Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=19)
-   -   Μεγάλο πρόβλημα θορύβου με σωλήνες σαμπ λόγω αέρα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=100603)

Κλεόβουλος 27-05-18 19:59

Ο θόρυβος αυτός είναι ανεκτός (εμένα μ' αρέσει να ακούγεται κιόλας :))
αλλά για πες μας βρε Νικολέτα για την δική μου απορία,
η επιλογή να γίνει έτσι εξωτερικά το σαμπ ήταν δική σου?
Δεν ήθελες σαμπ κάτω από το ενυδρείο για να μη φαίνεται ή η όλη διαρρύθμιση ήταν πρόταση του κατασκευαστή?

Νικολέτα 27-05-18 20:29

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος (Μήνυμα 1042221)
Ο θόρυβος αυτός είναι ανεκτός (εμένα μ' αρέσει να ακούγεται κιόλας :))
αλλά για πες μας βρε Νικολέτα για την δική μου απορία,
η επιλογή να γίνει έτσι εξωτερικά το σαμπ ήταν δική σου?
Δεν ήθελες σαμπ κάτω από το ενυδρείο για να μη φαίνεται ή η όλη διαρρύθμιση ήταν πρόταση του κατασκευαστή?

Καλησπέρα Κλεόβουλε . Η επιλογή η δική μου αρχικά ήταν να γίνει εσωτερικό σαμπ . Αλλά ο τεχνικός μου μου ειπε οτι ειναι πολύ μεγάλος λάθος , γιατι 1. χανεις απο λιτρα , 2. δεν θα έχουν οξυγόνο τα ψαράκια σου και 3. δεν θα μπορείς να βγάλεις τα σφουγγαρια για να τα καθαρισεις . Οποτε με τα λίγα τα πολλά με έπεισε και μου ειπε να κανουμε ενα 300 λίτρα σαμπ . Οταν ήρθε σπίτι μου και μέτρησε το ύψος του επιπλου που ειναι 55 αλλα το σιδερο ειναι στους 50 ποντους και από κατω έχει περιθώριο 45 ποντους μου ειπε οτι το σαμπ καλυτερα να γινει έξωτερικά του επιλπου γιατι μέσα δεν χωράει ούτε 200 λιτρο αν και εγώ πιστεύω οτι 200αρι χωρούσε γιατι το έπιπλο είναι πολύ φαρδύ και έχει μεγάλο μήκος και σίδερο κολώνα στο 1 μέτρο στην μέση οπότε θεωρητικά έμπαινε . Δεν περίμένα σε καμια περιπτωση τόσο μεγάλους σωλήνες και τόσο μακρεις καθώς δεν ειχα ξανα κανει σαμπ και δεν ηξερα οτι θα φαίνονται έτσι και δεν θα κρυβόντουσαν κάτω ή πισω από το σαμπ . Και για να θεωρει ένας ανθρωπος που ξέρει ως την ιδανικη λύση το δέχτηκα . Η αλήθεια ειναι οτι το μετάνιωσα σε μεγάλο βαθμο που έκανα εξωτερικο σαμπ για πολλους λόγους και κυριως για τον θόρυβο και το μέγεθός του ( πολλά λίτρα ) !!! Τέλοσπαντων τι να πω ένας φίλος του μπαμπά μου που το είδε και ασχολείται με έπιπλα ξύλου ειπε θα μας κάνει ένα τελάρο ξύλου με ηχομωνοτικό υλικό από μεσα που θα μπει πάνω από το σαμπ και τους σωλήνες και θα έχει 3 πλευρες καθως από τη μία πλευρα ειναι το σαμπ τερμα κολλημενο στον τοιχο οποτε δεν μπορει να εχει απο εκει ξύλο και στον μεσα τοιχο ειναι οι σωληνες οποτε ουτε εκει μπορει να μπει ξύλο . Θα μπει μια πλευρα απο μπροστα , μια απο το πλαι αναμέσα απο σαμπ και main tank και μια απο πάνω απο το σαμπ μεχρι τους μαυρους σωληνες των αντλιων . Αυτο θα εχει ροδακια οποτε θα βγαινει και πολυ ευκολα οταν θα θελω να διαχειριστώ το σαμπ για καθαρισμα και τετοια . Θα ειναι στο χρώμα ιδιο με το ξύλο του ενυδρειου και του πατώματος οποτε φαντάζομαι θα κρυφτεί το μικρό εργοστάσιο στο σαλονάκι μου :grin::grin::grin:

Κλεόβουλος 27-05-18 20:33

no comments :smt108

ΔημήτρηςΤ 27-05-18 20:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος (Μήνυμα 1042224)
no comments :smt108

όσο κ να ψάξεις....Άντε να βρεις.

komori 27-05-18 21:00

Συγχαρητήρια για την υπομονή και την ηρεμία που χειρίστηκες όλο αυτό το εγχείρημα-όνειρο.
Αλλά κι εσείς βρε παιδιά-κατασκευαστές σεβαστείτε εκτός από τα χρήματα και την επιθυμία του άλλου να βλέπει το ενυδρείο καθημερινά και να χαλαρώνει.

tsala 27-05-18 21:10

επειδη αρχικα σου ειχα μιλησει για εσωτερικο σαμπ και οχι αερολογιες , αλλα επειδη λειτουργω χρονια εσωτερικα σαμπ στα ενυδρεια μου... εχω να σου πω...

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Νικολέτα (Μήνυμα 1042223)
Αλλά ο τεχνικός μου μου ειπε οτι ειναι πολύ μεγάλος λάθος , γιατι 1. χανεις απο λιτρα , 2. δεν θα έχουν οξυγόνο τα ψαράκια σου και 3. δεν θα μπορείς να βγάλεις τα σφουγγαρια για να τα καθαρισεις .

1. ναι , χανεις ..αλλα εχεις για να χασεις..
2. τελειως λαθος,,,που το στηριζει αυτο?
3.επισης λαθος , μπορεις οποιαδηποτε στιγμη να τα βγαλεις, ευκολα και γρηγορα.

