Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=164)
-   -   ενυδρείο 60l ζωοτόκων (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=75848)

carvefish21 05-12-13 22:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από takis_gt (Μήνυμα 805237)
Τυχόν κλάδεμα , κόψιμο κίτρινων φυλων κλπ

ΑΑΑΑ Ενταξει το ξερω αυτο. νομιζα οτι ειχε αμεση σχεση με τη ταμπλετα γιαυτο μου φανηκε περιεργο...+-8

carvefish21 19-12-13 21:44

1 Συνημμένο(α)
Νέα εμφάνιση του ενυδρείου... Ψαροσύνθεση παραμένουν 10 cpd και 4 σαλιγκάρια....

gianniwpopi 19-12-13 22:06

ομορφο εγινε...
τα θεματακια που ειχες τα ελυσες??

carvefish21 19-12-13 22:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gianniwpopi (Μήνυμα 807913)
ομορφο εγινε...
τα θεματακια που ειχες τα ελυσες??

Ευχαριστώ! το τεστάκι πρέπει να έφταιγε, δεν έχω κάποιο πρόβλημα τώρα, λογικά τα νιτρικά παραμένουν στο 1 αλλά υποψιάζομαι τη pistia να κάνει τη ζημιά. Δεν έκανα αλλαγή το σκ θα κάνω μετρήσεις πάλι μεθαύριο να δούμε...

carvefish21 21-12-13 00:04

1 Συνημμένο(α)
Ρε παιδιά αυτό έχει γίνει από κακή κυκλοφορία (κιτρίνισμα άμμου) άλγ ή είναι κυανοβακτήριο? Πράσινο πάντως δεν είναι....

gianniwpopi 21-12-13 00:36

για κυανοβακτηριο δεν μου κανει...
περισσοτερο μου φαινεται σαν καφε αλγη η απο κακη κυκλοφορια η κατα πασα πιθανοτητα επειδη ειναι φρεσκοστημενο το ενυδρειο.....

carvefish21 21-12-13 00:51

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gianniwpopi (Μήνυμα 808123)
για κυανοβακτηριο δεν μου κανει...
περισσοτερο μου φαινεται σαν καφε αλγη η απο κακη κυκλοφορια η κατα πασα πιθανοτητα επειδη ειναι φρεσκοστημενο το ενυδρειο.....

Κιεγω θυμαμαι οτι ηταν πρασινο κανονικα αλλα ειπα να ρωτησω για ναμαι σιγουρος... εχω παντως ανοιξει στο φουλ το φιλτρο αλλα ριχνει προς τα πανω για αναταραξη και γιατι τα cpd δεν θελουν δυνατες ροες κτλ... δεν ξερω τι αλλο μπορω να κανω

nazgul 21-12-13 00:56

Σκουπα βυθου σε καθε αλλαγη νερου θα βοηθουσε, εφοσον δεν υπαρχει καλη κυκλοφορια στο βυθο.

carvefish21 21-12-13 09:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nazgul (Μήνυμα 808130)
Σκουπα βυθου σε καθε αλλαγη νερου θα βοηθουσε, εφοσον δεν υπαρχει καλη κυκλοφορια στο βυθο.

Ναι αυτό θα κάνω. Απλά ήθελα να σιγουρευτώ ότι δεν είναι κυάνιο...

nazgul 21-12-13 11:26

Σε καθε περιπτωση, καλυτερη κυκλοφορια στο βυθο φαινεται να χρειαζεται.

carvefish21 21-12-13 13:49

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nazgul (Μήνυμα 808182)
Σε καθε περιπτωση, καλυτερη κυκλοφορια στο βυθο φαινεται να χρειαζεται.

Πρέπει να βάλω κυκλοφορητή ε? Απλά δεν γουστάρουν τα cpd μεγάλη κυκλοφορία, δεν θα τα επηρεάσει?

nazgul 21-12-13 14:18

Και κυανοβακτηριο να μην ειναι, μπορει να εμφανιστει αν δεν υπαρχει καλη κυκλοφορια. Τα λιτρα ειναι λιγα για wave maker, ομως.

Καποια πατεντα με το φιλτρο καλυτερα να κανεις, ωστε να υπαρχει ροη στο βυθο. Αν ειχες εξωτερικο, το spray bar θα εκανε καλη δουλεια σε αυτη την περιπτωση.

carvefish21 21-12-13 14:24

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nazgul (Μήνυμα 808218)
Και κυανοβακτηριο να μην ειναι, μπορει να εμφανιστει αν δεν υπαρχει καλη κυκλοφορια. Τα λιτρα ειναι λιγα για wave maker, ομως.

Καποια πατεντα με το φιλτρο καλυτερα να κανεις, ωστε να υπαρχει ροη στο βυθο. Αν ειχες εξωτερικο, το spray bar θα εκανε καλη δουλεια σε αυτη την περιπτωση.

