Εχω τα ιδια ψαρια απο το στησιμο του ενυδρειου. Τρια χρονια σχεδον. Με ανεμιστηρακια το καλοκαιρι τα ψαρια αντεχουν για 2 μηνες θερμοκρασιες υψηλοτερες.
|
βρήκα κ αυτά που έψαχνα στο κατάστημα που μου είπες :)
για τα περισσότερα ψάρια θα χρειαστώ ανεμιστήρες καλό θα ήταν όμως να έχουν κ τα ψαράκια λίγες ανοχές. |
Τα πιο ζεστα καλοκαιρια στη ζωη μου ,τα περασα στη Λαρισα..
Ανεμιστηρακια θελεις οπωσδηποτε.. |
δεν παλεύεται ο κάμπος το καλοκαίρι ...
τα erythromicron τι ακριβώς θα τα ταΐζω που μπερδεύτηκα ??? πρέπει να αρχίσω κ καλλιέργεια από artemia ????? |
Grindal πιο ευκολο.
|
Παράθεση:
|
Εκτος απο grindal ,υπαρχουν κι ετοιμες κατεψυγμενες τροφες...
Και καποια flakes συμπληρωματικα.. |
θα σου φερω εγω οταν κατεβω Καρδιτσα.
|
Παράθεση:
ευχαριστώ πολύ παιδιά. ας ελπίσουμε να προχωρήσει το στρώσιμο σύμφωνα με το πρόγραμμα ώστε να μπουν κ οι ένοικοι μπας κ καταφέρω να το απολαύσω |
δεν μπαινουν στο ψυγειο τα grindal , ειναι ζωντανα...
θελουν κι αυτα την φροντιδα τους :D |
Παράθεση:
κ τι ακριβώς φροντίδα θέλουν ? μήπως να προτιμήσω την απλότητα των Cherry Barb τελικά ??? :confused: άσε που τα erythromicron μου τα βγάζει endangered κ το petshop λέει ότι είναι wild ... μόλις έκανα μετρήσεις πάλι. Ph λίγο κάτω από το 8, Gh:13, Kh:10 (σταθερά) :( |
καλα ειναι εγω Δραμα εχω ph 8,3 , gh 16 , kh 14 , φουλ για tanganyika :smt120:smt120
Δεν θελουν τπτ ιδιαιτερο , τα εχεις σε ενα ταπερακι με humus ή τυρφη και τα ταιζεις γατοτροφη ή σκυλοτροφη (4 με 5 κροκετες) , ενω τα ψεκαζεις καπου καπου , να μην στεγνωσει το χωμα τους. Ενδιαμεσα απο την κροκετα και το καπακι του ταπερ(θα κανεις μια τρυπουλα στο καπακι και θα βαλεις βαμβακι για να αεριζεται ο χωρος) , θα βαλεις ενα κομματι τζαμακι (εγω εκοβα ενα κομματι απο θηκη cd) , ετσι ενω θα βγαινουν για να φαι , θα κολλανε στο τζαμι και θα τα μαζευεις ευκολα. Δες κι εδω.. |
η Api επιμένει ότι η αμμωνία μειώνεται αλλά η Aquili δεν λέει να δείξει ΝΟ2, ΝΟ3. τι γίνεται τώρα ??? το ενυδρείο είναι άδειο από υλικά κ έχει αμμωνία κ ταμπλέτα με βακτήριο από την Παρασκευή
|
Παράθεση:
τα κρατάω σε εξωτερικό ενυδρείο που το καλοκαίρι χτυπάει εξωτερική θερμοκρασία και 36 βαθμούς, αλλά έχω 2 120αρια ανεμιστηράκια αλλά και τακτικά αναπλήρωση |
Παράθεση:
με τις μετρήσεις που έχω τώρα μπορείς να μου πεις τι να κάνω ? η αμμωνία έπεσε από το +4 στο 1,5 αλλά σύμφωνα με την Aquili ούτε ίχνος από NO2, NO3 |
Δεν γίνεται να μειωθεί η αμμωνία και να μην ανεβουν τα ΝΟ2 ή ΝΟ3
μπορεις να κανεις μετρήσεις αλλού ; |
κ εγώ γι'αυτό αναρωτιέμαι. είτε κάτι πάει στραβά με τα τεστ. είτε κάνω λάθος στην "ανάγνωση" του τεστ της αμμωνίας.
