Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ενυδρεία με χρυσόψαρα (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=162)
-   -   500L Fancy Goldfish (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76192)

delta66 11-12-13 22:58

Οι γεννες συνεχιζονται συστηματικα καθε 2-4 μερες (τουλαχιστον αυτες προλαβα και ειδα - ισως γινονται κι αλλες), γινονται βραδι και κρατανε για πολλες ωρες ως τα ξημερωματα
(το φυτο που κουνανε συνεχεια στα αριστερα, δεν ειναι ...αχλαδιά :D)
ιδιαιτερα στο 2'.40"

BORKED

exelix 11-12-13 23:11

Μμμμ, μου μπήκαν και πίσω από το παραβάν! Λες και δεν ξέρουμε τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια!:D

κ.ω.σ.τ.α.ς. 11-12-13 23:13

(το φυτο που κουνανε συνεχεια στα αριστερα, δεν ειναι ...αχλαδιά )

Δεν μπορει:D

SOCRATIS 12-12-13 11:50

Πολύ ωραίο το ενυδρείο σου αλλά βαραίνει περισσότερο η γνώμη των άμεσων ενδιαφερόμενων –των χρυσόψαρων δηλαδή, που διαπιστώνεται γρήγορα και έμπρακτα από την διάθεση τους .
Συγχαρητήρια.

Υ.Γ.Με την ευκαιρία, χρόνια πολλά και τις πρεσβείες του Αγ.Σπυρίδωνος σε εσένα και σε όλη την οικογένεια σου.

maikl 12-12-13 13:20

Πραγματικο στολιδι!!! :smt041

Μπραβο Σπυρε (σου αξιζει ενα τετοιο ενυδρειο αλλωστε;))

delta66 12-12-13 13:33

Ευχαριστω ολους για τα σχολια.
Ελπιζω η παρουσιαση να εμπνευσει κι αλλους να δωσουν στα χρυσοψαρα τους οτι καλυτερο μπορουν.

@ Maikl
Τα ενυδρεια των χρυσοψαρων σου, εδωσαν την εμπνευση για αυτο το ενυδρειο.

delta66 15-12-13 01:07

Ενα βιντεακι με κινηση σε ολο το χωρο.
Ειναι τραβηγμενο λιγα λεπτα πριν το προηγουμενο με τις γεννες, και περιεχει και απο το "τελετουργικο" που κανουν πριν πανε για αναπαραγωγη.
Καπου περναει και μια αμανο-ματακιας.

Η αποψη μου ειναι οτι ειναι ενα ανεκτο μεγεθος ενυδρειου, οχι "ατελειωτο" οπως πολλοι πιστευουν οταν ακουν 500 λιτρα για fancy χρυσοψαρα, αλλα μπορουν τα ψαρακια να αναπτυξουν καποιες συμπεριφορες κοντα στις φυσιολογικες.
Θα μπορουσα να βαλω κι αλλα ψαρια ανετα, απλα δεν θελω να επιβαρυνω το νερο και τρεχω με μεγαλυτερες ή συχνοτερες αλλαγες νερου, συν οτι βασικα το ενυδρειο δεν το εστησα για να το γεμισω, αλλά για να διαθεσω στα ψαρια που ηδη εχω, κατι πιο ανετο.
Αν δεν ηταν ζευγαρι, θα τους εβαζα παρεα κι αλλα χρυσοψαρα, αφου ειναι κοινωνικα ζωα και ζουν καλυτερα οταν ειναι σε μεγαλη ομαδα.
Το επομενο σταδιο θα ηταν λιμνη πλεον. Mακαρι, αλλά προς το παρον δεν υπαρχει χωρος.

BORKED

gianni zym 15-12-13 01:31

πολύ ωραίες στιγμές, ευχαριστώ delta66.
μαζί ανεβάζαμε.

kgf12345 15-12-13 08:28

παντως ειναι απιστευτο το ποσο γεμιζει ενα 500λιτρο με 2 χρυσοψαρα.

ασε που μου φαινονται και μεγαλα.μαλον η ιδεα μου ειναι και ισως να μπερδευανε το ματι μου οι αναλογιες,αλλα μηπως εχουν παρει λιγο μποι τα ψαρια?ποιο μικρα μου φαινοντουσαν στο lido:D.θαχει ενδιαφερον να δουμε ποσο θα μεγαλωσουν τωρα.

delta66 15-12-13 16:01

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 (Μήνυμα 806880)
παντως ειναι απιστευτο το ποσο γεμιζει ενα 500λιτρο με 2 χρυσοψαρα.

ασε που μου φαινονται και μεγαλα.μαλον η ιδεα μου ειναι και ισως να μπερδευανε το ματι μου οι αναλογιες,αλλα μηπως εχουν παρει λιγο μποι τα ψαρια?ποιο μικρα μου φαινοντουσαν στο lido:D.θαχει ενδιαφερον να δουμε ποσο θα μεγαλωσουν τωρα.

