Σωτήρη μη φοβάσαι τις αλλαγές, και 100% να κάνεις η βιολογία δεν παθαίνει τίποτα.
Αρκεί οι αλλαγές να είναι ομαλές και το νερό των αλλαγών να έχει ίδιες παράμετρες και θερμοκρασία με του ενυδρείου. |
Παράθεση:
|
στο νερό δεν υπάρχει βιολογία, και αν υπάρχει είναι ελάχιστη,
δεν μας ενδιαφέρει αυτή. Αλλαγή 100% και πλύσιμο ελαφρόπετρας με νερό ενυδρείου και σφουγγάρια με βραστό νερό βρύσης έχω κάνει άπειρες φορές, κανένα πρόβλημα. ΑΛΛΑ το ενυδρείο μου είναι ώριμο, είναι σχεδόν 5 ετών. Σε φρεσκο ενυδρείο πλένεις τα πάντα μόνο με νερό ενυδρείου, αλλαγή όμως κάνεις όσο θες αρκεί να γίνεται σωστά, όπως είπα πιο πάνω :) |
Ναι αυτο που λες με τα ζευγαρια οντως αν εβγαινε κι αλλο ισως να χρειαζοταν μεγαλυτερο ενυδρειο μετα...Το εχω ζησει κι εγω ακριβως το ιδιο με το δικο σου (8 ψαρια-2 ζευγαρια) και σε μικροτερο ενυδρειο 1,20μ. και το καθε ζευγαρι επιανε απο μια μερια.Τωρα με τον καιρο που εχει εξω θα ειχαν τρελαθει να γεννανε!!:D
Παντως γενικα οσο πιο πολλα ειναι κι αυτα τοσο περισσοτερο μοιραζεται κι η επιθετικοτητα των αρσενικων προς τα θηλυκα αλλα και των θηλυκων μεταξυ τους... Αρσενικα ισως δεν θα εβαζα κι αλλα. Μαλλον θηλυκα. Εχω διαβασει καπου παντως οτι οσο μεγαλυτερη ειναι η ομαδα τους, τοσο καλυτερη συμπεριφορα βλεπεις συνολικα... Η αλλαγη παντως και 100% να γινει δεν βλαπτει τα βακτηρια του φιλτρου. Υπο 3 προϋποθεσεις παντα: 1)Το νερο δεν εχει χλωριο (γελοιο οκ το ξερουμε) 2)To νερο ειναι σε θερμοκρασια παρομοια με του ενυδρειου (γενικα καλο ειναι ολες οι παραμετροι να ειναι ομοιες αλλα αυτο απο τη στιγμη που δεν κανεις καποια επεξεργασια το θεωρω δεδομενο) 3)Τα υλικα του φιλτρου δεν μενουν εκτος νερου και εκτεθιμενα σε χαμηλοτερη θερμοκρασια απ'του ενυδρειου για πολλη ωρα. Η πλατη ειναι η juwel ε;Αυτο ελεγα κι εγω. Ωραια, μονο η γραμμη στη μεση με χαλαει λιγο στην ενωση.Μου χαλαει την ψευαισθηση της φυσικοτητας.Αν ειναι απορροφητικο το υλικο της δεν θα καθαριζει ευκολα. Για δοκιμασε κανενα ramshorn snail που τρωνε αλγες...αν σ'αρεσουν... |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
2 χρόνια έχει ωριμάσει,
άρα τα σφουγγάρια τα πλένεις άνετα με νερό βρύσης |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Τα αυγα τα ετρωγαν ειτε οι ιδιοι οι γονεις ειτε τα αλλα θηλυκα. Μαλιστα θυμαμαι περιπτωσεις που το θηλυκο του ζευγαριου γεννουσε και ακολουθουσαν απο πισω ο αρσενικος για να γονιμοποιησει κι ενα θηλυκο αλλο που ετρωγε αμεσως τα αυγα!!!:smt105 |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Φυλλα βελανιδιας αλλα και πλατανου μπορεις να βγεις εξω να μαζεψεις απ'τη φυση!!!:D Καθαρα να ειναι, μακρια απο αστικα κεντρα θα ελεγα εγω και καλυτερα οχι τα πεσμενα κατω... Βεβαια οχι αυτην την εποχη. Το φθινοπωρο. |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Πώς πάνε τα ψάρια τώρα?
|
Παράθεση:
|
Να μαζέψεις τα αυγά και να τα εκκολάψεις εσύ το χεις σκεφτεί? Ανέβασε καμιά νέα φωτο ή κανα βιντεο να τα χαρούμε και μεις.. Γενικά πόσο μεγαλώνουν σε μέγεθος τα συγκεκριμένα?
|
Πολυ καλο μπραβο φιλε
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:49. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board