Παράθεση:
Χιλια δικαια εχεις ....απλα το προτεινα ως μια ανεξοδη λυση ιας και μπορουν τα συγκεκριμενα κ.σε λειγοτερα λιτρα εξισου καλα ... Παντως οσο πιο πολλα λιτρα τοσο πιο καλο κ για τα ψαρια κ για τον ιδιοκτητη για τη συντηρηση ρου...αρκει να μπορει να παρει τα παρελκομενα και τον οποιοδηποτε σωστο.εξοπλισμο ... |
Παράθεση:
|
http://s8.postimg.org/4sxvlgts5/20160317_203232.jpg
click image upload Μολις παρελαβα το φιλτρο.απο τεστ τι θα χρειαστω? |
Για αρχή τα βασικά
Αμμωνία ΝΗ3/ΝΗ4 Νιτρώδη ΝΟ2 Νιτρικά ΝΟ3 Τι ψάρια έχεις σκοπό να βάλεις ; |
Παράθεση:
|
Δεν θες τότε άλλα τεστ
|
Καλοδουλευτο!
Τα 3 τεστ που σου ειπε ο Τακης θα χρειαστεις, τιποτε αλλο. |
καταρχην σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.καποιο τεστ για σκληροτητα δεν θα χρειαστω?εχω 2 πετρες οι οποιες αφρισαν με το κεζαπ
|
Τα ζωοτόκα θέλουν ελαφρά σκληρό νερό, δεν χρειάζεσαι τεστ, αν οι πέτρες είναι ασβεστολιθικές μη τις βάλεις τότε
|
Δεν πειραζει ας τις βαλει αν θελει.
Σιγα. Νερο Πειραια εχει. Σχετικα μαλακο ειναι. Ποσο θα σκληρυνει, για να ειναι τοσο ασχημο για ωοζωοτοκα? |
Παράθεση:
|
θα παρω υγρα τεστ για
Αμμωνία ΝΗ3/ΝΗ4 Νιτρώδη ΝΟ2 Νιτρικά ΝΟ3 και εχω κ καποια στικ της esha |
Αν ησουν Αθηνα , ας τις αφηνες..
Το νερο της Θεσσαλονικης ειναι αρκετα σκληρο.. Βρες καλυτερα καποιες αλλες πετρες. Οχι οτι θα παθουν κατι τα ψαρια , αλλα δεν βρισκω τον λογο να ανεβουν κι αλλο οι σκληροτητες.. Τα στικς , μην τα λογαριαζεις .. |
Καλώς ήρθες Νίκο και από μένα! Διάβασε εδώ (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) για να ξέρεις πως να κινηθείς. Θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις για κάποιο υπόστρωμα γιατί φίλε μου η έκφραση "τρώγοντας έρχεται η όρεξη" ισχύει στην περίπτωση μας 100%! Τώρα μπορεί να θες να βάλεις μόνο μια Ανούμπια, που λέει ο λόγος, η οποία στο φινάλε δεν θέλει καν φύτεμα, αλλά αργότερα όσο θα εμβαθύνεις και τις γνώσεις σου θα κοιτάξει και για άλλα φυτά. Φυτά που θα έχουν απαιτήσεις. Μετά θα κοιτάξεις για co2, για αναβάθμιση φωτισμού και πάει λέγοντας! Τώρα που είσαι στην αρχή, να μη βιαστείς και να εισαι πάντα ετοιμος για το παραπάνω βήμα.
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
------------------------- Οι ταμπλέτες κάνουν μια χαρά δουλειά. Κι εγώ ταμπλέτες έχω, μόνο που τα φυτά μου είναι σχετικά εύκολα. Αν θα πάω σε απαιτητικά φυτά (τώρα πλέον που έχω Co2 και φωτισμό) δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν εχω κάνει ακόμα την κίνηση :D ! |
Πως θα υπολογισω ποσα κιλα υπόστρωμα θα χρειαστω κ ποσα κιλα αμμο η χαλίκι?το ενυδρείο ειναι 1,20x0,40.
|
Παράθεση:
Μήκος Χ Ύψος Χ ειδικό βάρος του βυθού, συνήθως το ειδικό βάρος της χαλαζιακής άμμου είναι 1,5. Αν έχεις δείγμα της άμμου ή του βυθού είναι ακόμα πιο εύκολο. Παίρνεις ένα πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού ή κάτι παρόμοιο, παίρνεις απόβαρο ή το βάζεις σε ζυγαριά κουζίνας και τη μηδενίζεις, βάζεις 1 κιλό νερό σημειώνεις τη στάθμη το αδειάζεις το γεμίζεις με την άμμο ή το χαλίκι μέχρι τη στάθμη που ήταν το νερό ότι σου δείξει η ζυγαριά είναι το ειδικό βάρος και κάνεις τη πράξη που σου είπα στην αρχή :) Η άμμος ή το χαλίκι να είναι στεγνά |
Παράθεση:
|
Ερωτηση!βρηκα χαλικι μαυρο κοκκομετριας 1-3mm αλλα ειναι βασαλτης.μου ειπε πως ειναι ιδιο με τον χαλαζια.κανει?να αγορασω?
|
Αν σου αρέσει το μαύρο χρώμα είναι μια χαρά.
Είναι όντως ουδέτερο πέτρωμα όπως και ο χαλαζίας, από συνήθεια το λέμε μαύρο χαλαζιακό, ενώ στη πραγματικότητα ο χαλαζίας δεν είναι μαύρος και είναι ο βαλσάτης, ο χαλαζίας είναι από λευκός έως σκούρος μπεζ και δεν υπάρχει σε πολύ σκούρα χρώματα |
Εφόσον δεν υπαρχει πρόβλημα μαλλον αυτο θα βαλω.θα δω κ το γκρι κ οποίο μου αρέσει . σευχαριστω για την απαντηση
|
Σωστα τα λεει ο Τακης..
Κι εγω μαυρο βασαλτη εχω ;) |
Και τι ειδους υπόστρωμα χρειάζεται για να μην ανακατευτούν μεταξυ τους?
|
Παράθεση:
Θα βάλεις και άλλο είδος υπόστρωμα ; |
Παράθεση:
|
Δεν είναι απαραίτητο, μπορείς να βάλεις ταμπλέτες λίπασμα στην αρχή
|
Επειδη ειδα κάποια φυτα κ μου αρεσαν ,εκτος απο anubia που δεν θελει φυτεμα, ειπα να βαλω και καποιο υπόστρωμα για τα φυτα
|
Αναλογως τα φυτα..
Τι φυτα ειδες; |
java fern, Hygrophila difformis και siamensus, Echinodorus
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:27. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board