Α οκ λάθος μου. Νόμιζα οτι το α360 ειναι 360w
|
παντως τα κεσιλ πιο πολυ ταιριαζουν σε κυβο.(οπως και το δικο σου ενυδρειο) δεν τα ξερω ομως για να σου πω.
στη θεση σου θα εβαζα 4τ5 (ευχομαι να μην το δει ο sakisdraminos :D:D αυτο) των 24βατ. θες μπαλαστ λαμπες και diy ξυλινο καπακι. 2 τ5 μπαλαστ 2χ24 εχω και αμα τα θες στα στελνω δωρεαν. μετα μπορεις να πας σε ετοιμα φωτα πχ της glo http://www.freshmarine.com/aquarium-hg13910.html απο αγγελια θα τα βρεις 40με 50ευρω. και η αλλη λυση ειναι να πας σε diy λεντ .που εδω θα στα πουν αλλοι ;) |
Καλή αρχή και απο μένα!
Καλυτερα να αποφύγεις τον "προβολέα", αργά ή γρηγορα δεν θα σε καλύπτει και θα θελει αντικατάσταση. Θα πρότεινα ενα καλο έτοιμο led (εκτος φυςικα αν το εχεις με το diy) ή αλλιώς την δοκιμασμένη λύση των Τ5. |
μμμμ μάλιστα..ευχαριστώ όλους,θα το δώ λίγο αργότερα λοιπών το θέμα του φωτισμού.. εξάλλου δεν θέλω να φιλοξενήσω και πολύ απαιτητικά κοράλλια-ψαρια για αρχή ότι ποιο εύκολο υπάρχει,παμε να δουμε τι αλλο θέλω.. αναπληρωση εχω,σκιμμερ εχω,αντλια επιστροφης εχω,κοντρολλερ θερμοκρασιας παρήγγειλα αυτο .http://www.ebay.com/itm/220V-Aquariu...wAAOSwoydWi2d- εχω και εναν stc 1000 καπου πεταμενο..θερμοστάτη ? ποιον ? και μετα θελω οσμοση,ρεφακτομετρο.τεστς,,τ αλλο?(μεχρι να μπει το νερο βασικα)
|
Αλατι;;;;εχεις;;;;
Αντλίες stream για μεσα στο ενυδρειο;πχ jebao rw4; τεστ salifert μονο. θέλεις NO3, ca,mg,kh τα βασικα. Ίσως και αμμωνία και ΝΟ2. οσμοση από Ελλάδα με 50ως80 ευρώ βρίσκεις 3σταδίων.με 100~120 βρίσκεις full size 10" και με DI Δες και αυτο Look at this on eBay http://www.ebay.co.uk/itm/311569918384 |
Παράθεση:
οσμοση.ρεφακτομετρο κ τεστ..θα πάρω σε καμιά βδομάδα να πληρωθώ :D τωρα για στεαμ αντλιες σιγουρα πρεπει να παρω rw4 (2x) τώρα έχω μια rw 15 δεν κανει μεχρι να γινει το στρωσιμο λετε? αν την βαλω τερμα χαλαρα? |
Καλη αρχη και απο εμενα. Κανεις δεν εμεινε σε "μη απαιτητικα" κοραλια απο οτι εχω δει 😁 Ο κυβος δεν ειναι 45χ45χ45; αν ναι οι τ5 θα προεξεχουν μαζι με το φωτιστικο οι 24 αρες. Επενδυσε μια φορα σε φωτιστικο καλυτερα. Ριξε μια ματια στην ενοτητα diy. Με 2 η 3 των 50 βατ λεντ θασαι μια χαρα ας με διορθωσουν τα παδια αν ειμαι λαθος. Ο κοντρολερ που παρηγγειλες εχει μεταλικο αισθητηρα; αν ναι ψαξε για πλαστικο η αν εχεις απο τον stc. Γνωμη μου επενδυσε σωστα στον εξοπλισμο και λιγο διαβασμα και σιγουρα σε λιγο καιρο θα απολαμβανεις τον δικο σου υφαλο!
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Παράθεση:
Με υπομονή φιλε όλα γίνονται.εδώ όλοι είμαστε για να βοηθάμε ο ένας τον αλλο.σιγά σιγά θα τα μαζέψεις όλα.;);) |
το κεσσιλ 360w το εχω πολυ καιρο στον κυβο μου. κανενα προβλημα αψογο. θα βαλεις μονο ενα , δεν χρειαζεσαι αλλο οποτε και θα παρεις το w.
