Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Βοήθεια για diy co2 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=77806)

korasidikos 12-02-14 22:33

μια λυση σκεπαζεις το μπουκαλι με μια πετσετα για ανοδο θερμοκρασιας!!!!:D

plin 12-02-14 22:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lifefx (Μήνυμα 821094)
Πλάκα πλάκα :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
-------------------------

Δεν χάνει απο πουθενά μωρέ το σκασμένο!!!Με της θερμοκρασίες μόνο έχω να παίζω

Την επόμενη φορά που θα το φτιάξεις άστο τουλάχιστον 24 ώρες για να πάρει μπροστά καλά και βάλε ένα δυνατό φακό να εφάπτεται στο μπουκάλι. Με αυτό τον τρόπο διακρίνονται οι μικρές μικρές φυσαλίδες του CO2 όπως παράγονται. Αν τις δεις και δεν έχεις φυσαλίδες στο ενυδρείο έχεις διαρροή.

Πολύ βασική είναι η 10λεπτη παραμονή της μαγιάς σε ποτήρι με λίγο ζαχαρόνερο όπου θα ανακατεύεται συχνά. Εκεί η μαγιά αναδημιουργείται και οξυγονώνεται, απαραίτητο στην αρχή (επίσης αναπαράγεται και λίγο). Στο τέλος του 10λέπτου σε εμένα σχηματίζονται πάντα επιφανειακά
φυσαλίδες και 'βρώμα' που είναι, βέβαια η μαγιά που έχει ενεργοποιηθεί.

Τις θερμοκρασίες στο μίγμα μπορείς πολύ εύκολα να τις ελέγξεις με ένα θερμόμετρο ηλεκτρονικό για τον πυρετό. Η θερμοκρασία (στο ποτήρι αλλά και στο μπουκάλι) πρέπει να είναι γύρω στους 35° για την αμεσότερη έναρξη της παραγωγής.
Θα σου έλεγα, μόνο για να πάρεις θάρρος, βάλε στην αρχή την διπλή δόση μαγιάς. Επίσης, έλεγξε αν είναι ληγμένη ή όχι. Άλλαξε και μάρκα, μήπως η μαγιά η πρώτη έχει χαλάσει.

lifefx 06-03-14 22:34

plin με συγχωρείς που δέν σου απάντησα αλλα λόγω απογοήτευσης απέφευγα να ανοίξω το θέμα.
Εχθες εφτιαξα κι αλλο μιγμα(ένατη προσπάθεια)και σήμερα είδα φυσαλίδες στο μικρό μπουκάλι,μία ανα 19 δευτερόλεπτα,σταθερά.Αφού ξεπέρασα το σόκ ευτυχίας ευεξίας και χαράς που δουλεψε το μίγμα εσκυψα να δω για φυσαλίδες στο ενυδρείο αλλα δεν διακρίνω.Η διάχυση γίνετε με αερόπετρα η οποία είναι τοποθετημένη κάτω απο το φίλτρο.Ελεγξα για τυχών διαρροές στο σύστημα αλλα δέν χάνει απο πουθενά.Είναι πολύ ελάχιστες οι φυσαλίδες που βγαίνουν απο την αερόπετρα και διακρίνονται δύσκολα ή συμβαίνει κάτι άλλο?

korasidike σου είπα οτι θα την κάνω ευαγγέλιο...ευχαριστώ
-------------------------
Πάνω που εχθές είδα την νέα μου απόπειρα για διοξείδιο να στέφεται με επιτυχία σήμερα δέν είδα ουτε μία φυσαλίδα....και όχι δέν υπάρχει διαρροή.
Ξέρει κανείς γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό?Η θερμοκρασία του δωματίου είναι ίδια με εχθες.

lifefx 13-03-14 03:14

Τελικά πήρε μπρος και η παραγωγή διοξειδίου ανέρχεται σε μία φυσσαλίδα ανα 8 δέυτερα,καλά είναι?Το ενυδρειο ειναι 75 λίτρα μικτά

plin 13-03-14 08:55

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lifefx (Μήνυμα 827086)
Τελικά πήρε μπρος και η παραγωγή διοξειδίου ανέρχεται σε μία φυσσαλίδα ανα 8 δέυτερα,καλά είναι?Το ενυδρειο ειναι 75 λίτρα μικτά

Είναι μια αρχή, αλλά πολύ ταλαιπωρήθηκες βρε αδερφέ!
Για να καταλάβεις αν αυτή η ποσότητα είναι ικανοποιητική πρέπει να βρεις έναν τρόπο να μετρήσεις το CO2 στο ενυδρείο. Υπάρχει ο γνωστός πίνακας που από το KH και το pH βγάζει το CO2.

lifefx 13-03-14 21:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από plin (Μήνυμα 827095)
Είναι μια αρχή, αλλά πολύ ταλαιπωρήθηκες βρε αδερφέ!
Για να καταλάβεις αν αυτή η ποσότητα είναι ικανοποιητική πρέπει να βρεις έναν τρόπο να μετρήσεις το CO2 στο ενυδρείο. Υπάρχει ο γνωστός πίνακας που από το KH και το pH βγάζει το CO2.

