Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ... (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=67510)

delta66 23-12-12 21:19

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Skydiver (Μήνυμα 720840)
Λέω για Ν. Αμερική.

Και τι τις θες τις πετρες τοτε?

Skydiver 23-12-12 21:27

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 720843)
Και τι τις θες τις πετρες τοτε?

Δεν πάω για βιότοπο. Έτσι κι' αλλιώς έχω βάλει και χαλίκι και απ' ότι ξέρω αυτός ο βιότοπος έχει άμμο. Απλά βλέπω οτι τα ψάρια αυτής της κατηγορίας θέλουν μαλακό νερό. Αλλά ακόμη σε Ασία που κοιτάω δεν θέλουν σκληρό. Θα το παλέψω με τύρφη κτλ αλλά όχι και να έχω μέσα κάτι που με δυσκολεύει στο να τα καταφέρω.

delta66 23-12-12 21:32

Δεν πας για βιοτοπο, αλλα αργα ή γρηγορα θα καταλαβεις οτι η διακοσμηση δεν ειναι μονο για θεαμα.
Ο πιο ευκολος τροπος για να διατηρηθει ενας ειδος ψαριου ειναι η προσομοιωση του βιοτοπου του.
Το βιοτοπικο ενυδρειο δεν ειναι για εμπειρους. ειναι για αρχαριους

Skydiver 23-12-12 21:45

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 720848)
Δεν πας για βιοτοπο, αλλα αργα ή γρηγορα θα καταλαβεις οτι η διακοσμηση δεν ειναι μονο για θεαμα.
Ο πιο ευκολος τροπος για να διατηρηθει ενας ειδος ψαριου ειναι η προσομοιωση του βιοτοπου του.
Το βιοτοπικο ενυδρειο δεν ειναι για εμπειρους. ειναι για αρχαριους

Η Ασία έχει πέτρες; :confused:

delta66 23-12-12 21:55

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Skydiver (Μήνυμα 720851)
Η Ασία έχει πέτρες; :confused:

Η Ασια ειναι μια Ηπειρος. Δεν θα εχει καπου πετρες? :)
Το ιδιο και η Ν. Αμερικη.
Σημασια εχει ποιο ειδος ψαριου διατηρεις.
Ενα ειδος δεν ζει σε ολη την ηπειρο.
Βρισκεται σε καποιες τοποθεσιες της Ηπειρου με καταλληλη "διακοσμηση" και "στησιμο" που ευνοει το ειδος.
Μελετας απλα το ειδος στα σοβαρα προφιλ του, και στηνεις καταλληλα το ενυδρειο.

Skydiver 24-12-12 01:04

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 720857)
Η Ασια ειναι μια Ηπειρος. Δεν θα εχει καπου πετρες? :)
Το ιδιο και η Ν. Αμερικη.
Σημασια εχει ποιο ειδος ψαριου διατηρεις.
Ενα ειδος δεν ζει σε ολη την ηπειρο.
Βρισκεται σε καποιες τοποθεσιες της Ηπειρου με καταλληλη "διακοσμηση" και "στησιμο" που ευνοει το ειδος.
Μελετας απλα το ειδος στα σοβαρα προφιλ του, και στηνεις καταλληλα το ενυδρειο.

Συμφωνώ με όλα αυτά που λες αλλά δεν είναι όλα τα ενυδρεία βιοτοπικά. Εκτός όμως όλων αυτών και άσχετα με το τελικά τι θα αποφασίσω και τι θα κάνω, δεν μου απάντησες στο ερώτημά μου. :D

delta66 24-12-12 01:22

Σου εχω απαντηση ηδη μεσω των λινκ που προφανως δεν διαβασες προσεκτικα :)

Skydiver 24-12-12 01:25

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 720902)
Σου εχω απαντηση ηδη μεσω των λινκ που προφανως δεν διαβασες προσεκτικα :)

