Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Χρυσόψαρα (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=24)
-   -   Αρχάριος, γνώμες για στήσιμο και ψαροσύνθεση (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74187)

zanzak 07-10-13 08:05

Καλημέρα,
Τιμές νερού βρύσης :
PH=8,5
GH=8
KH=7
Και εμένα λίγο περίεργο μου φαίνεται αλλά αυτό μετράω! Χρησιμοποιώ υγρά τεστ της serra, αγορασμένα πρόσφατα και δεν έχουν λήξει.
Για τη διατροφή έχω αγοράσει flakes και κόκκους της serra. Τα μεν πρώτα βυθίζονται γρήγορα μόλις βραχούν, ενώ τα δεύτερα δεν βυθίζονται με τίποτα όσο και αν προσπάθησα με αποτέλεσμα να τα τρώνε από την επιφάνεια του νερού...Ταίζω από 2 έως 4 φορές την ημέρα, ενώ έχω ρίξει μία φορά καρότο και δύο μαρούλι, τα οποία και τίμησαν ιδιαιτέρως! Το fantail είναι πολύ λαίμαργο. Χτές μόνο τάισα μία φορά. Από φυτά το ceratopteris cornut το έχουν τσακίσει, valisneria, annubia και tigerlotus rot ange δεν τα αγγίζουν και αναπτύσονται ικανοποιητικά.
Χρειάζονται κάτι άλλο;

delta66 07-10-13 11:23

Περιεργη τιμη pH (στη βρυση) με τετοιο KH
Μετρα pH αφου εχεις αφησει το νερο μερικες ωρες να σταθει.
Ενδεχεται ή να εχει αερια το νερο ή να μην ειναι σωστη η μετρηση.
Στο ενυδρειο εχεις μπουκαλα co2 υποθετω και πεφτει?
Εχεις pH meter ή pH controler?

Για τη διατροφη και την συχνοτητα ταισματων διαβασε εδω
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230
Παιζει σημαντικο ρολο και η θερμοκρασια στο ταισμα.
-------------------------
Τωρα προσεξα στο πρωτο ποστ οτι γραφεις diy co2.
Οποτε αποκλειεται να πεφτει μια μοναδα το pH απο το diy co2.
Κατι αλλο παιζει και μου φαινεται οτι πρεπει να το διαλευκανεις αφου υπαρχει κινδυνος για σοβαρες παρενεργεις με αυτες τις μεταβολες του πεχα.

Κανε αυτο που ειπα πρωτα.
Ασε το νερο να σταθει 5-6 ωρες και μετρα pH.
Αν πεσει, σημαινει οτι το νερο της αλλαγης θελει καλη προετοιμασια πριν την αλλαγη.
Δεν ειναι καθολου ασφαλες να βαζεις νερο με 8.5 πεχα και αυτο να πεφτει στο 7.5 στο ενυδρειο και μετα ξανα αλλαγη με 8.5 και ξανα πτωση στο 7.5.

zanzak 07-10-13 16:24

Τελικά, λάθος μέτρηση.
Τιμές νερού βρύσης :
PH=μεταξύ 7,5 και 8
GH=8
KH=7
Είναι μικρή η διαφορά στο χρωματισμό του τεστ από το 7,5 έως το 8,5 και είχα υπολογίσει λάθος. Πάντως το χρώμα στο τεστ βρύσης και το αντίστοιχο του ενυδρείου είναι ίδιο, οπότε δεν τίθεται θέμα μεγάλης διαφοράς pH από βρύση σε ενυδρείο.
Οι άλλες τιμές (GH,KH), είναι σίγουρα σωστές γιατί μετράς σταγώνες για να βγάλεις την τιμή.
Επομένως, και η τιμή pH του ενυδρείου είναι μεταξύ 7,5 και 8, ας πούμε 7,7.

Χρηστος Ζ. 07-10-13 16:40

το πεχα το μετρας με χαρτακια?
μακαρι να εβγαζε και η δικη μου βρυση τετοιες σκληροτητες και οχι αυτα τα 22αρια.

zanzak 07-10-13 21:55

Υγρά τεστ της sera. Έλα για νεράκι Δηλεσίου δωρεάν!!!

zanzak 10-10-13 21:40

Καλησπέρα.
Σημερινές μετρήσεις :
PH=7,7
GH=8
KH=8
NH4/NH3=0
NO2=0
NO3=10
θερμοκρασία=23
Αλλαγή νερού 20%.
H συμπεριφορά των ψαριών είναι πολύ καλή, έχω παρατηρήσει ένα "ελαφρύ" κυνήγι του black moor από κάτω, στην κοιλιά του fantail, από ότι έχω διαβάσει μπορεί και να υποδηλώνει αρσενικό με θυληκό, αντίστοιχα.
-Ισχύει;
-Αν ναι, μπορεί να ζευγαρώσουν, αφού είναι διαφορετικά είδη;
Γενικά πάντως, είναι πολύ όμορφα ψάρια, έχουν ωραία κίνηση και συμπεριφορά! Τα χαζεύω για αρκετή ώρα! Θα ανεβάσω σύντομα και φωτογραφίες, αν και δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα τα φυτά και δεν είναι και για βραβείο το στήσιμο! Σκέφτομαι να φτιάξω και μια κατασκευή με καρύδα, όταν βρω χρόνο και να βάλω και την αφίσα που έχω αγοράσει από καιρό. Αυτά!

