Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=164)
-   -   To πρώτο μου ενυδρείο ( Dennerle Cube 60 lt) (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=70934)

nazgul 19-05-14 21:21

Αν δεν υπαρχει αρσενικο, καποια στιγμη θα εξαντληθουν τα "αποθεματα" που εχει και θα σταματησει να γενναει. Αν βαλεις αρσενικο ιδιου τυπου, θα δεις πολλες γεννες στο μελλον. Αν βαλεις αλλης ποικιλιας, το πιθανοτερο ειναι να μη ζευγαρωσουν. Εχει λειτουργησει σε πολλους χομπιστες.

gallos 19-05-14 21:22

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nazgul (Μήνυμα 838425)
Αν δεν υπαρχει αρσενικο, καποια στιγμη θα εξαντληθουν τα "αποθεματα" που εχει και θα σταματησει να γενναει. Αν βαλεις αρσενικο ιδιου τυπου, θα δεις πολλες γεννες στο μελλον. Αν βαλεις αλλης ποικιλιας, το πιθανοτερο ειναι να μη ζευγαρωσουν. Εχει λειτουργησει σε πολλους χομπιστες.

Για άλλη ποικιλία σκεφτόμουν και εγώ...Αλλά γενικά υπάρχει κάποιος κανόνας τύπου άτομα/λίτρο;

nazgul 19-05-14 21:26

Δυο ειναι μια χαρα για τα λιτρα σου. Καλυτερα οχι περισσοτερα.

gallos 19-05-14 21:30

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nazgul (Μήνυμα 838428)
Δυο ειναι μια χαρα για τα λιτρα σου. Καλυτερα οχι περισσοτερα.

οκ σε ευχαριστώ!

gallos 14-09-14 20:38

Έχω γύρω στα 10 CPD αλλά δυστυχώς είναι πολύ ντροπαλά και κρύβονται συνέχεια στα φυτά...Αν αυξήσω τον αριθμό τους λέτε να κοπαδιάζουν και να τα βλέπω πιο συχνά;

Γιώργος Κ 15-09-14 07:03

Λογικα ναι... οσο πιο πολλα τοσο πιο καλα!!

gallos 15-09-14 22:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος Κ (Μήνυμα 854087)
Λογικα ναι... οσο πιο πολλα τοσο πιο καλα!!

Αυτό λέω να δοκιμάσω και εγώ...Μακάρι να πιάσει!

MAVROGP 15-09-14 23:14

Στα ίδια λίτρα έχω 3 nerite snails και διατηρούν το ενυδρείο "υπερβολικά" καθαρό σε βαθμό που νομίζω ότι θα ξεμείνουν από ωφέλιμη άλγη. Ίσως δύο είναι καλύτερα. Από τότε που τοποθέτησα ένα ξύλο στο βυθό μου σταματήσαν να γεννάνε δεξιά και αριστερά και τώρα βρίσκω αυγά μόνο στο ξύλο. Δεν ξέρω μήπως είναι απλά μία σύμπτωση.

gallos 16-09-14 21:13

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από MAVROGP (Μήνυμα 854231)
Στα ίδια λίτρα έχω 3 nerite snails και διατηρούν το ενυδρείο "υπερβολικά" καθαρό σε βαθμό που νομίζω ότι θα ξεμείνουν από ωφέλιμη άλγη. Ίσως δύο είναι καλύτερα. Από τότε που τοποθέτησα ένα ξύλο στο βυθό μου σταματήσαν να γεννάνε δεξιά και αριστερά και τώρα βρίσκω αυγά μόνο στο ξύλο. Δεν ξέρω μήπως είναι απλά μία σύμπτωση.

Πλέον έχω και εγώ 2...Καλή δουλεία κάνουν!Απο αβγά ευτυχώς όσα έχουν κάνει είναι πάνω στο φίλτρο οπότε κομπλέ!

gallos 28-10-14 18:29

Πήγα να ταϊσω τα ψάρια σήμερα και βρήκα τις τροφές που είχα πίσω απο το ενυδρείο βρεγμένες...Σκούπισα και το άφησα κανένα μισάωρο και είδα ότι κάτω ανάμεσα στον πάτο και το προστατευτικό υπόστρωμα είχε δακρύσει...Τον κύβο τον έχω κοντά 2 χρόνια, έχω εγγύηση άραγε;(έστειλα mail στην dennerle). Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο αυτό;Επιπλέον είναι σε φάση να δακρύζει πόσο λέτε να πάρει να ανοίξει τελείως;Το project θαλασσινό σταματάει και τώρα πρέπει να δώ τι θα κάνω με αυτό...

