Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Νεκρα ψαρια, καταστροφη (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90665)

Τάκης 08-03-16 14:47

Αυτό θα το δεις στη πορεία και εξαρτάται από το πλήθος των ψαριών, το μέγεθος, το είδος , το τρόπο που ταίζεις , το είδος της τροφής και από το φίλτρο.
Ακόμα και το ενυδρειακό βαμβάκι είναι σχετικό πότε θα χρειάζεται αλλαγή, έχω ενυδρείο που το πλένω κάθε 2 μήνες και το αλλάζω κάθε 4, και έχω ενυδρείο που θέλει αλλαγή κάθε 15 ημέρες, έχω ενυδρείο που τα πρώτα σφουγγάρια θέλουν πλύσιμο 2 φορές την εβδομάδα και άλλο κάθε 2 μήνες

tasman 08-03-16 15:22

Τελειωνοντας το σεμιναριο , δηλαδη δεν υπαρχει κατι μετρησιμο ωστε να εχω μια ενδειξη αλλαγης του νερου? Επισης μπορω ειδα να βαλω γαριδα? σαλιγγαρι?

ChocolatePuma 08-03-16 15:26

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από tasman (Μήνυμα 928549)
Τελειωνοντας το σεμιναριο , δηλαδη δεν υπαρχει κατι μετρησιμο ωστε να εχω μια ενδειξη αλλαγης του νερου? Επισης μπορω ειδα να βαλω γαριδα? σαλιγγαρι?

Νικτρικά πάνω απο 10

Γαρίδες και σαλιγκάρια με χρυσόψαρα εννοείς?
Γαρίδες μόνο αμανο
Σαλιγκάρια, εφόσον ειναι σχετικά μεγάλα, μπορείς να βάλεις

Κωστας Malawi 08-03-16 15:28

τιποτα δεν ειναι σταθερο.υπαρχουν τροποι να δεις ποσο καθαρο ειναι το νερο αλλα θα μπλεξεις χειροτερα.θα ξεκινησεις με την εβδομαδιαια αλλαγη νερου 30% που ειναι ο μεσος ορος σε ενα νορμαλ ενυδρειο και μετα βλεπεις αν θα χρειαστει παραπανω.παρακατω παντως δεν υπαρχει περιπτωση.

Τάκης 08-03-16 15:59

Όπως σωστά σου είπαν τα παιδιά ξεκινάς με το ελάχιστο που είναι 30% την εβδομάδα και μετά οι μετρήσεις σου των νιτρικών σου δείχνουν τι πως θα συνεχίσεις. Μικρότερο της εβδομαδιαίας αλλαγής 30% μπορείς , αν έχεις εάν ενυδρείο 500 λίτρα με ένα funcy και γεμάτο φυτά τότε θα κάνεις 10% κάθε εβδομάδα και 30% κάθε μήνα, αλλά και αυτό θα στο επιβεβαιώσουν οι μετρήσεις. Επίσης υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που ορίζουν τις αλλαγές νερό που δεν τις μετράμε, είτε γιατί είναι δύσκολο είτε γιατί τα όργανα μέτρησης είναι ασύμφορα. Μία παράμετρος είναι η οξειδοαναγωγή, η δυνατότητα του νερού να μεταφέρει οξυγόνο, και μπορείς να έχεις ειδικά φίλτρα που να δεσμεύουν τα νιτρικά ή άλλους ρύπους αλλά το νερό να έχει γίνει ακατάλληλο και τότε θα πρέπει να έχεις άλλες συσκευές που να διορθώνουν αυτό το πρόβλημα. Όπως καταλαβαίνεις όλα αυτά έχουν μεγάλο κόστος , και έτσι η πιο φθηνή και εύκολη λύση είναι η αλλαγή. Επίσης το καλοκαίρι που υπάρχει μεγάλη εξάτμιση, αν δεν αναπληρώνεις με νερό από Α/Ο η σκληρότητα θα ανέβει ψηλά, οι αλλαγές βοηθούν στο να κρατηθούν χαμηλά αυτές οι τιμές. Για αυτό οι αλλαγές είναι μονόδρομος, και έτσι προσπαθούμε να τις κάνουμε όσο πιο εύκολα μπορούμε για να μην είναι κουραστικές. Προσωπικά τις χαίρομαι τις αλλαγές , γιατί μετά παρατηρείς τα ψάρια και είναι σαν να τους έκανες τονωτική ένεση. Μετά την αλλαγή είναι οι πιο ωραίες μου στιγμές μπροστά στο ενυδρείο :)

manos3 08-03-16 16:03

Συμφωνώ απόλυτα, μετά από αλλαγή τα ψάρια είναι σα ντοπαρισμένα :).

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:40.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01398 seconds with 10 queries