κατα τ'αλλα ... ελπιζω να τελειωσουν τα ενυδρειακα σου βασανα συντομα ;)

Νικολέτα 27-05-18 21:25

Αχ παιδία σας ευχαριστώ όλους από το στόμα σας και στου Θεου το αυτί . Μου σταμάτησε και η μία αντλια σήμερα ήταν ανάγκη να συμβει και αυτο , όλα τα χαμε ..

dimosal 27-05-18 21:42

Ακουγοντας το <Μετα> μεσα στο σαλονι μου δεν θα ειμουν καθολου ευχαριστημενος.Ολα αυτα που εκανε για να διορθωθει το προβλημα,αναιρουν ολο τον σχεδιασμο που εκανε ως τεχνικος.

ΔημήτρηςΤ 27-05-18 21:54

Για τον τεχνικό που λέμε, δίκαιος όπως έγραψα πιο πάνω....ανησυχώ...Όταν είπε το εφτιαξα.Νικολέτα μου ελπίζω αν κ σ καταλαβαινω αυτα να μην σ ξενερωσουν κ να χαρεις τα ψαρια σου .η αντλια θα αντικατασταθει πιστέυω κ αφού δεν έχεις μπει σ διαδικασία στρωσιματος δεν είναι κάτι που πρέπει να σκας. Πολύ κρίμα που αν κ καταγωγή από τα μέρη σου, μένουμε πολύ μακριά κ δεν μπορώ να σ βοηθησω( πολύ θα το ηθελα).Κοίτα την επόμενη μέρα κ πες μας τα επόμενα βήματα σου.

Νικολέτα 27-05-18 22:04

Παιδιά μακάρι να μην χάλασε γιατί τις πήρα από το e-bay μέσω Κίνας και πλήρωσα και τελωνείο 62,5 ευρώ για τις 3 ( 54 ευρω η κάθεμια ) και δούλεψε 36 ώρες ειναι τραγικό και στο ιντερνετ δεν ειδα και πολύ θετικο feedback για αυτες τις αντλιες τις οποιες ουτε που τις ειχα ξανακουσει ποτε..Θα περιμένω από βδομάδα να ερθει να την δει μην κανω τιποτα λάθος και χαλάσει εάν δεν εχει χαλάσει ήδη :smt120:smt120

Dimitris77 27-05-18 22:21

Ειναι σιγουρα Jebao οι αντλιες?

pagokoftis 27-05-18 22:30

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Νικολέτα (Μήνυμα 1042220)
Επίσης η βάνα του σωλήνα σιφώνι ειναι σχεδόν τέρμα στραγκαλισμένη...

Ήμουν εντελώς σίγουρος, γιατί δεν γίνεται αλλιώς... Δυστυχώς ΡΥΘΜΙΣΗ με στραγγάλισμα στο 99% ΔΕΝ γίνεται... Όταν κάνεις ΛΑΘΟΣ στο μέγεθος των σωλήνων, το παίρνεις πάνω σου και τους αλλάζεις...
Η παραμικρή παραμικρή μεταβολή, θα σπάει το σιφώνι, ή θα κατεβάζει περισσότερο νερό από τον σωλήνα τον μεσαίο... Αν στραγγαλίστηκε τόσο πολύ, θα βγάζει αρκετό νερό η μεσαία, που δεν θα έπρεπε, με συνέπεια θόρυβο, αλλά έτσι όπως έχει η κατάσταση δεν γίνεται αλλιώς...
Αν είσαι οκ με τον θόρυβο Νικολέτα, όλα οκ και μη σε ζαλίζουμε παραπάνω...
Sump από κάτω θα γινόταν άνετα... αλλά πιστεύω αν μπορούσε και δεύτερο ενυδρείο να σου φτιάξει δίπλα θα το έκανε... είναι δουλειά και πληρώνεται... :smt084
Επιμένω ότι ένα συγνώμη θα ήταν αρκετό... Ελπίζω να στο είπε προσωπικά...
Ελπίζω να βρεις άκρη με την αντλία... έχω την 8000 6000 και 4000 και δεν μου έχει συμβει το παραμικρό χρόνια τώρα...

Νικολέτα 27-05-18 22:38

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Dimitris77 (Μήνυμα 1042237)
Ειναι σιγουρα Jebao οι αντλιες?

Ναι απο το e-bay τις πήρα ελπιζώ οτι κάτι μικρό θα ειναι και θα ξαναδουλέψει δεν φαίνεται να χάλασε εφοσον αναβουν τα λαμπακια στον conrtoller .

globalzero 27-05-18 22:41

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pagokoftis (Μήνυμα 1042238)
Ήμουν εντελώς σίγουρος, γιατί δεν γίνεται αλλιώς... Δυστυχώς ΡΥΘΜΙΣΗ με στραγγάλισμα στο 99% ΔΕΝ γίνεται... Όταν κάνεις ΛΑΘΟΣ στο μέγεθος των σωλήνων, το παίρνεις πάνω σου και τους αλλάζεις...
Η παραμικρή παραμικρή μεταβολή, θα σπάει το σιφώνι, ή θα κατεβάζει περισσότερο νερό από τον σωλήνα τον μεσαίο... Αν στραγγαλίστηκε τόσο πολύ, θα βγάζει αρκετό νερό η μεσαία, που δεν θα έπρεπε, με συνέπεια θόρυβο, αλλά έτσι όπως έχει η κατάσταση δεν γίνεται αλλιώς...
Sump από κάτω θα γινόταν άνετα... αλλά πιστεύω αν μπορούσε και δεύτερο ενυδρείο να σου φτιάξει δίπλα θα το έκανε... είναι δουλειά και πληρώνεται... :smt084
Ελπίζω να βρεις άκρη με την αντλία... έχω την 8000 6000 και 4000 και δεν μου έχει συμβει το παραμικρό χρόνια τώρα...

Νομίζω είναι αυτονόητο , τόσο κλειστή βάνα αναιρεί από μόνη της τον όλο σχεδιασμό.

Καλά για τις σωληνώσεις χρώματος γκρι πιασμένες με λαμαρίνες στον τοίχο δε θα σχολιάσω. Όταν τραβούσα σωληνώσεις για τουαλέτα στο υπόγειο μας καλύτερο το είχα κάνει.

Αν έφτιαχνα για πρώτη φορά sump έτσι θα το έκανα τεράστιοι σωλήνες και τεράστιο μέγεθος ώστε να έχω μεγάλο περιθώριο λίτρων όταν γίνει η στραβή.

Από τα λίγα που έχω διαβάσει νομίζω ότι η μεσαία κατεβάζει το λίγο νερό που περισσεύει από την πρώτη.