Τα διάβασα φιλαράκι και σ' ευχαριστώ :D ! Λέω γι' αυτό όμως:
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Skydiver (Μήνυμα 720821)
Ωραία όλα αυτά delta!!! Τα είχα διαβάσει πιο παλιά αλλά δεν τα έβρισκα τώρα που τα έψαχνα. Τα έβαλα στους σελιδοδείκτες μου για να μην τα ξαναχάσω.
Στο δια ταύτα τώρα. Τελικά ποιές πέτρες δεν ανεβάζουν την GH; Οι δικές μου αν και μετά από το τεστ του ακουαφόρτε που άφρισαν κάνουν (μιλάω για αυτές που αγόρασα και υποτίθεται πως είναι για ενυδρειακή χρήση); Το νερό στα δοχεία δεν ανέβασε GH μετά από 5 ημέρες. Έλεγα να πάω να αγοράσω βασάλτη όπως με ενημέρωσαν αλλά απ' ότι βλέπω και αυτός περιέχει ασβέστιο. Οι υαλόπετρες κάνουν; :smt108

delta66 24-12-12 01:31

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Skydiver (Μήνυμα 720903)
Τα διάβασα φιλαράκι και σ' ευχαριστώ :D ! Λέω γι' αυτό όμως:

Για αυτες τις ερωτησεις σου ειπα κι εγω, οτι ειναι οι απαντησεις τους μεσα στα λινκ.

Skydiver 24-12-12 01:36

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 720904)
Για αυτες τις ερωτησεις σου ειπα κι εγω, οτι ειναι οι απαντησεις τους μεσα στα λινκ.

Τα διάβασα φιλαράκι αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω ποιές τελικά κάνουν. Όλες περιέχουν ασβέστιο. Υπάρχουν κάποιες που χρησιμοποιούνται και συμπεριφέροντε ουδέτερα;
-------------------------
Αυτές που δεν μου ανέβασαν την GH για 5 ημέρες που τις είχα στα δοχεία κάνουν; Παίζει να μου είναι εμπόδιο αν χρειαστεί να ρίξω τη σκληρότητα του νερού αν τελικά αποφασίσω να βάλω ψάρια μαλακού νερού;

Γιώργος Κ 24-12-12 01:52

:p:D:p:D:p:D:D:p:p:D:D:D

:smt030

Kαμια να μη βαλεις!!!!

Skydiver 24-12-12 01:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος Κ (Μήνυμα 720907)
:p:D:p:D:p:D:D:p:p:D:D:D

:smt030

Kαμια να μη βαλεις!!!!

Γιατί; :confused:

Γιώργος Κ 24-12-12 02:00

Γιατι το παιρνεις ολο αναποδα!!
Πρωτα καταληγεις τι ψαρια θελεις και μετα σκεφτεσαι πως θα φτιαξεις ενα "σωστο" περιβαλλον για αυτα!!!

Skydiver 24-12-12 02:20

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος Κ (Μήνυμα 720909)
Γιατι το παιρνεις ολο αναποδα!!
Πρωτα καταληγεις τι ψαρια θελεις και μετα σκεφτεσαι πως θα φτιαξεις ενα "σωστο" περιβαλλον για αυτα!!!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο κακό να θέλω να βάλω 3-4 πέτρες στο ενυδρείο. Τι κακό θα κάνω στα ψάρια δηλαδή; :smt102

delta66 24-12-12 03:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Skydiver (Μήνυμα 720905)
Τα διάβασα φιλαράκι αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω ποιές τελικά κάνουν. Όλες περιέχουν ασβέστιο. Υπάρχουν κάποιες που χρησιμοποιούνται και συμπεριφέροντε ουδέτερα;
-------------------------
Αυτές που δεν μου ανέβασαν την GH για 5 ημέρες που τις είχα στα δοχεία κάνουν; Παίζει να μου είναι εμπόδιο αν χρειαστεί να ρίξω τη σκληρότητα του νερού αν τελικά αποφασίσω να βάλω ψάρια μαλακού νερού;

Παράθεση:

Τέλος, να εξετάσουμε το ενδεχόμενο όπου κάποια πετρώματα πλούσια σε Ca (ασβεστόλιθος, μάρμαρο, γάββρος, βασάλτης, ανδεσίτης, κ.λ.π., δηλαδή είτε έχουν αναβράσει με το test aquaforte είτε όχι) έχουν τοποθετηθεί σε ενυδρειακό περιβάλλον. Το άν θα απελευθερωθεί Ca από τα πετρώματα αυτά στο νερό, με συνέπεια την αύξηση της GH και του pH πιθανά, είναι ένα τεράστιο και πολυπαραγοντικό ζήτημα.
Οποια πετρα βαζεις σε κουβα και ανεβαζει σκληροτητες, απλα δεν την χρησιμοποιεις στο ενυδρειο.

