Παράθεση:
Ρε μπαγάσα εσύ τα λες αυτά στο παιδί??? ;) Φιλαράκο σε καμιά 20αρια ημέρες που θα ξηλώσω το δικό μου έχω να σου δώσω πέτρες λάβας και πέτρες σπαγγέτι όσες θέλεις. Εμένα πάλι δεν μου αρέσει που έχεις βάλει πάρα πολλές μικρες πέτρες. Θα προτιμούσα πέτρες με μεγαλύτερο όγκο. |
Οσον αφορα τα ψαρακια, υπαρχουν 3 demassoni και 2 labidochromis. Παραπανω ψαρια θα μπουν το Σεπτεμβρη που θα ειμαι μονιμα Αθηνα. Προς στιγμης τα ψαρια ειναι το τελευταιο που με απασχολει!
Οι μικρες πετρες λειτουργουν σα σφηνες-στηριγματα ωστε να ειναι πιο σταθερη η κατασκευη. Τελικα εχει και το Λεροι πετρες? Διπλα μενω στο Λεροι, 5 λεπτα με το αυτοκινητο. Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει αυτοκινητο χαχα! :D :grin: |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
------------------------- καλημερα , επιστρεφω με λιγο διαφοροποιημενο θεμα. Εχω το φλουβαλ 406 (1450 λιτρα ροη). Φανταζομαι αρκει για βιολογια και φιλτρανση (τα ειπαμε και λιγο με τον Κλεοβουλο στο τσατ και τον ευχαριστω για αυτο!) Βρηκα ενα eheim 2080 ομως, θα δωσω το παλιο μου ενυδρειο και θα το παρω! Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι το παιδι μου ειπε οτι το δουλευε σε 600 λιτρα θαλασσινο. Το εχει 7 μηνες. Υπαρχει προβλημα που δουλευε σε αλατια? |
Παράθεση:
|
Σε ευχαριστω Θαναση!
------------------------- http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psdugpz2lh.jpg εδω βλεπετε το χωρο που αναγκαστηκα θα μπει το φιλτρο αφου δε χωρα στο ντουλαπι. Θα πατησει στο σημειο που ειναι τωρα η περικεφαλεα και η μπαλα. Απο κατω στο κενο που εχει το επιπλο θα βαλω καποια στηριγματα λογικα ξυλινα, για να αντεξει το βαρος. Το επιπλο ειναι τις πλακας απο αυτα του ΙΚΕΑ-Πρακτικερ. Ο Κλεοβουλος μου ειπε οτι μπορω να φτιαξω ενα κουτι να το καλυψω. Εχετε καποια ιδεα? |
Χωράει εκεί? δες εδω τις διαστάσεις του https://www.eheim.com/en_GB/products...ssionel-1200XL
Αν χωράει, φτιάξε με μαύρη μελαμίνη ένα Π κλειστό μπροστά και θα το βάζεις σαν κάλυμμα ;) |
Απο την αλλη πλευρα του ενυδρειου τι υπάρχει???
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Το φιλτρο ναι χωραει.
Αλλα ακομα δεν εχω καταλαβει τι Π εννοειτε να βαλω :confused: |
Ενα κουτί χωρίς πάτο και ίσως ανοιχτό και από πίσω
|
Παράθεση:
Ένα κουτί με 4 πλευρές (δεξιά, αριστερά, πάνω και μπροστά) ;) |
Καταλαβα. Εχω κατι στο μυαλο μου. Μαυρη μελαμινη μου ειπατε να βαλω ε?
Που μπορω να βρω? |
Παράθεση:
|
Μια χαρα. Με την πρωτη ευκαιρια θα πεταχτω να δω τι εχει. Θα κοιταξω να παρω φυσικα στο ιδιο χρωμα με το επιπλο!
|
ή στο Leroy ή στο Praktiker θα βρεις κάτι.
Εχουν και κομμάτια για ράφια που μπορείς να ζητήσεις να σου κόψουν ακριβώς τις διαστάσεις που θες και να φτιάξεις το κουτί, και θα ζητήσεις να σου το κόψουν έτσι ώστε να φαίνεται το σόκορο που είναι κολλημένη η ταινία, και δεν θα χρειαστεί να κολλήσεις άλλη εσύ με σιδέρωμα ;) |
Παράθεση:
|
ωραια! Αυριο περνω το φιλτρο, οποτε αφου βαλω και τους σωληνες θα υπολογισω διαστασεις.
Οσον αφορα τα στηριγματα στο επιπλο, τι θα μου προτινατε? |
Μην βάλεις,απλά θα πατάει στο έπιπλο.
|
Δες την φωτο που εχω ανεβασει που φαινεται το επιπλο
Δεν ειναι "εμπιστοσυνης" το επιπλο. Πρακτικερ ΙΚΕΑ κτλ. Δεν το βλεπω καλα με 13 λιτρα βιολογικο υλικο, συν το νερο συν το βαρος που εχει το φιλτρο απο μονο του. |
Ο Τανγκανίκας μάλλον δεν κατάλαβε :)
Παράθεση:
|
Άλλο κατάλαβα εγώ!Νόμιζα ότι ήθελες στηρίγματα για το κουτί που θα φτιαξεις:smt120
------------------------- Παράθεση:
:smt023 |
Μπορεις να βρεις και ινοξ σωληνα σαν αυτον που εχει το επιπλο να το κοψεις οσο ειναι το υψος +3mm και να τα βαλεις σφηνωτα μπροστα και πισω ωστε να φαινεται και ομοιομορφο .
ενδεικτικα κατι σαν αυτο http://www.sanitaryworld.gr/index.ph...194&Itemid=101 |
Θαναση καλη ιδεα, αλλα φοβαμαι οτι οπως θα μπαινουν οι σωληνες σφηνωτα θα μου γδαρουν το επιπλο. Εκτως αν υπαρχει κατι που μπορω να βαλω στο ενδιαμεσο του σωληνα και του επιπλου ωστε να μην υπαρξει φθορα.
Κλεοβουλε και εγω κατι τετοιο ειχα σκευτει. |
Παράθεση:
|
:grin:
θα παω σε αυτο διπλα απο το σπιτι σου, λογικα θα βρω |
Παράθεση:
|
θα ερθω να σε βοηθησω να στησουμε τον κυβο!
------------------------- παιδια ενημερωθηκα οτι το 2080 που θα παρω δεν εχει σφουγγαρια παρα μονο το βασικο μπλε. Ειδα οτι κανουν 21 ευρω. Το κουτι περιεχει 1 μπλε σφουγγαρι και 4 υαλοβαμβακες. Αξιζει να το αγορασω, ή να βαλω στη θεση των ασπρων σφουγγαριων ενυδρειακο βαμβακι; Φοβαμαι οτι θα μειωσει πολυ τη ροη. http://www.petclick.gr/product/11653...E%B1-2080-2180 |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:52. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board