εξαρταται.τι εννοεις κομπλε?
ποιο αντιχλωριο θα παρεις? οποιο ναναι?ξερεις τις διαφορες δηλαδη? βακτηρια?ποια? τα υπομνηματα τα διαβασες για το στρωσιμο? θα παρεις και ψαρια μαζι με τα υπολοιπα η οχι? βλεπεις το "κομπλε" ειναι σχετικο.... |
Τα υπομνήματα τα διάβασα έχω βακτήρια και αντιχλωριο της jbl kai biotrol τα βακτήρια τα βάζω κάθε μέρα και απο εβδομάδα θα αρχίσω να βάζω πσαρακια
|
υγρα τεστ για αμμωνια νιτρωδη και νιτρικα εχεις?
|
Τι δευτέρα που κλινω εβδομάδα θα αγοράσω
|
καλα.μη βιαστεις να αγορασεις ψαρια ακομα.
παρε πρωτα τα τεστ και οταν τα παρεις,γραψε εδω και τα λεμε. |
Το κσερω έχω διαβάσει και δει πως το κάνετε δεν θέλω να τα παρω στο λαιμό μου τα ζωντανά ευχαριστώ παντός για όλα παιδιά
|
Παιδιά μόλις ήρθα σπίτι και έκανα τις μετρήσεις μου αφού έκανα μια αλλαγή νερού 35% έβαλα και τρια εύκολα φυτά και ενα κομάτι ξύλο το όπιο μου το έστειλε ο νονός μού απο τη Βραζιλία επειδή ζει εκεί και είναι άρρωστος με το θέμα και σκέφτομαι να βάλω αλά δυο φυτά το επίκεντρο μου είναι η νότια Αμερική τα αποτέλεσμα απο τα τέστ είναι [emoji14]h 6.8/gh 14/kh 10/nh3 0/no2 0/ nitrika 10 θερμοκρασία 26
------------------------- Και την αλλαγή νερού την έκανα με το τρομερό τρόπο που μας δείχνει ο nazgul στα υπομνήματα |
φαινεται να εχει στρωσει το ενυδρειο αφου μετρας 0 αμμωνια και νιτρωδη και 10 νιτρικα, αλλα οι υπολοιπες μετρησεις σου δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι σωστες (ph 6.8/gh 14/kh 10/)
δεν ξερω με τι μετρας,αλλα εχε το υποψη σου.ισως τη μετρηση του ph δεν την εκανες σωστα η εχει προβλημα το τεστ κλπ. τεσπα το σημαντικοτερο ειναι το στρωσιμο, το νερο το φτιαχνεις σιγα σιγα. τι ψαρια σκεφτεσαι να βαλεις? |
Λοιπον μαρεσουνε παρα πολή τα serpae tetras και τα ramirezi αναρωτιέμαι αν μπορω να βάλω ενα κοπάδι 6 τετρα ενα ζευγάρι ramirezi και διό η τρια cory cats α και σιμερα έβαλε ο νονός μου δυο ακόμα φυτά και τ.εσσερις amano shrimps (δώρο) οι οποίες είναι τεράστιες δεν έχω κσαναδη τόσο μεγάλες όσο για τις μετρήσεις θα τις κιτακσω παλη
|
για ζευγαρι ραμιρεζι το ενυδρειο σου ειναι μικρο πιστευω και δεν θα εβαζα.ενα μπορεις να βαλεις ισως,αλλα αν βαλεις ενα χανεις σχεδον ολη τη συμπεριφορα του ψαριου και ειναι κριμα.προσωπικα δεν θα εβαζα ραμιρεζι σε 60λιτρο.
ζευγαρι θα εβαζα σε ενυδρειο απο 80-90 λιτρα και πανω,με μηκος απο 80 εκατοστα και πανω. υποψιν πως θα πεφτουν και φαπες μεταξυ τους,οποτε ειναι επικινδυνο οταν δεν υπαρχει χωρος για μανουβρες και κρυψιμο. επισης θα πρεπει να φτιαξεις το νερο σου πρωτα.αν προκειται να το "σκεφτεις" για ραμ. κορυντορας μπορεις να βαλεις,αλλα οχι δυο-τρια.απο 5-6 και πανω. αν εχεις εξωτερικο φιλτρο θα σου ελεγα να βαλεις 8 μινιμουμ εως 10-12.(αναλογα) για τα σερπα τετρα τι να σου πω? δες το προφιλ τους πρωτα. το ιδιο θα πρεπει να κανει και με τα κορυντορας φυσικα(να δεις το προφιλ). μην βαλεις οποιο ειδος ναναι δηλαδη,και μην μπλεξεις διαφορετικα ειδη.ενα ειδος σε μεγαλο αριθμο(οσο μεγαλο γινεται τεσπα) για κορυντορας,διαλεξε καποιο ειδος συμβατο με τις παραμετρους νερου που θελουν τα σερπα. και αυτα μαλον θα θελουν ομαδα απο 7-8 και πανω. αυγα απτα κορυντορας ομως,δυσκολα θα δεις να μενουνε. |
Χμμμ κατάλαβα τοτε θα πσακσω για κάποιο πιο μικρο τετρα να ανεβασω τον αριθμο του κοπαδιού το κόρη πρεπει και αυτά κοπαδακι ε χμμμ αποτι φενετε θα πρεπει να πσακσω για κάποιον Άλο σινδιασμο
|
αν εστηνα τωρα ενα 60λιτρο θα εβαζα μονο κορυντορας.αντε κ κανα τετρα νεον η καρντιναλ για χρωμα η αν δε με ενοιαζε αυτο οτοκυκλους.
η και μονο ενα κοπαδακι τετρα. παντως τα κορυ οταν ειναι σε σωστο αριθμο,θα τα δεις παντου στο ενυδρειο.κανουν τρελλο παιχνιδι κ κινουνται πολυ. το μονο κακο ειναι πως θες γερο φιλτρο σαυτα τα λιτρα με αυτα τα ψαρια λογω αριθμου. μανι μανι φτανεις στα 20 ψαρια δηλαδη,που ειναι ζορι σε τοσο νερο.κιας ειναι "μικροψαρα". |
Κατάλαβα ευχαρηστω φιλέ μού για τι βοήθεια και το χρονο σού
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:21. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board