Εγω μιλαω απο μερια μου που εχω 160 λιτρα μονομαχοενυδρειο
|
Παράθεση:
Ο delta παντα λεει το σωστό:) μιας και ειναι ενας απο τους πιο διαβασμένους ψαγμένους χομπίστες αλλα δεν βλεπω να έγραψε καπου οτι ειναι πολυ δύσκολο να στησεις ενα 110 λιτρα χωρις αλγες κ βρώμιά ;) Φιλε Κοσμά γιατι το μπουρδούκλωσαμε το θεμα πολυ,χωρις λόγο Το ρεζουμε ειναι οτι χρειάζεσαι καλύτερη κυκλοφορία στον βυθό και για μενα καλύτερη φιλτρανση ,δεν γινεται σε καθε αλλαγη νερου να σηκώνεις το hardscape για σκουπα ,γιατι δημιουργείς stress στους κατοίκους επιβαρύνεις το νερο και ταλαιπώρησε και εσυ ;) Τα σαλιγκαρια ,γαριδες κλπ βοηθούν αρκετά αλλα το θεμα ειναι να εχουμε την κατάλληλη φιλτρανση κυκλοφορία στήσιμο ωστε να μην βασιζόμαστε για την βαςική συντήρηση του ενυδρειου σε ζωντανά,κι αυτο ειναι σχετικά εύκολο. |
Ειπα οτι αυτο που γραφει για την προσομοιωση ειναι πολυ σωστο αλλα δυσκολο για ενα 110 λιτρα(η δικια μου γνωμη-οχι του Σπυρου)
|
Παράθεση:
Τα σαλιγγαρια οπως και τα φυτα οπως και καποιοι μικροοργανισμοι φυσικα και συμβαλλουν στην καλη υγεια του βυθου, αφου εκει ειναι το σπιτι τους. Που το κακο? Σε ενα ενυδριο με γατοψαρα ισως και αυτα να βοηθανε καπως, και παλι δεν ειναι κακο αυτο, αφου εκει ειναι το σπιτι τους. Αυτο που λεμε και ξαναλεμε εχει να κανει με τη μοδα να αγοραζουν γατοψαρα και πλεκο για καθαριστριες, και να τα βαζουν σε ολων των ειδων τα ενυδρεια. Οσο για τα σαλιγγαρια, πολλα ειδη τα οποια οι περισσοτεροι δε θελουν ουτε να τα βλεπουν ειναι η ιδια η ζωη του βυθου. Αυτο δεν ειναι εκμεταλευση σε καμια περιπτωση, αντιθετως ειναι η οσο γιεται πιο φυσικη προσεγγιση στο στησιμο του ενυδρειου. Παράθεση:
οι περισσοτεροι θεωρουν προβλημα τις αλγες και τα σαλιγγαρια. Εγω παλι μια χαρα τα βρισκω και τα δυο (οκ οχι ολων των ειδων τις αλγες εννωειται). Πολλες φορες μαλιστα προσπαθησα να μπολιασω με πρασσινες αλγες ενυδρεια μου αλλα δυστυχως απευχα λογο συνθηκων (λιγο οξινο ph, ελαφρως χαμηλες σκληροτητες, φωτισμος, χρηση τυρφης και catappa κτλ) |
Καλημερα!!! Δεν διαφωνουμε πουθενα και εγω την ιδια αποψη εχω.Εχω σαλιγκαρια μεσα και δεν τα πειραζω,εχω και cory και sp3 οχι για να καθαριζουν αλλα επειδη μου αρεσουν οι συμπεριφορες τους.Να θυμησω και το αρχικο θεμα που εθεσα ηταν για την σκουπα βυθου και το υπερβολικο καθαρισμα που κανω αν ειναι σωστο ή οχι.
|
Χμμμ... κοιτα αν εχεις μπολικα φυτα (με ριζες εννωειται) και σαλιγκαρια απο αυτα που σκαλιζουν το βυθο δε χρειαζεσαι σκουπα.
Απο κει και περα τιποτα δεν ειναι πανακεια και απλα ψαχνουμε μια χρυση τομη. |
Δεν εχω φυτα με ριζες,μηπως πρεπει να βαλω καποια για να αποκατασταθει καποια ισσοροπια περιβαλοντος,να αναπτυσονται αυτα και να μειωνονται οι αλγες?
|
Κοιτα, ολων των ειδων τα ενυδρεια ισορροπουν, ακομα και τα νταμαρια των Αφρικανων κι εκεινα τα καταμαυρα ζουμια των δισκαδων.
Απλα εγω θεωρω ως ευκολοτερη τη λυση των φυτεμενων αλλα τιποτα δεν ειναι αδυνατο. Αν παντως θες και σ αρεσει φυτεμενο το βρισκω πολυ πιο καλη περιπτωση |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:49. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board