Νικολέτα 27-05-18 22:41

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pagokoftis (Μήνυμα 1042238)

Ναι τώρα ειναι υποφερτό ευτυχώς .Δεν θα μπουμε σε φασαριες με αλλαγη σωληνων κουτιων κλπ ευτυχως !!!

pagokoftis 27-05-18 23:00

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από globalzero (Μήνυμα 1042242)
Νομίζω είναι αυτονόητο , τόσο κλειστή βάνα αναιρεί από μόνη της τον όλο σχεδιασμό.

Από τα λίγα που έχω διαβάσει νομίζω ότι η μεσαία κατεβάζει το λίγο νερό που περισσεύει από την πρώτη.

Ακριβώς... και γι αυτόν τον λόγο ΔΕΝ έχει βάνα, γιατί το νερό ΚΑΝΟΝΙΚΑ είναι ελάχιστο και δεν χρειάζεται καθόλου... και δεν κατεβάζει και καθόλου αέρα αν ρυθμιστεί σωστά...
Ο σωλήνας κανονικά βρίσκεται εκτός νερού και το νερο αυτό κατεβαίνει σε σφουγγάρι που βρισκεται στη στάθμη του νερού του sump και δεν ακούγεται καν... Δίνω ιδέες...

Όταν βάλεις τα υλικά σου Νικολέτα, βγάλε μας μια φωτό, να δούμε τον σχεδιασμό...

Καλή συνέχεια...

Dream Waters 08-06-18 18:10

H Νικολετα δεν ηθελε εσωτερικο σαμπ για να μη χασει λιτρα.Απο την αρχη διαφωνουσαμε για το υψος της σταθμης αν θα ειναι 1 η 2 ποντους κατω απο το γυαλι μη χασει λιτρα.Οποιος νομιζει οτι μπορει να κανει κατι καλυτερο για να μην ειναι εργοταξιο το σαλονι τον προκαλω να παει στη Νικολετα και να το κανει....αν τον αφησει και τα καταφερει.Απο την αρχη επεμενα οτι η βαση ειναι λαθος και πρεπει να γινει απο την αρχη νεα βαση με το σαμπ μεσα.Η Νικολετα επεμενε οτι δεν ειχε προβλημα με τους σωληνες.Πριν αρχισουμε ειδε και φωτογραφιες 3D της κατασκευης.Συμφωνησε...Εχω κανει τριψηφιο αριθμο ενυδρειων και πρωτη φορα δυσκολευτηκα τοσο πολυ με πελατη μου.Τα συμπερασματα απο τις οθονες κ τα πληκτρα βγαινουν πολυ ευκολα κ γρηγορα.Παω στοιχημα οτι οι μισοι που γραφουν δεν εχουν πιασει ουτε εργαλειο στα χερια τους.εκτος αν το πληκρολογιο θεωρειτε εργαλειο βεβαια.Η δουλεια εγινε σωστα και οπως επρεπε οπως σε εκατοταδες αλλα παρομοια ενυδρεια.

Κλεόβουλος 08-06-18 18:46

Dream Waters η πελάτισσα σου άλλα μας είπε και εξ αυτών έκριναν και όσοι σχολίασαν. Γι αυτό πριν γίνεις καταγγελτικός για τους "ειδικούς και ειδημονες του πληκτρολογιου ,που υπαρχουν σε ολα τα φορουμ" και να βάλεις "στοίχημα οτι οι μισοι που γραφουν δεν εχουν πιασει ουτε εργαλειο στα χερια τους.εκτος από το πληκρολογιο" σε ένα φόρουμ που σε φιλοξενεί, θα ήταν προτιμότερο εσύ σαν σωστός επαγγελματίας να εξηγήσεις από την αρχή την άποψη σου για την κατασκευή και να απαντήσεις στα δικαιολογημένα ερωτηματικά που προέκυψαν. :rolleyes:

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Νικολέτα (Μήνυμα 1042223)
. Η επιλογή η δική μου αρχικά ήταν να γίνει εσωτερικό σαμπ . Αλλά ο τεχνικός μου μου ειπε οτι ειναι πολύ μεγάλος λάθος , γιατι 1. χανεις απο λιτρα , 2. δεν θα έχουν οξυγόνο τα ψαράκια σου και 3. δεν θα μπορείς να βγάλεις τα σφουγγαρια για να τα καθαρισεις . Οποτε με τα λίγα τα πολλά με έπεισε και μου ειπε να κανουμε ενα 300 λίτρα σαμπ . Οταν ήρθε σπίτι μου και μέτρησε το ύψος του επιπλου που ειναι 55 αλλα το σιδερο ειναι στους 50 ποντους και από κατω έχει περιθώριο 45 ποντους μου ειπε οτι το σαμπ καλυτερα να γινει έξωτερικά του επιλπου γιατι μέσα δεν χωράει ούτε 200 λιτρο αν και εγώ πιστεύω οτι 200αρι χωρούσε γιατι το έπιπλο είναι πολύ φαρδύ και έχει μεγάλο μήκος και σίδερο κολώνα στο 1 μέτρο στην μέση οπότε θεωρητικά έμπαινε . Δεν περίμένα σε καμια περιπτωση τόσο μεγάλους σωλήνες και τόσο μακρεις καθώς δεν ειχα ξανα κανει σαμπ και δεν ηξερα οτι θα φαίνονται έτσι και δεν θα κρυβόντουσαν κάτω ή πισω από το σαμπ . Και για να θεωρει ένας ανθρωπος που ξέρει ως την ιδανικη λύση το δέχτηκα . Η αλήθεια ειναι οτι το μετάνιωσα σε μεγάλο βαθμο που έκανα εξωτερικο σαμπ για πολλους λόγους και κυριως για τον θόρυβο και το μέγεθός του ( πολλά λίτρα ) !!! .......

