Παράθεση:
|
Παράθεση:
Ένα κλόουν πιστεύω είναι οκ. Και γαρίδα μπορείς να βάλλεις. Πχ μια cleaner. |
Νομίζω πως καλύτερο θα ήταν να πας κατευθείαν σε περισσότερα λίτρα.. ;)
|
Θα ψάξω και άλλο λοιπόν!!!Σε περισσότερα λίτρα δεν μπορώ να πάω.Κάτι σε nano σκεφτόμουν και για αυτό έχω οργανωθεί.Αν πάει καλά και μπορώ, στο μέλλον δεν αποκλείω κάτι μεγαλύτερο...Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
|
Παράθεση:
|
Σιγά σιγά μαζεύονται τα πράγματα και τον επόμενο μήνα το ξεκινάω...Αραγωνίτης θα μπεί 4 kg της Dennerle, σήμερα ήρθε μαζί με κάτι πραγματάκια που μου έλειπαν...Για ζωντανά λέω να βάλω τα παρακάτω:
Ψάρια: 1 ζευγάρι Yellow Striped Cardinalfish Ασπόνδυλα: 3 Sexy Shrimp 1 Scarlet Cleaner Shrimp 2-3 ερημίτες Κοράλια (μόλις ωριμάσει..) 1 Zoanthus spp. (για χαμηλά) 1 Euphylia spp. (για μέση) 1 Cynarina spp. (αν βρω, για πυθμένα) 1 Capnella spp. (για ψηλά) Πως σας φαίνεται η σύνθεση;Νομίζω θα βγεί καλό...Για στρώσιμο λέω να βάλω μόνο το βράχο-αραγωνίτη και να ρίχνω αραιά λίγη τροφή μέχρι να σταθεροποιηθεί και μετά να μπούν ζωντανά. Απο φωτισμό λέω να το ξεκινήσω με 1 ώρα/μέρα και ανά 5 μέρες να αυξάνω 1 ώρα. Τι λέτε;Θα προλάβω ξεσπάσματα άλγης; |
1 Συνημμένο(α)
Μιάς που ξεκίνησα και εγώ, έχουμε και λέμε:
Αλατότητα: 1023 (ρεφρακτόμετρο) Ph: 8,5 Kh: 8 ΖΒ: 3,5 kg ο οποίος μπήκε χθες. Για την ώρα δεν έχω μετρήσιμη αμμωνία (υγρά τεστ). Μήπως να ρίξω λίγη τροφή να σαπίσει;Ή να περιμένω; Κατοίκους λέω ακόμα να μην βάλω...Λογικά θα πάω σε ένα gobie το οποίο έχει φοβερά χρώματα και ίσως κάποιο clown. Στην πορεία καμιά γαρίδα και σαλιγκάρια για συνεργείο καθαρισμού. |
Καλημέρα και καλό ξεκίνημα εύχομαι!
Για το στησιμο των βράχων, προσπάθησε να "κερδίσεις" περισσότερες επιφάνειες πάνω στις οποίες θα τοποθέτήσεις αργότερα κοράλια... Για ζωντανά, περίμενε τουλάχιστον 1 μήνα κι αν βρεις κάνε και μερικά τεστ για τα βασικά (αμμωνία, νιτρώδη, νιτρικά και φώσφορο) Και πάλι καλή συνέχεια και να το χαρείς όπως θέλεις!!! |
Παράθεση:
Ο αραγωνίτης τι κοκκομετρία έχει ; Τον βράχο θα σου πρότεινα να κάνει 2 μικρά νησάκια από 3 κομμάτια βράχου το καθένα και να μην ξεπεράσεις τα 4,5κιλά γιατί θα γεμίσεις χωρίς λόγο με βράχο ενώ σε λίγο καιρό θα θέλεις να βλέπεις τα κοράλλια και τα ψαράκια σου , πέρα από τα προβλήματα στην κυκλοφορία έτσι .. |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
δεν νομίζω ότι είναι και απίθανο να βρεις όλο και κάποιο μαγαζί θα φέρει , αλλά και να μην αν τα παραγγείλεις και υπάρχουν θα στα φέρουν .