ChocolatePuma 28-10-14 22:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gallos (Μήνυμα 860173)
Πήγα να ταϊσω τα ψάρια σήμερα και βρήκα τις τροφές που είχα πίσω απο το ενυδρείο βρεγμένες...Σκούπισα και το άφησα κανένα μισάωρο και είδα ότι κάτω ανάμεσα στον πάτο και το προστατευτικό υπόστρωμα είχε δακρύσει...Τον κύβο τον έχω κοντά 2 χρόνια, έχω εγγύηση άραγε;(έστειλα mail στην dennerle). Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο αυτό;Επιπλέον είναι σε φάση να δακρύζει πόσο λέτε να πάρει να ανοίξει τελείως;Το project θαλασσινό σταματάει και τώρα πρέπει να δώ τι θα κάνω με αυτό...

Μόλις πάρεις απάντηση από την εταιρεία, ενημέρωσε μας!
(τον είχαμε αγοράσει σχετικά κοντά, αν θυμάσαι)

gallos 29-10-14 17:53

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ChocolatePuma (Μήνυμα 860210)
Μόλις πάρεις απάντηση από την εταιρεία, ενημέρωσε μας!
(τον είχαμε αγοράσει σχετικά κοντά, αν θυμάσαι)

Ναι σχετικά κοντά ήταν...Πήρα απάντηση μου λένε να πάω στο κατάστημα που το αγόρασα με την απόδειξη...Τους ενημέρωσα ότι έχει κλείσει και αν μπορεί να γίνει κάτι μέσω κάποιου άλλου που εμπορεύεται προϊόντα τους (δεν το βλέπω πιθανό...) Σκεφτόμουν μήπως το άδειαζα και τα έβαζα πρόχειρα στο ενυδρείο που έχω για nano reef και να προσπαθούσα να δώ από που ακριβώς χάνει. Αν είναι απο σιλικόνη μήπως το έκλεινα με ενυδρειακή..

gallos 22-11-14 18:53

Τέλος καλό με τη "διαρροή"!Τελικά δεν ήταν απο τις σιλικόνες...Λάθος δικό μου!Πάντως η Dennerle μου απάντησε ότι λόγω απόστασης δεν μπορούν να μου στείλουν άλλο κύβο και μου πρότειναν επισκευή με σιλικόνη. Επιπλέον επειδή δεν μπορούσαν να μου κάνουν αντικατάσταση ζήτησαν να τους στείλω την απόδειξη και θα μου έστελναν μια σειρά τροφές και λιπάσματα. Το οποίο και δεν έκανα γιατί ήταν δικό μου λάθος! Σαν update έβαλα άλλα 10 CPD σήμερα και ελπίζω πλέον με τα προηγούμενα 8 που είχαν να τα βλέπω πιο συχνά!

ChocolatePuma 22-11-14 20:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gallos (Μήνυμα 863565)
Τέλος καλό με τη "διαρροή"!Τελικά δεν ήταν απο τις σιλικόνες...Λάθος δικό μου!Πάντως η Dennerle μου απάντησε ότι λόγω απόστασης δεν μπορούν να μου στείλουν άλλο κύβο και μου πρότειναν επισκευή με σιλικόνη. Επιπλέον επειδή δεν μπορούσαν να μου κάνουν αντικατάσταση ζήτησαν να τους στείλω την απόδειξη και θα μου έστελναν μια σειρά τροφές και λιπάσματα. Το οποίο και δεν έκανα γιατί ήταν δικό μου λάθος! Σαν update έβαλα άλλα 10 CPD σήμερα και ελπίζω πλέον με τα προηγούμενα 8 που είχαν να τα βλέπω πιο συχνά!

Πες βρε συ καμια λεπτομερια να ξερουμε τι μας γινεται :D

Οταν λες "δικο σου λάθος", τι εννοεις? :smt112

gallos 22-11-14 21:16

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ChocolatePuma (Μήνυμα 863586)
Πες βρε συ καμια λεπτομερια να ξερουμε τι μας γινεται :D

Οταν λες "δικο σου λάθος", τι εννοεις? :smt112

Υπερχείλιζε το ενυδρείο όταν σήκωνα το καπάκι. Διαβρεχόταν η πίσω αριστερά γωνία, όπου είναι και το αυτοκόλλητο με αποτέλεσμα να δακρύζει εκείνο το σημείο. Έτσι όταν σκούπιζα το νερό στο πλάι, το αυτοκόλλητο μετά απο λίγο δάκρυζε..Όποτε νόμιζα ότι είχε θέμα...Το ανακάλυψα βγάζοντας το με προσοχή...

ChocolatePuma 22-11-14 21:19

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gallos (Μήνυμα 863597)
Υπερχείλιζε το ενυδρείο όταν σήκωνα το καπάκι. Διαβρεχόταν η πίσω αριστερά γωνία, όπου είναι και το αυτοκόλλητο με αποτέλεσμα να δακρύζει εκείνο το σημείο. Έτσι όταν σκούπιζα το νερό στο πλάι, το αυτοκόλλητο μετά απο λίγο δάκρυζε..Όποτε νόμιζα ότι είχε θέμα...Το ανακάλυψα βγάζοντας το με προσοχή...

Thanks για την απάντηση

(γι αυτό δεν μ αρέσουν τα καπάκια!!!) :D

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:04.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01705 seconds with 10 queries