Μάλλον χάνω; :confused:
Μάλλον... κάνεις λάθος.- :rolleyes: |
Ναι ωραια τα λες, αλλα χωρις εξηγηση του σκεπτικου σου ....
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Αααα μαλιστα, αυτο δεν το ειχα διαβασει και ουτε το ειχα σκεφτει οτι μπορει να συμβει σε μιση ωρα με μισο φαρμακο (που ετσι κι αλλιως στην εδω θεραπεια, το "μισο φαρμακο", ειναι μια κανονικη δοση, και η τετραπλη δοση που θα εχει εστω για λιγο το ενυδρειο, με τη μεθοδο του soh, ισως ειναι επικινδυνη).
Κανεις αλλος δεν το αναφερει σε οδηγιες για θεραπειες. Δεν το ειχε πει και στο σεμιναριο. Ευχαριστω Γεωργιε (αν περιμενα απο τον φαν .... ) |
Από μένα... αυτό περίμενες.- ;)
|
καλημερα παιδια , το ψαρι εδω και 5 μερες εχει γινει σαν μπαλόνι......ενω ειχε ψιλο ξεφουσκωσει.....η συμπεριφορατου κανονικη το βραδυ κολυμπαει κτλ δεν πολυ τρωει τι να κανω? μηπως ειναι ογκος?να ξανακανω θεραπεια?εχει μετακομισει σε μεγαλυτερο ενυδρειο καθε βδομαδα αλαγη νερου καταληλο πελιβαλον κρυψωνες κτλ.....
https://www.youtube.com/watch?v=7lPr...ature=youtu.be ------------------------- καποιος μου ειπε να δοκιμάσω αυτο eSHa HEXAMITA 20 ml |
Δεν φαινεται το βιντεο. Κανε το να ειναι ελευθερο για δημοσια προβολη
|
τωρα?
|
Ισως εχουν καταστραφει τα νεφρα του τελειως πια και κατακρατα τα υγρα μεσα του.
Τα λεπια του ειναι ανοιχτα/πεταχτα? Δεν νομιζω οτι το hexamita θα βοηθησει. Θα ελεγα να δοκιμασεις πια κι οτι γινει, τον συνδυασμο funan2 + general cure (κανε αναζητηση για οδηγιες) ή μια diy θεραπεια του φιλου MakChem απο θεμα του Greekdiscus.com Παράθεση:
|
θα δοκιμασω την diy θεραπεια , το ψαρι ειναι 10 χρονων περιπου τα λεπια του μαλλον για ανοιχτα μου φαίνονται , δεν τρωει αλλα με το που σβησουν τα φωτα κολυμπαει μια χαρα αλλα βαρια ανασαίνει ....δεν μπορω να καταλαβω τη ασθένεια εχει και φοβαμε μηπως με τις αντιβιώσεις και το στρες το κανω χειροτερα ....απ9ο την αλλη το ψαρι αυτο το αγαπαω και δεν μπορω να το βλεπω να αργοπεθαίνει χωρις να κανω κατι.....εσυ τι θα εκανες αν εισουν στη θεση μου ?
|
Παντα προτεινω αυτα που θα εκανα κι εγω.
|
οκ αυριο στήνω καραντίνα απο δευτερα ξεκιναμε θα ενημερωσω
|
ξεκινησα σημερα τη θεραπεία !!ελπιζω να εχουμε καλα αποτελεσματα αν και το ψαρι δεν το βλεπω και πολυ καλα
|
η προσπαθεια να γινει. μετραει παντα. καλο κουραγιο παντως.
|
EDIT:Ακυρο,τωρα ειδα οτι το θεμα ειναι πιο παλιο και το ψαρι εχει ξανα αρρωστησει..
|
καλησπερα παιδια εκανατην αλαγη νερου + φαρμακο .μεχρι τωρα καμια διαφορα στο ψαρι....θυα επρεπε να εχει διαφορα? θρμοκρασια 26 βαθμοι
|
το ψαρι παιδια δεν κολυμπαει και φουσκωσαν και τα ματια του μπορω να κανω κατι να το βοηθησω?να του κανω ευθανασια χω γαριφαλελαιο δεν μπορω να το βλεπω να τυραννιέται.....
|
Ευθανασια και βεβαια να ΜΗΝ κανεις,οτι ειναι να κανει θα το κανει η φυση με φυσιολογικο τροπο και τον σωστο χρονο.Ποτε δεν μπορουμε να ξερουμε και γι'αυτο δεν ειμαστε θεοι και δεν θα επρεπε να εχουμε το δικαιωμα για κατι τετοιο.
Εγω θα εκανα θεραπεια με baktopur direct (αφου φροντιζα να κρατησω βιολογια για μπολιασμα),περιμενε ομως και καποιον πιο εμπειρο. |
παιδια το ψαρι τελος...... βαζω τις φωτο μπας και καταλαβουμε απο τι πηγε
http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psy79ltvxc.jpg http://www.aquatek.gr/rimages/albums...pslokqpfzw.jpg |
Λογικα πρεπει να ειχαν καταστραφει τα νεφρα του και δεν απεβαλε τα υγρα. γιαυτο και τουμπανιαζε.
Δεν χρειαζοταν οι φωτο. Δεν βγαινει καποιο συμπερασμα. |
τουλάχιστον προσπαθήσαμε ...αν καποιος διαχειριστής θεωρεί οτι δεν ειναι απαραιτητες οι φωτο ας τις βγαλει
|
Πιθανες αιτιες νεφρικης ανεπαρκειας:
προβληματικη ωσμωτικη πιεση (osmoregulation) (δεν ειχες μετρησεις GH KH), κακη ή λαθος διατροφη (κακης ποιοτητας πρωτεινη και αμινοξεα), βακτηριακη (aeromonas) ή ενδοπαρασιτικη ασθενεια, πολλα νιτρικα, καψιμο απο αμμωνια (εστω και παλιοτερα), τοξικοτητα του νερου πχ βαρεα μεταλλα, χαλκος, χλωριο, συνδυασμοι των προηγουμενων. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:44. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board