Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
Νέα εμφάνιση του ενυδρείου... Ψαροσύνθεση παραμένουν 10 cpd και 4 σαλιγκάρια....
|
ομορφο εγινε...
τα θεματακια που ειχες τα ελυσες?? |
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
Ρε παιδιά αυτό έχει γίνει από κακή κυκλοφορία (κιτρίνισμα άμμου) άλγ ή είναι κυανοβακτήριο? Πράσινο πάντως δεν είναι....
|
για κυανοβακτηριο δεν μου κανει...
περισσοτερο μου φαινεται σαν καφε αλγη η απο κακη κυκλοφορια η κατα πασα πιθανοτητα επειδη ειναι φρεσκοστημενο το ενυδρειο..... |
Παράθεση:
Κιεγω θυμαμαι οτι ηταν πρασινο κανονικα αλλα ειπα να ρωτησω για ναμαι σιγουρος... εχω παντως ανοιξει στο φουλ το φιλτρο αλλα ριχνει προς τα πανω για αναταραξη και γιατι τα cpd δεν θελουν δυνατες ροες κτλ... δεν ξερω τι αλλο μπορω να κανω |
Σκουπα βυθου σε καθε αλλαγη νερου θα βοηθουσε, εφοσον δεν υπαρχει καλη κυκλοφορια στο βυθο.
|
Παράθεση:
|
Σε καθε περιπτωση, καλυτερη κυκλοφορια στο βυθο φαινεται να χρειαζεται.
|
Παράθεση:
|
Και κυανοβακτηριο να μην ειναι, μπορει να εμφανιστει αν δεν υπαρχει καλη κυκλοφορια. Τα λιτρα ειναι λιγα για wave maker, ομως.
Καποια πατεντα με το φιλτρο καλυτερα να κανεις, ωστε να υπαρχει ροη στο βυθο. Αν ειχες εξωτερικο, το spray bar θα εκανε καλη δουλεια σε αυτη την περιπτωση. |
Παράθεση:
|
Αφου εχει spray bar, κανε μερικες τρυπες σε διαφορα σημεια, ωστε να διαχεεται το νερο και προς τα κατω. Δηλαδη, να βγαινει το νερο προς διαφορες κατευθυνσεις.
Τα ψαρακια δεν θα εχουν προβλημα, την ιδια κυκλοφορια θα εχεις στο ενυδρειο, απλα καλυτερη. |
Παράθεση:
|
αν ειναι κυανοβακτηριο τι πρεπει να γινει?εννοω διορθωνεται η ξεστησιμο και απο την αρχη?
edit: ακυρη η ερωτηση.βρε τι βρησκεις εδω μεσα με την αναζητηση...:P |
Ειδες? :rolleyes:
Carvefish21 κανε αυτο με το spray bar που σου ειπα, βαλε και καμια σκουπα βυθου σε καθε αλλαγη για καποιο διαστημα και μετα βλεπεις. Το κυανοβακτηριο ειναι μπελας, αλλα οχι λογος για να ξεστησεις το ενυδρειο, αν το παρακολουθεις και δεν το αφησεις να εξαπλωθει παντου. |
Να το ξεστήσω με τίποτα.... Θα κάνω σκούπα καλή, θα ''φτιάξω'' το spraybar και βλέπουμε. Αν δεν πιάσει και αποδειχτεί κυανοβακτήριο , επόμενη κίνηση οξυζενέ μετά συσκότιση και αν τίποτα δεν πίασει από αυτά αναγκαστικά ερυθρομυκήνη.... Αλλά δεν θέω να φτάσω στα 2 τελευταία στάδια με τίποτα....
Έτοιμο!! Μια παρατήρηση θετική θα έλεγα, όταβ του ρούφηξα μου φάνηκε σαν φιλμ. Το κυανοβακτήριο δεν θυμάμαι να ήταν σε μορφή φιλμ... |
1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
|
4 Συνημμένο(α)
Κυανοβακτήριο δεν ξαναεμφανίστηκε ποτέ.
Έκανα κάποιες αλλαγές στη ψαροσύνθεση, φύγανε τα cpd και έβαλα 6 πλάτυ (2-4 αναλογία), αν δω πολλά κυνηγητά θα βγάλω τον 1 αρσενικό. Να κάποιες photo |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:35. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board