Μην φοβασαι, απλα μη ταισεις σημερα και ξεκινα με τσιγγουνια απο αυριο, ενα φυλλαρακι στο καθε ψαρι και αυξανε σταδιακα τροφη, ενω ελεγχεις και το νερο.
Αν ριξεις και μιση δοση prime στο ενυδρειο εισαι καλυμμενος 100% για τα λιγα νιτρωδη που ειδες |
Παράθεση:
|
seachem prime αντιχλωριο που αποτοξικοποιει και αμμωνια σε ωρα αναγκης
(1 δοση για καθε 1 ppm αμμωνιας - max δοσολογια η 5πλη) http://www.seachem.com/support/FAQs/Prime.html http://www.seachem.com/Products/prod...ges/Prime.html |
Παράθεση:
|
Τα νιτρώδη μου ανέβηκαν καπου ανάμεσα 0,1-0,2 mg/l. Eίναι εκεί σταθερά απο χθές!Η αμμωνία σταθερά 0. Τα ψάρια είναι ακμαιότατα!Να ανησυχώ;Λέω να κάνω καλού κακού μια αλλαγή νερού και να δώ!Τα Σάββατο λέω να πάρω άλλα τα 4 κακή ιδέα;
|
κακη ιδεα (αν δεν μηδενισουν μονιμα ΝΗ3 ΝΟ2)
|
και τα ΝΗ3 είναι 0, μόνο τα ΝΟ2 μου το χαλάνε...
|
Τα βακτηρια για τα ΝΟ2 ειναι πιο αργα στην αναπτυξη τους, απο αυτα που ειναι για την ΝΗ3.
|
Θέλω να ρωτήσω κάτι, μιας που τώρα έστρωσαν και οι μετρήσεις στο ενυδρείο. Πλέον έχω 8 guppie και τα 7 είναι δραστήρια αλλά το 1 (το πιο μικρό) κάθετε κρυμένο κάτω απο το κούτσουρο και ακουμπά με την κοιλιά του στο χαλίκι...Όταν βέβαια είναι η ώρα για το τάισμα κολυμπάει και τρώει (όχι μέχρι την επιφάνεια που πάνε τα άλλα...) Είναι φυσιολογικό;Μήπως στρεσάρετε απο τα άλλα;Μετρήσεις όπως είπα και παραπάνω είναι μηδενικές (ως προς τα επικινδυνα).
|
εχω και γω γκαπι τωρα και 6 μηνες και ενα θυλικο και γω το εβλεπα και ηταν μοναχικο μονο ετρωγε και ηταν στην επιφανια ακινητο δεν εβλεπα συπτωμα και τωρα την τελευτεα εβδομαδα το βλεπω και πεταγωνται τα λεπια εξω και καταλαβα οτι εχει μια ασθενεια που δεν θυμάμε να σου πω μονο παρατηρα το να δεις μηπωσ το εχει παθει το ιδιο. Και αυριο θα το βαλω σε καραντινα και θα ριξω μαγειρικο αλατι μηπωσ και στρωσει η δουλεια αυτο το γραφει καπου εδω μεσα στο φορουμ αλλα δεν θυμαμε την ποσοτητα αλατιου.
ΜΟD EDIT: Με ολον τον σεβασμο,αν δεν γνωριζουμε κατι και δεν ειμαστε σιγουροι για τα λεγομενα μας,καλο θα ηταν να μην δίνουμε συμβουλες. Μονο σύγχυση θα δημιουργησουμε. Σου λεω τα λεω αυτα διοτι,ΔΕΝ βαζουμε μαγειρικο αλατι,αλλα χονδρο τυροκομικο,και αυτο σε συγκεκριμενες παθησεις που εχουμε διαγνωσει. Επισης το δικο σου ψαρακι πασχει μαλλον απο Υδρωπικια (dropsy) και το αλατι δεν θα το βοηθησει. |
Παρέλειψα να αναφέρω οτι είναι όλα αρσενικά. Να έχει κάποια ασθένεια;Όμως όταν έρχεται η ώρα να φάει είναι ακμαιότατο!!
|
Παρακουλουθησε το 1-2 μερες ακομα και αν δεις οτι χειροτερευει ή οτι δεν αλλαζει η συμπεριφορα του προς το φυσιολογικο κανε ενα θεμα στις ασθενειες...
|
Τελικά ψόφησε...:-( Δεν καταλαβαίνω γιατί, αφού όλες οι μετρήσεις είναι φυσιολογικές...Τελός πάντων τα υπόλοιπα είναι μια χαρά οπότε χαλάλι!
|
Δεν μπορουμε παντα να διακρινουμε μια ασθενεια,ειδικα σε ενα ψαρι και ακομα ειδικοτερα σε μικροψαρα...
Δεν πειραζει,συνεχισε να φροντιζεις τα ψαρακια σου. |
Για να μην ανοίγω άλλο thread. Θα χρειαστεί να λήψω το 3ήμερο της Κ.Δευτέρας. Οπότε λέω να πάρω τπτ ταμπλέτες που διαλύονται στο βυθό...Καλή σκέψη;Ή με το που γυρίσω θα πρέπει να κάνω αλλαγή νερου με αμμωνία στα ύψη;Η ταϊστρα; Αλλά εγώ του δίνω τα flakes τριμμένα αν πέφτουν ολόκληρα φοβάμαι μην πέσουν παραπάνω ( όχι οτι δεν θα τα φάνε δλδ)
|
θα ταίσεις 2-3 φορες μια μερα πριν φυγεις(πρωί-μεσημερι-απογευματακι) και για 3 μερες τα αφηνεις ως εχουν(θα κανεις και μια μικρη αλλαγη πριν φυγεις στο νερο).....
μεχρι 7 μερες αντέχουν χωρίς τροφή....ταμπλέτες να μην βάλλεις γιατι εκτος του οτι κανουν χαλια το νερο,ανεβάζουν σκληρότητες... |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:21. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board