Παράθεση:
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Περιμετρικα το κολλησε? η πανω στο γυαλι?
Επαναλαμβανω,αφου θα βαλεις κοντρες πανω κατω δεν εχεις κανενα προβλημα.Απλα θα δυσκολευτει πιο πολυ τωρα που ειναι κολλημενι το ενυδρειο ,αλλα θα τα καταφερει |
Παράθεση:
|
Ηρεμησε ολα γινονται ,μην αγχωνεσαι:D:D
|
Παράθεση:
|
Η επανω κοντρες ειναι σχετικα ευκολες,το προβλημα εινα στις κατω,και οπως δειχνει το βιντεακι,θα δεις οτι τις κατω τις κολλησε μαζι με το γυαλι της βασης,οταν ακομα η σιλικονι ειναι υγρη,και ολα οταν στεγνωσουν,γινονται ενα σωμα.Γιατι τωρα που θα βαλεις τις κατω,θα ειναι ενα απλο δευτερο στρωμα,και οχι ενα ενιαιο διπλο γυαλι.
Επαναλαβανω δεν εχεις κανενα προβλημα.και ετσι οπως ειναι Ευτυχως παντος που κολλησες εστω και τα 2 μεγαλα περιμετρικα,γιατι εχεις την πρωτη κοντρα, |
Παράθεση:
Να πω εδω πως και οι κοντρες θα ειναι 10mm |
Σε σωζει που κολλησες περιμετρικα τα μεγαλα γυαλια.(που εισαι Nazgul:D)
Σου λεω τι θα εκανα εγω σε αυτην την φαση που εισαι,και με αυτα τα δεδομενα που εχουμε. Κατω δεν θα εβαζα πλεον,γιατι δεν εχει την αρχηκη του αξια πλεον,απλα θα εκοβα 2 κομματια στο εσωτερικο φαρδος του ενυδρειου,και θα τα κολλουσα στα πλαινα γυλια και στα μπροστινα,αλλα καθετα(οι 10ποντοι ορθιοι)Ελπιζω να με καταλαβες:DΑφου θα βαλεις και αλουμινιο,δεν θα φενονται Και επανω αυτο που ειδαμε στο βιντεακι |
1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
Κι εκει ομως θα υπαρχει η σιλικονη που δεν θα το κανει ενα τζαμι,για να ειμαι ειλικρινης σε εχασα λιγο :p |
Προσωπική μου άποψη
Κόντρες επάνω όπως είδες στο βιντεο που έβαλε ο φίλος kixlidatos , και γωνιές αλουμινίου 2,5αρες σε όλες τις ακμές, καλά κολλημένες όμως, με κορδόνι η σιλικόνη και όχι τσιμπήματα, και δεν θα έχεις κανένα μα κανένα πρόβλημα. Επίσης για το βάψιμο των αλουμινιογωνιών, βρήκα μαύρο χρώμα στο Leroy της Hammerite που βάφεις χωρίς αστάρι πάνω στο αλουμίνιο, 14-15 Ευρώ αν δεν κάνω λάθος κάνει. Εβαψα τις αλουμινογωνιές στο ξύλινο με αυτό, και στεγνώνει και πολύ γρήγορα, όχι όπως οι γνωστές λαδομπογιές. Τις αλουμινογωνιές δεν θα τις βάψεις απο μέσα, δεν υπάρχει λόγος. Επίσης αν πρόσεξες στο βιντεο, είχε βάλει και ο τύπος γωνιες αλουμινιου |
Εχεις δικιο,μπερδεψαμε λιγο τα μπουτια μας:D
Αν η παλαμη σου ηταν 10*45 η μια μουντζα σου να ακουμπα στο ενα πλευρικο γυαλι στον πατο,και η αλλη μουντζα στο απεναντι πλευρικο γυαλι στον πατο:D με μπολικη σιλικονι Ουυυυυυφφφφφφ ελπιζω να στο εδωσα σωστα τωρα:Dαλλα κανε αλλο σχεδιο για να παρεις και το οκ:rolleyes: |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
Και αυτο που λεει ο Τακις μπορεις να κανεις,αφου ουτος η αλλως θα τις εβαζες,απλα τωρα θελει παντου
Εγω αυτο εννοουσα:D Φαντασου το γαλαζιο γυαλι 10*45 δηλ εσωτερικη διαστασ (το φαρδος) |
Εχει και η Εμποροχαλκο,στην σπυρου πατση αλουμινογωνιες
|
Παράθεση:
|
Yesssssssssss:D:DΟπου παει γιατι θα σε εμποδιζει η ξερη σιλικονι,απλα να βαλεις μπολικη σιλικονι
|
Παράθεση:
|
Καλη επιτυχια,περιμενουμε νεα:)
|
Καλή επιτυχία ;)
|
Σήμερα πήρα τις κόντρες και ο τζαμάς μου είπε στις κάτω να τις βάλω κανονικά αλλά πριν να καθαρίσω την ξερή σιλικόνη,ισχύει;
|
Πλεον σιλικονες δεν αγγιζεις,οτι και να κανεις ,πανω σε αυτες θα δουλεψεις.Μην βαλεις κατω,πλεον δεν θα ειναι οπως θα επρεπε να ηταν.Απλα κανε αν θελεις αυτο που σου ειπα με τις μουντζες:D
Αφου θα βαλεις γωνιες. |
Παράθεση:
|
Παντος οτι και να κανεις,μην πειραξεις τις σιλικονες.Γιατι η σιλικονι ,πανω σε σιλικονι δεν κολλαει.Αν πας να τις κοψεις τα περισευματα,θα αδυνατισεις ολη την κατασκευη,οποτε,η δεν θα βαλεις,η αν θελεις να βαλεις,θα πας στον τζαμα να σου μικραινει αρκετα,τις κοντρες ,τοσο οσο να ειναι ανετες,και τα κενα θα τα γεμισεις με σιλικονες
|
Παράθεση:
|
Ολη η προσοχησου να ειναι στις επανω κοντρες,αυτες τραβανε το μεγαλο ζορι.
|
Παράθεση:
κάτι ακόμα στις κολλήσεις του τζαμά βλέπω κάποια κενά στην σιλικόνη να ανησυχώ;θα σας βάλω φώτο σε λίγο,γενικά νομίζω πως τελικά κι εγώ να το κολλούσα την ίδια δουλειά θα κάναμε... edit:τώρα που το είδα καλύτερα δεν το έχει γεμίσει όλο το τζάμι και θα πρέπει να προσθέσω εγώ την σιλικόνη,αυτό με ψιλοβολεύει (?) επειδή οι κάτω κόντρες που δοκίμασα ακουμπάνε πάνω στο τζάμι καλά... |
Οπα,οπα τι κενα,δεν ειναι συνεχομενη η σιλικονι?Εχει δηλ. διακοπες απο το πιστολακι?
Αν ναι γεμισετο το μισο τωρα,εισαι σιγουρος οτι στο μισο δεν εχει καμια διαρροη,και στο υπολοιπο βλεπουμε |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:46. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board