Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Προβλημα στο πτερυγιο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=80063)

Alex_Salonica 15-05-14 18:42

Αν μου επιτρέπεται να επέμβω λίγο γιατί νομίζω ότι παρασυρθήκατε με την καταπολέμηση και σας ξέφυγε η αιτία.

Όταν ένα τιγράκι έχει "χτυπημένα" πτερύγια και το κυριότερο είναι συνέχεια με το κεφάλι προς τα κάτω αυτό δείχνει υποταγή. Κάποιος μάγκας τον έβαλε στο μάτι και δεν τον αφήνει σε ησυχία. Ειδικά αν δεν έχουμε στο ενυδρείο πολλές κρυψώνες, οριοθετήσεις και δεν υπάρχει αρκετό μήκος το αδύνατο άτομο δεν μπορεί να ξεφύγει από το βλέμμα του κυνηγού με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Τα 8-10 άτομα κοπάδι γι αυτά τα διαολάκια είναι οριακά. Γνώμη μου αν δεν μπορούμε να αυξήσουμε τα άτομα π.χ. λόγω λίτρων το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να το γεμίσουμε φυτά και πολλές μα πολλές κρυψώνες, διασταυρώσεις, διακλαδώσεις ώστε ο κυνηγημένος να μπορεί να ξεφύγει και ο κυνηγός να χάσει το ενδιαφέρον του και να στραφεί σε άλλο άτομο του κοπαδιού.

Βάλε αν θέλεις μια φώτο του ενυδρείου σου να δούμε το διάκοσμο ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε.

Τάκης 15-05-14 18:49

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Alex_Salonica (Μήνυμα 837867)
Αν μου επιτρέπεται να επέμβω λίγο γιατί νομίζω ότι παρασυρθήκατε με την καταπολέμηση και σας ξέφυγε η αιτία.

Φίλε Alex, προσωπικά θα έλεγα πως δεν επιτρέπεται μόνο να επέμβεις , αλλά επιβάλλεται. Και χωρίς να παρεξηγηθώ, το λέω με την έννοια πως πάντα είναι χρήσιμες οι απόψεις και οι πληροφορίες ειδικά για τέτοια θέματα

nikos24 15-05-14 18:54

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Alex_Salonica (Μήνυμα 837867)

Όταν ένα τιγράκι έχει "χτυπημένα" πτερύγια και το κυριότερο είναι συνέχεια με το κεφάλι προς τα κάτω αυτό δείχνει υποταγή. Κάποιος μάγκας τον έβαλε στο μάτι και δεν τον αφήνει σε ησυχία. Ειδικά αν δεν έχουμε στο ενυδρείο πολλές κρυψώνες, οριοθετήσεις και δεν υπάρχει αρκετό μήκος το αδύνατο άτομο δεν μπορεί να ξεφύγει από το βλέμμα του κυνηγού με δυσάρεστα αποτέλεσμα.

Τα 8-10 άτομα κοπάδι γι αυτά τα διαολάκια είναι οριακά. Γνώμη μου αν δεν μπορούμε να αυξήσουμε τα άτομα π.χ. λόγω λίτρων το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να το γεμίσουμε φυτά και πολλές μα πολλές κρυψώνες, διασταυρώσεις, διακλαδώσεις ώστε ο κυνηγημένος να μπορεί να ξεφύγει και ο κυνηγός να χάσει το ενδιαφέρον του και να στραφεί σε άλλο άτομο του κοπαδιού.

Βάλε αν θέλεις μια φώτο του ενυδρείου σου να δούμε το διάκοσμο ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε.

Φιλε μου η αληθεια ειναι οτι εχω φυτα αλλα οχι πολλα.
Αυτο που λες ειναι σιγουρα σωστο απλα δεν ξερω αν ισχυει ατη δικια μου περιπτωση γιατι σημερα μονο με την ουρα κολυμπαγε πλεον (ολα τα αλλα πτερυγια ειχαν καταστραφει) κι επισης μεσα σε 2 μερες ψοφησε. Ποιο πολυ με ασθενεια δε μοιαζει αυτο;

Alex_Salonica 15-05-14 19:11

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nikos24 (Μήνυμα 837870)
Φιλε μου η αληθεια ειναι οτι εχω φυτα αλλα οχι πολλα.
Αυτο που λες ειναι σιγουρα σωστο απλα δεν ξερω αν ισχυει ατη δικια μου περιπτωση γιατι σημερα μονο με την ουρα κολυμπαγε πλεον (ολα τα αλλα πτερυγια ειχαν καταστραφει) κι επισης μεσα σε 2 μερες ψοφησε. Ποιο πολυ με ασθενεια δε μοιαζει αυτο;

Ειδικά στα τιγράκια κατά 99% όταν τους λείπει για αρχή πλαϊνό πτερύγιο είναι από κάποιο άλλο τιγράκι. ΄Στη συνέχεια η πληγή και το στρες επιφέρουν γρήγορο θάνατο.

