Παράθεση:
εκτος απ τα ψαρια μπορει η ασθενεια να βρισκεται και στο νερο;;στα φυτα..οπουδηποτε;;γιατι αν συμβαινει κατι τετοιο και εχοντας στο μυαλο μας πως μπορει να ζησει στο ενυδρειο 32 μερες + τοτε δεν εχει νοημα η απομονωση .. Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 Εμφάνιση μηνυμάτων δεν νομιζω πως εχεις κατι να χασεις δοκιμαζοντας με furan 2(api) και kanaplex(seachem). *αυτα τα φαρμακα ψαχνω αυριο;; σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας ! |
Τιποτα δεν αποκλειεται βεβαια αλλα με αυτα που ειπες για μενα δεν αποκλειεται η δηλητηριαση...
καραντινα εχεις? ετοιμο νερο φτιαγμενο οπως του ενυδρειου εχεις? Αν ειναι να κανεις θεραπεια με αλατια η οτιδηποτε αλλο καλυτερα νομιζω εκει μεσα, ετσι θα εξασφαλισεις πως δεν παιζει και κατι τετοιο... |
Παράθεση:
επισης διαβαζοντας αυτα που μου υπεδειξαν πιο πριν θα ελεγα πως μοιαζει αρκετα με Columnaris καραντινα ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν εχω οποτε ...επισης δε θελω απ τη μια να τα στρεσσαρω ξανα γιατι ηδη τα εχω τρελανει.. |
Παράθεση:
αυτο που ειπα παραπανω ειναι απλα να μην μπλεξεις το αλατι με την αντιβιωση στο ιδιο νερο(ενυδρειο). αν τους κανεις μπανια με υπερμαγγανικο καλιο η μπλε μεθυλενιου(προσωπικα θα εκανα με υπερμαγγανικο καλιο που το βρισκεις και στα φαρμακεια) να το κανεις σε ξεχωριστο δοχειο. υπαρχει μια περιπτωση η αντιβιωση να επηρεασει τη βιολογια του φιλτρου σου να εχεις υποψιν.η seachem λεει οτι δεν το επηρεαζει,http://www.apifishcare.com/product.php?p=details&id=634 αλλα αν καποιος τα εχει χρησιμοποιησει,να μας πει. |
Παράθεση:
ευχαριστω πολυ και παλι!στην ασχημη αλλα καθολου απιθανη περιπτωση που αυριο δεν ζουν..θεραπεια κανω στο ενυδρειο ετσι κ αλλιως; |
αν δεν ζησουν τα ψαρια μεχρι αυριο,δεν εχει νοημα να δωσεις λεφτα για φαρμακα.(εκτος αν θες να τα εχεις να βρισκονται,που δεν ειναι κακο)αδειασμα και απολυμανση σε ολα.
|
Τα κατάφερες; Σώθηκαν; Αν μπορείς, γράψε τι έγινε.
|
Παράθεση:
Λοιπόν,χθές το βράδυ έβγαλα τα cpd απο το 60λιτρο και τα έβαλα στο 120 λιτρο μαζι με τα cherry -τη συγκεκριμενη ενέργεια την έκανα για 2 λόγους 1)γιατι ενώ κατα πάσα πιθανότητα έχω να αντιμετωπίσω την Columnaris κρατάω και μια επιφύλαξη μήπως φταίει το ενυδρείο (το 60λιτρο).--μηπως ηταν δηλαδη δηλητηριαση απο κατι που ακομα δεν μπορω να σκεφτω.. 2)ειχα κανει αλλαγες στα φυτα μεταξυ των ενυδρειων και ετσι κι αλλιως θα επρεπε να κανω θεραπεια και στα 2 ..οποτε έβαλα όλα τα ψαρια στο 120λιτρο και το 60λιτρο το εβγαλα εκτος λειτουργίας για απολυμανση ..αλλαγη βυθού ..απ την αρχη δηλαδη.. Τα cpd μολις μπηκαν στο 120 λιτρο έδειξαν μια χαρα (συμπεριφορα βεβαια που την ειχα παρατηρησει και στο παρελθον..για καποιο λογο στο μεγαλυτερο ενυδρειο ειναι πιο ζωηρα..δεν κρυβονται κτλ)..μονο ένα ψαρακι είχε περιεργη συμπεριφορα..σκεψου οτι το επιασα αμεσως..το έβαλα μονο του σε ενα δοχειο. Αμέσως μετα ξεκινησα θεραπεια με αλατι ..