που αλλού να κάνω μετρήσεις ? |
Να σου κάνει μετρήσεις κάποιος άλλος
|
2 Συνημμένο(α)
60lt ενυδρείο κ αμμωνία από φαρμακείο 30%. έπρεπε να βάλω 1ml για να πιάσω τα 5ppm κ εγώ έβαλα 25 σταγόνες. το Σάββατο πρωί η πρώτη μέτρηση έδειξε πάνω από 4ppm. οι φωτογραφίες είναι από μετρήσεις που έκανα μόλις τώρα. εμένα μου φαίνεται για αμμωνία 1-2 κ νιτρώδη 0 κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω
|
2 Συνημμένο(α)
εδώ κ τρεις μέρες έχω σταθερή κατανάλωση 1,5-2,5 ppm αμμωνίας κάθε 24ωρο.
νιτρώδη κ νιτρικά μου φαίνεται ότι είναι εκτός κλίμακας. θέλω πρώτα να τελειώσω τα φυτέματα κ μετά να τοποθετήσω ψαράκια. πως πρέπει να προχωρήσω ? χρειάζομαι αλλαγή ή απλά να κρατάω σταθερή την αμμωνία στα 2-3 ppm ??? |
Κάνε μια αλλαγή και πρόσθεσε αμμωνία. Η μείωση νιτρικών αλλά και το φρέσκο νερό θα βοηθήσουν τη βιολογία
|
χθες βράδυ "τάισα" με λίγες σταγόνες αμμωνίας (περίπου 2ppm) κ σήμερα έκανα αλλαγή περίπου 70%. στις μετρήσεις, 7 ώρες μετά την αλλαγή, βρήκα ελάχιστη αμμωνία (ίσως κ καθόλου), κ νιτρώδη, νιτρικά στο τέρμα ή κ εκτός κλίμακας.
είναι φυσιολογικό ? θα χρειαστεί να ξανακάνω αλλαγή ? η βιολογία πόση ώρα αντέχει χωρίς αμμωνία ? |
Οσο περνάει η ώρα χωρίς αμμωνία μειώνεται σιγά σιγά και η βιολογία, αλλά όχι και πολύ γρήγορα.
Κάνε πάλι μια τόσο μεγάλη αλλαγή, και κανα τέταρτο μετά κάνε μετρήσεις να δουμε τι θα δείξουν. Τάιζε τη βιολογία με σταγόνες αμμωνία |
σήμερα έριξα 15-16 σταγόνες (σχεδόν 1ml) αμμωνία για να πιάσω το ασφαλές 3ppm μέχρι το πρωί που θα ξανακάνω αλλαγή.
να κάνω μετρήσεις μετά την αλλαγή χωρίς να προσθέσω αμμωνία ? έχω μετρήσει Ph, Gh, Kh στο νερό της βρύσης αλλά όχι αμμωνία κλπ. χρειάζεται ? |
2 Συνημμένο(α)
αλλαγή 65% σήμερα κ οι μετρήσεις κανα μισάωρο αργότερα έδειξαν αμμωνία : 0,25-0,5ppm κ νιτρώδη, νιτρικά όπως στις φώτο. νομίζω πως είναι NO2:0,1-0,2ppm κ NO3:+75ppm. τα χρώματα στις κλίμακες της Aquili δεν ταιριάζουν κ τόσο με τα αποτελέσματα.
το επόμενο βήμα ? πάλι μεγάλη αλλαγή ? έχω αρχίσει να λυπάμαι τα φυτά με το βάλε-βγάλε νερό :( |
Τα φυτα δε τα πειραζουν οι συχνες αλλαγες. Το αντιθετο θα ελεγα.
|
Παράθεση:
------------------------- τελικά θα πρέπει να κάνω κ άλλη μεγάλη αλλαγή ? |
3 Συνημμένο(α)
σχεδόν 80% αλλαγή σήμερα κ 1 ώρα μετά είχα, αμμωνία : 0, νιτρώδη : <0,1 κ νιτρικά : 75. πριν την αλλαγή η αμμωνία ήταν στο 0.5.
θα χρειαστώ κ άλλη μεγάλη αλλαγή ? θέλει φαντασία πάντως για να αναγνωρίσεις τις τιμές οι φώτο είναι από την ίδια μέτρηση ΝΟ2 |
Για μέτρησε Νιτρικά και στο νερό της βρύσης σου
|
μόλις το έκανα κ έδειξε νιτρικά 0 .
νομίζω πως πρέπει να καθαρίσω το φίλτρο ... :confused: δεν το έχω ανοίξει από τη μέρα που ξεκίνησα το στρώσιμο. πως ξεπλένω την ελαφρόπετρα ? σε κουβά με νερό ενυδρείου τις ρίχνω όλες εκεί μέσα ή δεν χρειάζεται να τις βγάλω από την θέση τους ? μήπως είναι κ μια καλή ευκαιρία να κόψω λίγο σφουγγάρι κ να προσθέσω κ άλλη ελαφρόπετρα ? |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:42. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board