Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Nano Reef (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=205)
-   -   Σκέψεις για Pico Reef (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=86478)

samgr 03-06-15 08:55

Επανέρχομαι ,

Βρήκα ένα κομμάτι απολιθομένο κοράλι σε petshop ,από κοραλιογενή άμμο υπάρχει κάποια μάρκα να προτημίσω ?

kostas82 03-06-15 12:30

βάλε ένα λινκ :D

samgr 04-06-15 23:15

11 Συνημμένο(α)
Ο βράχος είναι κοράλλι απολιθωμένο τον τρύπησα και πέρασα από μέσα τις σωλήνες εισαγωγής εξαγωγής.Δεν είναι καθαρή ακόμα ελπίζω αυριο να φαίνετε καλύτερα .

Το προβαλάκι έχει led 5 Watt

Περιμένω τις γνώμες και τις ιδέες σας :rolleyes:

Συνημμένο Αρχείο 72338 Συνημμένο Αρχείο 72339 Συνημμένο Αρχείο 72340 Συνημμένο Αρχείο 72341 Συνημμένο Αρχείο 72342 Συνημμένο Αρχείο 72343
Συνημμένο Αρχείο 72344 Συνημμένο Αρχείο 72345 Συνημμένο Αρχείο 72346 Συνημμένο Αρχείο 72347 Συνημμένο Αρχείο 72348

Παναγιώτης Κ 04-06-15 23:30

Πως θα το στρώσεις;

samgr 05-06-15 05:15

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Παναγιώτης Κ (Μήνυμα 891879)
Πως θα το στρώσεις;

Πως θα το στρώσω ?

Δεν έχω διαβάσει ακόμα .

Σκέφτομαι ότι στο Sump θα βάλω ζωντανό βράχο οπότε θα στρώσει ?

Θέλει κάποιου είδους μπόλιασμα και αν ναι με τι ?

Νόμιζα ότι είναι νωρίς για στρώσιμο αφού δεν έχω σκεφτεί ακόμα τι θα βάλω μέσα αλλά όποια συμβουλή έχεις είναι καλοδεχούμενη

Παναγιώτης Κ 05-06-15 15:11

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από samgr (Μήνυμα 891888)
Πως θα το στρώσω ?

Δεν έχω διαβάσει ακόμα .

Σκέφτομαι ότι στο Sump θα βάλω ζωντανό βράχο οπότε θα στρώσει ?

Θέλει κάποιου είδους μπόλιασμα και αν ναι με τι ?

Νόμιζα ότι είναι νωρίς για στρώσιμο αφού δεν έχω σκεφτεί ακόμα τι θα βάλω μέσα αλλά όποια συμβουλή έχεις είναι καλοδεχούμενη

Όταν ξεθολωσει βαλε φωτό.
Επειδή δεν έχεις χώρο στο κυρίως, εγώ στη θέση σου δεν θα έβαζα καθόλου η ελάχιστο βράχο. Θα τον ειχα στο sump.

kostas82 05-06-15 15:41

τον βραχο κόψε τον στην μέση , ειναι πολύς , για μπόλι πάρε λίγα μικρά μικρα κομματια ζωντανού βραχου ;)

samgr 05-06-15 16:54

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kostas82 (Μήνυμα 891913)
τον βραχο κόψε τον στην μέση , ειναι πολύς , για μπόλι πάρε λίγα μικρά μικρα κομματια ζωντανού βραχου ;)

Έχετε δίκιο περιμένω να κάτσει η σκόνη για να βγάλω μια πιο ξεκάθαρη φωτογραφία και έπειτα να κόψω το βράχο όσο θα χρειαστεί γιατί τρώει πολύ χώρο

α)Τα μικρά βραχάκια πρέπει να τα κολλήσω στο ενυδρείο ακριβώς πάνω στο νεκρό βράχο ή αν τα βάλω στο sump είμαι οκ ? Γιατί στο sump υπολόγιζα να βάλω ουτως ή άλλως ζωντανό βράχο.

β)Πόσο καιρό χρειάζετε για να στρώσει ο βυθός και ο βράχος ( αφού βάλω τον ζωντανό στο sump ) και για να ξεκινήσω να κολλάω και τα frag στο βράχο ?

Παναγιώτης Κ 05-06-15 17:01

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από samgr (Μήνυμα 891921)
Έχετε δίκιο περιμένω να κάτσει η σκόνη για να βγάλω μια πιο ξεκάθαρη φωτογραφία και έπειτα να κόψω το βράχο όσο θα χρειαστεί γιατί τρώει πολύ χώρο

α)Τα μικρά βραχάκια πρέπει να τα κολλήσω στο ενυδρείο ακριβώς πάνω στο νεκρό βράχο ή αν τα βάλω στο sump είμαι οκ ? Γιατί στο sump υπολόγιζα να βάλω ουτως ή άλλως ζωντανό βράχο.