πτωση θερμοκρασιας μονο ενα βαθμο..και απλα περιμενα..εσβησαν τα φωτα και το μονο που μπορουσα να κανω ηταν να παρατηρω το απομονωμενο το οποιο ειχε αποχρωματιστει εντελως..μαλλον λογω στρεσ βεβαια.. Σημερα που ανοιξαν τα φωτα ολα τα ψαρακια ηταν ζωντανα (κλεινω 24ωρο με αλατι)..ζωντανο ηταν και αυτο που ειχα βαλει μονο του και μαλιστα αρκετα ζωηρο.. Ολα τα ψαρια εφαγαν κανονικα και εχουν κανονικο χρωμα..ομως παρ ολα αυτα κραταω επιφυλαξεις και περιμενω να κλεισει 48ωρο. Ακομα δεν ειμαι σιγουρη για το τι φταιει ακριβως..ισως: Αν ειναι κατι μεταδοτικο με την μετακινηση που εκανα να βλαψω και τα cherry αλλα εχω πλεον 2 ενυδρεια και οχι 3..δεν εχω καραντινα.. και το ενα θα το διαλυσω τελειως και θα το στησω απ την αρχη..οποτε θα επρεπε να μπουν ολα μαζι.. Ευχομαι μετα το 48ωρο να μην εχω χασει αλλο ψαρακι...και ο λογος θα ειναι κυριως πως δε θα ξερω και απο τι τα εχασα..τουλαχιστον δε θα ειμαι σιγουρη.. |
με επιφυλαξη βεβαια αλλα και καπως...διαισθητικα θα ελεγα οτι αρχιζει να παιρνει ποντους η θεωρια της δηλητηριασης...
Μακαρι να ειναι αυτο και τα ψαρακια να ειναι ενταξει |
αφου ζουνε ειναι καλο;)
να σου πω την αληθεια δεν εχω ακουσει ουτε διαβασει πολλες φορες για δηλητηριαση σε ενυδρειο,πλην της δηλητηριασης απο υδροθειο λογω αναεροβιων περιοχων στο βυθο. ειχες δει τιποτα φυσσαλιδες να βγαινουνε? πλαστικα διακοσμητικα κλπ αποτι καταλαβαινω δεν ειχες μεσα και το ενυδρειο ετρεχε για αρκετο καιρο. μπορει να ησουνα τυχερη,και η μεταφορα που εκανες να αφαιρεσε αυτο που στρεσσαριζε τα ψαρια,αλλα δυσκολα θα το μαθουμε. το αλατι μπορει και να βοηθησε.δεν το αποκλειω,αλλα η περιπτωση της δηλητηριασης μου φαινεται πιο δυσκολη να συνεβη αποτι μια βακτηριακη μολυνση(με εμφανη συμπτωματα). |
Φυσαλίδες δεν ειδα..και πλαστικο διακοσμητικο δεν εχω βαλει ποτε..το μονο που εβαλα προσφατα ηταν τα ψαρακια και ενα φυτο..α!και καινουριο φιλτρο γιατι της juwel μου καηκε..
Το ενυδρειο ειχε μονο φυτα και ενα πολυ μικρο ξυλο..δηλητηριαση δεν μπορω να σκεφτω απο τι.. Να ρωτησω κατι..το φυτο που εβαλα μαζι με τα τελευταια ψαρια ηταν στη βαση του τυλιγμενο με σιδερο (γυρω γυρω σιδερο και στη μεση το βαμβακι..το σιδερο ηταν ελαφρα μαυρισμενο..λετε να παιζει ρολο??βεβαια δεν το εβαλα στο ενυδρειο :confused: Δεν εχω ψεκασει ποτε για κουνουπια κτλ..τα νιτρικα τα μετρησα χθες ξανα..20 ηταν πριν την αλλαγη του Σαββατου,χθες ισα οριακα 10.. Δεν βιαζομαι να χαρω αν δεν κλεισουμε 48ωρο.. *Οσον αφορα την απολυμανση ..να την κανω με χλωρινη? *ειχα βαλει υποστρωμα (δεν ειμαι σιγουρη..παντα τα μπερδευα..υποστρωμα για φυτα..σαν χωμα της sera) αυτο πως θα το διαχωρισω απο το ψιλοχαλικακι για να γινει απολυμανση?? *το αλατι ποσες μερες λετε να το αφησω??ποτε να αρχισω σταδιακες αλλαγες?? |
ολα μπορει να επαιξαν ρολο.αν δεν υπαρχει κατι συγκεκριμενο που να φαινεται ξεκαθαρα οτι εφταιξε,απλα μαντευουμε.
