Παράθεση:
|
και να μην τα προτεινω,θα καταλαβει οτι τα χρειαζεται απο μονος του στην πρωτη ημικρανια:D
|
Περιληπτικα για το redox (οξειδοαναγωγη) οσον αφορα το ενυδρειο:
Ειναι η κυριοτερη χημικη παραμετρος που επηρεαζει ολες τις αλλες. Μπορει δλδ να μετραμε σωστη για τα ψαρια μας σκληροτητα, αλλα λογω οξειδωσης να ειναι ανυπαρκτη. Και επειδη δεν εχει βγει ακρη και οι χημικολατρες ακομα ψαχνονται ακομα για το σωστο ORP (Oxidation Reduction Potential), η πιο σιγουρη λυση για το redox στο ενυδρειο, ειναι το συχνο φρεσκαρισμα του νερου (με αλλαγες νερου), η σωστη ιχθυοφορτωση και φυτομαζα και η σωστη συντηρηση και καθαρισμος ενυδρειου και φιλτρου απο οργανικα. Ενα ισορροπημενο ενυδρειο δλδ, που φαινεται να προσομοιαζει ενα υγιες φυσικο περιβαλλον σε μικρογραφια*. *Το λαθος των περισσοτερων χομπιστων ειναι οτι κανουν μικρογραφια μονο το ενυδρειο, ενω διατηρουν μεσα ζωντανα σε μεγεθος και ποσοτητα οχι μικρογραφιας :) Ετσι πανε περιπατο και το redox και ολα. |
Παράθεση:
Παράθεση:
τελικα πρεπει να σαι "ιχθυοβιολογος"...:D:D Παράθεση:
Ο Σπυρος εκανε σωστο homework λεμε... βαρυ μου πεφτει προς το παρον! προσεχως... Παντως βρηκα λυση μεχρι να παρω Α/Ο! επειδη το νερο απο τη βρυση δεν το πινω εχω αγγαρεψει ενα φιλαρακι απο χωριο και μου φερνει καθε βδομαδα μια μπουκαλα, εκανα μετρησεις σημερα και ειναι κρυσταλλο!! Οποτε απο δω και περα θα φερνει 2 μπουκαλες...;) |
βασικα σενσορες που μετρανε orp υπαρχουν, αλλα ...ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ Π.... ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ORP ΒΙΟΤΟΠΩΝ οποτε αστο να παει στον αγυριστο... ειχα διαβασει 150 φορες προσπαθωντας να καταλαβω τι ειναι και οταν νομιζα πως κατι καταλαβα τελικα ηταν μια αχρηστη γνωσ αφου στον εκαστοτε βιοτοπο δε γνωριζουμε ποσο οξειδωτικο ειναι το νερο...
κανε απλα τις αλλαγες σου σωστα καιολα καλα... αν παλι καταλαβεις πιο ειναι τελικα το σωστο redox που πρεπει να κραταμε πεσ μου και σε μενα |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:58. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board