Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20)
-   -   swim bladder (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=70257)

Diskus fan 22-03-13 18:07

Θανάση... ΑΝ είναι βακτήριο σε τέτοια "έκταση"..... δύσκολα θα έρθει μόνο με λαχανικό.-

thanasis76 22-03-13 18:44

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan (Μήνυμα 748929)
Θανάση... ΑΝ είναι βακτήριο σε τέτοια "έκταση"..... δύσκολα θα έρθει μόνο με λαχανικό.-

εχεις δικιο αλλα ισως το βοηθησει να ξεπριστει λιγο μεχρι να βρει το καταλληλο φαρμακο... απλα απο το να περιμενει καλο θα κανει να δοκιμασει με λαχανικα... ακομη και αν πρεπει να του τα βαλει στο στομα με τροπο...:D:D

harris samos 23-03-13 06:52

παιδια δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα μιλαμε για ψαρι 80 ποντους φοβιτσιαρικο με ενα λαθος χηρισμο αν τρομαξει θα σπασει ολο το ενυδρειο ελπιζω να ερθει σημερα το φαρμακο και να πανε ολα καλα :rolleyes:

Diskus fan 23-03-13 23:27

Ήθελες κι' εσύ ένα ψάρι που φτάνει το 1.20 εκ. μήκος!!!
Ενημέρωσε... για τις εξελίξεις.-

Γιώργος Κ 24-03-13 00:17

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan (Μήνυμα 749323)
Ήθελες κι' εσύ ένα ψάρι που φτάνει το 1.20 εκ. μήκος!!!
Ενημέρωσε... για τις εξελίξεις.-

μετρα οχι εκατοστα!!! Σε εκατοστα ειναι 120 ... οχι 1.20

Χαρη δε μπορω να καταλαβω γιατι τα ξεχωριζεις ... το swim bladder ειναι συνεπεια βλαβης της νηκτικής κυστης (αυτη βοηθαει το ψαρι να κολυμπαει "σωστα")

Συγνωμη αλλα δε καταλαβα ... τι φαρμακο θα χορηγησεις? Στο κυριως ενυδρειο?

Οπως λεει και ο Φαν μεγαλα ψαρια ... μεγαλα προβληματα ... μα δεν μπορεις να φτιαξεις μια καραντινα για το ψαρι σου? Δεν ειναι αναγκη να ειναι και ενυδρειο ....

Diskus fan 24-03-13 00:26

Καλά τα λες Γιώργο.... το γήρας ού γαρ... !!! :D

harris samos 24-03-13 15:29

ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΜΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΕΛΙ

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΡΑ

ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΨΑΡΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 2 ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ?

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΟΤΗΝΟΜΕΝΑ ΛΙΤΡΑ ΕΙΝΑΙ 400 ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΣΕ 700 ΣΧΕΔΟΝ
120cm x 60cm x 60cm ΠΡΟΤΗΝΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος Κ (Μήνυμα 749343)
μετρα οχι εκατοστα!!! Σε εκατοστα ειναι 120 ... οχι 1.20

Χαρη δε μπορω να καταλαβω γιατι τα ξεχωριζεις ... το swim bladder ειναι συνεπεια βλαβης της νηκτικής κυστης (αυτη βοηθαει το ψαρι να κολυμπαει "σωστα")

Συγνωμη αλλα δε καταλαβα ... τι φαρμακο θα χορηγησεις? Στο κυριως ενυδρειο?

Οπως λεει και ο Φαν μεγαλα ψαρια ... μεγαλα προβληματα ... μα δεν μπορεις να φτιαξεις μια καραντινα για το ψαρι σου? Δεν ειναι αναγκη να ειναι και ενυδρειο ....

το ψαρι θα μπει σε καραντινα με οκτοζιν και βλεπουμε

τα ξεχωριζω γιατι απλα εχει ολα τα συμπτωματα και ειμαι σιγουρος οτι ειναι αυτο

Diskus fan 24-03-13 19:44

Χάρη... αντί να σου την δίνουν στο μυαλό... μήπως να σκεφτόσουν λίγο καλύτερα ποίοι μπορεί να είναι... οι βασικοί λόγοι για να ασθενήσει ένα ψάρι; Κατά την προσωπική μου άποψη (και σχεδόν πάντα θεωρούμαι υπερβολικός)... τα προτεινόμενα ΔΕΝ με καλύπτουν στις περισσότερες των περιπτώσεων.
ΜΗΝ ξεχνάς επίσης ότι είπαμε ήδη..... ότι είχαμε να πούμε από πλευράς φαρμάκων και πιθανής θεραπείας (ΧΩΡΙΣ μικροσκόπιο βέβαια).
Η ουσία σίγουρα είναι.... να σωθεί το ψάρι (το εύχομαι και το ελπίζω)... άντε να δούμε.-

harris samos 24-03-13 21:10

μαλλον δουλευομαστε
ειναι χελι ειναι ολη μερα μεσα στην τρυπα βγενει 3-4 φωρες τη μερα κανει μια βολτα και μεσα

