Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Δεν πας για βιοτοπο, αλλα αργα ή γρηγορα θα καταλαβεις οτι η διακοσμηση δεν ειναι μονο για θεαμα.
Ο πιο ευκολος τροπος για να διατηρηθει ενας ειδος ψαριου ειναι η προσομοιωση του βιοτοπου του. Το βιοτοπικο ενυδρειο δεν ειναι για εμπειρους. ειναι για αρχαριους |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Το ιδιο και η Ν. Αμερικη. Σημασια εχει ποιο ειδος ψαριου διατηρεις. Ενα ειδος δεν ζει σε ολη την ηπειρο. Βρισκεται σε καποιες τοποθεσιες της Ηπειρου με καταλληλη "διακοσμηση" και "στησιμο" που ευνοει το ειδος. Μελετας απλα το ειδος στα σοβαρα προφιλ του, και στηνεις καταλληλα το ενυδρειο. |
Παράθεση:
|
Σου εχω απαντηση ηδη μεσω των λινκ που προφανως δεν διαβασες προσεκτικα :)
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
------------------------- Αυτές που δεν μου ανέβασαν την GH για 5 ημέρες που τις είχα στα δοχεία κάνουν; Παίζει να μου είναι εμπόδιο αν χρειαστεί να ρίξω τη σκληρότητα του νερού αν τελικά αποφασίσω να βάλω ψάρια μαλακού νερού; |
:p:D:p:D:p:D:D:p:p:D:D:D
:smt030 Kαμια να μη βαλεις!!!! |
Παράθεση:
|
Γιατι το παιρνεις ολο αναποδα!!
Πρωτα καταληγεις τι ψαρια θελεις και μετα σκεφτεσαι πως θα φτιαξεις ενα "σωστο" περιβαλλον για αυτα!!! |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Αν διαλεξεις πχ "αφρικανες" κιχλιδες no problem at all ... θα βοηθανε να κρατανε το ph και gh σε μεγαλυτερα απο της βρυσης επιπεδα Αν ομως βαλεις πχ ροδοστομους η γενικα ψαρια που αρεσκονται σε μαλακό νερο τοτε θα ειναι πιο περιπλοκη η προσπάθεια σου να ισορροπήσεις το ολο πραγμα και να τους προσφερεις αυτο που επιθυμεις! Απο την μια θα "αφαιρεις" και απο την αλλη θα προσθετεις! Ηδη ειδες ποσο περιπλοκα υπολογιζεται το ph σε σχεση με το CO2, τα οξεα κοκ οι οποιες πετρες "υποπτες" θα κανουν τα πραγματα ακομα πιο περιπλοκα!! Ειδικα οπως παραθετει ο απο πανω μου Παράθεση:
Τα ψαρια αντεχουν πολλα .... ειναι αληθεια αλλα αν οι διακυμανσεις ειναι μεγαλες τοτε θα υπαρχει προβλημα! Μπορει να μη γινει και τιποτα μπορει ομως και να γινει ... Κανεις δε ξερει και κανεις δε μπορει να προβλεψει ... Αλλα μπορει να προνοήσει! |
Φίλοι μου καλημέρα και καλά Χριστούγεννα σας εύχομαι με υγεία σε εσάς τις οικογένειές σας και φυσικά στα ψαράκια σας!!! :smt111
Σας ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σας! :D Πολλές φορές ο γραπτός λόγος παρεξηγείται και ακόμη περισσότερες παρανοείται :smt014 . Ο προβληματισμός μου για τις πέτρες είναι να μην με δυσκολέψουν στο να καταφέρω να έχω μαλακό νερό, αν τελικά καταλήξω κάπου εκεί. Την αφρικάνικη περίπτωση την αποκλείω. Και τον βιότοπο επίσης. Ίσως κοινωνικό ή σε ψάρια της ίδιας ηπείρου αλλά όχι σε βυθό και φυτά. Θα πάω μάλλον σε μαλακό ή μέτρια μαλακό νερό. Δεν ξέρω αν οι όροι που χρησιμοποιώ είναι σωστοί :smt102 . Για να μιλήσω με νούμερα, εννοώ για GH 5 - 10. Φυσικά αν τα καταφέρω. Επειδή έχω ήδη χαλάσει αρκετά χρήματα αφού ξεκίνησα πραγματικά από το 0 και έχω σε προτεραιότητα ένα ph controller δεν θα δουλέψω προς το παρόν τουλάχιστον με Α/Ο . Θα το παλέψω με τύρφη και ότι καταφέρω. Αργότερα ίσως αποφασίσω να στήσω και εγώ ένα με τα πρότυπα ενός βιότοπου. Αλλά όχι τώρα. Στο επόμενο που θα στήσω ίσως. Ίσως τότε να πάω και σε αφρικάνικο.... ;) Για να μην ξεφεύγω τώρα και εγώ από το θέμα. Από την δική σας εμπειρία και γνώσεις. Ποιές πέτρες συμπεριφέροντε ουδέτερα; Οι δικές μου αν και αντέδρασαν στο ακουαφόρτε, δεν ανέβασαν την GH μέσα σε 5 ημέρες σε δοχεία με ελάχιστο νερό. Ίσα που τις είχα καλύψει σε κάτι λεκανάκια. Μιλάμε για λιγότερο από 2 λίτρα νερό. Όπως και να έχει όμως δεν αισθάνομαι άνετα επειδή αντέδρασαν στο ακουαφόρτε.
|
Και ξανα ....
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Μάλλον δεν θα απαντηθούν ποτέ τα ερωτήματά μου... :smt009 :cry: :smt090 :smt088
|
βασιλη μου σου ειπαν τα παιδια μη βαλεις πετρες οπως σου ελεγα και εγω γιατι εχεις κολησει ρε καμαρι μου με της πετρες ?:smt108:smt108
μετρησες σημερα? |
Παράθεση:
Μετρήσεις στις πέτρες; Τελείωσα. Τα αποτελέσματα βγήκαν. Τα έθεσα παραπάνω. :D ΥΓ Πλάκα κάνω... :D |
1 Συνημμένο(α)
εισαι τρελος ρε θα σου βρω εγω αστο και θα σου πω μανιακε χαχαχαχ
|
Παράθεση:
:smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt031 :smt031 :smt031 :smt031 :smt031 :smt031 :smt031 :smt031 :smt031 :smt031 :smt031 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 +-8 +-8+-8+-8+-8+-8+-8+-8 |
Η δεύτερη φάση μετρήσεων στις πέτρες τελείωσε σήμερα μετά από 7 ημέρες.
Αποτελέσματα: Α ΔΟΧΕΙΟ (πέτρα): GH= 9, KH=6 :smt041 Β ΔΟΧΕΙΟ (πέτρα): GH= 9, KH=6 :smt041 Γ ΔΟΧΕΙΟ (πέτρα): GH= 9, KH=6 :smt041 Δ ΔΟΧΕΙΟ (σκέτο νερό): GH= 9, KH=6 :smt041 :smt023 :D Ουφ, κουράστηκα πραγματικά. Τουλάχιστον με αντάμειψε το αποτέλεσμα. Η άνοδος της GH στην πρώτη φάση που είχα και τις 3 αυτές πέτρες σε ένα δοχείο οφειλόταν προφανώς στο δοχείο που ήταν τσίγκινο ή στο ότι δεν ήταν αεροστεγώς κλεισμένο. Αυτή τη φορά είχα βάλει κάθε πέτρα σε μια σακούλα μεταφοράς ψαριών καλά κλεισμένη και το σκέτο νερό σε μπουκαλάκι γυάλινο με βιδωτό καπάκι. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:44. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board