ξεκινα να κανεις τις αλλαγες απο αυριο για να αφαιρεσεις το αλατι.αφου τα ψαρια ζουνε ακομα και εχεις αποτι φαινεται το χρονο,μπορεις να κανεις και μια ελαφρια θεραπεια με μελαφιξ και πιμαφιξ.αν δεν τα εχεις αυτα,καλα θα κανεις να τα αγορασεις,ειναι πολυ χρησιμα και καλο ειναι να βρισκονται. αν δεις και εξακολουθει μετα απο αυτο να μην υπαρχει προβλημα,το αφηνεις και περιμενεις. αν δεις και επανερχεται το προβλημα ,προσωπικα θα εβαζα αντιβιωση αμεσως. εχε υποψιν σου,πως τις αλλαγες νερου που θα κανεις,θα πρεπει να τις κανεις προσεκτικα,με νερο προετοιμασμενο.(αποχλωριομενο και στην ιδια θερμοκρασια ακριβως με αυτο του ενυδρειου)και την εισαγωγη του να την κανεις αργα στο ενυδρειο.να σου παρει καμια ωρα να κανεις την αλλαγη δηλαδη. αυτο για να μην στρεσσαρεις τα ψαρια χωρις λογο τωρα που ειναι ευαισθητα. επισης,αν τρωνε κανονικα και εχουν ορεξη,ταιζε φουλ.οσο περισσοτερο μπορεις(στην αναλογη ποσοτητα για τα ψαρια σου)αλλα οσες περισσοτερες φορες την ημερα μπορεις.και 3 και 4 φορες αν μπορεις και το σηκωνει το φιλτρο σου. αν βλεπεις και ανεβαινουν νιτρικα κανε περισσοτερες αλλαγες για λιγο καιρο. προσπαθησε αυτο το διαστημα μεχρι να σιγουρευτεις οτι δεν υπαρχει κινδυνος,να κρατας νιτρικα κατω απο 10. |
Παράθεση:
μια τελευταια ερωτησουλα..το 60 λιτρο πως λες να το απολυμανω??χλωρινη στα παντα ή ξανα ξυδακι και νερο?? και με το χαλικι τι να κανω που εχει μπλεχτει με το υποστρωμα;;πως απολυμαινονται αυτα;; |
Παράθεση:
οχι σιδερο, ΜΟΛΥΒΙ! ειχα παρει καποτε φυτο ετσι τυλιγμενο με μολυβι και μετα καταλαβα τι ηταν... απορω ποιος τους εμαθε να τα βαζουν ετσι |
το χαλικι απτο υποστρωμα,δυσκολα θα το χωρισεις...
μονο με κοσκινισμα μπορω να φανταστω,αλλα κιυτο θα πρεπει να γινει αφου στεγνωσει.αλλιως θα σου παρει αρκετο χρονο πιστευω... δεν χρειαστηκε ποτε να το κανω γιατι δεν εβαλα ποτε υποστρωμα.(και μαλον ουτε προκειται:D) για την απολυμανση,με αραιωμενη χλωρινη και νερο.5 μερη νερο 1 χλωρινη(χωρις αρωμα) το γεμιζεις και το αφηνεις κανα δυωρο γεματο. αδειαζεις,ξεπλενεις πολυ καλα να μη σου μυριζει η χλωρινη,ξαναγεμιζεις και βαζεις και αντιχλωριο.το αφηνεις λιγο και αδειαζεις,αστο και καμια ωρα στον ηλιο αν θες και εισαι ετοιμη με τη γυαλα. με τα υλικα του φιλτρου,καλο ξεπλυμα στη βρυση να καθαρισουν οσο γινεται καλυτερα και μετα βρασιμο κανα 10λεπτο. τα πλαστικα μερη του φιλτρου κατα τον ιδιο τροπο με τη γυαλα. |
Παράθεση:
να πω τη δικη μου συνταγη? :D:D:D:D |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
ευχαριστω πολυ και παλι και θα ενημερωσω για την αυριανη εξελιξη!:) ------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
χαχαχα:D οχι δεν χρειαζεται,αλλα τωρα που ειπες για συνταγη το σκεφτομουν σημερα,να βρω το θεμα σου για Diy μελαφιξ να φτιαξω λιγο πριν φυγω.τοχω κρατησει το λινκ,απλα πρεπει να το βρω. αυτες τις βλακειες με τα μολυβια τις εχω δει κιεγω σε βαλισνεριες που εχω παρει απο πετσιτυ. |
Παράθεση:
Στον ανθρωπο η επαφη με μλυβδο λειτουργει προσθετικα, εχει κριθει καρκινογονο και εχει απαγορευτει η χρηση του απο την ΕΕ ------------------------- Παράθεση:
κι εγω πετσιτυ παλια |
Λοιπόν έχει περάσει μια εβδομάδα πλέον..