έχει spraybar το δικό μου και ας είναι εσωτερικό. Να βρω πατέντα να χτυπάει και στο βυθό και στην επιφάνεια με κάποιο τρόπο... Αλλά τα cpd θα είναι εντάξει με τέτοια κυκλοφορία?

nazgul 21-12-13 14:29

Αφου εχει spray bar, κανε μερικες τρυπες σε διαφορα σημεια, ωστε να διαχεεται το νερο και προς τα κατω. Δηλαδη, να βγαινει το νερο προς διαφορες κατευθυνσεις.

Τα ψαρακια δεν θα εχουν προβλημα, την ιδια κυκλοφορια θα εχεις στο ενυδρειο, απλα καλυτερη.

carvefish21 21-12-13 14:56

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nazgul (Μήνυμα 808221)
Αφου εχει spray bar, κανε μερικες τρυπες σε διαφορα σημεια, ωστε να διαχεεται το νερο και προς τα κατω. Δηλαδη, να βγαινει το νερο προς διαφορες κατευθυνσεις.

Τα ψαρακια δεν θα εχουν προβλημα, την ιδια κυκλοφορια θα εχεις στο ενυδρειο, απλα καλυτερη.

Αυτό θα κάνω, θα το τρυπήσω με κάποιο τρόπο, θα κάνω και ένα καθαρισμό βυθού και βλέπουμε. Αν και απότι διάβασα κάπου μπορεί να είναι και κυανοβακτήριο, δεν είναι πάντα πράσινο, αν ισχύει αυτό την έκατσα....

nio1981 21-12-13 16:02

αν ειναι κυανοβακτηριο τι πρεπει να γινει?εννοω διορθωνεται η ξεστησιμο και απο την αρχη?

edit: ακυρη η ερωτηση.βρε τι βρησκεις εδω μεσα με την αναζητηση...:P

nazgul 21-12-13 17:05

Ειδες? :rolleyes:

Carvefish21 κανε αυτο με το spray bar που σου ειπα, βαλε και καμια σκουπα βυθου σε καθε αλλαγη για καποιο διαστημα και μετα βλεπεις. Το κυανοβακτηριο ειναι μπελας, αλλα οχι λογος για να ξεστησεις το ενυδρειο, αν το παρακολουθεις και δεν το αφησεις να εξαπλωθει παντου.

carvefish21 21-12-13 19:34

Να το ξεστήσω με τίποτα.... Θα κάνω σκούπα καλή, θα ''φτιάξω'' το spraybar και βλέπουμε. Αν δεν πιάσει και αποδειχτεί κυανοβακτήριο , επόμενη κίνηση οξυζενέ μετά συσκότιση και αν τίποτα δεν πίασει από αυτά αναγκαστικά ερυθρομυκήνη.... Αλλά δεν θέω να φτάσω στα 2 τελευταία στάδια με τίποτα....

Έτοιμο!! Μια παρατήρηση θετική θα έλεγα, όταβ του ρούφηξα μου φάνηκε σαν φιλμ. Το κυανοβακτήριο δεν θυμάμαι να ήταν σε μορφή φιλμ...

carvefish21 22-12-13 19:37

1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από carvefish21 (Μήνυμα 808259)
Να το ξεστήσω με τίποτα.... Θα κάνω σκούπα καλή, θα ''φτιάξω'' το spraybar και βλέπουμε. Αν δεν πιάσει και αποδειχτεί κυανοβακτήριο , επόμενη κίνηση οξυζενέ μετά συσκότιση και αν τίποτα δεν πίασει από αυτά αναγκαστικά ερυθρομυκήνη.... Αλλά δεν θέω να φτάσω στα 2 τελευταία στάδια με τίποτα....

Έτοιμο!! Μια παρατήρηση θετική θα έλεγα, όταβ του ρούφηξα μου φάνηκε σαν φιλμ. Το κυανοβακτήριο δεν θυμάμαι να ήταν σε μορφή φιλμ...

Μια μικρή αλλαγή, βγήκε η μικρή πέτρα και μπήκε ξυλαράκι με anubia. Για το άλλο πρόβλημα καμιά εξέλιξη, δεν είδα κάτι σήμερα...

carvefish21 23-02-14 19:37

4 Συνημμένο(α)
Κυανοβακτήριο δεν ξαναεμφανίστηκε ποτέ.
Έκανα κάποιες αλλαγές στη ψαροσύνθεση, φύγανε τα cpd και έβαλα 6 πλάτυ (2-4 αναλογία), αν δω πολλά κυνηγητά θα βγάλω τον 1 αρσενικό.
Να κάποιες photo

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:35.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01788 seconds with 10 queries