Γιώργος Κ 24-12-12 07:00

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Skydiver (Μήνυμα 720911)
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο κακό να θέλω να βάλω 3-4 πέτρες στο ενυδρείο. Τι κακό θα κάνω στα ψάρια δηλαδή;

Εξαρταται τα ψαρια που θα βαλεις!!!:smt102
Αν διαλεξεις πχ "αφρικανες" κιχλιδες no problem at all ... θα βοηθανε να κρατανε το ph και gh σε μεγαλυτερα απο της βρυσης επιπεδα
Αν ομως βαλεις πχ ροδοστομους η γενικα ψαρια που αρεσκονται σε μαλακό νερο τοτε θα ειναι πιο περιπλοκη η προσπάθεια σου να ισορροπήσεις το ολο πραγμα και να τους προσφερεις αυτο που επιθυμεις! Απο την μια θα "αφαιρεις" και απο την αλλη θα προσθετεις!
Ηδη ειδες ποσο περιπλοκα υπολογιζεται το ph σε σχεση με το CO2, τα οξεα κοκ οι οποιες πετρες "υποπτες" θα κανουν τα πραγματα ακομα πιο περιπλοκα!! Ειδικα οπως παραθετει ο απο πανω μου
Παράθεση:

το άν θα απελευθερωθεί Ca από τα πετρώματα αυτά στο νερό, με συνέπεια την αύξηση της GH και του pH πιθανά, είναι ένα τεράστιο και πολυπαραγοντικό ζήτημα.
Σε ενα ενυδρειο που αλλαζουν συνεχεια οι παραγοντες ... οι πετρες σου που στις αρχες δεν επηρέαζαν το νερο σου ισως οταν οι συνθηκες το επιτρεψουν να το επηρεασουν!
Τα ψαρια αντεχουν πολλα .... ειναι αληθεια αλλα αν οι διακυμανσεις ειναι μεγαλες τοτε θα υπαρχει προβλημα! Μπορει να μη γινει και τιποτα μπορει ομως και να γινει ... Κανεις δε ξερει και κανεις δε μπορει να προβλεψει ...
Αλλα μπορει να προνοήσει!

Skydiver 24-12-12 12:46

Φίλοι μου καλημέρα και καλά Χριστούγεννα σας εύχομαι με υγεία σε εσάς τις οικογένειές σας και φυσικά στα ψαράκια σας!!! :smt111
Σας ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σας! :D
Πολλές φορές ο γραπτός λόγος παρεξηγείται και ακόμη περισσότερες παρανοείται
:smt014 . Ο προβληματισμός μου για τις πέτρες είναι να μην με δυσκολέψουν στο να καταφέρω να έχω μαλακό νερό, αν τελικά καταλήξω κάπου εκεί. Την αφρικάνικη περίπτωση την αποκλείω. Και τον βιότοπο επίσης. Ίσως κοινωνικό ή σε ψάρια της ίδιας ηπείρου αλλά όχι σε βυθό και φυτά. Θα πάω μάλλον σε μαλακό ή μέτρια μαλακό νερό. Δεν ξέρω αν οι όροι που χρησιμοποιώ είναι σωστοί :smt102 . Για να μιλήσω με νούμερα, εννοώ για GH 5 - 10. Φυσικά αν τα καταφέρω. Επειδή έχω ήδη χαλάσει αρκετά χρήματα αφού ξεκίνησα πραγματικά από το 0 και έχω σε προτεραιότητα ένα ph controller δεν θα δουλέψω προς το παρόν τουλάχιστον με Α/Ο . Θα το παλέψω με τύρφη και ότι καταφέρω. Αργότερα ίσως αποφασίσω να στήσω και εγώ ένα με τα πρότυπα ενός βιότοπου. Αλλά όχι τώρα. Στο επόμενο που θα στήσω ίσως. Ίσως τότε να πάω και σε αφρικάνικο.... ;)
Για να μην ξεφεύγω τώρα και εγώ από το θέμα. Από την δική σας εμπειρία και γνώσεις. Ποιές πέτρες συμπεριφέροντε ουδέτερα; Οι δικές μου αν και αντέδρασαν στο ακουαφόρτε, δεν ανέβασαν την GH μέσα σε 5 ημέρες σε δοχεία με ελάχιστο νερό. Ίσα που τις είχα καλύψει σε κάτι λεκανάκια. Μιλάμε για λιγότερο από 2 λίτρα νερό. Όπως και να έχει όμως δεν αισθάνομαι άνετα επειδή αντέδρασαν στο ακουαφόρτε.

