καλη αρχη φιλε μου, δωστους καθαρο νερακι και ολα θα πανε καλα. για το θεμα της καρδιας, εγω ταιζω φουλ εδω και πολλα χρονια και δεν εχω δει καποιο προβλημα, ειναι η προσωπικη μου αποψη μην παρεξηγηθω γιατι οπου ακουγεται δισκος αναβουν λιγο τα αιματα!!! καλη αρχη και παλι!
|
Σε ευχαριστω φιλε μου, ανεβαζω σε λιγο βιντεακι να δειτε την προοδο και να τσεκαρετε λιγο αναπνοες γιατι χωρις να ξερω μου φαινονται γρηγορες η ανασες τους...ελπιζω να φαινεται. Μπα ειναι απο κινητο δεν φαινεται τιποτα.....:(
|
καρδια θα ταιζεις αλλα θα μου εχεις θερμοκρασια 29+ ;) και θα ανεβασεις τις αλλαγες νερου σου
|
Δεν σε αμφισβητω χρηστο καθολου, αλλα εχω καταληξει πλεον στο να μην ταισω καρδια, θα ταισω γαριδες ΜΑΛΛΟΝ. Για την ωρα θα τους αφησω στην ησυχια τους. Καποια νεα απτο μετωπο, εχουν ηρεμησει ολοι σχεδον, οι περρισοτεροι εχουν χασει το pepering που ειχαν. Χτες το πρωι ειχα μια ενδειξη για head standing h τελωσπαντων προβλημα με την κυστη απο εναν. Ηταν 30 μοιρες κατω το κεφαλι και κολυμπουσε πολυ ενω δεν χρειαζοταν. Οι διπλανοι του δηλαδη ουτε που προσπαθουσαν, ισοροπουσαν. Το απογευμα ομως δεν μπορεσα να εντοπισω τετοια συμπεριφορα (δεν τους ξεχωριζω ακομα) απο κανεναν, και μεχρι το βραδυ ολα καλα....τι εγινε θεραπευτηκε μονος του?! Θα δειξει και τις επομενες μερες.
Α αλλαγες νερου να τις ανεβασα ηδη, 2 φορες τη βδομαδα στανταρ μπορει και παραπανω θα δειξει. |
Θα μας τρελανουν οι ανσιστρους...με την τροφη που πεφτει τωρα λογω δισκων....ιδου τα αποτελεσματα. :D:D ενιωσα μειονεκτηκα οταν φανταστηκα την συγκριση με τον ανθρωπο....+-8
http://s14.postimage.org/uuenj8hnh/IMG_2904.jpg Γενικα παρατηρω ενα θεμα με την λευκη αμμο, κυριως απτους ανσιστρους, πολυ βρωμα που φαινεται μαζευει. Εσεις καθε ποτε κανετε σκουπα βυθου? Εγω για αισθητικους λογους με βλεπω μια φορα τη βδομαδα την αλλαγη να την κανω με τον σωληνα κοντα στο βυθο να μαζευει τα πολλα. Και τα δυο spray bar βαρανε την επιφανεια για οξυγωνωση και δουλευει και αεραντλια πλεον. Απλα λογω πολλης τροφης βλεπω οτι οι δισκοι ναι μεν τρεχουν οταν ερχεται η ωρα, αλλα προτιμουν την πολλη να την αφησουν να πεσει και να την φανε απτον βυθο παρα να κανουν αγωνα να την φανε καθως πεφτει. Οποτε αυτο σημενει ΠΟΛΛΗ τροφη για τους ανσιστρους. |
Αυτο ειναι το μονο μειονεκτηκα αυτων των ψαριων.Οτι παραγουν συνεχως ακαθαρσιες.Ειχα εναν πλεκο πριν ενα χρονο και τον εδωσα, 2 φορες την εβδομαδα εβαζα σκουπα και ο βυθος ηταν παλι χαλια.
|
το νερο που ξεπλενεις δε θα το ριχνεις στο ενυδρειο για κανενα λογο
------------------------- ειναι καλυτερο ακαθαρσιες παρα σαπια τροφη που μενει ;) |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Οι Ancistrus cf. cirrhosus ειναι ψαρια καθαρα φυτοφαγα, και αν τρεφονται με πρωτεινικη τροφη (οπως αυτη των δισκων), γινονται επιρρεπη σε στομαχικα προβληματα. Οι θερμοκρασιες δε των δισκοενυδρειων, δεν ειναι επιθυμητες για αυτα τα ψαρια. Παράθεση:
|
Το αγγουρι ειναι μονιμα μεσα οπως και αλλα λαχανικα και το τιμουνε και αυτο ομως και οτι πεφτει κατω δεν παει χαμενο. Μαλλον θα προσεχω λιγο παρανω στο ποση τροφη και θα τους ταιζω λιγοτερο καθε φορα αλλα και πιο συχνα. Οσον αφορα τη θερμοκρασια θεωρητικα αν το παμε ουτε αγγελοψαρα και καρδιναλιοι ταιριαζουν. Μονο αν τους εχεις στο μαξ του ενος και στο κιν του αλλου. 28-28,5 κραταω και οι καρδιναλιοι θα φυγουν με τον καιρο. Το σκεφτομαι για τους ανσιστρους καθοτι ουτως η αλλως δεν βλεπω αλγες και ουτε προβλεπεται να βοηθησει σε τιποτα και προκοπη με τα κακα δεν νομιζω επισης να δω :)
|
Παράθεση:
Καρδιναλιοι και Αγγελοψαρα ζουν σε 25-26 κανονικα. Εκει τα εχω κι εγω. Και ειναι πολυ καλα και για ancistrus. (εγω βεβαια εχω τον dolichopterus που φτανει ανετα πιο ψηλα σε θερμοκρασιες) To καλοκαιρι φτανει 28 για καποιες μερες, αλλά αν δεν ειναι μονιμα αυτες οι θερμοκρασεις, ειναι μια χαρα για ολα τα ψαρια αυτα. (το λεω γιατι παλιοτερα ειχα και cirrhosus) Οι μονιμοι 29-30 (και περιστασιακα 35, που ευχομαι να μη βρεθεις στην αναγκη να φτασεις, οπως οι περισσοτεροι στα δισκοενυδρεια λογω θεραπειων) δεν ειναι το ιδιο. Στους 29 πχ ξεκινανε οι δικαιολογημενες (αποδεδειγμενα πειραματικα στο εργαστηριο) απωλειες των καρδιναλιων. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Συνηθως το αντιθετο συμβαινει στη φυση. Στα ενυδρεια βαζουν πιο ψηλες θερμοκρασιες για αλλους λογους. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:34. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board