Απο τη στιγμή που έβαλα τα ψάρια στο 120λιτρο έχασα ενα ακόμα cpd και δυστυχώς ένα cherry..στο 48ωρο.. Το cherry δεν είχε ακριβώς τον ίδιο αποχρωματισμό αλλα βούλες.. To αλάτι έμεινε 3 μέρες και άρχισα σιγά σιγά αλλαγές νερού ..απολύμανση στο 60 λιτρο και πλέον τα cpd είναι μόνα τους.. Μάλλον δεν ήταν δηλητηρίαση..μάλλον μεταδοτική ασθένεια και τώρα σκέφτομαι βοήθησε όντως το αλάτι;; ή τα πιο αδύναμα ψάρια την πλήρωσαν τελικά?? Το πάθημα μάθημα πάντως και η καραντίνα επιβάλλεται!!! |
Ατυχία, και νομίζαμε ότι ξεμπέρδεψες :???:
Θα εφαρμόσεις θεραπεία με αντιβιωτικά ή / και αλάτι; |
Παράθεση:
μαλιστα σε μια συζητηση που ειχα με τον delta(και μετα το διαβασα κιολας σε σχετικα αρθρα γιτι μου φανηκε ενδιαφερον)ελεγε οτι οι εκτροφεις πολλες φορες εχουνε τις καραντινες ακομη και σε αλλη πολη για να αποφυγουνε μεταδοση ασθενειας κλπ. ενταξει αυτο μπορει να ειναι καπως υπερβολικο για εμας(η τεσπα,μη πρακτικο:rolleyes:),αλλα σε γενικες γραμμες η καραντινα μπορει να σωσει κατασταση,με καποια προσοχη. |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Βέβαια το κακό είναι πως δεν είμαι σίγουρη 100% όσων αφορά την αρρώστια.. Έχεις δίκιο πάντως,η ύπαρξη μόνο της γυάλας για καραντίνα δεν αποτελεί εγγύηση..και δε σου κρύβω πως είναι και η πρώτη φορά που ανησύχησα και για μετάδοση σε μένα..δεν διάβασα και λίγα αυτές τις μέρες.. |
κοιτα,με τα ψαρια αυτα συμβαινουν δυστυχως...
δεν ειναι και παρα πολλα αυτα που μπορεις να κανεις. εδω εμενα μου εκλεψε πουλι το ψαρι που τοχα εξω στη λιμνη ολο το καλοκαιρι:( θελω να πω οι στραβες συμβαινουνε.ποσο μαλον οταν προκειται για ασθενεια,που εξαρταται απο παρα πολλους παραγοντες.απτο ποσο ταλαιπωρημενα ητανε τα ψαρια στο πετσοπ,μεχρι χιλια δυο.τη διατροφη τους,το νερο τους,τα γονιδια τους κλπ. αλλα οσον αφορα εσενα,καλυτερα να ανησυχεις,παρα να μην προσεχεις.ειναι πολυ σπανιο να συμβει κατι,αλλα φυλαγε τα ρουχα σου. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Κι εγω που εχω cpds είναι σαν να μην εχω....με την έννοια ότι τα βλέπω σπανια!! Μάλλον φοβούνται τα white cloud minnows :smt082 Η επόμενη φορα, ευχομαι κι εγω να ειναι για παρουσίαση. Ειτε είναι cpd είτε κάποιο άλλο ψαράκι που σ αρέσει |
Παράθεση:
Πόσα CPD & πόσα 'συννεφάκια' έχεις; Συγνώμη που είμαι εκτός θέματος :oops: . |
Παράθεση:
(για να μην χαλάσουμε το θέμα...:D) |
αχ..τα ατιμα τα cpdακια.. :p
Με την ευκαιρία..τα wild caught πως τα ξεχωρίζουμε;; μήπως είναι αυτά που έχουν κιτρινωπά πτερύγια?? |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:12. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board