Παράθεση:
Γενική θεώρηση : ελάχιστο ωφέλιμο φορτίο στο ποιο δυσμενές σημείο (εδώ στο κέντρο του δωματίου) 2ΚΝ/μ2 >> 204 Kg/μ2. Ο υπολογισμός αυτός έχει διάφορες παραδοχές (συντελεστή ασφάλειας, δοκούς στήριξης κλπ). Στην περιοχή που θέλεις να το τοποθετήσεις το ωφέλιμο φορτίο είναι γενικά 3 φορές μεγαλύτερο >> 6ΚΝ/μ2 >> 612 Kg/μ2 Το 1,80 x 0,60 είναι η επιφάνεια που θα επιβληθεί το μόνιμο φορτίο του ενυδρείου >> 1,08 μ2. Άρα αν υποθέσουμε ότι το ενυδρείο γεμάτο με πλήρη εξοπλισμό και διακόσμηση θα είναι κάτω από 1000 kg (ρεαλιστικό νομίζω) θα έχεις φορτίο 926 kg/μ2. Ο συντελεστής ασφαλείας υπολογισμών είναι τουλάχιστον 2 φορές για τον οπλισμό. Οπότε το 612 Kg/μ2 >> 1200 kg/μ2 περίπου. Αν με ρώταγες επαγγελματικά αν σου υπέγραφα βεβαίωση ότι μπορείς με ασφάλεια να βάλεις εκεί το ενυδρείο δίχως να δω τον ξυλότυπο δεν … Όπως και κάθε άλλος συνάδελφος νομίζω. Η ερώτηση που θα έπρεπε να κάνεις θα ήταν ποιο είναι το μέγιστο μόνιμο φορτίο που θα μπορούσες να βάλεις με ασφάλεια. Θα μπορούσα να γράψω ένα μικρό σεντόνι για τον τρόπο υπολογισμού του οπλισμού σε εποχές δίχως Η/Υ και λογισμικά, με χρήση πινάκων κλπ. Επίσης η βέλτιστη στατικά θέση για το ενυδρείο σου είναι ακόλουθα με μπλε http://prnt.sc/dcxyrf Αυτό που έχει ενδιαφέρον να δεις είναι η αντοχή σε θλίψη του υλικού του δαπέδου που έχεις. |
Επανέρχομαι στο θέμα, γιατί το "έγκλημα" συνετελέσθει !!!
Αγοράστηκε ενυδρείο (γυάλα μόνο) Rehau 400lt, και βάση θα φτιαχτεί από κοιλοδοκό, ντυμένη κτλ.. Το θέμα που έχω είναι ότι τα ενυδρεία αυτά έχουν 4 λάμπες από 54 watt η κάθε λάμπα και ανάβουν ανά ζευγάρι. Δηλαδή κάθε ζευγάρι = 108 watt. Και αν τις ανάψω όλες ...πάω φυλακή (216 watt) !!! :rolleyes: Σκεφτόμαστε με τον "Ματρο-Τάκης", λύσεις που θα μπορούσαν να μπουν και να μειώσουν τα watt (led φωτισμός), αλλά έχω δει διάφορα προβλήματα στις κατασκευές.... Σε άλλον βάζει νερό, σε άλλον καίγονται πολύ γρήγορα, άλλος έχει πρόβλημα με την θερμοκρασία, κτλ... Επίσης καλό θα ήταν όπως λέει και ο "μάστορας" να αποφύγουμε να έχουμε 220volt κατευθείαν στο καπάκι (υπάρχουν λάμπες LED T5 που μπαίνουν στα φις των Τ5 και απλά ακυρώνεις το Balast) για φυλάμε τα ρούχα μας.... Επίσης επειδή θα είναι "σαλονάτο" και καινούργιο δεν θέλω να κάνω κάτι που θα βγάζει μάτι με βίδες, κτλ... Έχει κάποιος από εσάς δώσει λύση σε κάτι τέτοιο ??? έχει στήσει κάποιος κάτι που να το έχει λειτουργήσει καιρό χωρίς προβλήματα ??? |
Παράθεση:
Θερμοκρασίες σίγουρα δεν έχει, οπτικά δεν φαίνεται τίποτα και λειτουργούν απροβλημάτιστα μέχρι τώρα. Είναι 4 μέτρα των 14W ψυχρό λευκό Και 2 μέτρα RGB επίσης 14W. Θεωρώ επιβεβλημένη την προσθήκη RGB μιας και ο χρωματισμός που βγαίνει από λευκά είναι εντελώς off. |
Λαμπρο σε ενδιαφερει κατι τετοιο?
