Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Γλυκό νερό - Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Σκεψεις για αλλαγη ψαροσυνθεσης....:( (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=69786)

stelios816 05-03-13 22:14

τασο ψαξιμο και υπομονη εκανες για να τα παρεις και τωρα θα τα αλλαξεις βρε σπυρακο ?βαλε δισκους μαζι με τους καρδηναλιους που εχεις και μη φοβασαι τιποτα. βαλε εκει να δεις ψαρια:D λιτρα εχεις αρκετα φιλε αστα ημιμετρα;)

Κουραμπιές 05-03-13 22:18

Kαλα η αληθεια ειναι οτι δεν εψαξα και τρελα ειδικα για τα αγγελοψαρα. Μου τι βαρεσε οταν ημουν για καφε στο πετσοπ και τα πηρα. :D :D λες ρε στελιο...ειναι και το οικονομικο στη μεση που κολαω, ο παναγιωτης μου δινει ελπιδες βεβαια, και γενικα ειμαι της αποψης ουτως η αλλως αν ειναι να παρω κατι να το παρω απο μικρο...θα δειξει.

stelios816 05-03-13 22:26

εσυ ξερεις αγορινα που θα βαδισεις;) απλα μην εχεις ενδοιασμους λεω ως προς τι συνθεση τιποτα αλλο φιλε:smt023
για τους καρδηναλιους λεω οχι για τα αγγελοψαρα.

Κουραμπιές 05-03-13 22:46

ναι ναι καταλαβα. ΟΚ θα το κοιταξω. Πιστευω οποιο πιθανο ψαρι ηταν να ειπωθει ειπωθηκε. Θα το ψαξω θα το σκεφτω θα δω πψς θα παει και το ενυδρειο τον επομενο καιρο και θα δω. Eυχαριστω θερμα ολους που ασχοληθηκαν να μου πουν μια γνωμη και με βοηθησαν. :smt023:smt023

platy 05-03-13 23:32

υπαρχουν παρα πολλα ψάρια που δεν αναφέρθηκαν..αρχισε να διαβάζεις στο ιντερνετικο TFH (tropical fish hobbyist ) για ψάρια και συνθεσεις..και ψάξε διαφορα πράγματα στο γοογλε σχετικα με south american cichlids,central american κλπ

delta66 06-03-13 02:07

Απλα βαλε αλλα 3-4 αγγελοψαρα.

Και οι δισκοι το ιδιο ειναι, που το ειδες το "ηρεμοι"? Ασε που μπορει να αφανισουν πολυ πιο ευκολα τους καρδιναλιους αν πανε σε γεννα, και επισης τα ιδια προβληματα θα εχεις αν ειναι μικρη η ομαδα και σε αυτους.

maria p 06-03-13 10:02

με το όσκαρ το ενυδρείο δεν έχει διακοσμητική πλευρά, απλά είναι η κατοικία του όσκαρ. εκτός αν μιλάμε για πάνω από 1000λ οπότε έχεις κάποιες μικρές πάλι δυνατότητες.
εγώ δεν θα έβγαζα επ ουδενί τα cardinal, δίνουν ζωή, χρώμα και κίνηση στο φυτεμένο ενυδρείο. τώρα συμβουλές περί συγκατοίκησης δεν γνωρίζω. αν ταιριάζουν με κοπάδια άλλων χρωματικών επιλογών τέτρα?

Stivv27 06-03-13 10:19

γιατι δεν κοιτας κατι σε snakehead εχει αρκετα ειδη και πανεμορφα για λιτρα σου θελουν και φουλ φυτεμενο ενυδρειο!
Αυτα ειναι τα bleheri και φτανουν τους 20-25 ποντους το πολυ
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...tYMdXvUNwM1_Yt

Κουραμπιές 06-03-13 11:22

Ψραιο το snakehead, μπηκε στη λιστα και αυτο :D
Σπυρο δεν το καταλαβα αυτο που λες....αν βαλω αλλα 4 αγγελοψαρα οπως λεγαμε εξαρχης τι θα γινει...θα ηρεμησουν τα πραγματα? :confused::confused:

delta66 06-03-13 14:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κουραμπιές (Μήνυμα 743722)
Σπυρο δεν το καταλαβα αυτο που λες....αν βαλω αλλα 4 αγγελοψαρα οπως λεγαμε εξαρχης τι θα γινει...θα ηρεμησουν τα πραγματα? :confused::confused:

Στο ειχα ξαναπει, οτι 4 ψαρια δεν ειναι κοπαδι και αυτο φερνει προβληματα.
Ενα απο αυτα ειναι και το ξυλο.
Με την αυξηση των ατομων, μειωνεται αλλα και μοιραζεται η επιθετικοτητα .
Καποιος, θα ειναι παντα ειναι ο πιο αδυναμος στο κοπαδι, αλλα μπαινουν τα πραγματα σε μια σειρα στο ενυδρειο και ολα ειναι πιο χαλαρα.
Το ιδιο θα ισχυε και για τους δισκους, αν εβαζες.

