Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
ροντε για ασφαλεια?η γυαλοχαρτο για οικονομια? και επειδη το ποστ αυτο υπαρχει 2+χρονια και το εχουν δει σχεδον 1000 ατομα και μπορει να υπαρχει 10χρονια ακομα και να το συμβουλευτουν 10000 ατομα λεω να προσεχουμε τι γραφουμε δεν μιλησα μονο για σενα αλλα και για μενα το οτι τα ποστ μενουν για πολλα χρονια και τα συμβουλευεται παρα πολυς κοσμος δενγινεται απο πολυ κοσμο αντιληπτο γιαυτο το ειπα ας τελειωσει το θεμα εδω φιλικα Κωστας |
Τελευταία προειδοποίηση!
Τις όποιες διαφωνίες σας παρακαλώ να τις λύσετε μέσω πμ. |
πιστεύω θα ήταν πολύ καλό να γίνει μιά γνωμάτευση επι του θέματος τόσα πολλά χρόνια μετά...
τελικά τι έχει επικρατήσει? τι έδειξε το πέρασμα του χρόνου? τα τζάμια του ενυδρείου πρέπει να ροντάρονται ή όχι? τα ρονταρισμένα ενυδρεία του τότε κρατάνε ακόμα? τα αροντάριστα? |
όταν και η μία μέθοδος, αλλά και η άλλη είναι σωστή, και οι όποιες διαφορές κρίνονται στις λεπτομέρειες είναι δύσκολο να βγει ετυμηγορία. ο καθένας ζυγίζει τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε μεθόδου και αποφασίζει.
|
Η άποψη μου ύστερα από αρκετά κολλήματα ενυδρείων (από 50 - 700+ λιτρα) είναι ότι πρέπει να ειναι ροντε...
Και αυτό γιατί με το ροντέ η επιφάνεια κόλλησης του τζαμιού είναι ολόισια και πατάει πολυ καλυτερα από το αν δεν γίνει.. Ειδικά στα πιο χοντρά τζάμια (12mm+) είναι σχεδόν αδύνατο να κοπούν ολόισια. επομενως θεωρω οτι μονο καλο κανει να ειναι ροντε!! |
Παράθεση:
|
Το κόστος ειναι πραγματι ενα θεμα, αλλα οταν προκειτε για ενα μεγαλο ενυδρειο και 50-70 € παραπανω προκειμενου να γινει σωστα η δουλεια δεν νομιζω οτι ειναι μεγαλο ποσο..
|
Παράθεση:
αναφέρει βέβαια κάποια ο φίλος μας Νεοκλής :) |
ροντέ
Με γυαλόχαρτο σαφώς και δεν κόβει αλλά η δουλειά που θα γίνει με το ροντέ είναι πολύ ποιο καλή
|
Με λιγα λογια του εκοψε ντζαμας καπιου τζαμια 1,5 2,00 ποντους χορισ να τα κανι ροντε και να κολισε το ενιδριο επιτιχος και τα τζαμια να ειναι ευθια κομενα και πιος ει ναι αυτος ο τζαμας:smt106:smt106:smt106
|
τελικα για μικρη η και για μεγαλη κατασκευη ποιο ειναι καλυτερο?
1. το ρονταρισμενο τζαμι? 2. η το αρονταριστο? 3. και μκατι ακομα πρεπει το τζαμι να ειναι ελφρα φιμε? 4. μου ειπε ενας φιλος οτι εχει μεγαλυτερη αντοχη λογο του οτι ειναι καλυτερα ψημενο η μου λεει λογια του αερα? |
Πιστεύω ότι επαγγελματίες που κολλάνε ενυδρεια απο την εμπειρία τους θα μπορούσαν να απαντήσουν
|
Παράθεση:
2. αν ειναι φιμε φιλε μου πως θα βλεπεις τα ψαρια σου; αν θες να βαλεις καλυτερη ποιοτητα υπαρχουν κρυσταλα που ειναι πιο διαυγη τυπου extra clear. |
απλα μιλαγα πριν λιγο καιρο με ενα παλικαρι που εχει κολλησει και αυτος καποια ενυδρεια οπως και ενα 700λιτρο για την παρτι του και μου ειπε οτι αμα ειναι ελαφρως φιμε ειναι πιο καλα ψημενο και πιο μεγαλης αντοχης.
φιμε εννοει σαν την πρωτη σκαλα φιμε που βαζουμε στα αμαξια μας αυτο το πολυ ελαφρυ. γι`αυτο και το ανεφερα κι`ολας. |
φιλε μου μαλλον εννοεις το tempered glass :
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&...SAT7eg&cad=rja απο οτι διαβασα εδω http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=tempered%20aquarium%20glass&sourc e=web&cd=1&ved=0CDQQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.ehow .com%2Ffacts_4963628_tempered-glass-better-aquariums.html&ei=uRkOT6bVJIPm4QSuqeS1Bg&usg=AFQjC NGg1IK0Jko4YSCTDfkuzI5tnO_XPg&sig2=IiEirB7xxbm9nfh U_vnayQ&cad=rjaειναι αρκετα δυσκολο να το δουλεψεις γιατι ειναι πολυ σκληρο |
ναι το ψιλοδιαβασα κι`εγω αλλα μηπως ειμαστε πιο ασφαλεις με αυτο?
η μπορουμε να κανουμε την ιδια δουλεια και με ενα απλο τζαμι και απλα πιο χοντρο? Υ.Γ. καλα παντως μιλαμε για πολυ μεγαλη αντοχη. ο τυπος μπηκε μεσα και δεν επαθε τιποτα. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:19. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board