Παράθεση:
μπουκαλα παρε μια καλη να την εχεις,με αερια υπο πιεση δεν παιζουμε,γνωμη μου παντα. εγω αυτη εχω https://www.olympia-p.gr/el/product/...0%CE%91quarium |
Συμφωνώ οτι με αυτα δεν παίζουμε και δεν πρεπει να παιζουμε...
Εκτος απο την μπουκαλα που μου είπες, μπορω να παρω μια της jbl, 69 gr γυρω στα 13 ευρω ή να παρω απο την αρχη μια 2κιλη για να βγει και πιο οικονομικα μακροπροθεσμα; Επίσης, πως θα καταλαβαίνω πόσες φυσαλίδες co2 πανε στο νερο; Μεσω του diffuser η απλα το βαζω στην εξοδο του φιλτρου; |
Πρωτα απο ολα νομιζω πως το φωτιστικο σου δεν ειναι λαμπες φθοριου Τ5 ... Μπορεις να το βγαλεις μια φωτογραφια? Μαλλον pl εχει απο οσο καταλαβαινω!
Το drop checker για μενα ειναι καλο αφου με μια ματια καταλαβαινεις τι γινεται !! |
1 Συνημμένο(α)
Καπως ετσι ειναι οι λαμπες. Επίσης να ρωτήσω, εφόσον χρειάζεται να πάρω νέες λάμπες (τις sylvania grolux) οι οποίες έχουν μεγαλύτερη διάμετρο, θα τις βάλω σε άλλη βάση; Πώς θα γίνει;
|
Βρήκα ένα μεταχειρισμένο εξωτερικό φίλτρο από έναν φίλο. Το fluval 305, θα το πάρω αυτές τις μέρες.
|
Η λάμπα σου είναι τύπου φθορίου PL-L
|
Με γεια το φιλτρο.
Τελικα θα χρειαστεις και αναβαθμιση στο φωτισμο. Αυτο που βλεπεις δεν ειναι 2 λαμπες αλλα μια των 24 βατ η οποια δεν φτανει ουτε για πλακα για αυτο που θες να φτιαξεις. Οποτε η πας σε ιδιοκατασκευη στο καπακι με 2 Τ5 ή αφαιρεις εντελως το καπακι και παιρνεις ενα φωτιστικο led. |
Καλημέρα,
Ευχαριστώ πολύ!! Θα πάρω 2 Τ5 λάμπες sylvania grolux και θα κάνω ιδιοκατασκευή στο καπάκι. Για ό,τι νέο, θα σας ενημερώνω!! |
Παράθεση:
Για να μετρας τις φυσαλιδες, χρειαζεσαι ενα bubble counter ειτε ετοιμο ειτε DIY. Παράθεση:
Θα χρειαστεις και ballast για Τ5 για να τις λειτουργησεις τις συγκεκριμενες λαμπες. Και στεγανα ντουι αν μπουν σε καπακι μεσα χωρις προστασια. |
Οχι, δεν αξιζει. Αρα παω στην 2κιλη κατευθείαν.
Bubble counter πηρα, πετιμενω να ερθει μαζι με τα υπολοιπα απο Κινα. Φυσικα και θα κανω παρουσιαση. Ballast ειναι καποιο συγκεκριμενο; Η βρίσκω σε μαγαζια με ηλεκτρικα απλα για Τ5 λαμπες; Στεγανα ντουι που βρισκω επισης; |
Κατι τετοιο θελεις, με μια γρηγορη αναζητηση που εκανα τωρα:
https://www.kafkas.gr/proionta/fotis...plo-new_83474/ Ντουι ειναι αυτα απλα τα συγκεκριμενα δεν ειναι στεγανα. https://www.kafkas.gr/proionta/fotis...-109686_47995/ Ειτε κανεις DIY ειτε παιρνεις τα σχετικα ακριβα ετοιμα οπως για παραδειγμα τα γνωστα της Arcadia, παλι με μια γρηγορη αναζητηση: https://aquaclubdesign.com/t5-%CF%83...s-t5-ip67.html Μαλλον θα χρειαστεις και αυτα, σε πλαστικο ιδανικα, για να στερεωσεις τις λαμπες στο καπακι: https://www.kafkas.gr/proionta/fotis...mpes-t5_88418/ Σαν αυτα εδω: https://www.eshopkatoikidio.gr/juwell-t5.html Κανε την ερευνα σου προτου το προχωρησεις βεβαια ;) |
Οκ, σε ευχαριστω! Θα κανω και εγω την ερευνα μου και θα πραξω αναλογα!
|
Υπαρχει κι αυτη η επιλογη για στεγανα ντουι https://www.ebay.com/itm/T5-Waterpro...~hjY:rk:7:pf:0
εγω αυτα εχω βαλει στο δικο μου φωτιστικο 2χρονια τωρα μια χαρα so far..τα στεγανα ηταν πανακριβα,αλλα κ δυσευρετα.. που θα πρεπει να περιμενεις κανα μηνα να ρθουν απο Κινα ειναι το ζητουμενο.. |
Οκ, ευχαριστω! Θα ψαξω και εδω και θα πραξω αναλογα. Θα σας ενημερωνω βεβαια για ο,τι νεο!