Αστο να τρέξει ένα ενάμιση μήνα , τροφή μην ρίχνεις ο βράχος αφήνει κάμποσα οργανικά , έχε κυκλοφορία φουλ και το φως προχώρατο όπως είπες δεν θα έχεις θέμα , άλγες και κυανό θα βγάλλεις όμως δεν τα αποφεύγεις , θα κάνουν όμως τον κύκλο τους και θα φύγουν εφόσον έχεις χαμηλά νιτρικά και μη ανιχνέυσιμα φωσφορικά. Σκίμμερ πήρες τελικά ; |
Παράθεση:
|
βακτηριάκια , δεν υπάρχει θέμα ρίξε την ελάχιστη δόση που λέει όμως όχι υπερβολες , εγώ δουλεύω τα mb7 , πολύ καλά είναι της korallenzuht και τα specialblend , βάλλε και το σκίμμερ να δουλεύει κανονικά ;)
για κυκοφορία μέσα στο ενυδρείο τι επέλεξες ; |
Παράθεση:
ΝΗ4: 0,5 (jbl) NO2: 1 (Sera) NO3: 10 (Api) PO4: 0.01 (Salifert) Χθες είχα πιο ψηλή αμμωνία...Όποτε ίσως κάτι γίνεται...Άσχετο μέχρι πόσα νιτρικά με παίρνει να είμαι πριν κάνω αλλαγή;Εννοείται χωρίς ζωντανούς οργανισμούς μέσα... |
Καλα ολες τις μαρκες εχεις στα τεστ ;:D προτιμησε την salifert στα υγρα τεστ και αν θες εξτρα ακριβεια φωτομετρα hanna ,καλυτερα να μην τα αφησεις να πανε πολυ παραπανω για να μην συσσωρευονται και σε ταλαιπωρουν αργοτερα .
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Μην του φερεσαι σαν ενυδρείο γλυκού νερού ;) Νομιζω πως τα πρωτα βήματα, συνοψίζονται πολυ καλά στο παρακάτω http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...49&postcount=4 (Ο Παναγιώτης ήταν μεγάλη βοήθεια) |
Τροφη θεωρω πως δεν χρειαζεται γιατι ο βραχος εχει πολλα αποθεματα , θελει μονο υπομονη γιατι περνει παραπανω χρονο το στρωσιμο απο οτι στο γλυκο , αλλαγη νερου να περιμενεις εως οταν μετρας μονο νιτρικα
|
Παράθεση:
|
Ναι προσθεσε η αν τρεχει κοντα στις 20 μερες αλλαξε τον με φρεσκο
|
1 Συνημμένο(α)
Aptaisia έτσι; Σπάσιμο βράχου ή χυμό λεμονιού; Μια βρήκα για την ώρα...
|
καλύτερα να βγάλλεις έξω το κομμάτι και να αφαιρέσεις λίγο τμήμα από τον βράχο μαζί με την ακατανόμαστη :D
|
2 Συνημμένο(α)
update του aquascape!!Και μάλλον πρέπει να έχω και λίγο διάτομικη...Κατά τα άλλα, τα νιτρώδη πέσαν λίγο και αμμωνία σχεδόν μηδέν...Aptaisia τέλος!
|
πολύ καλύτερο ;) την ανεμώνη την ξεφορτώθηκες με βραστό νερό ; το έκανα και εγώ ζηλεψα :D σε ένα δασάκι που είχα μπορώ να πώ ότι έγινε καλή δουλεία αλλά κρατάω επιφύλαξη μην ξεφυτρώσουν αλλού . Κυκλοφορία δεν βλέπω , πως κρατάς την κυκλοφορία ;
|
Παράθεση:
|
μια χαρά ;) , η κυκλοφορία σου πρέπει να είναι λίγη , καλύτερα να πάρεις ακόμα έναν κυκλοφοριτή να τον βάλεις απέναντι από τον πρώτο και να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις χαοτική ροή παντού μέσα στο ενυδρείο πιο λίγη στα χαμηλά αλλά να είναι αρκετή για να περνάει ανάμεσα στον βράχο και πιο πολύ όσο ανεβαίνεις προς την επιφάνεια . ένα κόλπο για να αντιληφθείς την ροή μέσα στο ενυδρείο είναι να σηκώσεις λίγο την άμμο και να παρατηρήσεις πως κινείται μέσα
|
4 Συνημμένο(α)
Έπειτα από διάφορα θέματα με τις μετρήσεις πλέον είναι σταθερό.
ph 8,5 Kh 7 NH4 0 NO2 0 NO3 20 PO4 0-0.03 Παίζει λίγο κυανό το οποίο όμως έχει μειωθεί αρκετά. Πλέον φιλοξενώ 2 clown, 1 Cleaner, 2 Nassarius, 1 Trohus και 1 Turbo. Μετά το Πάσχα λέω να κοιτάξω για εύκολα κοράλλια. Χρησιμοποιώ ένα buffer για να ανεβάσω το Kh μου. |
Παρε εύκολα για αρχή και βλέπεις. Τι φωτισμο έχεις;
|
για να ανεβάσεις το kh σόδα από καλογερόπουλο καθώς και ασβέστιο και μαγνήσιο από τιον ίδιο για να μην ξοδεύεσαι . Να σου ζήσουν τα ζωντανά σου , για την καλή υγεία της γαρίδας μπορείς να προσθέτεις και λίγο ιώδιο την ποσοτητα που προτείνει ο κατασκευαστής ,
από ρουτίνες ;; |
......
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:01. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board