Μου το ειπαν κι αλλοι, αλλα αποκλειεται να μεγαλωσαν σε ενα μηνα τα ψαρια, τοσο που να εγινε εμφανης η διαφορα.
Μαλλον απλωσαν/ανοιξαν πτερυγια και ουρες και φαινεται καποια μικροδιαφορα.
Τι να πω? Δεν τα μετρησα κιολας.
Εγω τα βλεπω και καθε μερα και δεν μπορω με το ματι να καταλαβω καποια διαφορά. Μου φαινεται θα αρχισω να τα ζυγιζω στη ζυγαρια ακριβειας. :grin:
Οταν ερθεις και τα δεις απο κοντα, ισως βγει καποιο συμπερασμα.

magman 15-12-13 20:51

Αλλιως το ειχα φανταστει οταν το περιεγραψες. Φοβερο σεταπ και πανεμορφα ψαρια, νομιζω οτι αν εστηνα αυριο θα το εκανα καπως ετσι :thumbup:

genecr 17-12-13 20:03

πολλά μπράβο και από μένα :smt038
πολύ καλή παρουσίαση και φυσικά άψογα ψάρια και ενυδρείο.
να τα χαίρεσαι τα πετ σου για πολλά χρονια :)

delta66 17-12-13 20:10

Ευχαριστω πολυ.

Μια παρατηρηση που θελω να κανω.
Το νερο εχει αρωμα λουλουδιων :!:

kgf12345 17-12-13 20:19

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 807457)

Μια παρατηρηση που θελω να κανω.
Το νερο εχει αρωμα λουλουδιων :!:

ελα?:o

τι πραγμα?:D

delta66 17-12-13 20:22

Ναι ειχα συνηθισει μια φρεσκια χωματιλα με τον Αμαζονιο (απο την τυρφη).
Αυτο μυριζει λουλουδια.
Ιδιως αν βαλεις χερι μεσα και μετα το μυρισεις ....
Θα μυρισεις κι εσυ και θα μου πεις.

kgf12345 17-12-13 20:28

οκ,αντε να το δουμε κιαυτο,η μαλον να το μυρισουμε:D

τη χωματιλα την καταλαβαινω βεβαια,αλλα το αλλο δε μουχει τυχει:D
ολο νεες αισθητικες εμπειριες ειναι αυτο το χομπι:D

Κλεόβουλος 17-12-13 20:28

Να χαίρεσαι φίλε Σπύρο το αρωματικό σου ενυδρείο! :)
Για φίλτρο έχεις το 2080?
Το φυλλόδεντρο πετάει φύλλα και μέσα στο νερό?

delta66 17-12-13 20:32

Ναι το 2080.
Το Φυλλοδεντρο εχασε τα παλια φυλλα και εβγαλε (και βγαζει κι αλλα φρεσκα) νεα.
Ο Ποθος δεν εχασε φυλλα αλλα δεν εβγαλε και νεα, Εμενα γενικα (και μαλλον λογω της παρουσιας του φυλλοδεντρου) ο Ποθος παει πολυ αργα. Σαν ανουμπια.
Το αρωμα μου θυμιζει το αρωμα των φυλλων της ανουμπιας οταν την ειχα καθαρισει. Μαλλον απο εκει προερχεται (συν την ανυπραξια σοβαρων ρυπων)

kgf12345 17-12-13 20:37

ε λοιπον ενω το ειδα, δεν το ειχα συνειδητοποιησει οτι ειναι μεσα τελειως το φυλλοδεντρο:rolleyes:

κοιτα να δεις λοιπον:o...

delta66 17-12-13 20:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 (Μήνυμα 807466)
ε λοιπον ενω το ειδα, δεν το ειχα συνειδητοποιησει οτι ειναι μεσα το φυλλοδεντρο:rolleyes:

To μισο.
(δοκιμαστικα)
Το αλλο μισο ειναι πανω στο καπακι και μονο η ακρη του με τις ριζες ειναι μεσα (πισω αριστερα - περναει μεσα απο τρυπα που εφαρμοζει το χερουλι που ανοιγει το flap και το οποιο εχω αφαιρεσει).

kgf12345 17-12-13 20:42

ειμαι περιεργος να δω σε ενα 5μηνο-εξαμηνο πως θαναι.
αληθεια,με την αμμο αυτη κανουν τα ιδια τα χρυσοψαρα,οπως στο παλιο που την περνανε στο στομα και τη σκορπαγανε,η εχεις δει καμια διαφορα?

Κλεόβουλος 17-12-13 20:45

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 807465)
Το Φυλλοδεντρο εχασε τα παλια φυλλα και εβγαλε (και βγαζει κι αλλα φρεσκα) νεα.

και μέσα στο νερό?! αυτά στο κέντρο για δικά του τα βλέπω.

