Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας....
Η σκληροτητα ειναι το πιο σημαντικο για την γονιμοποιηση των αυγων.Το νερο μου ομως δεν ειναι σκληρο με ΚΗ=3 , αλλωστε πιο κατω ειναι επικινδυνο για αποτομες μεταβολες στο ph. Το PH συμφωνα με πολλα αρθρα που διαβασα απο εχθες δεν παιζει ρολο στη γονιμοποιηση των αυγων. Συν τοις αλλοις οι συγκεκριμενοι δισκοι μεγαλωσα με ph >7 και δεν θελω να τους αλλαξω συνθηκες στα γεραματα.... Αυτο που θα δοκιμασω σε πρωτη φαση ειναι να ελαχιστοποιησω τη ροη νερου που περνα απο τον κωνο και να ετοιμασω χωρισμα για τη θυληκια.... Μηπως να χρησιμοποιησω και κατι για το φουνγκους κατα το διαστημα που θα εχω αυγα???? Στο νετ και σε εξειδικευμενα site για δισκους κυκλοφορουν μεθοδοι τεχνητης εκκολαψης των αυγων με απομακρυνση του κωνου αναπαραγωγης αμεσως μετα τη γονιμοποιηση..... Το εχει δοκιμασει κανεις??? |
Είχα διαβάσει ότι κάποιοι αναπαραγωγείς αντί κώνου χρησιμοποιούσαν ασημένιες ράβδους λόγω των αντιμικροβιακών (ή κάπως έτσι) ιδιοτήτων που έχει το συγκεκριμένο μέταλλο. Για να είμαι ειλικρινής είχα φτιάξει μία τέτοια αλλά δεν αξιώθηκα να την χρησιμοποιήσω ποτέ.
Οι Ρωμαίοι πέταγαν ασημένιες μπίλιες μέσα στις στέρνες με νερό προκειμένου να το κάνουν πόσιμο. Θεόφιλος |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Εχω ακουσει οτι αρκετοι χρησιμοποιουν μπλε του μεθυλενιου στα αυγα για να αποφυγουν τη μουχλα.....
|
Αμα χρησιμοποιησει ασημενιους κωνους, απο φτηνους θα τους πληρωσει χρυσαφι τους δισκους! Ξερεις ποσο κοστιζει ενα ασημενιος δισκος με τα ασημενια μαχαιροπηρουνα?:D :rolleyes:
|
Παράθεση:
Νίκο, γιατί δεν αφήνεις το ζεύγος να προσαρμοστεί καλά στο σχετικά νέο σπιτικό του... να κάνει 3-4 γέννες ακόμα... να έχουν τις ευκαιρίες και το χρόνο μάθουν τα ψάρια από μόνα τους χωρίς "έξωθεν βοήθεια" πως να γίνουν καλοί γονείς... και μετά, αν συνεχίζεται το "πρόβλημα" να "επέμβεις" ? Σου ζήτησαν βοήθεια; :p μάλλον όχι :D. Ε, μη τα ζαλίζεις τα καημένα με το να παίρνεις "πρωτοβουλίες" :p ->Ασε τα ψάρια στην ησυχία τους για κανα μήνα. Ξανα-ασχολήσου με... αυγά και ομελέτες (:smt110) τέλη Φλεβάρη. Οταν λέω "Ασε τα ψάρια στην ησυχία τους", δεν εννοώ να μην κάνεις ούτε W/C ok? :D:D:D Μπαϊ δε γουέη, τι έγιναν οι κοντρόλλερς? (pm) |
Συμφωνω απολυτα αστα λιγο ακομα, σωνει και καλα να βγαλεις μωρα με την μια...
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:33. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board