του εχω 300 λιτρα παραπανω απο τα προτηνομενα τι αλλο να του κανω

LAKI 25-03-13 10:05

:smt017:smt017:smt017:smt017

Diskus fan 25-03-13 10:47

Χάρη... ΔΕΝ κατάλαβες τι εννοούσα.... ας το αφήσουμε.
Στην ουσία τώρα.... το epsom ήρθε; Έχεις κάνει κάτι;
Όπως ήδη σου έχω πει... ΔΕΝ πολυπιστεύω ότι το πρόβλημα θα λυθεί με αυτό... αλλά ποτέ ΔΕΝ είσαι απόλυτα σίγουρος.
Επίσης σε πρώτη φάση είδες ότι μίλησα για βακτήριο..... ετοιμάσου για μιας τέτοιας μορφής θεραπεία γιατί ΑΝ ΔΕΝ έχει αποτέλεσμα... υπάρχει πιθανότητα (ελπίζω να ΜΗΝ φτάσεις εκεί) για παράσιτο.-

maria p 25-03-13 10:49

καλημέρα, έχει προγραμματίσει θεραπεία με οκτοζίν απ ότι ενημέρωσε τις προηγούμενες μέρες

Diskus fan 25-03-13 10:59

Έχεις δίκιο Μαρία... ΔΕΝ το είχα προσέξει... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

harris samos 25-03-13 17:49

σημερα μπηκε η 2 δοση οκτοζιν

αλλα τα ιδια :(

τουλαχιστον τρωει ελπιζω να τον κανω καλα αν και λιγακι δυσκολο μου φενετε

maria p 25-03-13 17:52

Χάρη είναι το πρήξιμο το θέμα? ή η ευστάθεια στην κολύμβηση?

harris samos 25-03-13 18:05

το πρυξιμο εφυγε αλλα κολυμπαει στο πλαι και αμα θελει να παει κατω κανει αγωνα ανεβενει σα φουσκα πανω :( και ακομα ερχετε στα χερια μου και μου κανει γλυκες για να τον ταισω :(

εχω τον πονο μου και εχω και κανα δυο και μου λενε οτι πηρα 1 μετρο ψαρι απορω δηλαδι σε τετειες ωρες πους συνεχηζετε να κανετε κριτηκη και 2 μετρα να ηταν αφου με ευχαριστει θα τον εχω αυτα για να μη ξανα αναφερθουμε στα μεγεθη

οποιος μπορει να βοιθησει ειναι καλοπροαιρετος οποιος εχει θεματακια και θελει να μου την πει να παει αλλου σας το λεω στα ισα και ομορφα .......

maria p 25-03-13 18:12

αφου έφυγε το πρήξιμο κάτι είναι.
ξέρεις Χάρη μου οτι λίγα άτομα έχουν γνώσεις για να βοηθήσουν.
οι υπόλοιποι όπως εγώ απλά συμπάσχουμε και αγωνιούμε.
μεσ απ την ψυχή μου εύχομαι όλα να πάνε καλά. μην απογοητεύεσαι

Γιώργος Κ 25-03-13 18:20

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από harris samos (Μήνυμα 749067)
παιδια δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα μιλαμε για ψαρι 80 ποντους φοβιτσιαρικο με ενα λαθος χηρισμο αν τρομαξει θα σπασει ολο το ενυδρειο ελπιζω να ερθει σημερα το φαρμακο και να πανε ολα καλα :rolleyes:

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος Κ (Μήνυμα 749343)

Εγω παντως στο παραπανω αναφερομουν ... δεν ηταν κριτικη για το τι ψαρια επελεξες (τη γνωμη μου την ξερεις για μενα τα λιτρα σε τετοιες περιπτωσεις ειναι πιο ασήμαντα σε σχεση με τις διαστασεις του ενυδρειου -καλυτερα δεξαμενης καθως -για μενα- δεν ειναι για ενυδρεια αυτα τα ψαρια ... δεν ειχε σχεση ομως με τις απαντησεις μου σε αυτο το θεμα ....)

Εχω δει πολλα ψαρια να μην ανακάμπτουν απο αυτη την "ασθενεια" ... μπορουν να ζησουν αλλα να κολυμπουν ετσι!
Οπως λεει ο Φαν αν ειναι βακτηριακη πηγαινε μετα σε αναλογη θεραπεια ... Αν ομως ειναι η "ζημια" μεγαλη ακομα και να αντιμετωπιστει η βακτηριακη ... ισως συνεχισει να εχει προβλήματα στον τροπο που κολυμπαει!

harris samos 25-03-13 18:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maria p (Μήνυμα 749810)
αφου έφυγε το πρήξιμο κάτι είναι.
ξέρεις Χάρη μου οτι λίγα άτομα έχουν γνώσεις για να βοηθήσουν.
οι υπόλοιποι όπως εγώ απλά συμπάσχουμε και αγωνιούμε.
μεσ απ την ψυχή μου εύχομαι όλα να πάνε καλά. μην απογοητεύεσαι