Dream Waters 08-06-18 20:26

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος (Μήνυμα 1043122)
Dream Waters η πελάτισσα σου άλλα μας είπε και εξ αυτών έκριναν και όσοι σχολίασαν. Γι αυτό πριν γίνεις καταγγελτικός για τους "ειδικούς και ειδημονες του πληκτρολογιου ,που υπαρχουν σε ολα τα φορουμ" και να βάλεις "στοίχημα οτι οι μισοι που γραφουν δεν εχουν πιασει ουτε εργαλειο στα χερια τους.εκτος από το πληκρολογιο" σε ένα φόρουμ που σε φιλοξενεί, θα ήταν προτιμότερο εσύ σαν σωστός επαγγελματίας να εξηγήσεις από την αρχή την άποψη σου για την κατασκευή και να απαντήσεις στα δικαιολογημένα ερωτηματικά που προέκυψαν. :rolleyes:

Κλεοβουλε το φορουμ μπαζει απο παντου.Δε το βλεπετε?Αμεσως ολοι ειδημονες χωρις να γνωριζουν την αλλη αποψη.λοιπον τα πραγματα εχουν ως εξης.Επεσε πολυ λασπη στη δουλεια μου.Ο αλλος τη παρομοιασε με εγκατασταση στο μπανιο κλπ...Λοιπον ουτε εμενα μαρεσε που μπηκαν εξω οι σωληνες.Οχι οι σωληνες δεν ειναι μεγαλοι.Οχι δεν κανουν θορυβο.Η φιλη Νικολετα απο την αρχη δεν ηξερε μαλλομν τι ειναι συστημα 1000 λιτρ με σαμπ της το εξηγησα.Δε το καταλαβε!Δε γινετε ενα ενυδρειο με 8000 λτρ/ωρα αντλιες να ειναι ΠΙΟ αθορυβο απο ενα 100λιτρο με εξωτερικο φιλτρο.Τι να κανουμε τωρα...Δε γινεται ενα σαμπ για ενυδρειο 750 λιτρων να χωρεσει σε βαση με καθαρο υψος κατω απο 50 ποντους.Δε μπορεις να βαλεις χερι.Πως θα γινει.Πριν αρχισω επαναλαμβανω της εστειλα σχεδια ΑΠΟ ΟΛΟ το σαλονι και συμφωνησε.Οι σωληνες αφου το σαμπ ηταν εκει επρεπε να μπουν ετσι.Οι εξυπναδες τυπου pagokoftis που διαβασα παραπανω ειναι δυστυχως μονο λογια και οχι πραξεις σε δυσκολες κατασκευες οπως αυτη.Η φιλη Νικολετα απο την αρχη ελεγε μονο ΟΧΙ σε καθε προταση μου και προσπαθησα με τα θελω της να κανω οτι καλτερο μπορουσα.Δεν ειμαι αρπακολαζης αλλα ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ δε μπορεις να απαιτεις πραγματα που δε γινονται.Μη βιαζεστε καποιοι (και ποσο μαλλον μη ειδημονες) να ριξετε λασπη.Αγνοω τα αρνητικα σχολια και επικεντρονομαι μονο στο πως θα ειναι ευχαριστημενη η Νικολετα...για αυτο που ζητησε απο την ΑΡΧΗ εκεινη!Τωρα τα σχολια περι αγενειας δε θα τα σχολιασω τα αφηνω σε αλλους

Κλεόβουλος 08-06-18 21:25

Νίκο εγώ παρέθεσα τα λόγια της Νικολέτας με βάση τα οποία έγιναν οι σχολιασμοί. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι συζητήσατε μεταξύ σας και ποιανού η άποψη εφαρμόστηκε. Εκ των υστέρων γράφεις την άποψη σου αλλά αυτό που με ενόχλησε είναι ότι κατηγόρησες συλλήβδην όλα τα μέλη των φόρουμ σαν άσχετους με το θέμα λες και πρώτη φορά είδαν ενυδρείο με σαμπ. Δεν θα αμφισβητήσω εγώ τις ικανότητες σου σαν επαγγελματία, εξάλλου έχω δει όμορφες δουλειές σου, αλλά μάθε να δέχεσαι την κριτική ακόμα κι αν είναι αυστηρή. Συμφωνώ ότι αν ένας πελάτης σου ζητήσει ένα τερατούργημα εσύ πρέπει να το φτιάξεις ακόμα κι αν διαφωνείς αλλά δεν χρειάζεται να το υπερασπιστείς κιόλας ;) Φιλικά όλα τα παραπάνω αλλά μην μας αδικείς. To GAB επιτρέπει να ακούγονται όλες οι γνώμες και ο αντίλογος εντός των ορίων.
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Dream Waters (Μήνυμα 1043131)
Κλεοβουλε το φορουμ μπαζει απο παντου.Δε το βλεπετε?όχι δεν βλέπουμε κάτι τέτοιοΑμεσως ολοι ειδημονες χωρις να γνωριζουν την αλλη αποψη. αν δεν τους την πει κάποιος πως θα την γνωρίζουν? λοιπον τα πραγματα εχουν ως εξης.Επεσε πολυ λασπη στη δουλεια μου.διαφωνώΟ αλλος τη παρομοιασε με εγκατασταση στο μπανιο κλπ...κι εγώ δεν θα έβαζα αυτή την κατασκευή στο σαλόνι μου. Αυτό είναι λάσπη? Δεν νομίζω. Λοιπον ουτε εμενα μαρεσε που μπηκαν εξω οι σωληνες.Οχι οι σωληνες δεν ειναι μεγαλοι.Οχι δεν κανουν θορυβο.Η φιλη Νικολετα απο την αρχη δεν ηξερε μαλλομν τι ειναι συστημα 1000 λιτρ με σαμπ της το εξηγησα.Δε το καταλαβε!Δε γινετε ενα ενυδρειο με 8000 λτρ/ωρα αντλιες να ειναι ΠΙΟ αθορυβο απο ενα 100λιτρο με εξωτερικο φιλτρο.Τι να κανουμε τωρα...Δε γινεται ενα σαμπ για ενυδρειο 750 λιτρων να χωρεσει σε βαση με καθαρο υψος κατω απο 50 ποντους.Δε μπορεις να βαλεις χερι.Πως θα γινει.Πριν αρχισω επαναλαμβανω της εστειλα σχεδια ΑΠΟ ΟΛΟ το σαλονι και συμφωνησε.Οι σωληνες αφου το σαμπ ηταν εκει επρεπε να μπουν ετσι.Οι εξυπναδες τυπου pagokoftis που διαβασα παραπανω ειναι δυστυχως μονο λογια και οχι πραξεις σε δυσκολες κατασκευες οπως αυτη.Η φιλη Νικολετα απο την αρχη ελεγε μονο ΟΧΙ σε καθε προταση μου και προσπαθησα με τα θελω της να κανω οτι καλτερο μπορουσα.Δεν ειμαι αρπακολαζης αλλα ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ δε μπορεις να απαιτεις πραγματα που δε γινονται.Μη βιαζεστε καποιοι (και ποσο μαλλον μη ειδημονες) να ριξετε λασπη.Αγνοω τα αρνητικα σχολια και επικεντρονομαι μονο στο πως θα ειναι ευχαριστημενη η Νικολετα...για αυτο που ζητησε απο την ΑΡΧΗ εκεινη!Τωρα τα σχολια περι αγενειας δε θα τα σχολιασω τα αφηνω σε αλλους

Αν η Νικολέτα είναι ευχαριστημένη απ' αυτό που παρήγγειλε και αν όντως αυτό ήθελε (γιατί εγώ άλλο κατάλαβα απ' αυτά που έγραψε) και της το έφτιαξες, όλα οκ.