Andros 17-12-13 21:00

Πολυ ωραιο το ενυδρειο Σπυρο και τα 500 λιτρα οσο και να ακουγονται πολλα εστω και για δυο χρυσοψαρα, οταν τα βλεπεις στην πραξη γελας :D αν σκεφτει κανεις τις αναλογιες λιτρων χρυσοψαρων που προτεινονται συνηθως.

delta66 17-12-13 21:20

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 (Μήνυμα 807469)
ειμαι περιεργος να δω σε ενα 5μηνο-εξαμηνο πως θαναι.
αληθεια,με την αμμο αυτη κανουν τα ιδια τα χρυσοψαρα,οπως στο παλιο που την περνανε στο στομα και τη σκορπαγανε,η εχεις δει καμια διαφορα?

Ναι κανονικα ολα, καμια διαφορα. Δεν πηρανε χαμπαρι τα ψαρια. Βρισκω αμμο που ραντιζουνε πανω στα φυλλακλπ
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Andros (Μήνυμα 807474)
Πολυ ωραιο το ενυδρειο Σπυρο και τα 500 λιτρα οσο και να ακουγονται πολλα εστω και για δυο χρυσοψαρα, οταν τα βλεπεις στην πραξη γελας :D αν σκεφτει κανεις τις αναλογιες λιτρων χρυσοψαρων που προτεινονται συνηθως.

Ναι τα μινιμουμ λιτρα που προτεινονται ειναι λιτρα οριακης επιβιωσης.
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος (Μήνυμα 807471)
και μέσα στο νερό?! αυτά στο κέντρο για δικά του τα βλέπω.

Ναι και μεσα στο νερο βγαζει φρεσκα.
Θα ανεβασω σε λιγο και βιντεο που φαινεται το μισο κλωναρι απο τη μεση εως αριστερα να εχει μεινει γυμνο απο φυλλα. Τα φυλλα που θα δεις στο κεντρο κοντα στην ανουμπια, ειναι φρεσκα που εβγαλε στο νερο.

Ειχε βγαλει πανω στο κλωναρι κοκκινα "ματια" και απο εκει πεταξε φυλλα.

Το περιεργο ειναι οτι στα δυο τελευταια καινουρια φυλλα (στο κεντρο του ενυδρειου που καταληγει το κλωναρι του φυλλοδεντρου), απο μεσα στους πεταχτηκε κι αλλο φυλλο !!!!
Ο μισχος (κλωναρι) του φυλλου δλδ, εγινε καλυκας (?) που απο μεσα πεταχτηκε νεος μισχος με νεο φυλλο. :confused:

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...f0alpha544.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...f0alpha545.jpg
Ετσι φαινεται το φυτο οταν ειναι εξω απο το ενυδρειο

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...redemerald.jpg

kgf12345 17-12-13 21:47

χμμμ,μπορει να εχει διαφορετικη αναπτυξη μεσα στο νερο.το εχω ξανακουσει για φυτα.
παντως σπυρο και το κομματι που εχεις απεξω,το βλεπω πιο "ζωντανο" το φυτο αποτι το θυμαμαι.

αν δεν κανω λαθος δηλαδη και ειναι τωρινη η τελευταια φωτο.μαλον καλο του εκανε το μπανιο τελικα:D

delta66 17-12-13 22:36

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 807475)
Ναι και μεσα στο νερο βγαζει φρεσκα.
Θα ανεβασω σε λιγο και βιντεο που φαινεται το μισο κλωναρι απο τη μεση εως αριστερα να εχει μεινει γυμνο απο φυλλα. Τα φυλλα που θα δεις στο κεντρο κοντα στην ανουμπια, ειναι φρεσκα που εβγαλε στο νερο.

Ειχε βγαλει πανω στο κλωναρι κοκκινα "ματια" και απο εκει πεταξε φυλλα.

BORKED

Κλεόβουλος 18-12-13 10:40

Ενδιαφέρον!
Μάλλον θα βάλω για μπάνιο το φυλλόδεντρο της γυναίκας μου :D:D

gianni zym 18-12-13 11:32

η άκρη-ρίζα του φυλλόδενδρου είναι φυτεμένη
ή όχι;

delta66 18-12-13 16:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος (Μήνυμα 807598)
Ενδιαφέρον!
Μάλλον θα βάλω για μπάνιο το φυλλόδεντρο της γυναίκας μου :grin::grin:

Υπευθυνη σου αφου το φυτο δεν ειναι υδροβιο, αλλα υδροφιλο (κατι σαν τη δρακαινα κλπ) συν οτι ειναι ημιτοξικο οταν τρωγετα απο καποια ζωα, οπως οι γατες.
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gianni zym (Μήνυμα 807602)
η άκρη-ρίζα του φυλλόδενδρου είναι φυτεμένη
ή όχι;

Οχι, απλα στο νερο μεσα ειναι και κρεμονται οι ριζες του.

tsoui 22-12-13 23:53

Ουριτσες εχεις δει καθολου??

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:34.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02495 seconds with 10 queries