Κουραμπιές 06-03-13 15:15

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 743791)
Στο ειχα ξαναπει, οτι 4 ψαρια δεν ειναι κοπαδι και αυτο φερνει προβληματα.
Ενα απο αυτα ειναι και το ξυλο.
Με την αυξηση των ατομων, μειωνεται αλλα και μοιραζεται η επιθετικοτητα .
Καποιος, θα ειναι παντα ειναι ο πιο αδυναμος στο κοπαδι, αλλα μπαινουν τα πραγματα σε μια σειρα στο ενυδρειο και ολα ειναι πιο χαλαρα.
Το ιδιο θα ισχυε και για τους δισκους, αν εβαζες.

Μα το ξυλο δεν ειναι μεταξυ των αγγελοψαρων. Πολυ λιγο γινεται μεταξυ τους. Το κυριο ξυλο ειναι με τους καρδιναλιους. Τελικα αποφασιστηκε να μπουν κοπαδι δισκοι πολυ μικροι και να φυγουν αγγελοψαρα και καμια 40αρια καρδιναλιοι. Νομιζω θαναι πιο οκ τα πραγματα και θα με ευχαριστει και μενα περισσοτερο. Και αργοτερα το γυρναω ανετα σε βιοτοπικο.

delta66 06-03-13 15:19

Δεν καταλαβα τι περιεγραψες μαλλον.

Αν βαλεις δισκους πρεπει να τα βγαλεις ολα τα αλλα και να γινει σωστο δισκοενυδρειο :D
Να μη ξαναλεμε τα ιδια

genecr 06-03-13 15:21

μην κάνεις βιαστικές κινήσεις ;)

Stivv27 06-03-13 15:22

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κουραμπιές (Μήνυμα 743807)
Τελικα αποφασιστηκε να μπουν κοπαδι δισκοι πολυ μικροι και να φυγουν αγγελοψαρα και καμια 40αρια καρδιναλιοι. Νομιζω θαναι πιο οκ τα πραγματα και θα με ευχαριστει και μενα περισσοτερο. Και αργοτερα το γυρναω ανετα σε βιοτοπικο.

-1 :smt071

nikolakis94 06-03-13 15:24

Τι τους θες τους δισκους?Ποζερια ειναι, μονο για φωτογραφιες και βιντεο ειναι.Τελος παντων εσυ αποφασιζεις δικο σου ειναι το ενυδρειο

Stivv27 06-03-13 15:30

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nikolakis94 (Μήνυμα 743813)
Τι τους θες τους δισκους?Ποζερια ειναι, μονο για φωτογραφιες και βιντεο ειναι.Τελος παντων εσυ αποφασιζεις δικο σου ειναι το ενυδρειο

+10!

stelios816 06-03-13 15:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nikolakis94 (Μήνυμα 743813)

εκ πειρας το λες αυτο νικολα η ετσι ακους?

Stivv27 06-03-13 15:34

εγω το λεω εκ πειρας!

stelios816 06-03-13 15:38

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κουραμπιές (Μήνυμα 743807)
Μα το ξυλο δεν ειναι μεταξυ των αγγελοψαρων. Πολυ λιγο γινεται μεταξυ τους. Το κυριο ξυλο ειναι με τους καρδιναλιους. Τελικα αποφασιστηκε να μπουν κοπαδι δισκοι πολυ μικροι και να φυγουν αγγελοψαρα και καμια 40αρια καρδιναλιοι. Νομιζω θαναι πιο οκ τα πραγματα και θα με ευχαριστει και μενα περισσοτερο. Και αργοτερα το γυρναω ανετα σε βιοτοπικο.

ειχα ακριβως το ιδιο θεμα με τα αγγελοψαρα και τους καρδηναλιους ετσι εφυγαν τα αγγελοψαρα η δισκοι παντως ακομα και σε γεννες δεν εχουν ενοχληση ποτε καρδηναλιο .
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Stivv27 (Μήνυμα 743820)
εγω το λεω εκ πειρας!

οτι δεν εχουν χαρακτηρα λες στηβ ?αλλο να πεις βαρεθηκα τους δισκους και αλλο το αν ειναι μονο για φωτο. να δουμε στα ειδη που θα βαλεις τωρα θα καθονται να τα χαιδευεις οπως του δισκους?;)

nikolakis94 06-03-13 15:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από stelios816 (Μήνυμα 743819)
εκ πειρας το λες αυτο νικολα η ετσι ακους?

Με αυτα που βλεπω και απο γνωμες που εχω ακουσει απο γνωστους.