ΔημήτρηςΤ 08-06-18 21:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Dream Waters (Μήνυμα 1043131)
Κλεοβουλε το φορουμ μπαζει απο παντου.Δε το βλεπετε?Αμεσως ολοι ειδημονες χωρις να γνωριζουν την αλλη αποψη.λοιπον τα πραγματα εχουν ως εξης.Επεσε πολυ λασπη στη δουλεια μου.Ο αλλος τη παρομοιασε με εγκατασταση στο μπανιο κλπ...Λοιπον ουτε εμενα μαρεσε που μπηκαν εξω οι σωληνες.Οχι οι σωληνες δεν ειναι μεγαλοι.Οχι δεν κανουν θορυβο.Η φιλη Νικολετα απο την αρχη δεν ηξερε μαλλομν τι ειναι συστημα 1000 λιτρ με σαμπ της το εξηγησα.Δε το καταλαβε!Δε γινετε ενα ενυδρειο με 8000 λτρ/ωρα αντλιες να ειναι ΠΙΟ αθορυβο απο ενα 100λιτρο με εξωτερικο φιλτρο.Τι να κανουμε τωρα...Δε γινεται ενα σαμπ για ενυδρειο 750 λιτρων να χωρεσει σε βαση με καθαρο υψος κατω απο 50 ποντους.Δε μπορεις να βαλεις χερι.Πως θα γινει.Πριν αρχισω επαναλαμβανω της εστειλα σχεδια ΑΠΟ ΟΛΟ το σαλονι και συμφωνησε.Οι σωληνες αφου το σαμπ ηταν εκει επρεπε να μπουν ετσι.Οι εξυπναδες τυπου pagokoftis που διαβασα παραπανω ειναι δυστυχως μονο λογια και οχι πραξεις σε δυσκολες κατασκευες οπως αυτη.Η φιλη Νικολετα απο την αρχη ελεγε μονο ΟΧΙ σε καθε προταση μου και προσπαθησα με τα θελω της να κανω οτι καλτερο μπορουσα.Δεν ειμαι αρπακολαζης αλλα ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ δε μπορεις να απαιτεις πραγματα που δε γινονται.Μη βιαζεστε καποιοι (και ποσο μαλλον μη ειδημονες) να ριξετε λασπη.Αγνοω τα αρνητικα σχολια και επικεντρονομαι μονο στο πως θα ειναι ευχαριστημενη η Νικολετα...για αυτο που ζητησε απο την ΑΡΧΗ εκεινη!Τωρα τα σχολια περι αγενειας δε θα τα σχολιασω τα αφηνω σε αλλους

τα φράγκα τα πήρες όμως....Η κοπέλα δεν πήρε ενυδρείο που να άξιζε τα τόσα φράγκα. Λάσπη δεν χρειαζόσουν ούτως ή άλλος.....σκα....α δουλειά έκανες από μονος σου.οντως το φόρουμ μπάζει.κ αν Εσύ έχει κάνει 300 ενυδρεία,Θα πρέπει λίγο να κοιτάξεις λιγο την εξέλιξη σου.....όπως το πας ούτε στα χίλια δεν θα φτιάξεις ένα σωστό.

oreonymos 08-06-18 22:00

ειδημονες...

οι καιροι ειναι εξαιρετικα δυσκολοι,και ο καθενας απο εμας,ξερει τι θυσιες κανει,για να διατηρησει το χομπυ του,και κατ επεκταση τους επαγγελματιες.αναγνωριζω τις τεχνικες δυσκολιες που μπορει να προκυψουν,αλλα εκει ειναι και η υπεροχη του επαγγελματια!να βρισκει λυσεις.ο pagokoftis δεν εχει καμια κακη προθεση,αλλα αντιθετα εχει ενα σημαντικο δειγμα γραφης,στα ενυδρεια του.ολοι αυτοι οι "ειδημονες"ειναι οι ανθρωποι,που βαζουν χρηματα μεσα στο παντελονι σου.η παρατηρηση ειναι καλοπροεραιτη απο ενα ειδημονα.

Κλεόβουλος 08-06-18 22:22

Παρακαλώ προσοχή στις εκφράσεις σας αν θέλετε να συνεχιστεί η συζήτηση.
http://www.aquatek.gr/vb/announcement.php?f=23
Μη μας αναγκάζετε να διαγράφουμε ποστ, να κλειδώσουμε το θέμα ή να επιβάλλουμε ποινές.

egeorgiou 08-06-18 22:49

Από τα προφανή και ως "ειδήμονας πληκτρολόγιου" :smt041:

1. Τουλάχιστον με τα δικά μου κριτήρια, κανείς δε θα δεχόταν σαν σχεδιασμό (και ούτε συζήτηση για υλοποίηση) εμφανής σωλήνες και τέτοιο sump και όχι μόνο σε χώρο σαλονιού.

2. Δεν ξέρουμε τι έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δυο πλευρών.

3. Δεν έχουμε στο forum ξαναδεί αρνητικό σχόλιο για δουλειές του Dream Waters.

Τα όποια σχόλια για το αποτέλεσμα ξεκίνησαν με καλή πρόθεση.
Δεν έχει το φόρουμ ανάγκη από δράματα και ανθρωποφαγίες.