αν σκεφτεσαι να βαλεις 2 καποια στιγμη θες το n. αλλα εφοσον δεν θες και πολυ δυναμη σε απαιτητικα κοραλλια τοτε το w ειναι μια χαρα. τιμιο φωτιστικο και παιρνει και ελεγχο. |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Καλησπέρα φιλε!
Εχουμε καμια εξέλιξη,σε τι φαση βρισκόμαστε; |
Παραλαβαμε τις παραγγελίες? Κάνε μας μια ενημέρωση....
|
Συγνώμη παιδιά,λείπω λίγο εκτός πόλης μ λόγο δουλειάς κ δεν ήθελα να σας ζαλίζω :D , παρ όλα αυτα.. τ κοντρολλερ τ περιμένω απο βδομάδα..η αντλια μ ήρθε,αύριο λέω να παραγγείλω ενα φωτιστικό 4χ24w t5 τς fluval ειναι.. επίσης η fluval βγαζει και κατι led 61cm αλλα πιστευω τα τ5 καλύτερα !??
|
Έχεις λινκ από τα fluval led? Δεν νομιζω να είναι αξιόπιστα.
|
Παράθεση:
ξερω γω..τι πραμα ειναι τουτο :P ειδα και λίγο στο youtube.. το βουτάει όλο μέσα στο νερό :P το τ5 θα μ κάνει και σαν καπάκι ώμος. ενα τ5 π ειδα στ ιδο μαγαζί 4χ24 κάνει 160 κενουριο. + κανα 60 οι λαμπες..( να βαλω κ τ5 κ αυτο το led στ μεση όπως ειναι ετσι στενο στενό να γινει κόλαση εκει μεσα :P xaxa) |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Με τόσα χρήματα θα σου έλεγα να φτιάξεις ένα με leds.
Δεν έχω γνώμη για εταιρείες κ T5 γιατί απο την πρώτη στιγμή δουλεύω leds. |
Παράθεση:
|
Τα έτοιμα λεντ φωτιστικά ειναι πανάκριβα.
Αγοράζοντας άλλο τώρα κ φτιάχνοντας άλλο αργότερα στην ουσία πληρώνεις διπλό το φωτιστικο. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Ξεκινά με τ5 για αρχη και αργότερα το βλεπεις πως θες να συνεχίσεις! |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
θερμαντήρα να πάρεις έναν 200-300w titanium καλύτερα και να τον ρίξεις πάνω στον ελεγκτή! ένα ρεφρακτομετρο του 50αρικου πάνω κάτω και από τεστ για αρχή αμμωνία νο2 νο3 πχ και μετά ασβέστιο μαγνήσιο κχ! καλή συνέχεια να έχεις! |
Κύριοι με όλα τα είδη φωτισμού κάνουμε δουλειά κάνεις δεν είπε το αντίθετο.
Αν κάποιος το λεει απλά είναι κομπλέξικος. Στο φορουμ μας υπάρχουν ενυδρεια με απαιτητικά κοράλλια και με λέντ και με τ5 . Η ουσιαστική διαφορά είναι αρνητική προς της Τ5 που έχει να κάνεις με την αντικατάσταση των λαμπτήρων και την κατανάλωση. Από εκεί και πέρα εφόσον θέλεις τ5 καλό είναι να παίξεις με 2 Coral plus και 2 blue plus της Ati ! Ένα φάσμα δοκιμασμένο και αποδοτικό. |
Παράθεση:
Γιώργο δεν έχω κολλήματα φίλε Εγώ πληρώνω την δικιά μου ΔΕΗ οπότε περί ορέξεως κολοκυθοπιτα.... |
Και έλεγα τόσες μέρες δεν θα το δει...
Με έπιασες τελικά φίλε ... Χα χα χα. |
Παράθεση:
Γιώργο να ξέρεις ότι και 100 χόμπιστες να είμαστε όλα θα τα διαβάζω έστω και καθυστερημένα....:smt120 |
ευχαριστώ πολύ Σάκη..και ολους σας..περιμένω blue + ειπε απο 22 τ μηνός θα φέρει... ελεγα για 3χ blue+ + 1 purple... αλλα εντάξη θα κάνω το σέτ τ σάκη..και μαζί μ τς λάμπες θα πάρω κ ότι άλλο χρειάζεται κ είμαι έτοιμος,μόνο δεν ξέρω τι αλάτι να πάρω .. και απο βράχο αραγονιτη πόσο θα χρειαστώ..
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:48. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board