Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Ενυδρειο ΒΟΗΘΕΙΑ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=104733)

ak3524 12-06-21 21:58

Θα το τσεκαρω και θα σου πω. Η αμμωνια ειναι σε πολυ χαμηλα επιπεδα ακομα τα νιτρώδη μηδενικα και νιτρικα προχθες μετρησα 25 και σημερα 10. Δεν ξερω τι γινεται πραγματικα εχω απογοητευτει πολυ... βαζω καθημερινα μια μικρη ποσοτητα τροφης αλλα διαφορα δεν βλεπω βεβαια εχω προσθεσει και βακτηρια δυο φορες μια την πρωτη μερα που εβαλα το καινουργιο φιλτρο και μια προχθες πολυ μικρη ποσοστητα κοντα στα 2 ml δεν ξερω εαν αυτο παιζει μεγαλο ρολο
-------------------------
Λοιπον... Εκανα μετρηση στο νερο της βρυσης ph = 7-7,5 και λεω κατσε να ξανακανω στο νερο του ενυδρειου μηπως εκανα κανα λαθος ph = 8,5. Είχες δικιο η πετρα ειναι ασβεστολιθικη την εβγαλα και της εριξα λιγο υδροχλωρικο οξυ και αφρισε αμεσως.. Την εχω βγαλει εννοειται.. Τωρα τι κανω;; Χρειαζεται να κανω καποια αλλαγη για να επαναφερω το ph ;; ή θα γινει μονο του;;

Γιάννης Ps 13-06-21 00:45

Με μια πετρούλα ανέβηκε μια μονάδα σχεδόν? Περίεργο... Οι Αφρικανοί για να το φτάσουν σε τέτοιες τιμές στήνουν νταμαρια! Επίσης, νομίζω (μπορεί να μην είναι απόλυτο) πως το ph σας στη Θεσσαλονίκη κυμαίνεται γύρω στο 7.7 - 8.0 max. Δεν το αποκλείω κιόλας, σε ένα πολύ μικρό ενυδρείο οι παράμετροι μεταβαλλονται σε ρυθμούς πολυβολου...

Δεν υπάρχει λόγος πανικού, κατ αρχήν! Την τσέκαρες πριν βάλεις ζωντανά μέσα, οπότε όλα καλά. Κάνε δύο αλλαγές νερού περίπου στο 1/3 τις επόμενες μέρες και παρακολουθησε με μετρήσεις ανθρακική σκληρότητα και το ph. Σταδιακά η πτώση και μην μπεις στον πειρασμό να πετάξεις χρήματα για μαγικούς ζωμους σαν αυτό που ρώτησες πριν! :p

Όσον αφορά το στρώσιμο, φυσικά και επηρεάζουν τα βακτήρια που ρίχνεις τις μετρήσεις! Απο την άλλη, δε μπορώ να εξηγήσω το γεγονός πως η αμμωνία παραμένει καθηλωμένη τόσο χαμηλά. Η φυσική εξέλιξη του κύκλου είναι η αμμωνία να αυξάνει, μέχρι να κορυφωθεί περίπου στις πρώτες 10 μέρες. Τότε εμφανίζονται τα πρώτα ανιχνεύσιμα νιτρώδη και ξεκινάει το δεύτερο βασικό στάδιο του κύκλου με αντιστρόφως ανάλογη σχέση αμμωνίας (που μειώνεται) και των νιτρωδών (που αυξάνονται). Κατόπιν, ξεκινάει η αντιστροφή πορείας νιτρωδών και νιτρικών.

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ στρώσιμο - και- με βακτήρια, οπότε δε γνωρίζω να σου πω το χρονοδιάγραμμα αυτής της επιλογής. Εσύ βρίσκεσαι και σε φάση στρωσίματος volume 2...

Μήπως ταΐζεις πολύ λίγο, με αποτέλεσμα τα βακτήρια να μην τρέφονται ικανοποιητικα ώστε να πολλαπλασιαστουν... Περισσότεροι ρύποι =ταχύτερα αναπτυσσομενη βιολογία στο στρώσιμο. Δοκίμασε να αυξήσεις την τροφή.

Συνέχισε με τις μετρήσεις και ενημέρωσε τις επόμενες μέρες. Μόνο μία επισήμανση. Ελπίζω τα υγρά τεστ να μετρούν σωστά. :)

ΥΓ Μήπως να δοκίμαζες για να μην ταλαιπωρείσαι, την επιλογή του μπολιασματος? Την έζησες την εμπειρία του στρωσίματος με αμμωνία στην πρώτη απόπειρα (ας όψεται ο ζεολιθος αλλιώς θα είχες καθαρίσει). Μπόλι απο ένα υγιές ενυδρείο, μετρήσεις παραμέτρων και εφόσον είναι οκ βάζεις το πρώτο σου ψαράκι. Αυτή είναι η πρόταση μου. Κρίμα να ταλαιπωρείσαι 2 μήνες με το στρώσιμο, έτσι που πηγαίνει...

ak3524 13-06-21 09:44

Θα κανω αλλαγες στο νερο και θα μετρησω παλι ph και kh να δω αν θα πεσει. Δεν θα ριξω αλλα βακτηρια αυτες τις μερες και θα αυξησω την τροφη μπας και δω καμια αλλαγη..