Ναι τον έχω υπόψην μου τον πίνακα,ευχαριστώ.Τρέμω την ώρα που θα τελειώσει το μίγμα και θα χρειαστη να φτιάξω καινούργιο

plin 14-03-14 09:15

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lifefx (Μήνυμα 827213)
Τρέμω την ώρα που θα τελειώσει το μίγμα και θα χρειαστη να φτιάξω καινούργιο

Όταν δουλεύει ήδη το μίγμα δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι το καινούργιο! Κράτα από το παλιό το 10% (μην το χύσεις όλο, κράτησε το 10%) και ρίξε μέσα το καινούργιο ζαχαρόνερο (μόνο μην είναι πολύ ζεστό) και την καινούργια μαγιά. Θα πάρει μπρος σίγουρα!

manos76 19-03-14 23:25

Για να μην εχεις διαρροη μην βαζεις καναβι η τεφλον, ενα μπουκαλι αναψυκτικου ειναι οτι πρεπει. Βγαλε την αεροπετρα γιατι μονο προβλημα μπορει να σου βγαλει, μπουκωνει γρηγορα με κυνδυνο να σκασει το μπουκαλι, επισης μπορει να εχει πολυ μικρες τρυπες και η πιεση στο μπουκαλι σου να μην ειναι αρκετη για να βγαλει το διοξυδιο . βρες αλλο τροπο διαχυσεισ π.χ με ενα μικρο εσωτερικο φιλτρο που θα ρουφαει και θα σπαει το αεριο, το οποιο θα πηγενει στο φιλτρκι κατευθειαν απο το σωληνακι χωρις αεροπετρα η κατι αλλο...

lifefx 20-03-14 01:05

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από manos76 (Μήνυμα 828541)
Για να μην εχεις διαρροη μην βαζεις καναβι η τεφλον, ενα μπουκαλι αναψυκτικου ειναι οτι πρεπει. Βγαλε την αεροπετρα γιατι μονο προβλημα μπορει να σου βγαλει, μπουκωνει γρηγορα με κυνδυνο να σκασει το μπουκαλι, επισης μπορει να εχει πολυ μικρες τρυπες και η πιεση στο μπουκαλι σου να μην ειναι αρκετη για να βγαλει το διοξυδιο . βρες αλλο τροπο διαχυσεισ π.χ με ενα μικρο εσωτερικο φιλτρο που θα ρουφαει και θα σπαει το αεριο, το οποιο θα πηγενει στο φιλτρκι κατευθειαν απο το σωληνακι χωρις αεροπετρα η κατι αλλο...

Αυτό ακριβώς έχω κάνει αλλα ξέχασα να το αναφέρω.Το σωληνάκι πηγαίνει στην είσοδο για αέρα που έχει η έξοδος του εσωτερικού φίλτρου.Δέν είμαι σίγουρος όμως κατα πόσο ικανοποιητική είναι αυτού του είδους η διάχυση.Εχω πάρα πολλές φυσαλίδες μέσα στο ενυδρείο οι οποίες είναι πολύ μικρές και ελάχιστες καταλήγουν στην επιφάνεια.Αυτό είναι καλό.Η παραγωγή μου παραμένει σταθερή στiς 8 ppm.Λιγο είναι αλλα εχω "ευκολα"φυτά

manos76 20-03-14 12:00

Για εύκολα φυτά καλά ειναι, αλλά ακόμη και για αυτα εαν το κάνεις 15ml/l.. θα πάνε σφαίρα...

lifefx 20-03-14 12:18

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από manos76 (Μήνυμα 828603)
Για εύκολα φυτά καλά ειναι, αλλά ακόμη και για αυτα εαν το κάνεις 15ml/l.. θα πάνε σφαίρα...

πίστεψέ με,μετά απο τέτοια ταλαιπωρία,ακόμα και οι 8 μου φαίνονται βασιλικές!Θα δούμε στο επόμενο μίγμα όταν θα τελείωσει αυτό

manos76 20-03-14 13:33

8 φυσαλίδες το λεπτό εννοείς?
αν ναι ειναι πολύ λίγες.. θέλεις τουλάχιστον 30-40 φυσαλίδες το λεπτό.
επειδή το μίγμα ειναι ασταθες και εξασθενει μερα με την μερα καλύτερα ειναι να κανεις ενα μιγμα με 1-1,5 κουπα ζαχαρη και 1 κουταλια του γλυκου μαγια σε σκονη και να το ανανεώνεις κάθε εβδομάδα.. και το καλοκαίρι θα βάζεις μιση κουταλια του γλυκου μαγια γιατι λόγω ζεστης θα βγαζει πολύ περισσότερο...

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:23.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01548 seconds with 10 queries