Ελπίζω το θέμα που άνοιξε να έχει happy end :smt020

ΔημήτρηςΤ 08-06-18 23:18

Αν κ ξύπνησα τα ψαράκια μου καλό θα ήταν να το δεις αυτό.ενυδρειο 2.00 &#215;55&#215;65 κατασκευής ,ειδήμων πληκτρολογίου μ βοηθό.12αρι extra clear το μπροστά τζαμι μόνο.Τιμη 300.ευρω.Σάμπ 150 λίτρα κατασκευής....παω στοίχημα δεν έχει πιάσει εργαλείο στην ζωή του ΕΠΕ...Τιμή 50 ευρω(δεν ειχαν κανει 300 ακομα κ χρέωναν λιγα)αφίσα κατεβάζεις από μια φωτοτραπεζα κ τειπωνεις κοστος 15 ευρω.https://youtu.be/IVF_BRu0WtM για τον θόρυβο κατεβάζει 3800λτ αλλά είχα κλειστό τον ήχο κατασκευής Δημήτρης Τ.κ είναι το πρώτο που καταπιάνομαι στο 300στο θα καταργήσω κ του σωλήνες.

pagokoftis 09-06-18 00:56

Μιας και αναφέρθηκε το όνομα μου...
Σε 850 λίτρα ενυδρείο, 300 λίτρα σαμπ και μικρό είναι????????? Σοβαρα τώρα?? Μακάρι να ήμουν Θεσσαλονίκη και θα το έφτιαχνα από κάτω και με 40 πόντους ύψος.. και με 30 αν με προκαλούσατε!!!
Μπήκα στην ιστοσελίδα σας και ότι υπερχείλιση και αν είδα, στα καλύτερα δείγματα δουλειάς σας προφανώς... ήταν σαν της Νικολέτας!! Τρεις σωλήνες με τρυπουλες να κατεβάζουν όλοι νερό... Αν κάνω λάθος διορθώσετε με!!! Bean Animal ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, σας λέει κάτι?? Επόμενο είναι να θεωρείτε ότι σε 8000 λίτρα επιστροφή δεν γίνεται να είναι αθόρυβο!! Έλα μου που γίνεται όμως!!! Ο μόνος θόρυβος να είναι οι αντλίες και τίποτα άλλο απολύτως!!!
Jebao DCT8000 σε 1.4 μέτρα ύψος, όσο νερό κατεβαίνει, να μην ακούγεται ούτε σταγόνα!!!!
Για τους τρεις τεράστιους σωλήνες Φ50, ειλικρινά ότι και αν πω θα είναι λίγο.............
Το ότι στραγγαλισατε εντελώς την μια σωλήνα για να σιφωναρει με το ζόρι, πώς να το σχολιάσω?? Αφού η διατομή των σωλήνων είναι μεγάλη και δεν γίνεται!!! ΠΩΣ να το κάνουμε δηλαδή??????????????? Είναι ΛΑΘΟΣ!!!!!! Διαφορετικά την ρύθμιση αυτή που με περηφάνεια πλέον δηλώσατε ότι μετά από τοοοοοοσο καιρό κάνατε, γιατί δεν την κάνατε από την ΑΡΧΗ???????
Αφήσατε την γυναίκα με ένα ενυδρείο με τρία χωρίσματα το οποίο ονομασατε sump να κάνει τι??? Εκτός από το ότι η υπερχείλιση σχεδιάστηκε 100% λάθος, και όχι κατά λάθος όπως ανέφερα... Θα έπρεπε η γυναίκα να βάλει τα σφουγγάρια της ΠΟΥ???? Μεσα στο σαμπ αυτό... Στον πάτο?? Όρθια στο πρώτο τζαμί του χωρίσματος?? Ένα απλό καλαθάκι έστω από πλαστική γλάστρα με 10 τρύπες στο κάτω μέρος να περνάει το νερό και να βάλει μέσα τα σφουγγάρια και να μπορεί να το βγάζει να καθαρίζει, δεν μπορούσατε να της φτιάξετε?? Ένα διάδρομο ώστε το νερό να καταλήγει δίπλα στους σωλήνες που κατεβάζουν νερό και εκεί να βρίσκονται και οι αντλίες δεν μπορούσε να γίνει??
Είναι η πρώτη φορά που απαντάω σε άρθρο τόσο έντονα γιατί δεν μπορώ την κοροϊδία και την αδιαφορία από επαγγελματίες...
Δεν είμαι επαγγελματίας για να προσπαθώ να σας λασπολογησω, στην Πάτρα μένω και όσα ενυδρεία έχω φτιάξει τα έχω φτιάξει γιατί έχω αρρώστια με το χόμπι αυτό και προσπαθώ να την μεταδώσω στιυς γνωστούς μου με τον σωστό τρόπο...
Ήμουν ο πρώτος πιστεύω που είπα ότι έχετε κάνει καλές δουλειές.. πιστεύοντας ότι ότι ανθρώπινα λαθη θα τα διορθώσετε... Έλα μου που δεν ήταν λάθη όμως... Αλλά και εκεί μια συγνώμη αρκεί...
Ξαναλέω μακάρι να της την δώσατε στην ίδια...

oreonymos 09-06-18 01:28

το λογο εχει...

το λογο εχει η υπερασπιση!:smt084

pagokoftis 09-06-18 01:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από oreonymos (Μήνυμα 1043154)
το λογο εχει η υπερασπιση!:smt084

:D :D :D
Βγήκα κι εγώ από τα ρούχα μου...
Και μετά σου λέω ηρέμησε και ηρέμησε... :p

oreonymos 09-06-18 01:40

εγω ειμαι τιμωρημενος...

αλλα τα πηρα,γιατι εχει κανει και τι δεν εχει κανει..του δινεις 10 λυσεις,και αντι να πει ευχαριστω,και να φτιαξει τη ζημια,ειρωνευεται "οι εξυπναδες τυπου...,και οι "ειδημονες":smt120

Dream Waters 09-06-18 01:56

Το επιπεδο του Δημητρης Τ δε το σχολιαζω καθοτι θα γινει μεσημεριανη εκπομπη.Επειδη το παιζεις εξυπνος το συγκεκριμενο ενυδρειο ειναι μ 15αρι γυαλι που εχει μια μικρηηηηη διαφορα στην τιμη...απο το 12αρι .λεω εγω.Οποιος πιστευει οτι το ενυδρειο ειναι λαθος ας μας δειξει ενα αντιστοιχο 1000 λιτρων δικο ΤΟΥ να δουμε το σωστο βρε παιδι μου.
Pagokofti οταν εγω εκανα υπερχειλισεις αθορυβες εσυ δεν ειχες ιντερνετ να γραψεις.Αντε γιατι πολυ τραβηξε το αστειο...Ειχα να ασχοληθω χρονια με αυτο το φορουμ κ μολις συνηδειτοποιησα το γιατι.

pagokoftis 09-06-18 02:25

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Dream Waters (Μήνυμα 1043159)
Pagokofti οταν εγω εκανα υπερχειλισεις αθορυβες εσυ δεν ειχες ιντερνετ να γραψεις.Αντε γιατι πολυ τραβηξε το αστειο...Ειχα να ασχοληθω χρονια με αυτο το φορουμ κ μολις συνηδειτοποιησα το γιατι.