1. Αν πάω να πάρω πέτρες ποιές να ζητήσω;
  2. Ο βασάλτης συμπεριφέρεται ουδέτερα;
  3. Οι υαλόπετρες;
  4. Υπάρχουν κάπου πέτρες χαλαζία; Όπου και να κοίταξα (google) δεν βρήκα κάτι. :smt009
  5. Ξέρετε κάποιο άλλο είδος πέτρας που είναι ουδέτερο;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγνώμη αν πολλές φορές δεν γίνομαι κατανοητός και σας κουράζω με τις ερωτήσεις μου. :rolleyes:

delta66 24-12-12 18:41

Και ξανα ....
Παράθεση:

Τέλος, να εξετάσουμε το ενδεχόμενο όπου κάποια πετρώματα πλούσια σε Ca (ασβεστόλιθος, μάρμαρο, γάββρος, βασάλτης, ανδεσίτης, κ.λ.π., δηλαδή είτε έχουν αναβράσει με το test aquaforte είτε όχι) έχουν τοποθετηθεί σε ενυδρειακό περιβάλλον. Το άν θα απελευθερωθεί Ca από τα πετρώματα αυτά στο νερό, με συνέπεια την αύξηση της GH και του pH πιθανά, είναι ένα τεράστιο και πολυπαραγοντικό ζήτημα.
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 720921)
Οποια πετρα βαζεις σε κουβα και ανεβαζει σκληροτητες, απλα δεν την χρησιμοποιεις στο ενυδρειο.

Skydiver 24-12-12 20:32

Μάλλον δεν θα απαντηθούν ποτέ τα ερωτήματά μου... :smt009 :cry: :smt090 :smt088
  1. :smt105
  2. :smt012
  3. :smt102
  4. :smt017
  5. :smt108
:roll: :smt100

stelios816 24-12-12 20:36

βασιλη μου σου ειπαν τα παιδια μη βαλεις πετρες οπως σου ελεγα και εγω γιατι εχεις κολησει ρε καμαρι μου με της πετρες ?:smt108:smt108

μετρησες σημερα?

Skydiver 24-12-12 20:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από stelios816 (Μήνυμα 721014)
βασιλη μου σου ειπαν τα παιδια μη βαλεις πετρες οπως σου ελεγα και εγω γιατι εχεις κολησει ρε καμαρι μου με της πετρες ?:smt108:smt108

μετρησες σημερα?

Αφού ξέρεις ότι έχω κολλήσει να βάλω.... Δεν υπάρχει κανένα είδος που μπορώ να βάλω; :confused:
Μετρήσεις στις πέτρες; Τελείωσα. Τα αποτελέσματα βγήκαν. Τα έθεσα παραπάνω. :D

ΥΓ Πλάκα κάνω... :D

stelios816 24-12-12 20:56

1 Συνημμένο(α)
εισαι τρελος ρε θα σου βρω εγω αστο και θα σου πω μανιακε χαχαχαχ

Skydiver 24-12-12 21:02

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από stelios816 (Μήνυμα 721027)
εισαι τρελος ρε θα σου βρω εγω αστο και θα σου πω μανιακε χαχαχαχ

Σ' ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt031 :smt031 :smt031 :smt031 :smt031 :smt031 :smt031 :smt031 :smt031 :smt031 :smt031
:smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 +-8 +-8+-8+-8+-8+-8+-8+-8

Skydiver 30-12-12 14:11

Η δεύτερη φάση μετρήσεων στις πέτρες τελείωσε σήμερα μετά από 7 ημέρες.
Αποτελέσματα:

Α ΔΟΧΕΙΟ (πέτρα): GH= 9, KH=6 :smt041
Β ΔΟΧΕΙΟ (πέτρα):
GH= 9, KH=6 :smt041
Γ ΔΟΧΕΙΟ (πέτρα): GH= 9, KH=6 :smt041
Δ ΔΟΧΕΙΟ (σκέτο νερό): GH= 9, KH=6 :smt041 :smt023
:D Ουφ, κουράστηκα πραγματικά. Τουλάχιστον με αντάμειψε το αποτέλεσμα. Η άνοδος της GH στην πρώτη φάση που είχα και τις 3 αυτές πέτρες σε ένα δοχείο οφειλόταν προφανώς στο δοχείο που ήταν τσίγκινο ή στο ότι δεν ήταν αεροστεγώς κλεισμένο. Αυτή τη φορά είχα βάλει κάθε πέτρα σε μια σακούλα μεταφοράς ψαριών καλά κλεισμένη και το σκέτο νερό σε μπουκαλάκι γυάλινο με βιδωτό καπάκι.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:44.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03177 seconds with 10 queries