Καλυψε τη μια λάμπα με λωριδες αλουμινόχαρτο. Οχι τελείως δλδ. Επίσης αυξησε την παροχή co2 σταδιακα και παρατηρωντας τα ζωντανά σου.
|
Παράθεση:
|
Πως κανεις διαχυση του co2?
|
Παράθεση:
|
ολα τα φυτα που εχεις τα ειχα και εγω στα ενυδρεια μου και δεν εβαζα ποτε λιπασματα. π.χ. στο 200λιτρο μου ειχα 0,60 βατ/λιτρο, φουλ διοξειδιο 24/24, πολυ χαμηλες σκληροτητες gh 5, kh 4, ph 6,6 και εβαζα βροχινο νερο με λιγο νερο βρυσης για να πετυχω αυτες τις σκληροτητες.
οταν δοκιμασα να παιξω με λιπασματα σε φουλ φυτεμενο ενυδρειο επειδη νομιζα οτι το χρειαζονται, γεμισα αλγες. εμενα η γνωμη μου ειναι να σταματησεις τα λιπασματα, να κανεις ενα δυνατο κλαδεμα στα φυτα σου και να κρατας τα νιτρικα σου γυρω στο 10. πιστευω μονο με το ταισμα στα ψαρια σου θα ειναι καλυμμενα τα φυτα σου και αν χρειαστει κατι ο εχινοδωρος και οι κρυπτο μπορεις να βαλεις ταμπλετες στη ριζα. ------------------------- τωρα ειδα και το ενυδρειο σου στην πρωτη σελιδα. βασικα τσαμπα ασχοληθηκες με λιπασπατα με τα φυτα που εχεις και το ενυδρειο σου δεν ειναι φουλ φυτεμενο ουτε ειδα καπου καποια φυτα γρηγορης αναπτυξης, εκτος και αν ειναι μικρα ακομα απο 2-3 στεμ το καθενα και δεν φαινονται καπου. βαλε μια φωτο που να φαινεται ολοκληρο το ενυδρειο. κανε αλλαγες νερου συνεχεια και μη βαζεις τιποτα. |
Ωραια ,να κρατησω τα νιτρικά στο 10 και να ελεγχω μονο τα φωσφορικά να ειναι περιπου στο 1 και να κοψω τα υπολοιπα λιπασματα?και τι γινετε αν τα φυτα δείχνουν ελλειψη απο λιπανση?πχ κιτρινισμα φυλλων απ τις ακρες προς τα μεσα με κανονικο πρασσινο στα νευρα των φυλλων,κατσαρωμενες ακρες στα φύλλα, μεγαλα μεσογονατια στα στεμ .να μην ριχνω ουτε traces δηλαδή?
|
8 Συνημμένο(α)
και μερικες φωτο
|
3 Συνημμένο(α)
και μερικες ακομα
|
Aν δεν εχεις ισορροπια φωτισμου και διοξειδιου ειναι λογικο να χεις αλγες..και με την ελαχιστη φυτομαζα που βλεπω,δυσκολο να ισορροπησει το συστημα..
Εφοσον δεν μπορεις να μειωσεις φωτισμο οπως λες,μειωσε φωτοπεριοδο στις 5-6 ωρες.Σιγουρεψου οτι εχεις καλη διαχυση,οι φυσαλλιδες να πηγαινουν παντου και να μη φευγουν γρηγορα στην επιφανεια.. Βαλε και κανα φυτο γρηγορης αναπτυξης να βοηθησει οπως limnofilla sessiliflora,stargrass κι ενα επιφανειας πολυ ωραιο που φυτευεται κιολας https://misirlis-aquarium.gr/50-zont...201300147.html θα βοηθησει πολυ!! Λιγο λιπασμα γενικο στην αρχη! |
Βλεπω ΚΗ 5 PH 6.5.
Πως πας το πεχα στο 6.5? |
Παράθεση:
το ph ειναι 6.7-6.8.σημερα που θα κανω αλλαγη θα το ξαναδω και πριν και μετα..οπως ειπα και πριν βαζω 60 λιτρα απο Α.Ο. και τα υπολοιπα απο βρυση..ισως αυτος ειναι ο λογος που το ph ειναι σε αυτα τα επιπεδα ,απλα ειναι πεσμενη η Α.Ο.και μου δινει και νιτρικα μαζι..να σκεφτεις οτι απο το kno3 βαζω 5ml την καθε φορα συνολο 3 φορες την εβδομαδα. ------------------------- Παράθεση:
εχω καταλαβει καλα? |
Τα περιμενα πιο τραγικα τα πράγματα Αυτο που βλεπω δεν ειναι τόσο ασχημα. Θελει υπομονη. Το θέμα με το φωτισμο ειναι οτι καθορίζει το ρυθμο ανάπτυξης συνεπως εαν τονβμειωσεις θα διορθώσεις οποιες ελλειψεις υπαρχουν σε λιπασμα και co2.
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:46. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board