Εριστικός και πάλι, αλλά δεν με πειράζει προσωπικα...
Μπορεί να κάνω και λάθος φυσικά...
Μπορείτε να μου δείξετε από την ιστοσελίδα σας, που δείχνετε την δουλειά σας, ένα ενυδρείο που έχει σωστή, ασφαλή και αθόρυβη υπερχείλιση? Ευχαριστώ!!
Επίσης να αναφέρω ότι βλεποντας την υπερχείλιση του 1400λιτρα reef που έχετε παρουσιάσει στο φορουμ εδώ, είπα δεν μπορεί... Μου είχε κάνει μεγαλη εντύπωση!! Τώρα που ξανακοίταξα την αναρτηση... Ίδια με της Νικολέτας.. 3χΦ50 με τρυπουλες και στους τρεις σωλήνες και με 5000 λίτρα επιστροφή μάλιστα!!!!!
Στην τελευταία ανάρτηση για το reef 450 λίτρων.. από 3 πήγαμε σε 2χΦ50..................
Με συγχωρείτε αλλά προφανώς αυτό μόνο ξέρετε να φτιάχνετε, φαίνεται ξεκάθαρα, είναι χρόνια πολλά ξεπερασμένο και σίγουρα ΔΕΝ είναι αθόρυβο... Δεν μιλάω καν για ασφάλεια... Σε τέτοιου όγκου ενυδρεία να μην υπάρχει η λέξη σιφωναρισμα.. είναι απαράδεκτο...
Αν έχετε στην.ιστοσελιδα σας κάποια σύγχρονη υπερχείλιση περιμένω να την δω...

oreonymos 09-06-18 02:48

απο τη μια...

απο τη μια μερια,κατηγορεις το επιπεδο του δημητρητ,απο την αλλη,λες του pagokoftis οταν εγω εφτιαχνα υπερχειλισεις,εσυ...δεν γινεται πολιτισμενη συζητηση ετσι...

pagokoftis 09-06-18 03:02

Προφανώς ο κύριος από την Dream Waters δεν θέλει συζήτηση και είναι απόλυτα θεμιτό...
Μια υπερχείλιση σωστη μονο θέλω να δω και μάλλον δεν θα ξανασχολιασω, γιατί δεν υπάρχει νόημα πιστεύω...
Έχω μιλήσει πολλές φορές με την Νικολέτα σε μηνύματα και στο τηλέφωνο και πιστεύω της έχω δώσει λύσεις...
Όταν λέει στην γυναίκα ότι ο θόρυβος είναι φυσιολογικος και να τον συνηθίσει και ταυτόχρονα μιλάει για αθόρυβες υπερχειλίσεις όταν εγώ δεν είχα ίντερνετ... Απορώ γιατί ΔΕΝ την έκανε εξαρχής!!!!!!!! Τα λόγια είναι περιττά.. Ανακύκλωση των αναπάντητων αποριών μου γίνεται...
Προφανώς και δεν ασχολουμουν με κατασκευή ενυδρείων τότε που φτιάχνατε αθόρυβες υπερχειλίσεις και ευτυχώς, έμαθα να φτιάχνω πρόσφατα σχετικα, με τις τελευταίες μεθόδους...
Έκανα λάθη, τα πλήρωσα και έμαθα...
Συγνώμη που σας ζορισαμε να μετατρέψετε την αθόρυβη υπερχείλιση της Νικολέτας... σε σιφωναρισμα κακήν κακώς ενός από τους τρεις σωλήνες...

oreonymos 09-06-18 03:12

πιστευω...

πιστευω,πως κατι πηγε λαθος απο την αρχη.σε καμια περιπτωση,δεν θελω να πιστευω οτι υπηρχε σκοπιμοτητα.αυτο που του του ειπε ο κλεο,ειναι το κλειδι της υποθεσης.,δηλαδη να δεχεσαι τις κριτικες,οπως επρεπε να προσεξει τις δικες σου ιδεες,και να μην το παρει εγωιστικα.αν κανω κατι,και αλλος εχει μια καλυτερη συνταγη,γιατι να μην την υιοθετησω?

ΔημήτρηςΤ 09-06-18 06:32

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pagokoftis (Μήνυμα 1043164)
Προφανώς ο κύριος από την Dream Waters δεν θέλει συζήτηση και είναι απόλυτα θεμιτό...
Μια υπερχείλιση σωστη μονο θέλω να δω και μάλλον δεν θα ξανασχολιασω, γιατί δεν υπάρχει νόημα πιστεύω...
Έχω μιλήσει πολλές φορές με την Νικολέτα σε μηνύματα και στο τηλέφωνο και πιστεύω της έχω δώσει λύσεις...
Όταν λέει στην γυναίκα ότι ο θόρυβος είναι φυσιολογικος και να τον συνηθίσει και ταυτόχρονα μιλάει για αθόρυβες υπερχειλίσεις όταν εγώ δεν είχα ίντερνετ... Απορώ γιατί ΔΕΝ την έκανε εξαρχής!!!!!!!! Τα λόγια είναι περιττά.. Ανακύκλωση των αναπάντητων αποριών μου γίνεται...
Προφανώς και δεν ασχολουμουν με κατασκευή ενυδρείων τότε που φτιάχνατε αθόρυβες υπερχειλίσεις και ευτυχώς, έμαθα να φτιάχνω πρόσφατα σχετικα, με τις τελευταίες μεθόδους...
Έκανα λάθη, τα πλήρωσα και έμαθα...
Συγνώμη που σας ζορισαμε να μετατρέψετε την αθόρυβη υπερχείλιση της Νικολέτας... σε σιφωναρισμα κακήν κακώς ενός από τους τρεις σωλήνες...

της Πάτρας το νερό οταν πεφτει, δεν ακουγεται.

Γιώργος Κ 09-06-18 06:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Dream Waters (Μήνυμα 1043159)
Αντε γιατι πολυ τραβηξε το αστειο...Ειχα να ασχοληθω χρονια με αυτο το φορουμ κ μολις συνηδειτοποιησα το γιατι.