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Καλησπέρα!
Πήρα το φίλτρο, τελικά είναι το fluval 206 (μου κάνει και αυτό :p), μαζί με 4 κεραμικά σφουγγάρια. Επίσης, το ενυδρείο κατά 90% θα μετακινηθεί από την τωρινή του θέση... Η επόμενη κίνηση θα είναι (λογικά) αγορά των Τ5 λαμπών... EDIT: Να ρωτήσω... Όταν αντικαταστήσω το φίλτρο το εσωτερικό με αυτό το εξωτερικό, τι να κάνω για να μην χαθεί η βιολογία από τα σφουγγάρια (αν και δύσκολα θα ανεβεί αμμωνία με τόσα φυτά και ώριμο ενυδρείο...). Θα βάλω και τα υλικά που έχω στο φίλτρο τώρα μαζί με υπόλοιπα; (πχ και άλλη ελαφρόπετρα μαζί με τα κεραμικά σφουγγάρια που έχει το φίλτρο). |
Η αμμωνία δεν έχει σχέση με τα φυτά αλλά με τα βακτήρια του φίλτρου.
Μπορείς να μεταφέρεις την βιολογία είτε μεταφέροντας τα παλιά υλικά στο νέο φίλτρο είτε μεταφέροντας την....μάκα :D με το να στύψεις τα παλιά σφουγγάρια κπλ πάνω στο νέο υλικό. Ότι κάνεις όμως το κάνεις γρήγορα και δεν αφήνεις να περάσει πολύ ώρα για να μην σου πεθάνει η βιολογία.... |
Εντάξει! Θα δω ποιο απο τα δυο θα κανω... Ευχαριστω.
|
1 Συνημμένο(α)
Καλησπερα!
Να ρωτησω, τα ξυλα στην παρακάτω φωτογραφία κανουν; Επίσης, μαζί με τις δύο λάμπες Τ5 που θα πάρω, μπορώ να βάλω και μια moonlight ώστε να ανοίγει για ένα χ χρονικό διάστημα όταν κλείνουν οι κυρίως λάμπες; Θα ωφελήσει κάπου η απλά θα είναι μια ''άχρηστη λάμπα'' και θα έχει ρόλο σαν τις κύριες Τ5; |
1ον από τί δέντρο είναι; 2ον πρέπει να μην έχουν φλούδα, και 3ον πρέπει να ναι ξερά!
|
Δεν γνωρίζω από τι δέντρο είναι. Βρήκα και κάτι άλλα ξύλα, θα ανεβάσω φώτο να μου πείτε.
|
1 Συνημμένο(α)
Λοιπον αυτα ειναι τα ξυλα:
Φλούδα δεν έχουν (εκτός από 2-3 που θα την βγάλω εάν κάνουν) και είναι ξερά, από τι δέντρο είναι δεν θυμάμαι... Κανουν; |
Τα ξυλα ειναι απο παραλια. Νεκρα και ψημενα απο αλατι να υποθεσω. Μπορεις να τα χρησιμοποιησεις με καλη επεξεργασια αλλα να ξερεις οτι δεν θα κρατησουν περα απο 6-10 μηνες.
|
Α οκ. Αμα ειναι καλύτερα να βαλω ξυλα που θα κρατήσουν περισσοτερο... Θα κοιταξω μηπως βρω αλλα ξερα ξυλα αν εχω, αλλιως σε βουνο παω και κοιτάω;
|
Σου εβαλα φωτογραφιες στην αρχη και σου εδωσα και τον τοπο. Πηγαινε Παρνηθα, απο τα 1000μ. και πανω και μεχρι το καταφυγιο ειναι ολα καμενα. Παιδικη χαρα για καποιον που ζηταει ριζες για το ενυδρειο...χιλιαδες σκελετοι κεδρων και αλλων θαμνων που ειναι νεκρα εδω και 12 χρονια σε ολα τα σχηματα και μεγεθη.
Πινεις και ενα καφεδακι στο καταφυγιο, παιρνεις και καθαρο αερα και βλεπεις και λιγο φυση. Μη το σκεφτεσαι.. πηγαινε και θα δεις. Αμα δε βρεις αυτα που θες τοτε θα σου χαρισω εγω αυτα που μου περισσεψαν απο το δικο μου..(φωτο) ------------------------- https://i.imgur.com/aRMfXT2.jpg |
Οκ, θα παω εκει τοτε... Ευχαριστω!
