αλλαγές και την φωτοπερίοδο θα έχουμε μια πλήρη εικόνα.[/quote]

Μετρήσεις? Από την στιγμή που το έστρωσα το ενυδρείο, δεν έχω ξαναμετρήσει για οτιδήποτε!:D
Όσο για την φωτοπερίοδο, 8 ώρες με τα 160W και άλλες 4 με τα μισά.

SpyrosK 23-08-06 18:24

Πρόσεχε όταν κάνεις χρήση του "phosphorous" και του "Iron" της Seachem,χρειάζεται οποσδήποτε να κάνεις και τις αντίστοιχες μετρήσεις σε PO4 και Fe,η υπερδοσολογία θα σου δημιουργήσει προβλήματα.Επίσης δεν χρειάζεται να ακολουθείς ευλαβικά τις οδηγίες,βάζε λιγότερο απ'ότι σου ζητάει μέχρι να δείς που είναι το σωστό.αυτό όμως θα γίνει μόνο με μετρήσεις.

GP250381 23-08-06 22:07

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lasal
"Τα λέει στην νύφη για να τα ακούει η πεθερά"
klaz ακούς? ;)
GP250381 ακούς? ;)
Και δύσκολα θα βρείς τέτοιο συνδιασμό οταν οι δίσκοι θέλουν λιγοστό φώς ή σκιερά μέρη.

ακουω ακουω.το θεμα ειναι οτι εγω δεν θα θελω κουβαδες αλλα λεκανες και απο τις μεγαλυτερες

lasal 24-08-06 07:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από cutter
Μετρήσεις? Από την στιγμή που το έστρωσα το ενυδρείο, δεν έχω ξαναμετρήσει για οτιδήποτε!:D
Όσο για την φωτοπερίοδο, 8 ώρες με τα 160W και άλλες 4 με τα μισά.

Νομίζω πως ήρθε ο καιρός να συμπληρώσεις μερικά συστήματα που σου λείπουν, όπως σταθερη παροχή co2 απο μπουκάλα.
Και σε αυτό το ποστ ειχαμε πεί τα ίδια πριν λίγους μήνες
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=10699
Νομίζω πως πρεπει να το ξαναμελετήσεις :)
Βλέπω οτι ακουλουθάς την ρουτίνα που προτείνει η seachem με την διαφορά οτι εσυ κάνεις 3 φορές την εβδομάδα αλλαγή νερού ενώ η seachem πρότεινε μια φορά την εβδομάδα γιαυτές τις δοσολογίες.
Αυτό σημαίνει πεταμένα χρήματα σε λιπάσματα αφού δεν προλαβαίνει να τα απορροφήσει το tennellus, σκαμπανεβάσματα λόγω αλλαγών νερού μέρα παρα μέρα.
Με λίγα λόγια ναι μεν εχεις σταθερές ρουτίνες όμως δεν εχεις σταθερές συνθήκες.
Για την ώρα θα σου πρότεινα να μειώσεις λίγο τα λιπάσματα και τον φωτισμό μέχρι να προσθέσεις μπουκάλα co2 για να εχεις και σταθερό και ελεγχόμενο co2.
Και αλλαγή νερού 2 φορές την εβδομάδα.
Επίσης ενα μαύρο χαρτόνι για background θα μας έκανε ευτυχισμένους ;)

caverman 24-08-06 08:34

O Netblues στο παλαιότερο post (στο τέλος) ήταν αρκετά σαφής.
Mε το σύστημα που έχεις αν και η παροχή είναι σταθερή λογικά το διοξειδίο δεν επαρκεί. Στις πόσες φυσαλίδες το έχεις ρυθμίσει; Έχεις αλάξει μπουκάλα από τότε που το εγκατέστησες;
Οπότε όπως σου έγραψε και ο Lasal μειώνεις φωτισμό και λιπάσματα για να μην περισεύει τίποτα για την άλγη. Θα πρόσθετα ότι οι μεταβολές θα πρέπει να γίνουν σταδιακά και όχι απότομα.

Πάντα καλά,

Caverman

cutter 24-08-06 11:10

Από την εποχή του προηγούμενου link που αναφέρετε, αρκετά άλλαξαν. Πράγματι παρήγγειλα το εν λόγω σύστημα, αλλά μόλις είδα το πόσες μπουκάλες (μπουκαλάκια για την ακρίβεια, καθώς είναι τόσο μικρά!) θα χρειαζόμουν και το κόστος της κάθε φιάλης (10 λίρες Αγγλίας το κάθε μπουκαλάκι!) το οποίο αν θυμάμαι καλά σύμφωνα με το chart με τις μετρήσεις, για τα δικά μου δεδομένα θα κρατούσε 2 βδομάδες ή κάτι τέτοιο, το έκανα πάλι πακέτο και πήρε τον δρόμο για την Αγγλία! Στην θέση του αγόρασα και ένα δεύτερο Hagen, τα οποία και διαχέω στο ενυδρείο όχι από την σκάλα τους αλλά βάζοντας την εξοδό τους στην είσοδο του εξωτερικού φίλτρου. Όσο για το μαύρο ματ χαρτόνι, αμάν φαγωθήκατε :D, παραδίνομαι θα πάω να αγοράσω με την πρώτη ευκαιρία! Για να μου το λέτε όλοι, κάτι θα ξέρετε...
Φίλε lasal, με όλο τον σεβασμό, αν πρέπει να επιλέξω μεταξύ της λίγης άλγης που έχω (είχα για την ακρίβεια, γιατί μετά το blackout 10 περίπου ημερών λόγω διακοπών όπως είπα, ούτε ίχνος τώρα), και να ριψοκινδυνεύσω την υγεία των δίσκων, θα επιλέξω το πρώτο. Όπως προείπα, έχω φέρει τον εαυτό μου σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση με το συγκεκριμένο setup, και νομίζω πως με τον συγκεκριμένο αριθμό δίσκων σε τόσο μικρό ενυδρείο δεν έχω την πολυτέλεια να κόψω μια ακόμα αλλαγή νερού την εβδομάδα. Κρατάω όμως αυτό για τον λιγότερο φωτισμό. Σε περίπτωση επανεμφάνισης άλγης, θα μειώσω την φωτοπερίοδο ή/και την ένταση. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τις ιδέες και τις συμβουλές σας.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:35.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01705 seconds with 10 queries