Δε μπορω να καταλαβω το λογο της εκρηξης σου πραγματικα! Ολοι οσοι διαβαζουν ειναι εν δυναμει πελατες! Νομιζω μια πιο διπλωματικη αντιμετώπιση θα εκανε καλο σε σενα (και σε κανενα αλλο)! Και φυσικα καταλαβαινω οτι αν σε αδικει καποιος θα εχεις ενστασεις αλλα μπηκες μετα απο χρονια με νευρα μου φαινεται!

Το Gab εδω και χρονια οπως αναφερεις ειναι ελευθερο και ανεξαρτητο δινοντας του τη δυνατοτητα να λεγονται ολα και να συζητιουνται ολα - ειτε προκειτε για καποιο καταστημα ειτε για οποιοδηποτε αλλο! Μαλλον εχεις ξεχασει την εννοια του φορουμ. Φορουμ ειναι διαδικτυακος τοπος συναντησης ... Ο καθενας λεει την αποψη του -αναλογα με την εμπειρια του- και ειναι απολυτα σεβαστη ακομα και λαθος να ειναι στη συζητηση μεσα παρουσιαζονται ολα τα επιχειρηματα. Μπες ... διαβασε τι γραφει ο καθενας και απαντησε με ηρεμια! Οι πιο μεγαλοι επιστημονες ειναι ταπεινοι ανθρωποι και συζητανε ακομα και με καποιον που τους λεει αρλουμπες!

Αν δε σου αρεσει ολο το παραπανω μπορεις να μην ξανακανεις συνδεση στο Gab και τελειωσε. Ασε να λενε οτι θελουν ... Παντως ειτε συνδεθεις - ειτε οχι ο καθενας εδω μεσα θα μπορει να πει τη γνωμη του - ακομα και αρλουμπα να ειναι - στο Gab εχει αυτο το δικαιωμα ...

Dream Waters 09-06-18 08:36

ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 1000 ΛΙΤΡΑ που να δουλευει σωστα ξαναμιλαμε...

pagokoftis 09-06-18 10:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ΔημήτρηςΤ (Μήνυμα 1043166)
της Πάτρας το νερό οταν πεφτει, δεν ακουγεται.

Απλά κλαίω :D :D :D

manos3 09-06-18 10:48

Εγώ θα ήθελα να διαβάσω την άποψη και της Νικολέτας πάνω στο θέμα. Το κατάστημα αναφέρει οτι της είχαν εξηγήσει την κατασκευή και την είχε αποδεχτεί, είχε συμφωνήσει, οπότε καλό θα ήταν να δούμε τι ισχύει πάνω σε αυτό για να ξεκαθαρίσουν λίγο τα πράγματα.

Υγ. λίγο ψυχραιμία παιδιά, έχει ανέβει η θερμοκρασία και είναι δύσκολη περίοδος :D. Ενυδρειακό φόρουμ είναι, δεν είναι δικαστήριο, δεν είναι ιερά εξέταση.

pagokoftis 09-06-18 11:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Dream Waters (Μήνυμα 1043169)
ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 1000 ΛΙΤΡΑ που να δουλευει σωστα ξαναμιλαμε...

Δυστυχώς 1000 λίτρα δεν έχω φτιάξει, μέχρι 600 έχω πάει... Γύρω στα 900 θα φτιάξω Μεσογειακό, απο Σεπτέμβρη, στο νέο μου σπίτι και θα το παρουσιάσω εδώ φυσικά...

Είμαι σίγουρος οτι και σε αυτό δεν θα ακούγεται ούτε πιτσιλιά, 4 το πρωί που επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή.. εξάλλου ίδια αντλία με των 600 λίτρων θα έχει, Jebao DCT8000.. δεν θα αλλάξει κάτι..
Θα ακούγονται οι αντλίες, το σκίμερ...... νερό να πιτσιλάει, ή μπουρμπουλήθρες δεν θα υπάρχουν ούτε για δείγμα...
Την υπερχείλιση, προσωπικά, την θεωρώ το σημαντικότερο πράγμα σε ένα μεγάλο ενυδρείο και φτιάχνω ότι καλύτερο εκεί...

Θα δείτε και τον σχεδιασμό των σωλήνων επιστροφής, οι οποίοι από την στιγμή που θα κλείσουν οι αντλίες (μέχρι 8000λ/ω που έχω χρησιμοποιήσει), δεν κατεβάζουν ούτε 100ml νερό προς το sump, εκτός το νερό που βρίσκεται ήδη μέσα στις σωλήνες.. οι οποίοι φυσικά είναι ΑΘΟΡΥΒΟΙ, διαχέουν το νερό σε όλη την επιφάνεια της στάθμης του ενυδρείου και δεν φαίνονται γιατί ακολουθούν τη στάθμη του νερου..

Επίσης βαρυτικό manifold για σχεδόν τα πάντα στο sump, απόλυτα σταθερής ροής κλπ κλπ

Όλα αυτά υπόσχομαι οτι θα τα φτιάξω από το πληκτρολόγιο, χωρίς να χρησιμοποιήσω κανένα εργαλείο απολύτως!! ;) Πιστεύω δικαιούμαι κι εγώ μια μικρή δόση ειρωνείας...

Δεν έχω να ξανασχολιάσω κάτι άλλο, ο καθένας κάνει την δουλειά του όπως ξέρει και είναι υπόλογος στους πελάτες του... Φυσικά ότι χρειαστεί η Νικολέτα είμαι στη διάθεσή της και μακάρι να βγάλει άκρη και σύντομα να χαρεί τα ψαράκια της...

Αν θέλετε να στείλετε ένα λινκ από την ιστοσελίδα σας, ενυδρείου, από τα τόσα που παρουσιάζετε μέσα, στο οποίο να φαίνεται η καλύτερή σας σωστή υπερχείλιση, με χαρά να το δω, να ζητήσω και συγνώμη για την επιμονή μου..

Ζητάω συγνώμη αν φάνηκα εμπαθής και που σχολίασα με έντονο τρόπο σε αυτό το ποστ, δεν έχω κανένα τέτοιο σκοπό, ξαναλέω δεν είμαι επαγγελματίας, απλά δεν μπορώ γενικά το άδικο, την κοροϊδία και την εκμετάλλευση...
Ευχαριστώ..

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:58.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03638 seconds with 10 queries