το ξερω και το εκτιμο ομως το κραξυμο μια τετεια στηγμη δεν ειναι σωστο μια και κοντεβω να χασω ενα ζωακι που για να το εχω παει να πει οτι το αγαπαω ακομα και αν γινετε 2 μετρα γιατι αυτα που μου κανει αυτο το ζωο δε μπορει να μου το προσφερει αλλο ψαρι πιστευω

maria p 25-03-13 18:30

πόσες μέρες είναι η θεραπεία?

harris samos 25-03-13 19:21

3 μονο :(

Diskus fan 26-03-13 12:11

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από harris samos (Μήνυμα 749809)
το πρυξιμο εφυγε αλλα κολυμπαει στο πλαι και αμα θελει να παει κατω κανει αγωνα ανεβενει σα φουσκα πανω :( και ακομα ερχετε στα χερια μου και μου κανει γλυκες για να τον ταισω :(

εχω τον πονο μου και εχω και κανα δυο και μου λενε οτι πηρα 1 μετρο ψαρι απορω δηλαδι σε τετειες ωρες πους συνεχηζετε να κανετε κριτηκη και 2 μετρα να ηταν αφου με ευχαριστει θα τον εχω αυτα για να μη ξανα αναφερθουμε στα μεγεθη

οποιος μπορει να βοιθησει ειναι καλοπροαιρετος οποιος εχει θεματακια και θελει να μου την πει να παει αλλου σας το λεω στα ισα και ομορφα .......

1. Το κύριο λοιπόν πρόβλημα (πρήξιμο) έφυγε άρα... αφού μπορεί και τρώει.... δείχνει ότι τα πράγματα μάλλον πάνε καλύτερα. ΔΕΝ περιμένεις φαντάζομαι μέσα σε 2 μέρες πλήρη αποκατάσταση.... λίγη υπομονή δείξε. Προφανώς τελικά ήταν παράσιτο... ΑΝ κρίνω σωστά από το φάρμακο που χρησιμοποίησες.
2. ΔΕΝ ξέρω πολλούς που να προσπαθούν να βοηθήσουν κακοπροαίρετα... οπότε μάλλον θα πρέπει να "ξεκολλήσεις". Άλλωστε ΔΕΝ ήρθε κανείς στο σπίτι σου.... να σε ζορίσει να διώξεις το ψάρι.
3. Περαστικά του.-

harris samos 26-03-13 15:13

σημερα 3 μερα 3 δοση
δεν εχει ορεξη για φαει δε ξερω αν φταιει το φαρμακο για αυτο
μου φενετε χειροτερα αλλα δε το βλεπω στα καλυτερα του

θα περιμενω μεχρι το βραδυ και θα του κανω αλλαγη νερου μπας και παρει τα πανω του

maria p 26-03-13 15:16

θα το γυρίσεις αύριο στο ενυδρείο του ή θα το αφήσεις στην καραντίνα?

harris samos 26-03-13 15:29

καραντηνα με φρεσκο νερο και βλεπουμε

το φαρμακο λεει θεραπεια 3 ημερων αλλα αποτελεσματα μετα την 7 μερα

maria p 26-03-13 15:31

κατάλαβα. άστο σε καθαρό νερό κατά την γνώμη μου γιατί εγώ τα έκανα φρίκη με τις επανελλημένες θεραπείες. τώρα δεν ξέρω κιόλας, περίμενε και τον diskus fan που ξέρει.

harris samos 27-03-13 08:15

καθαρο νερο θα μπει μονο

δε κανω θεραπεια στα καπακια

το πολυ πολυ ελαχυστο αλατι :rolleyes:
-------------------------
καλημερα παιδια μια βοιθεια εχω μπερδευτη το οκτοζιν μετα την 3 μερα κανω αλλαγη νερου η το αφηνω ?

δε καταλαβενω η οδηγιες ειναι οτι νανε :mad::mad::mad:

maria p 27-03-13 09:05

καλημέρα, στο ιντερνετ δεν λέει οδηγίες, γράφει δείτε το χαρτάκι εντός.
από κάποια ξένα φόρουμς, άλλος λέει οτι την 4η μέρα άλλαξε 60% και άλλος 80% του νερού. πάντως το αλλάζουν όπως σε όλα τα φάρμακα. το χαρτί τι ακριβώς γράφει?

harris samos 27-03-13 09:08

εμ δε γραφει λεει το φαρμακο αποσυντιτηετε την 8 μερα αλλα προτηνετε 50% αλλαγη

εγω του αλλαξα το 80 % μολις αμα εκανα πατατα θα δουμε

σκεφτομε να του ριξω λιγο easy life τι λετε καμια γνωμη ???????

maria p 27-03-13 09:10

http://www.aquatek.gr/vb/showthread....hlight=octozin
κοίτα εδώ, δυστυχώς κι εδώ λέει οτι διαρκεί η επίδραση και τρεις μέρες ακόμα μετά την τελευταία δόση

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:44.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02439 seconds with 10 queries