γιατι να σου κοψει τη ροη?οτι γινεται και με τα υπολοιπα υλικα γινεται και με την ελαφροπετρα.δεν ειδα ποτε διαφορα στη ροη.
|
Παράθεση:
Οπως εχω πει δεν εχω ιδεα πως ειναι το υλικο αυτο ,μονο σε φωτος το εχω δει. |
Δεν το μπουκωνει Νικο.. παρε αφοβα...
Εγω την ειχα και χυμα σε καδο 2213 , χωρις δυχτακι και μπουκωνε μην σου πω λιγοτερο απ οτι με τα σιποραξ , τα οποια μαζευαν γλυτσα στο εσωτερικο τους. Για μενα αυτο ειναι το καλο , οτι το νερο δεν εχει "τρυπα" να ξεφυγει και φιλτραρεται πληρως! |
Από τι κατάλαβα βάζετε την ελαφροπετρα μέσα στον κάδο για να φιλτράρει το ενυδρείο?
Έχετε βάλει και βράχους ελαφροπετρα μέσα στα ενυδρεία για διακόσμηση? Δεν υπάρχει πρόβλημα για τα ψαράκια μας? εγώ έχω από τα bonsai μου πολύ ελαφροπετρα κοκομετρίας 2-4 και βράχους ελαφροπετρας αλλά και λαβα κοκομετρίας 5-10 και βράχους λαβας. μπορώ να βάλω στο ενυδρείο μέσα βράχο λαβας για διακόσμηση? Την ελαφροπετρα και την λαβα την χρισημοποιουμε στα bonsai επειδή βάζουμε ανόργανα υποστρωματα και δεν μπορούν να κρατήσουν υγρασία αυτά τα υλικά κρατάνε υγρασία αλλά έχουν και πολλά μετά λα ειδικά η λαβα και ένα καλό για τα δέντρα μας σε συνδιασμο με πολλά άλλα. Όσοι βάλατε στα ενυδρεία μείνατε ευχάριστη με οι? |
Μέσα στο ενυδρείο προτείνω να αποφεύγουμε τα βράχια από ελαφρόπετρα ή λάβα, μπορεί να τραυματιστούν τα ψάρια.
Στο φίλτρο η ελαφρόπετρα θεωρώ πως είναι απο τα καλύτερα βιολογικά υλικά |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
δες εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread....5%F4%F1%E1/#29 Εγω τη βράζω κιολας ,δεν είναι απαραίτητο αλλά είμαι λίγο υπερβολικός :) |
sorry για το ξεθάψιμο.
Πάντως μετά από 6 μήνες χρήσης βλέπω ότι παρόλο που η ελαφρόπετρα είναι στο 3 πιο πάνω καλάθι μόνη της μαζεύει 2-3 φορές περισσότερα κατάλοιπα σε σχέση με το siporax που είναι στο 2ο, δηλαδή πιο χαμηλά. Φοβάμαι μήπως μπουκώνουν - κλείνουν οι πόροι του και οι επιφάνεια αποίκισης πάει περίπατο. :mad: |
Ετσι γινεται με τα δυο υλικα.
Η ελαφροπετρα ως "σμιχτο" υλικο και χωρις εχει μορφη δαχτυλιδιου, συγκρατει πιο πολυ σκουπιδι (ενω το σιποραξ το αφηνει να περναει και θελει μετα βαμβακι ή λεπτοτρυπο σφουγγαρι για να συγκρατησει), αλλα εχει και πολυ μεγαλυτερη επιφανεια αποίκισης. Και η περιοχη αποικισης παραμενει μεγαλυτερη, ακομα κι οταν βουλωνουν αρκετοι ποροι απο αυτο το σκουπιδι. (γιαυτο λεει πχ στη μελετη που εχει κανει η seachem, οτι ειναι 10 φορες μεγαλυτερη η επιφανεια απο ενα αλλο υλικο, αλλα στο τελος με το βουλωμα, μενει να ειναι 4 φορες μεγαλυτερη). Το μονο θεμα που προσεχεις οπως με ολα τα υλικα, ειναι να εχει κανονικη ροη νερου και να καθαριζεται εγκαιρα. (αναλογα το ενυδρειο) Επισης να προσεχεις να κρατας καθαρο το βιολογικο υλικο (οποιοδηποτε υλικο εχεις), προστατευοντας το με μηχανικη φιλτρανση. (Καθε 6-12 μηνες μπορεις να αλλαζεις εναλλαξ το 1/3 του υλικου με καινουριο για να αποφευγεις να εχει μακροχρονα υλικο βουλωμενο βαθεια στους πορους, εκει που δεν καθαριζεται με το απλο καθαρισμα σε νερο ενυδρειου που κανουμε συνηθως) |
καπου ειχα γραψει πως ειχα παρατηρησει μειωση νιτρικων με χρηση ελαφροπετρας στο φιλτρο αλλα δεν μπορω να βρω το ποστ μου...:rolleyes:
μαλιστα εκει ειχα γραψει και καποιες σκεψεις που ειχα(πιο πολυ "θεωριες") γιατι πιστευω πως εχει αυτο το αποτελεσμα. δυστυχως δεν το βρισκω τωρα εκεινο το ποστ οποτε θα το γραψω εδω... φαινεται πως δεν εχω παρατηρησει μονο εγω τετοιο πραγμα.με ενα προχειρο ψαξιμο τωρα,βρηκα πως πολλοι χομπιστες στο εξωτερικο εχουν βγαλει το ιδιο συμπερασμα. θα ξαναψαξω αυριο στο pc και θα βαλω και λινκς. ετσι για την ιστορια... θεωρω δεδομενο πως τα δυο υλικα(ματριξ-ελαφροπετρα) ειναι τα ιδια.δεν υπαρχει καμια αμφιβολια. εκτος απτη μικροσκοπικη εξεταση που εχει γινει, αλλη μια αποδειξη ειναι το παρακατω βιντεο.προσεξτε απτο 3:15 και μετα,ποσες αλλες πετρες βγαζει απτη συσκευασια. οπως κανω κιεγω με τις σακουλες ελαφροπετρας απτο πρακτικερ:D https://youtu.be/I7d3aK_tX34 |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:57. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board