Η δική μου εμπειρία με το πλεξιγκλάς. Το χρησιμοποιώ σε 80Χ30/35 (είναι μπομπέ) πάχος 5-6mm. Ακόμη και σε αυτό το πάχος κάνει κοιλιά. Να σημειώσω ότι παίρνει αρκετό βάρος μιας και πάνω του ακουμπάνε μια 2πλη και μια μονή αδιάβροχη κάσα λαμπών. Η απλή λύση στο πρόβλημα της κοιλιάς είναι ότι το γυρίζω κάθε φορά που κάνω αλλαγή νερού. Το έχω εντελώς ελεύθερο. Είναι απλό καπάκι.
Δεν κιτρινίζει. Τώρα δεν ξέρω κι όλες τις ποιότητες και από ποιά χώρα είναι. Στο δικό μου δεν το έχω διαπιστώσει. Να πω ότι βρίσκεται σε υπόγειο, οπότε ποτέ δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω σύστημα ψύξης. Αν το έκανα θα προσανατολιζόμουν σε αλουμινογωνίες για να στηρίξω τους ανεμιστήρες ανάμεσα στο πλεξιγκλάς και το ενυδρείο. Τρυπώντας ή κόβοντας το πλεξιγκλάς όπου χρειάζεται για να δημιουργήσω ροή. Η ευκολία χρήσης του, χωρίς να χρειαστείς να καταφύγεις σε επαγγελματίες, είναι μεγάλο συν. |
ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
Του τα είπα σε πμ, πρέπει να τον ευχαριστησω και δημόσια! :D
Χίλια ευχαριστω Χρήστο (Stivv27), για το τζάμι που έκοψες στις διαστάσεις που ήθελα, για τις τρύπες που έκανες όπως ακριβώς τις ήθελα και για την αποστολή που μου έκανες...από τα Γιαννιτσα!!!!! Το θέμα με το καπάκι λύθηκε...χαρη σ έναν συγχομπίστα (Stivv27)...και τώρα πάω να κολλήσω τα ανεμιστηράκια!! Και πάλι ευχαριστώ Χρήστο! :D |
Εδω μεσα εμαθα ενα πραγμα οτι οσο βοηθας τοσο ποιο πολυ θα βοηθηθεις!Οπως εκανα εγω με σενα καποιος αλλος ετρεξε για μενα καποια στιγμη!
|
Παράθεση:
Δεν φοβάσαι μήπως ξεκολλήσουν από τους κραδασμούς μετά από κάποιο διάστημα? |
Κοίτα σύμπτωση! Το σάββατο κολλαω
Με σιλικόνη και μικρές βιδιτσες στο καθένα Δεν πρόκειται να ξεκολλησουν Οι κραδασμοί δεν είναι και τρομεροί.. |
Βιδίτσες?!?
Δηλαδή εκτός από την μεγάλη τρύπα, σου έκανε και 4 περιμετρικές τρύπες για βιδίτσες??? Καμιά φοτο παίζει να δούμε τι έφτιαξε το τσακάλι? |
Παράθεση:
Το καπάκι έχει δυο τρύπες για 40ρια ανεμιστηρακια, μια είσοδο για αυτοματη αναπλήρωση (θα φτιαχτει κι αυτη μάλλον το ΣΚ) και μια θέση για αυτοματη ταιστρα |
Ευκολο ηταν να γινουν και 4 μικρες τρυπιτσες για να βιδωθει το ανεμιστηρακι αλλα δεν μου το ειπε ο Σακης αν το ελεγε θα τις ειχε!
|
Παράθεση:
Αλλιώς άμα στο ειχα ζητήσει, θα μου είχες κολλήσει και τα ανεμιστηρακια...:D |
θα μου πεις ακριβως την αποσταση απο την μεγαλη τρυπα μεχρι τις βιδες και στο αλλο που θα σου ερθει θα ειναι ετοιμο!!!
|
Παράθεση:
Στειλτο μου μόνο με τις δυο τρύπες :D |
οι τρυπες εγιναν πριν απο λιγο!!!
|
Παράθεση:
|
Τα 40αρια τελικά αποδείχτηκαν μικρά. Κρατάνε τη θερμοκρασία αλλά δουλεύουν αρκετή ώρα...και τα φοβάμαι στους μεγάλους καύσωνες
Παίζει ρόλο εκτός από το μεγεθος τους και η ποιότητα τους (καρακινέζικα)!!! Οπότε σκέφτομαι για 2 - 80ρια Αξίζει να δώσω τόσα χρήματα για (2) http://www.e-shop.gr/product?id=PER.640202 ή να πάω σε κάτι πιο φθηνό http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806506 |
Ολα σχεδον καρακινεζικα ειναι.
Το πρωτο ειναι ακριβο, το δευτερο ψοφιμι. αυτο κανει http://www.e-shop.gr/product?id=PER.809151 |
Εγω απο το πλαισιο τα απλα χρησιμοποιω και την κανουν μια χαρα τη δουλεια τους, παντως.
------------------------- Επισης, δεν ξερω τι κανετε εσεις, αλλα καθε χρονο τα αντικαθιστω γιατι πιανουν αλατα. Οποτε, δεν θα ηθελα να βαλω κατι πολυ ακριβο ή να ψαχνω για καιρο να βρω κατι ιδιαιτερο, εφοσον θα δουλεψει ενα καλοκαιρι μονο. |
Παράθεση:
Ευχαριστώ Θοδωρή και Σπύρο |
Ειναι και αναλογα το ενυδρειο. (το νερο του ποσο σκληρο ειναι και βγαζει αλατα κλπ)
Εγω εχω τα ιδια στα περισσοτερα ενυδρεια εδω και χρονια. Καποια που μου εχουν καει, δεν καηκαν απο ... σκονη ή αλατα. Ανεβηκε η σταθμη του νερου και τα καλυψε (εκανα manual αναπληρωση και ξεχαστηκα). Ομως το περιεργο ειναι οτι αυτα που καηκαν ηταν τα ακριβα. Το ενα απο τα 4 ακριβα, το ειχα αντικαταστησει με το "φτηνο" konig, το οποιο συνεχισε να λειτουργει και υποβρυχιως. Ακομα το εχω. :D |
Αυτό? http://www.e-shop.gr/product?id=PER.640111
Ψαχνω λευκά...και νομίζω πως θα καταφερω να κόψω τα λεντ... |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:33. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board