delta66 10-10-13 23:11

Μια χαρα.
Ναι το κυνηγαει για ζευγαρωμα ετσι.
Δεν ειναι διαφορετικο ειδος. Χρυσοψαρα ειναι και τα δυο και μπορουν να αναπαρχθουν.
Τωρα τι θα μπορουσε να βγει ειναι αγνωστο, αφου ειναι διαφορετικη "ποικιλια".

zanzak 11-10-13 12:34

5 Συνημμένο(α)
Καλημέρα φωτογραφίες προχτεσινές!

ChocolatePuma 11-10-13 19:34

Τα μάτια του fantail ήταν απ την αρχή έτσι...?:roll:

Το blackmoor είναι πολύ ωραία..."ράτσα"!
Και οντως ειναι ψαράκια που γεμιζουν ενα ενυδρείο...με συνεχή κίνηση! :D

zanzak 11-10-13 22:12

Το ένα μάτι του fantail είναι μαύρο, αλλά βλέποντας το από κοντά διακρίνω την κόρη και το περίγραμμα του ματιού. Ήταν έτσι από τότε που το πήρα, το παρατήρησα βέβαια, αφού το είχα αγοράσει.
Παλιότερα, στο ίδιο ενυδρείο είχα ένα ζευγάρι σκαλάρια, τα οποία και είναι από τα αγαπημένα μου ψάρια. Σκεφτόμουν στην αρχή να έβαζα πάλι σκαλάρια, αλλά τελικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή μου! Είναι πολύ όμορφα και ενδιαφέροντα ψάρια. Πιστεύω πως όσο μεγαλώνουν και "γεμίζουν" το χώρο, θα φαίνονται ακόμα πιο όμορφα!
Πάντως, από την πρώτη, σχεδόν, στιγμή που μπήκαν στο ενυδρείο, είχαν πολύ ωραία συμπεριφορά και πολύ σύντομα το είχαν κάνει σπίτι τους από τη μία άκρη στην άλλη!
Για κατασκευή με καρύδα, τι λέτε;
Περιμένω να πάρουν μπροστα και τα φυτά και πιστεύω, σύντομα θα είναι πιο όμορφο οπτικά το όλο σύνολο.

delta66 11-10-13 22:24

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από zanzak (Μήνυμα 791948)
Για κατασκευή με καρύδα, τι λέτε;

Δεν θα προσφερει κατι στα συγκεκριμενα ψαρια εκτος απο ρισκο να σφηνωσει κανενα μεσα.

zanzak 11-10-13 22:34

Πιο πολύ σκεφτόμουν την καρύδα, για να την έχουν για κρυψώνα, αλλά έτσι και αλλιώς η ρίζα που είναι στο κέντρο, έχει τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται μια καλή εσοχή (έχω "σκάψει" και λίγο το χαλίκι).

delta66 11-10-13 23:54

Βαλε αριστερα μια μεγαλη ριζα με μια μεγαλη ανουμπια δεμενη επανω και καθαρισες.

zanzak 12-10-13 10:18

1 Συνημμένο(α)
Ανεβάζω μια φωτογραφία, πως ήταν το ενυδρείο πριν χρόνια.

delta66 12-10-13 13:30

Ειχε και νερο μεσα? :D

zanzak 12-10-13 18:38

Είχε και λίγο νεράκι! Μου αρέσει πολύ το πυκνοφυτεμένο ενυδρείο!

delta66 12-10-13 19:07

Με τα χρυσοψαρα να τα ξεχασεις αυτα :D

zanzak 12-10-13 19:17

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν τώρα! Αν το είχα σήμερα το ενυδρείο και έβαζα τα χρυσόψαρα μέσα, θα γινόταν χαλασμός! Σε μια εβδομάδα θα είχαν σκορπίσει τα περισσότερα! Θυμάμαι τότε έκανα κλάδεμα κάθε 10 μέρες! Άντε να δούμε τώρα! Όχι όπως ήξερες, λένε, αλλά όπως βρήκες!

zanzak 04-12-13 13:10

Καλημέρα, φίλοι μου. Τα ψαράκια μας χαίρουν άκρας υγείας, έχουν μεγαλώσει και έχουν βρει και αυτά και εμείς τους ρυθμούς-ρουτίνες που χρειάζονται για να διατηρείται η ισορροπία! Μάλιστα έχει μάθει και τα ταίζει και ο 4 ετών γιός μου, κάτι που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο! Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν έχω αλλάξει κάτι στα φυτά και το λιγοστο διάκοσμο. Να είστε καλά και πάλι για τη βοήθεια!

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:16.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01633 seconds with 10 queries