|
Καλησπέρα παιδιά,
Να ρωτήσω, η προσωπική σας άποψη για ενυδρεία με ξύλο μόνο ποια είναι; Εννοώ, έχω ψάξει στο ιντερνετ διάφορα ενυδρεία με ξύλο μόνο και τα περισσότερα είτε έχουν και πέτρα είτε είναι κάπως φλατ με μερικά ξύλα στην μια πλευρά (που έτσι σκέφτομαι να το κάνω, θα αρχίζω να πειραματίζομαι μόλις βρω τα ξύλα)... Υπάρχει μια μικρή περίπτωση να πάρω πέτρες μη ασβεστολιθικές από ενυδρειακό κατάστημα, αλλά δεν ξέρω ακόμα, θα δείξει πως θα βγει το όλο αποτέλεσμα και με τα ξύλα. |
Παράθεση:
Υπάρχουν πανέμορφα ενυδρεία μόνο με ξύλα, μόνο με πέτρες ή με συνδιασμό. Είναι καθάρα θέμα προσωπικού γούστου τι θα επιλέξεις. Συνήθως όταν βάζεις και τα δύο δίνει μια άλλη νότα, μια άλλη διάσταση αφού σου επιτρέπει να φτιάξεις ένα πιο ολοκληρωμένο σκηνικό, στην φύση συνυπάρχουν συνήθως και τα δύο... Όμως δεν λέει αυτό τίποτα, είπαμε, υπάρχουν ενυδρεία χωρίς το ένα ή το άλλο που τα βλέπεις και τα θαυμάζεις..... |
Ναι, οντως υπαρχουν...
Να ρωτησω κατι για τον φωτισμο, μπορω να χρησιμοποιησω led αντι αυτες τις Τ5 (ακομα αποφασιζω μεχρι να ερθουν και τα λοιπα απο Κινα...) |
Φυσικά και μπορείς.....
|
Θα δοκιμάσω με λεντοταινιες, θα στοχευσω παλι στα ιδια βατ, γυρω στα 50.
|
Δε χρειαζονται τοσα watt. Τα watt μετρουν τη καταναλωση. Δεν εχει σχεση η καταναλωση των led με αυτη των λαμπων φθορισμου. Ειναι πολυ πιο οικονομικα.
Τα lumen κοιτα. Θες περιπου 40-50 lumen ανα λιτρο για τα πιο απαιτητικα φυτα. Και καλο ειναι να dimmαρονται γιατι αν ξεκινησεις με τοσο δυνατο φως νεοστημενο ενυδρειο, οι αλγες θα βγουν απο το ενυδρειο και θα καλυψουν και τα επιπλα. Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Χαχαχα, οκ ευχαριστω. Ηδη εχω αλγες οποτε...
|
Καλησπερα!
Εβαλα το φιλτρο σε λειτουργία, θα παω να παρω και τα ξυλα λογικα αυτες τις μερες(μπορει και αυριο). Να ρωτησω, μπορω όταν βαλω το co2 να κρατησω τον φωτισμο που έχει τωρα και μετα απο ενα χρονικο διαστημα να βαλω τις Τ5; ------------------------- Καλησπερα παιδια, Να ρωτησω κατι για την τωρινή κατάσταση του ενυδρειου... Απο 12 γκαπυ που ειχα τωρα εχω 2 και δεν βρηκα πουθενα τα πτώματα τους, απλα εξαφανιζοντουσαν. Επίσης βλεπω πολλά σαλιγκαρια ψωφια στον βυθο... Τι μπορει να φταιει; Εκτος απο αυτα, εχω γεμισει τριχοειδή αλγη... Ειχα δοκιμασει συσκότιση και υποχωρούσε. Η φωτοπεριοδος τωρα ειναι 6 ωρες. Τι μπορω να κανω και για αυτο μεχρι να ερθει το co2; Ευχαριστώ. Υ. Γ την αλγη την καθαριζω με οδοντοβουρτσα για να αραιωνει αλλα ξαναβγαινει. |
Βγαλε ενα βιντεο αν μπορεις για να δουμε την κατασταση. Αλλιως μερικες καλες φωτογραφιες.
|
6 Συνημμένο(α)
Αυτες ειναι οι φωτο... Αν δεν βοηθησουν θα βγαλω αύριο βιντεο. Στις γωνιες είναι τα ψωφια σαλιγκάρια εκει στην καρύδα ειναι η αλγη (αυτο το πράσινο) καθώς και στην ντοματια.
|
Ισως εχεις υδρες.http://www.aquamax.de/index.php/hydra.html
|
Αν ειναι αυτο τι κανω; Πως μπορουμε να σιγουρευτουμε;
|
Καταρχην πρεπει να δεις αν υπαρχουν υδρες στο ενυδρειο σου,στο λινκ μπορεις να τις δεις και να καταλαβεις πως ειναι,και αν υπαρχουν στο δικο σου.αν εχεις θεραπεια με panacur.www.kathond.de/panacur/
------------------------- Παράθεση:
|
Δεν εχω παρατηρήσει κάτι τετοιο μεχρι σημερα να σου πω την αλήθεια. Αλλα με προβληματίζει πολυ γιατί μεσα σε μια εβδομαδα και λιγοτερο εχασα 14 ψαρια και παρα πολλα σαλιγκαρια (και στα ψαρια δεν βρίσκω καν τα πτώματα τους λες και τα ετρωγε κατι...). Θα ξανακοιταξω παλι με περισσοτερη προσοχη αλλα δεν νομιζω να το βρω... Θα το είχα παρατηρήσει.
Τι αλλο θα μπορούσε να φταιει; |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 02:01. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board