Δεν είναι απαραίτητο να γεμίσουμε το ενυδρείο με φυτά. Μπορούμε να δημιουργήσουμε κρυψώνες και περάσματα με πέτρες και ξύλα. Με αυτό το τρόπο και τα τιγράκια θα ΄ζουν καλύτερα αλλά και πολύ πιο ομορφο και φυσικό θα είναι το ενυδρείο μας.

Δες ένα παράδειγμα με κάτι απλό και όμορφο που βρήκα πρόχειρα. Νομίζω δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσεις κάτι τέτοιο. Απλά θα πρέπει να προσέξεις να υπάρχουν περάσματα και τα ξύλα-πέτρες να φτάνουν μέχρι πάνω
http://www.aquatek.gr/rimages/albums...pse7d4ccb3.jpg

nikos24 15-05-14 19:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Alex_Salonica (Μήνυμα 837873)
Ειδικά στα τιγράκια κατά 99% όταν τους λείπει για αρχή πλαϊνό πτερύγιο είναι από κάποιο άλλο τιγράκι. ΄Στη συνέχεια η πληγή και το στρες επιφέρουν γρήγορο θάνατο.

Δεν είναι απαραίτητο να γεμίσουμε το ενυδρείο με φυτά. Μπορούμε να δημιουργήσουμε κρυψώνες και περάσματα με πέτρες και ξύλα. Με αυτό το τρόπο και τα τιγράκια θα ΄ζουν καλύτερα αλλά και πολύ πιο ομορφο και φυσικό θα είναι το ενυδρείο μας.

Δες ένα παράδειγμα με κάτι απλό και όμορφο που βρήκα πρόχειρα. Νομίζω δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσεις κάτι τέτοιο. Απλά θα πρέπει να προσέξεις να υπάρχουν περάσματα και τα ξύλα-πέτρες να φτάνουν μέχρι πάνω
http://www.aquatek.gr/rimages/albums...pse7d4ccb3.jpg

Πραγματι ειναι πολυ ομορφο. Εχω σκοπο να βαλω κι αλλα φυτα και καμια πετρα ή ριζα αλλα αυτη την περιοδο δε μπορω λογω οικονομικων θεματων.

nikos24 19-05-14 00:38

Δυστυχως κι αλλο τιγρακι παρουσιασε τα ιδια συμπτωματα. Ξεκινησα θεραπεια με esha. 2 ερωτησεις:

1. Να μην τα ταιζω τις 3 μερες της θεραπειας; (για να μη χαλασει η βιολογια)
2. Μπορω να κανω την προγραμματισμενη αλλαγη νερου ή να την κανω μετα τη θεραπεια;

Alex_Salonica 19-05-14 01:13

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nikos24 (Μήνυμα 838340)
Δυστυχως κι αλλο τιγρακι παρουσιασε τα ιδια συμπτωματα. Ξεκινησα θεραπεια με esha. 2 ερωτησεις:

2. Μπορω να κανω την προγραμματισμενη αλλαγη νερου ή να την κανω μετα τη θεραπεια;

Το κυνηγανε τα αλλα τιγρακια οταν το βλεπουν στη γωνια με κατεβασμενο το κεφαλι;

nikos24 19-05-14 01:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Alex_Salonica (Μήνυμα 838344)
Το κυνηγανε τα αλλα τιγρακια οταν το βλεπουν στη γωνια με κατεβασμενο το κεφαλι;

Οχι δεν εχει κατεβασμενο το κεφαλι. Απλα παει στην επιφανεια και αναποδογυριζει και γενικα κολυμπαει αναποδα για καποια δευτερολέπτα και μετα γυρναει κανονικα. Συνεχεια αυτο γινεται. Και το αλλο ακριβως αυτη τη συμπεριφορα ειχε. Επισης βλεπω την ουρα του να ειναι λιγο φαγωμενη αλλα τα πτερυγια ειναι μεχρι στιγμης ενταξει.

Alex_Salonica 19-05-14 09:58

Εξακολουθώ να πιστεύω(αφού μιλάμε για τιγράκια) ότι η αιτία είναι η απουσία σωστού διάκοσμου. Θα πρέπει να διαμορφώσεις το ενυδρείο σου κατάλληλα αλλιώς θα συνεχίσεις να βλέπεις "χτυπημένα" τιγράκια μέχρι να μείνει μόνο του το κυρίαρχο.

Μια φώτο επίσης θα βοηθούσε..

nikos24 19-05-14 12:07

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Alex_Salonica (Μήνυμα 838354)
Εξακολουθώ να πιστεύω(αφου μιλάμε για τιγράκια) ότι η αιτία είναι η απουσία σωστού διάκοσμου. Θα πρέπει να διαμορφώσεις το ενυδρείο σου κατάλληλα αλλιώς θα σινεχίσεις να βλέπεις "χτυπημένα" τιγράκια μένει να μείνει μόνο του το κυρίαρχο.

Μια φώτο επίσης θα βοηθούσε..