β)Πόσο καιρό χρειάζετε για να στρώσει ο βυθός και ο βράχος ( αφού βάλω τον ζωντανό στο sump ) και για να ξεκινήσω να κολλάω και τα frag στο βράχο ?

α) Όπως πές κάντο. Απλά έχε στο νου σου ότι τα κοράλλια θα χρειαστούν χώρο. Μην το μπουκώσεις με βράχο.

β) Εφόσον βάλεις ζωντανό στρώνει σχεδόν άμεσα. Τώρα η αποίκηση του νεκρου απο τον ζωντανό εξαρτάται απο πολλά. Δεν θα πάρει πολύ. Πιστεύω ότι το πολύ σε δίμηνο και ο νεκρός θα είναι πλήρες έτοιμος.

Το ωφέλιμο νερό σου(κυρίως + sump) πόσο είναι; Οχι τα μικτά. Τα καθαρά.

samgr 05-06-15 17:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Παναγιώτης Κ (Μήνυμα 891922)
α) Όπως πές κάντο. Απλά έχε στο νου σου ότι τα κοράλλια θα χρειαστούν χώρο. Μην το μπουκώσεις με βράχο.

β) Εφόσον βάλεις ζωντανό στρώνει σχεδόν άμεσα. Τώρα η αποίκηση του νεκρου απο τον ζωντανό εξαρτάται απο πολλά. Δεν θα πάρει πολύ. Πιστεύω ότι το πολύ σε δίμηνο και ο νεκρός θα είναι πλήρες έτοιμος.

Το ωφέλιμο νερό σου(κυρίως + sump) πόσο είναι; Οχι τα μικτά. Τα καθαρά.

Δεν μπορώ να το υπολογίσω ακόμα λόγω του ότι θα αφαιρέσω βράχο και δεν έχω έτοιμο το sump .Maximum 15 λίτρα ωφέλιμα κυρίως και sump

Παναγιώτης Κ 05-06-15 19:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από samgr (Μήνυμα 891925)
Δεν μπορώ να το υπολογίσω ακόμα λόγω του ότι θα αφαιρέσω βράχο και δεν έχω έτοιμο το sump .Maximum 15 λίτρα ωφέλιμα κυρίως και sump

Μαξ 2 κιλά βαλε και αυτα οχι στο κυριως.

samgr 06-06-15 08:36

Ευχαριστώ για τη βοήθεια συνεχίζω και τα λέμε ξανά

==================================

Από βλακεία μου (μπορεί και από διαροή στην εισαγωγή εξαγωγή ,άδειασε όλο το νερό πάνω στο επιπλάκι και φούσκωσε

Επιπλάκι ΟFF.

Παναγιώτης Κ 06-06-15 16:25

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από samgr (Μήνυμα 891978)
Ευχαριστώ για τη βοήθεια συνεχίζω και τα λέμε ξανά

==================================

Από βλακεία μου (μπορεί και από διαροή στην εισαγωγή εξαγωγή ,άδειασε όλο το νερό πάνω στο επιπλάκι και φούσκωσε

Επιπλάκι ΟFF.

Κρίμα...
Τώρα τι θα κανεις;

samgr 06-06-15 18:16

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Παναγιώτης Κ (Μήνυμα 891999)
Κρίμα...
Τώρα τι θα κανεις;

Θέλω να μήνω σαυτό το σύνολο δηλαδή σε αυτά τα πολύ λίγα λίτρα .

Θα φτιάξω νέο επιπλάκι και επανέρχομαι

Sakisdraminos 06-06-15 19:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από samgr (Μήνυμα 892014)
Θέλω να μήνω σαυτό το σύνολο δηλαδή σε αυτά τα πολύ λίγα λίτρα .

Θα φτιάξω νέο επιπλάκι και επανέρχομαι

φιλος ολοι μας κατα καιρους εχουμε διαφορα θεματακια!
μην το βαζεις κατω κανε το επιπλο σου και σε περιμενουμε να συνεχισουμε το μικρουλη υφαλο σου!

samgr 06-06-15 22:24

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Sakis Papadopoulos (Μήνυμα 892023)
φιλος ολοι μας κατα καιρους εχουμε διαφορα θεματακια!
μην το βαζεις κατω κανε το επιπλο σου και σε περιμενουμε να συνεχισουμε το μικρουλη υφαλο σου!

Ευχαριστώ έχω μέλλον ακομα

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:06.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01744 seconds with 10 queries