Παράθεση:
1. Κατά πρώτον... την σειρά με την οποία έγραψα τα υλικά, τα προτείνει η εταιρία και το να κάνει λάθος... το βρίσκω εκτός πραγματικότητας. 2. Παλιά ΔΕΝ υπήρχε βάτα (filter pad)... τώρα πια έχουν φτιάξει και για τα κλασσικά μοντέλα (εγώ την προτιμώ) αλλά... είναι ακριβή (σχεδόν όσο κάνει ένα σακούλι συνθετικό βαμβάκι... έχουν τα 2 κομμάτια). 3. Το συνθετικό βαμβάκι ή την βάτα... πρέπει να την αλλάζεις συχνά... και ΑΝ την έχεις στο μέσον του φίλτρου, είναι κομματάκι δυσκολότερο. 4. Η φτερωτή προστατεύεται ούτως ή άλλως... από το πλαστικό πλέγμα που τοποθετείται πάνω και κάτω (πριν και μετά τα υλικά... για να ΜΗΝ γίνεται channeling). Αυτό ΔΕΝ αποκλείει την περίπτωση ζημιάς... λόγω λάθους τοποθέτησης του βαμβακιού. 5. Ο καθένας εφαρμόζει ότι νομίζει... το νερό όμως ΔΕΝ θα γίνει "κρύσταλλο"... επειδή το βαμβάκι μπήκε ΠΡΙΝ από το βιολογικό υλικό.- |
Νίκο αυτό που λες πως αν είναι στο μέσον είναι πιο δύσκολη η αλλαγή συμφωνώ,
αλλά θα ανοίξεις το φίλτρο να αλλάξεις βαμβάκι και δεν θα καθαρίσεις και τα σφουγγάρια που συνήθως είναι κάτω κάτω ; Λογικά θα πλύνεις και τα σφουγγάρια άρα θα αλλάξεις και το βαμβάκι που θα είναι εκεί χαμηλά, για αυτό το λέω , το βρίσκω άσκοπο να ανοίγεις το φίλτρο μόνο για το βαμβάκι. Δεν είχα βέβαια ποτέ μου εξωτερικά φίλτρα, μόνο σε φίλους και γνωστούς έχω δει και έχω ασχοληθεί λίγο, αλλά αυτό το συμπέρασμα έβγαλα. Στα δικά μου έχω τη σειρά που είπα πριν. Συγκεκριμένα , σήμερα και χθες καθάρισα την ελαφρόπετρα και στα 3 ενυδρεία, στα χρυσόψαρα και στο φυτεμένο πρέπει να είχα πάνω από 6 μήνες να καθαρίσω ελαφρόπετρα, το μετάνιωσα που το έκανα, πεντακάθαρα :) το έκανα όμως γιατί θα λείψω 15 ημέρες ;) |
Προσωπικά θεωρώ πως το βαμβάκι πρέπει να αλλάζεται πολύ συχνά (ανάλογα βέβαια και με τα ψάρια του ο καθένας)... οπότε... ανοίγω τα φίλτρα για να αλλάζω μόνο αυτό (που είναι και πάνω-πάνω). Στη συντήρηση του φίλτρου... ξεπλένω και τα μηχανικά υλικά, αλλά αυτό γίνεται σε πολύ μεγαλύτερο διάστημα.- ;)
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:25. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board