Παράθεση:
|
Σπύρο αν ρωτάς εμένα, όχι δεν βάζω ζελατίνη,
βάζω αυγά και τη ψήνω τη τροφή, με ζελατίνη γινότανε χαμός, διαλυότανε όλη στο νερό και γινόντουσαν όλα χάλια |
Αυτο που παρατηρησα εγω μ μετρησεις παντα ειναι το εξής ,με ελαφροπετρα με συγκεκριμένα ταισματα σ βιτς με φυλλαράκια με κατεψυγμενες ,ολα μετριμενα σ ml η σ κιβακια ,με τα μπλε σφουγγάρια καθαρισμα δυο φορες την εβδομάδα τεταρτη κυριακη ,ιδιες κ οι αλλαγες νερου με ιδια ιχθυοφορτωση ειχα ακριβως τις ιδιες μετρησεις με το ziporax.η μονη διαφορα τους ειναι οταν εριχνα τροφη φτιαγμένη απο μενα μ ζελατίνη μετρημένη σ ζυγαρια ακρίβειας μηπως κ βγει καποιο συμπέρασμα ειναι οτι η ελαφροπετρα σ μια εβδομαδα δεν απονιτροποιουσε πλεον ενω το ζιποραξ μετα απο 3 εβδομάδες περιπου .αυτο που εκανα κρατησε 4 μήνες γιατι ηθελε κ χρονο το καθε υλικο να αναπτύξει την βιολογια του.τα γευματα μ κρέας ηταν 8 κ μονο με κρεας εννοώντας οχι τροφες εμπορίου.γιαυτο κ η απορία μου ειναι για το crystal bio που διαφημιζεται οτι δεν μπουκωνει η για κατι μηχανικό που δεν θα περναει σχεδον τίποτα.
|
Δημητρη τι εννοείς δεν απονιτρικοποιούσε ;
Σου ανέβαζε αμμωνία ή νιτρώδη ; |
Νιτρικά .αμμωνία θα είχα φουνταρει.το πείραμα έγινε κ σ 120 αρι που ειχα τα μικρα αλλα δεν χρειάστηκε τόσος χρόνος για συμπερασματα.
|
Για να έχεις μονο νιτρικά μια χαρα απονιτρικοποιούσε.
Η ελαφρόπετρα όπως και τα περισσότερα υλικά σπάνια μειώνουν τα νιτρικά , και αυτή η διαδικασία θέλεις ειδικές παραμέτρους, όπως χαμηλή ροή , έλλειψη οξυγόνου. Σε εμένα είχε συμβεί το αντίθετο, σε πολύ μπουκωμένο φίλτρο που δεν το είχα καθαρίσει μηδενίστηκαν τα νιτρικά. Και αυτό γιατί μειώθηκε δραματικά η ροή. Αυτό όμως δεν είναι και καλό, γιατί αν το φίλτρο μειώνει και νιτρικά , τότε από την έλλειψη οξυγόνου μπορεί να παρατηρηθεί αύξηση των αναερόβιων οργανισμών, που αυτοί ως επί το πλείστον είναι παθογόνοι, και μάλιστα από τους χειρότερους. Αρα μη παίρνεις σαν κριτήριο την αύξηση ή τη μείωση των νιτρικών. Τα φίλτρα για τη μείωση των νιτρικών μπαίνουν μετά από τα κύρια φίλτρα και θέλουν κάποια προσοχή, όπως πχ έντονη ανατάραξη στην έξοδο του νερού για να αναπληρωθεί το οξυγόνο που χάθηκε. Εκτός και αν είναι φίλτρα που μειώνουν τα νιτρικά με χημικό τρόπο, όπως οι ρητίνες. |
Παράθεση:
|
Μου "σκίσατε" το θέμα και δεν πρόλαβα να απαντήσω zw
To crystal bio είναι διάτρητο υλικό. Θυμάμαι όταν το είχα αγοράσει, που το έβαζα στο στόμα μου και όταν φύσαγα ο αέρας έβγαινε από την άλλη πλευρά. Βλέπω ότι πριν την παρουσίαση των φίλτρων μου κανένας δεν χρησιμοποιούσε σε ελληνικά φόρουμ ελαιόδυχτο (σαν το πανί σκίασης), ιαπωνική ψάθα και crystal bio. Βλέπω πλέον με χαρά ότι λόγο του άρθρου μου τα 2 από τα 3 υλικά έχουν αρχίσει πολλοί να τα χρησιμοποιούν στα συστήματά τους. @ΔημήτρηςΤ Μένω Βριλήσσια / Μαρούσι. Αν βρίσκεσαι κάπου κοντά στείλε μου pm, να συναντηθούμε να σου δανείσω crystal bio να βγάλεις τα συμπεράσματά σου... Ακόμα και να αποδειχτεί ότι και το crystal bio στομώνει, θα βγούνε χρήσιμα συμπεράσματα για όλους μας. |
ολοι απο καπου μαθαινουμε και εσυ απο καπου εμαθες και αυτος που σε εμαθε εσενα απο καπου το μαθε ακομα και οι ιαπωνες που ειναι γκουρου απο καπου μαθανε!