https://www.youtube.com/watch?v=zvE4...7Bmsa0tU6_-beK Αν κανεις αναζητηση στο σκρουτζ προφιλ αλουμινιου θα τα βρεις σετακι. |
Θα μπορούσες επίσης να πας σε κάτι τέτοιο. Αδιάβροχο (IP66) προβολέα led με τάση λειτουργείας στα 12-24V. Εύκολη λύση, δε χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο στην τοποθέτηση, και σχετικά οικονομικό.
|
Παράθεση:
|
Γιατί όχι? Υπάρχουν και σε slim έκδοση με 4cm πάχος που μπορούν να μπουν μέσα στο καπάκι του ενυδρείου.
|
Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ και τους 3.
Παράθεση:
Έχω ακούσει/διαβάσει ότι οι αδιάβροχες λεντοταινίες ανεβάζουν θερμοκρασία και καίγονται σχετικά εύκολα. Εσύ δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα ? Πως ακριβώς το έχεις φτιάξει ? έχεις κάπου την κατασκευή βήμα βήμα, το κόστος και τα υλικά που χρησιμοποίησες ? Γιατί λές ότι το λευκό είναι Off ? Δεν σου δίνει ψυχρό λευκό ? Παράθεση:
Παράθεση:
Πάντως σαν λύση είναι υπό σημείωση, αν δεν βρεθεί κάτι άλλο. |
Παράθεση:
Η "κατασκευή" (αν την πούμε κατασκευή) είναι πολύ απλή και δεν πιάνει καθόλου χώρο και ούτε χρειάζεται κάποια μετατροπή σε φωτιστικά/καπάκια. Θερμοκρασία θα μετρήσω με infrared θερμόμετρο, είναι χαμηλή όμως, πρόβλημα δεν υπάρχει. Off μιλάω στα χρώματα των ψαριών. Για να πάρω τις σωστές αποχρώσεις δίνω με την RGB έναν μωβ τόνο. https://s19.postimg.org/catviulg3/la...c5e079bd22.jpg |
Στο δικο μου(anubias) το ενα ζευγαρι δεν το αναβω και στο αλλο εχω βγαλει τελειως την μια λαμπα,εχω μονωσει τα ντουι και αναβει η μια λαμπα 54W.To φως ειναι υπεραρκετο.
|
Παράθεση:
Τι εννοείς ότι έβγαλες τη μια λάμπα ??? δεν τις θέλει ζευγάρι για να ανάψει ??? 2 ζευγάρια λάμπες δεν έχει το ενυδρείο σου (από 2 λάμπες στο κάθε ζευγάρι) ? Μπορεί και λειτουργεί μόνο με την μία ???? :confused::confused::confused: Με έστειλες τώρα.... ------------------------- Παράθεση:
Οκ θα περιμένω να δω, πως ??? |
που το περιεργο,εσυ το δοκιμασες και δεν αναβει?
|
Δεν αναβει με μια
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Απλά μου είχαν πει ότι χρειάζεται και τις λάμπες πάνω στο ζευγάρι για να ανάψει και δεν το δοκίμασα. Τώρα όμως με "πρίζωσες" και θα δοκιμάσω αύριο να δω αν ισχύει. Αν ισχύει θα κάνω μια χαρά τη δουλειά μου (αν δεν βρω λύση με τα led) θα ανάβω μια από το μπροστά και μια από το πίσω και θα είμαι κουφέτο. Τα ντουί πως τα μόνωσες ??? |
Μπορει το ballast toy anubias να ειναι διαφορετικο απο το rehau.Αφου εβγαλα την λαμπα,ξεβιδωσα το μπροστινο μερος του ντουι,το γεμισα με ναυλον σακουλα και το ξαναβιδωσα.Απλα πραγματα-δεν περναει τιποτα
|
παιδια εξαρταται απ το ballast που χει το καθε ενυδρειο.κι εγω ξερω ομως πως οταν το Ballast ειναι διπλο,τοτε πρεπει να ειναι κ οι δυο λαμπες πανω για να αναψουν..