Stivv27 06-03-13 15:45

Κοιταξε Στελιο το οτι ειναι ωραιο ψαρι δεν διαφωνω!Το οτι τρωνε απο το χερι ειναι οτι καλυτερο(το μαχαιρι μου εφαγε προχτες γλωσσα απο το χερι μου)
Απλα ειναι ενα υπερεκτιμημενο ψαρι και οτι ειναι το τοπ εχω μια μεγαλη αντιθεση πλεον!Γιατι και χορο τους εδωσα και συνθηκες τελειες τους εδωσα και ολα τους τα εδωσα και αυτο που εβλεπα σε ενα ενυδρειο τεραστιο ηταν 5-6 απο τα 12 ψαρια να κανουν βολτες και τα αλλα να κοιτουν απο μια γωνια!Τις τους ελειπε και πηρα αυτην την συμπεριφορα?

stelios816 06-03-13 15:51

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Stivv27 (Μήνυμα 743828)
Κοιταξε Στελιο το οτι ειναι ωραιο ψαρι δεν διαφωνω!Το οτι τρωνε απο το χερι ειναι οτι καλυτερο(το μαχαιρι μου εφαγε προχτες γλωσσα απο το χερι μου)
Απλα ειναι ενα υπερεκτιμημενο ψαρι και οτι ειναι το τοπ εχω μια μεγαλη αντιθεση πλεον!Γιατι και χορο τους εδωσα και συνθηκες τελειες τους εδωσα και ολα τους τα εδωσα και αυτο που εβλεπα σε ενα ενυδρειο τεραστιο ηταν 5-6 απο τα 12 ψαρια να κανουν βολτες και τα αλλα να κοιτουν απο μια γωνια!Τις τους ελειπε και πηρα αυτην την συμπεριφορα?

μαλλον δεν ειχαν δεσει σαν κοπαδι δεν μπορω να σου πω κατι αλλο πανω σε αυτο φιλε .

Stivv27 06-03-13 15:54

καταλαβες τωρα γιατι λεω οτι λεω πλεον?
Και αυτο που λες ειναι κατι που δεν ειχα φανταστει!!
Γι αυτο εχω αυτην την αποψη για τους δισκους

Alex_Salonica 06-03-13 16:10

Σπύρο βγάλτα όλα και κάντω γαριδάδικο :D

nikolakis94 06-03-13 16:26

Αν το κανει καραβιδαδικο ποσες καραβιδες μπορει να βαλει?Η καθε καραβιδα ειναι 10 ποντους περιπου.

kgf12345 06-03-13 16:30

καλα θα βγαλεις τα σκαλαρια και θα βαλεις δισκους?εχεις καταλαβει φανταζομαι με τι θα μπλεξεις ε?:D

παντως κιεγω θα αφηνα τους καρδιναλιους και θα εβαζα δυο ζευγαρια ραμιρεζι η κανενα απιστο και κορυντορας.και θα κρατησεις και τα φυτα.

οσκαρ δεν θα εβαζα με την καμια σε τετοιο ενυδρειο,αλλα γουστα ειναι αυτα.φυσικα δε θα μεινει τιποτα...

αν δε σε νοιαζουν τα πολυ φανταχτερα χρωματα εγω θα σκεφτομουνα και αυτα.μου αρεσουνε πολυ...

αλλα το πιο σωστο νομιζω ειναι να φτιαξεις την ομαδα οπως σου ειπε ο delta πριν κανεις αλλες αλλαγες...

delta66 06-03-13 16:33

Φοβαμαι "αυτα" θα ειναι χειροτερα με τους καρδιναλιους

kgf12345 06-03-13 17:39

ναι,το εγραψα σαν ιδεα σε περιπτωση που αλλαξει εντελως ψαροσυνθεση.το seriously λεει οτι δεν εχουνε "θεμα" με τα τετρας,αλλα κιχλιδα ειναι,ποτε δεν ξερεις.και φυσικα σε περιοδο γεννας ολα αυτα πανε κατα διαολου:D.και ειδικα με τις κιχλιδες...

"Peaceful cichlid, although becomes more aggressive when breeding. Can be kept with other peaceful cichlids such as geophagus and apistogramma and other peaceful communityspecies such as tetras, barbs and small catfish."

gianniwpopi 06-03-13 19:14

εγω εχω 7 σκαλαρια με 25 καρδιναλιους σε 300 λιτρα πανω απο ενα χρονο χωρις ιδιαιτερα προβληματα.. μονο σε περιοδο γεννας ειναι λιγο πιο μαγκωμενοι οι καρδιναλιοι αλλα μεχρι εκει...

Dimis 06-03-13 22:13

Βαλε μια 8αδα cupido να ευχαριστηθείς ψαρακια...http://www.seriouslyfish.com/species/biotodoma-cupido/

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:21.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02229 seconds with 10 queries