Οσο για το μπολι εχω ενα φιλο που εχει ενυδρειο αλλα δεν νομιζω οτι το ενυδρειο του ειναι υγιες διοτι γενικα δεν το φροντιζει ιδιαιτερα εχει μεσα της παναγιας τα ματια απο ψαρια και δεν κανει συχνες αλλαγες στο νερο, οποτε δεν θελω να το ρισκαρω..

ak3524 17-06-21 19:08

Καλησπερα και παλι. Το ενυδρειο μου δεν θελει μαλλον να φιλοξενησει ψαρακια . Μετα απο 10 μερες που εβαλα το καινουργιο φιλτρο και βαζοντας καθημερινα τροφή. Τα σημερινα τεστ μου δειχνουν οτι κατι παει πολυ λαθος. Η αμμωνια ειναι 0!!!!!!! μετα απο 10 μερες και καθημερινα βαζω τροφη. Νιτρωδη 0 και νιτρικα 10. Να παω να παρω φαρμακευτικη αμμωνια να τελειωνω ;;;

Το ph αφου εκανα τις αλλαγες και εβγαλα την πετρα εφτασε την τιμη της βρυσης οποτε ολα καλα :)

Γιάννης Ps 17-06-21 22:46

Αυτό το 0-0-10 στις μετρήσεις μας έχει "ξερανει" απο την αρχή... :smt120

Σίγουρα τα υγρά τεστ είναι εντάξει? Ποιας εταιρίας έχεις? Παλιότερα που χρησιμοποιουσα της Sera με είχαν στείλει αδιάβαστο, με μηδενικές μετρήσεις νιτρικών. Και "έτρεχα" να φουλαρω νιτρικά για τα φυτά. Μέχρι που προμηθεύτηκα της Api και πήρα σωστές τιμές με μετρήσιμα νιτρικά. Πολύ πιο αξιόπιστη εταιρία.

Έχεις τσεκάρει ημερομηνία των τεστ? Ανακινεις καλά τα αντιδραστηρια? Γράφω, μήπως... Δε βγάζουν νόημα οι μετρήσεις, εκτός αν είχες κρατήσει τα υλικά του προηγούμενου φίλτρου (πλην του ατιμου ζεολιθου).

Θα σου πρότεινα να βάλεις εδώ μια αγγελία για μπόλι, έχει πολλούς συγχομπιστες απο Θεσσαλονίκη να προσφερθουν να σε βοηθήσουν (υποθέτω). Αν έμενες Αθήνα, "χθες" κιόλας θα είχα δραστηριοποιηθει να σου δώσω.

Αν εσύ κρίνεις να προχωρήσεις με φαρμακευτική αμμωνία, απόλυτα σεβαστό.

Για το ph δεν υπήρχε λόγος προβληματισμου, εφόσον εντόπισες έγκαιρα τον "ένοχο" :p.

"Σίριαλ κιλερ" του στρωσίματος ο ζεολιθος και το... πρότυπο ευρεσιτεχνιας παλιό φίλτρο που είχες. :D. Θα είχες ξεμπερδέψει εδώ και πολύ καιρό... Δεν πειράζει, καλύτερα τα εμπόδια να βγαίνουν στην αρχή, όταν διορθώνονται. Οι περισσότεροι αρχάριοι μετρούν πτώματα απο ατυχα ψαράκια, μέχρι να ξεκινήσουν να "μαθαίνουν".

Μην πτοείσαι, όλα θα πάνε καλά όσο έχεις όρεξη να μαθαίνεις και να παρεμβαίνεις...

ak3524 18-06-21 13:54

Πφφ πραγματικα ανυπομονω για την ημερα που θα ξυπνησω και θα δω αμμωνια στο ενυδρειο..

Ναι της sera ειναι τα τεστ τα εχω τσεκαρει δεν ειναι ληγμενα.. κανω οτι γραφουν οι οδηγιες..

Θα παω να παρω αυριο αμμωνια και αν δεν δω αποτελεσμα θα προσπαθησω να βρω μπολι.
-------------------------
Επιτελους επειτα απο 10 μερες εχουμε μετρησιμη αμμωνια στο ενυδρειο. :D:D:D
Αγορασα διαλυμμα αμμωνιας απο το φαρμακειο και εριξα περιπου 2ml σημερα συμφωνα με εναν οδηγο που υπαρχει εδω στο φορουμ με τις ποσοτητες της αμμωνιας συμφωνα με τα λιτρα του ενυδρειου. Ελπιζω μετα απο 10 μερες να δω και τα πρωτα μετρησιμα νιτρωδη και μακαρι ολα να πανε καλα επιτελους ;);:)

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:04.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01420 seconds with 10 queries