Μαλιστα. Πιο μετα θα βαλω φωτο...
Παντως για τη θεραπεια που ρωτησα παραπανω 2 ερωτησεις, οποιος μπορει ας μου απαντησει γιατι δεν ξερω τι να κανω... (ειδικα για την αλλαγη νερου).

Τάκης 19-05-14 12:14

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nikos24 (Μήνυμα 838340)

Θα σου πρότεινα να κάνεις τώρα (πριν την θεραπεία) την αλλαγή νερού και να κάνεις και με τη λήξη της θεραπείας. Για 3 ημέρες δεν θα πάθουν τίποτα αν δεν τα ταίσεις

nikos24 19-05-14 12:51

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από takis_gt (Μήνυμα 838378)
Θα σου πρότεινα να κάνεις τώρα (πριν την θεραπεία) την αλλαγή νερού και να κάνεις και με τη λήξη της θεραπείας. Για 3 ημέρες δεν θα πάθουν τίποτα αν δεν τα ταίσεις

Οκ ευχαριστω πολυ

Τάκης 19-05-14 12:54

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nikos24 (Μήνυμα 838383)
Οκ ευχαριστω πολυ

Παρακαλώ φίλε μου

Diskus fan 19-05-14 22:11

Επιτρέψτε και σε μένα μερικές παρατηρήσεις (αν και είδα το θέμα λίγο αργά)...

1. Συμπληρώθηκε η φόρμα... αλλά ΔΕΝ αναφέρονται μετρήσεις νερού.

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH:
KH:
GH:

ΝΗ3 (αμμωνια): 0
ΝΟ2(νιτρώδη): 0
ΝΟ3(νιτρικά): 10

2. Να θυμίσω ότι... τα φάρμακα ΔΕΝ διαλύουν μόνο την βιολογία... αλλά και τα συκώτια... γι' αυτό είναι καλό όπου μπορούμε να τα αποφεύγουμε.
3. ΔΕΝ ελήφθη θεωρώ υπ' όψιν ότι... το ενυδρείο είναι "φρέσκο" και αρχάριος ο κάτοχος.
4. ΔΕΝ καταλαβαίνω λοιπόν... πως γίνεται να δίνονται συμβουλές για χρήση οποιουδήποτε φάρμακου... ΧΩΡΙΣ βασικά στοιχεία και χωρίς πρώτα να έχει γίνει καν διάγνωση της ασθένειας; Ούτως ή άλλως χωρίς μικροσκόπιο βαδίζουμε στα τυφλά... ΜΗΝ ξεπερνάμε όμως και τα απλά.
5. Θα συμφωνήσω για τον περιβάλλοντα χώρο... που έγραψε ο Alex_Salonica.
6. Με την ευκαιρία να αναφερθώ (ΌΧΙ αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα... επειδή θα το διαβάσουν κι' άλλοι) στο ότι... δυστυχώς έτσι καταλαβαίνουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται όταν... ΔΕΝ έχει την ανάλογη προσοχή... ο όρος κοπάδι... το μέγεθος του χώρου που απαιτείται κλπ.
Διαβάζει κάποιος ελάχιστο μέγεθος 60 λίτρα... τα διαθέτει και θεωρεί ότι είναι εντάξει. ΔΕΝ του περνάνε από το μυαλό τα πλεονεκτήματα που θα είχε ΑΝ έβαζε σε 400 λίτρα τα ίδια ψάρια.
7. ΠΡΕΠΕΙ να βρεθεί η αιτία των προβλημάτων... και αυτό θα γίνει με προσεκτική παρατήρηση της συμπεριφοράς των ψαριών, από πλευράς του κατόχου (εφ΄όσον οι συνθήκες νερού... είναι καλές).-

ΥΓ. Τα ψάρια αντέχουν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα... χωρίς καθόλου φαγητό.

nospanos 20-05-14 02:32

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan (Μήνυμα 838435)
2. Να θυμίσω ότι... τα φάρμακα ΔΕΝ διαλύουν μόνο την βιολογία... αλλά και τα συκώτια... γι' αυτό είναι καλό όπου μπορούμε να τα αποφεύγουμε.
4. ΔΕΝ καταλαβαίνω λοιπόν... πως γίνεται να δίνονται συμβουλές για χρήση οποιουδήποτε φάρμακου... ΧΩΡΙΣ βασικά στοιχεία και χωρίς πρώτα να έχει γίνει καν διάγνωση της ασθένειας; Ούτως ή άλλως χωρίς μικροσκόπιο βαδίζουμε στα τυφλά... ΜΗΝ ξεπερνάμε όμως και τα απλά.

Πες τα Χρυσόστομε Δισκά, ν' αγιάσει το στόμα σου :D !!!!

Υ.Γ. δε μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο και γιατί για το παραμικρό ψύλλου πήδημα προτείνουμε φάρμακα... και κυρίως σκευάσματα που εμένα προσωπικά μου θυμίζουν την αξέχαστη Ελληνική ταινία "Η κυρά μας η μαμή"..... :rolleyes:

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:30.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02145 seconds with 10 queries