|
Και εγω ετσι νομιζα Θεμη αλλα με διεψευσε ευχαριστα:p
|
Παράθεση:
|
Λάμπρο, κάτσε να το δούμε πρώτα το ενυδρείο και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε
|
Παράθεση:
Θα δοκιμάσω σε αυτό να δω πως παίζει το μπαλαστ. Αν παίζει με 1 λάμπα θα είναι σουπερ. Αλλιώς θα δούμε λύση με LED (ταινία), γιατί και εμένα η ιδέα των 220 κατευθείαν πάνω στο καπάκι δεν μου κάθετε καλά. Άσε και υπάρχουν και μικρά παιδιά. |
Το φωτιστικό του Rehau 300 δεν παίζει με μια λάμπα.
Η λύση της λεντοταινίας είναι ιδανική μιας και παίζεις σε ό,τι ένταση θες. Κατασκευές custom δεν βολεύουν, περιορίζουν τον χώρο και δεν δείχνουν πάντα ωραίες. |
Όσο θα περιμένω την παρουσίαση του Κώστα, να σας πω ότι μου έστειλε μήνυμα ένα παληκάρι και μου είπε ότι στο ίδιο ενυδρείο για να ανάβει μόνο τη μία λάμπα σε κάθε ζευγάρι, εσπασε το ένα ποδαράκι από τη μια λάμπα και ενω αυτή δεν ανάβει η αλλη ανάβει κανονικά.
Μου πρότεινε να το δοκιμάσω με μια καμένη λάμπα, και όντως θα το δοκιμάσω. Για να δούμε. |
Ναι αυτο εκανα απλα δεν ξερω αν κανει κακο καπου η οχι....Δουλεψε παντως!
|
Με το καλο Λαμπρο το νεο ενυδρειο :D Κατι θα κανεις με τον φωτισμο παντως. Εγω οταν εψαχνα καμμενη λαμπα, ειχα διαβασει και εγω το κολπο αυτο με τη μια λαμπα μονο, δεν εβρισκα πουθενα. Και οσες βρηκα και πηρα δεν ηταν τελειως καμμενες. Αν τυχει και χρειαστεις βοηθεια καπου, μου στελνεις ενα PM, θα χαρω πολυ να βοηθησω. Καλη συνεχεια.
|
αν στο μπαλαστ εχει 6 επαφες αναβουν και ξεχωριστα οι λαμπες.αν εχει 5 επαφες αναβουν μονο και οι δυο μαζι.τα ενυδρεια anubias οπως το δικο μου αναβουν και μια μονο λαμπα αν βγαλεις την αλλη.
στο εμπρος φωτιστικο που εκανα επισκευη και αλλαξα μπαλαστ βρηκα μονο με 5 επαφες και αναγκαστικα αναβουν κι οι δυο μαζι. |
Παράθεση:
θα πρέπει να βγάλω το μπάλαστ. Γιάννη, σε ευχαριστώ πολύ ρε φίλε. Τι να πω ? Πάντα πρόθυμος !!! Να σαι καλά. |
και πες οτι σου καηκε ενα μπαλαστ ρε Λαμπρο,δεν θα ανοιξεις να το δεις?
εκει να δεις ωραια διαδικασια!:D |
Παράθεση:
πάντα σκέφτεσαι τόσο θετικά ??? φτου φτου........ |
ασε εχω αλλαξει ενα δικο μου και ενα του αδερφου μου.πικρα!
|
Πάντως εμένα τόσα χρόνια... κι ακόμα να καεί (έστω και μια) λεντοταινία... τι να πω;
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:34. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board