|
Alliens.xαχαχαχα γελαω ακόμα με την εισαγωγή σού.κ παλι συγνωμη γιατο θεμα.λοιπόν οταν ξαναβγαλω μικρα κ θες οκ θα το δοκιμασουμε.τωρα στο μεγαλο δεν ξαναριχνω κρεας με τίποτα.......ξεπατωθηκα να πλενω.
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Θεωρώ ότι δεν σκίσαμε κανένα θέμα .
Το θέμα μεταφέρθηκε εδω, για να γίνει μια σωστή κουβέντα σε σχέση με τα βιολογικά υλικά φίλτρανσης όπως και με τα μηχανικά . |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Δυο φορες την εβδομαδα 30...40 %.
|
@Artemisia Δεν νομίζω ότι το είπε κακοπροαίρετα 2 φορές ο Yiannis59 ότι μου "ξεσκίσατε" το θέμα μου. Καλύτερα που έγινε διαχωρισμός γιατί αν μπερδέψουμε τις συζητήσεις, θα χάσουμε την μπάλα.
@ΔημήτρηςΤ Τα ίδια γινόντουσαν με τα σφουγγάρια και την ιαπωνική ψάθα. Όπως ξεκίνησαν αρκετοί πλέον να πετάνε τα σφουγγάρια και να βάζουν ιαπωνική ψάθα στις λίμνες, έτσι και αργότερα θα αλλάζουν την ελαφρόπετρα και θα βάζουν crystal bio. Με όλα κάνεις την δουλειά σου, απλώς με κάποια ποιο αποδοτικά και ποιο εύκολα. Deja vu. Υ.Γ. Τώρα βλέπω και άλλες λύσεις αντί για ιαπωνική ψάθα. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες προτάσεις αντί για crystal bio που να είναι αποδοτικές. |
Παναγιώτη σε σένα απάντησα όχι στον Γιάννη. Ούτε το θέμα σου χαλασα και λινκ σου έβαλα να απαντήσεις .
|
Παράθεση:
------------------------- βρε παναγιωτη ξερεις τι μου κανει εντυπωση?μια μια γρηγορη αναζητηση βλεπω οτι η ελαφροπετρα στο εξωτερικο ειναι πολυ ακριβη σε σχεση με την ελλαδα που ειναι παραγωγος χωρα δηλαδη τα 10 κιλα ελαφροπετρα περι τα 20 λιτρα εχει 25 ευρω σχεδον ιδια τιμη με το crystal bio και επειδη ειμαι λιγο καχυποπτος πολυ φοβαμαι μηπως ειναι στην ουσια ιδιο υλικο η εχει ιδια αποτελεσματικοτητα.κατι σαν to matrix |
Παράθεση:
Παράθεση:
Νομιζω δεν χρειαζεται να ψαχνουμε κι αλλο τη λυση του μυστηριου. @diskusfan Δικιο εχεις. Δεν εκοψε σε κανενα να ρωτησει, γιατι θεωρουσε αυτονοητη την απαντηση. |
Εσυ οχι αν θες μην προτρεπεις τα παιδια ομως.
|
ΟΚ συγνωμη, εχεις δικιο.
Συνεχιστε τη αναζητηση. |
Παράθεση:
:smt120 ------------------------- Παράθεση:
"Καλό... έχεις και κάποιο με τον Τοτό;" Αλλά σε θυμήθηκα και το διόρθωσα... τι θα πεις; :D |
Τις αλλαγες που απαντησα ηταν οταν πλεον το κατάλαβα κ ταιζα bits κ φιλαράκια.απο εκει κ κατάλαβα οτι δεν αποδίδει η βιολογια μου.κ αυτο καταλαβα οτι ρώτησες.το αλλο με τον τοτο τι σημαίνει;;;
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:26. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board